Vakuumhodetelefoner (36 Bilder): Vurdering Av De Beste Pluggmodellene. Trådløse Og Trådløse Hodetelefoner I øret. Hva Det Er? Hvilke Kanalhodetelefoner Bør Jeg Velge For Musikk På

Innholdsfortegnelse:

Video: Vakuumhodetelefoner (36 Bilder): Vurdering Av De Beste Pluggmodellene. Trådløse Og Trådløse Hodetelefoner I øret. Hva Det Er? Hvilke Kanalhodetelefoner Bør Jeg Velge For Musikk På

Video: Vakuumhodetelefoner (36 Bilder): Vurdering Av De Beste Pluggmodellene. Trådløse Og Trådløse Hodetelefoner I øret. Hva Det Er? Hvilke Kanalhodetelefoner Bør Jeg Velge For Musikk På
Video: The 8 Best Wireless Headphones & Earbuds For Running (2020) 2024, Mars
Vakuumhodetelefoner (36 Bilder): Vurdering Av De Beste Pluggmodellene. Trådløse Og Trådløse Hodetelefoner I øret. Hva Det Er? Hvilke Kanalhodetelefoner Bør Jeg Velge For Musikk På
Vakuumhodetelefoner (36 Bilder): Vurdering Av De Beste Pluggmodellene. Trådløse Og Trådløse Hodetelefoner I øret. Hva Det Er? Hvilke Kanalhodetelefoner Bør Jeg Velge For Musikk På
Anonim

Hodetelefoner er en veldig praktisk og nyttig oppfinnelse, du kan lytte til musikk høyt uten å forstyrre noen. Blant det enorme utvalget er vakuummodeller veldig populære i dag, og vi vil snakke om dem.

Bilde
Bilde

Hva det er?

Vakuumhodetelefoner skiller seg fra konvensjonelle ved at de settes inn i øregangen. Silikonpakningen gir et vakuum og bidrar til å oppnå den nødvendige tettheten uten å forårsake ulempe for brukeren. Dette er en slags gags som er enkle. De ser stilige og fine ut.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Takket være denne løsningen var det mulig å oppnå utmerket lydisolasjon og lydrenhet . Tross alt, når brukeren setter hodetelefonene i øret, viser det seg at lyden fra høyttaleren går direkte til membranene gjennom kanalen, som er pålitelig isolert fra ytre vibrasjoner. Helt i begynnelsen ble denne teknologien oppfunnet spesielt for musikere som skulle opptre på scenen.

Generelt er vakuumhodetelefoner valget av ekte musikkelskere som ønsker å nyte musikk av høy kvalitet uten å betale for mye.

Bilde
Bilde

Fordeler og ulemper

In-ear-modeller har både fordeler og ulemper, som absolutt er verdt å nevne. Av proffene:

  • liten størrelse og vekt;
  • et stort antall modeller;
  • lyd av høy kvalitet;
  • allsidighet.
Bilde
Bilde

Du trenger ikke mye plass til å bære disse hodetelefonene, de kan settes i en liten brystlomme. Til salgs er det ikke bare kablede, men også trådløse modeller, som regnes som et av de mest praktiske alternativene.

Vakuumhodetelefonene har en standardkontakt, slik at de enkelt kan kobles til en spiller, telefon, datamaskin og til og med en radio.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Når det gjelder manglene, er de:

  • Skadelig for hørsel, ettersom langvarig bruk kan forårsake problemer;
  • god lydisolasjon øker risikoen for å være ute;
  • hvis størrelsen på hodetelefonene ikke er passende, forårsaker det ubehag;
  • kostnaden kan være høy.
Bilde
Bilde

Artoversikt

Vakuumhodetelefoner kan ledes, med mikrofon eller til og med bass. Det er dyre profesjonelle . Til tross for dette mangfoldet kan de deles inn i to store grupper.

Kablet

Mest vanlige modeller . Vi fikk dette navnet takket være ledningen gjennom hvilken tilkoblingen til enheten utføres.

Bilde
Bilde

Trådløst

Denne arten har sin egen klassifisering:

  • blåtann;
  • med radiokommunikasjon;
  • med infrarød port.

Det er ingen ledning i slike modeller.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Typer dyser

Vedleggene kan være universelle og størrelsesavhengige . Førstnevnte har spesielle fremspring som nedsenking i øret kan justeres gjennom. Sistnevnte selges etter størrelse, så brukeren har muligheten til å velge det mest passende alternativet.

Dyser er også laget av forskjellige materialer:

  • akryl;
  • skummende;
  • silikon.
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Akrylmodeller forårsaker ubehag mest av alt, da de legger mer press på øregangen . Skumdyser gir god tetning, de er myke og behagelige, men smuldrer raskt.

Et billig og praktisk alternativ er silikonmodeller, men sammenlignet med skum er lydkvaliteten i dem dårligere.

Bilde
Bilde

Vurdering av de beste modellene

Vakuumhodetelefoner av høy kvalitet og rimelige er ikke uvanlige i dag. Til salgs fra kjente og nybegynnere produsenter er det alternativer med etui og uten det på ledningen. Hvite enheter er veldig populære. I toppen av de mest populære modellene, ikke bare budsjett, brukertestede, pålitelige hodetelefoner, men også dyre. Når det gjelder byggekvalitet og materialer, skiller de seg alle fra hverandre, og valget er alltid opp til brukeren.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Sony MDR-EX450

Modellen har et bredt frekvensområde, gjengir bass godt. Konstruksjonen har en klassisk design uten festemidler. Ledningene er sterke, selve hodetelefonene er i et metallveske, noe som bidrar til å opprettholde sin integritet i lang tid . Modellen er universell, ideell for å lytte til musikk på et nettbrett, en smarttelefon eller spiller. Noen brukere merket mangelen på volumkontroll.

Bilde
Bilde

Sennheiser CX 300-II

Produsenten er kjent for å lage modeller av studio-type, men vakuumversjonen er ikke mindre bra. Designet er enkelt og enheten er spesielt sensitiv, men frekvensområdet er svakt . Dette kan bare merkes når headsettet er koblet til utstyr av høy kvalitet. Av minusene er det verdt å merke seg en ikke veldig sterk ledning som slites raskt.

Bilde
Bilde

Panasonic RP-HJE125

Dette er gode og rimelige ørepropper til telefonen eller nettbrettet. Selvfølgelig, for disse pengene, vil brukeren ikke få lyd av høy kvalitet. Enheten har imidlertid en enkel design og et standard frekvensområde, som garanterer kraftig bass. Som praksis viser, er dette et slitesterkt headset. Hodetelefonene er ganske komfortable og kommer i et bredt spekter av farger . Av minusene - en tynn tråd.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Sony WF-1000XM3

Jeg vil si mye om disse hodetelefonene. Denne modellen er ganske tung (8, 5 g hver) på grunn av formen. Til sammenligning veier AirPods Pro 5,4 g hver . Tilgjengelig i svart og hvitt. Logoen og trimmen på mikrofonen er laget av vakker kobbertråd. De ser betydelig dyrere ut enn til og med Apple.

På forsiden er det et berøringsskjermkontrollpanel . Hodetelefonene er veldig følsomme, de slås på selv etter støt fra en hårstrå. Overflaten er blank og fingeravtrykk er synlige under belysning.

Bilde
Bilde

Siden øreproppene er ganske tunge, er det viktig å velge størrelsen på øreproppene og finne den optimale posisjonen i øret, ellers faller øreproppene ut. Settet inneholder fire par silikon og tre par skumalternativer.

Som andre modeller i denne klassen, er det et ladeetui . Den er laget av plast og består av to deler. Malingen vil raskt skrelle av, spesielt hvis du bærer enheten i en pose med nøkler.

Bilde
Bilde

SoundMagic ST30

Disse hodetelefonene tåler vann, svette og støv. 200mAh batteri sammen med Bluetooth 4.2 -teknologi, som bruker mindre strøm, gir 10 timers musikkavspilling eller 8 timers taletid. Den oksygenfrie kobberkabelen er designet for Hi-Fi-lyd, fjernkontrollen med mikrofon er kompatibel med Apple og Android, og metalldelene er dekket med en spesiell rivefast fiber.

Bilde
Bilde

Valgkriterier

Det første du må bestemme deg for er om du vil kjøpe et kablet eller trådløst alternativ. For en telefon kan du velge en billigere modell med ledning, for en datamaskin er en trådløs en bedre . Type dyse spiller også en viktig rolle, høye hodetelefoner med klar lyd kommer vanligvis med en skumdyse. De er perfekte for musikk.

Når det gjelder silikontipsene, er dette ikke bare et budsjettalternativ, men heller ikke helt praktisk . På grunn av formen blir vakuumhodetelefoner uten dyse helt ubrukelige, og det er veldig lett å miste silikon. Derfor er det veldig viktig å ha et sett med ekstra vedlegg for utskifting. Formen på øret er individuell for hver person, det kan skje at standard silikonmodell ikke passer, så gode produsenter prøver å levere to sett med ørepropper til hodetelefonene.

Bilde
Bilde

Vakuummodeller varierer i dybden på passformen i øret. Mange er redde for å kjøpe for imponerende i størrelse, fordi spørsmålet oppstår umiddelbart: "Hvordan kan jeg sette dem inn i øret mitt? " Eller de er rett og slett redd for å plassere høyttalerne for nært vil påvirke membranen negativt. Faktisk tvert imot - jo større hodetelefonene er, desto høyere er volumet når du lytter til musikk, og de dypeste gir bedre lydisolering og lar deg ikke øke volumet på støyende steder.

Når du velger modell, er design og ergonomi ikke det siste . I dette tilfellet påvirker ikke størrelsen kvaliteten. I denne forbindelse er det mulig å velge et headset av en slik størrelse at selv når du lytter til musikk, kan du trygt ha på deg en lue.

Bilde
Bilde

Når du velger et kablet alternativ, er det bedre å ta hensyn til lengden på ledningen. Det burde være nok å koble til telefonen og putte den i lommen. På denne måten kan skader minimeres.

Når det gjelder prisen, er varene fra kjente merker ikke billige, men kvaliteten på slike modeller er mye høyere . Det manifesterer seg i alt: i materialene som brukes, i monteringen, i lydkvaliteten.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Jo bredere frekvensområde, jo bedre. Du kan stille et rettferdig spørsmål: "Hvorfor betale for mye for de frekvensene som det menneskelige øret ikke kan høre?" Dette gjelder spesielt hvis kjøperen er interessert i å velge hodetelefoner til telefonen.

Husk at høreapparatene våre kan håndtere frekvenser mellom 20 Hz og 20 kHz . Det er bare det at mange ikke hører noe etter 15. Samtidig, på emballasjen til hodetelefoner fra spesielt lumske produsenter, kan du se at enhetene deres er i stand til å gjengi til og med 40 og 50 kHz! Men ikke alt er så enkelt.

Bilde
Bilde

Det er allerede bevist at klassisk musikk ikke bare oppfattes gjennom ørene, men også gjennom hele kroppen, siden slike lyder til og med påvirker beinene . Og det er en viss sannhet i denne uttalelsen. Så hvis hodetelefoner kan gjengi frekvenser som en person ikke kan høre, er det ikke ille.

Vær også oppmerksom på at lydstyrken tilsvarer en parameter som kalles sensitivitet. Med samme effekt vil mer følsomme vakuumhodetelefoner høres høyere ut.

Det optimale resultatet for denne parameteren er 95-100 dB. Mer er ikke nødvendig for en musikkinteressert.

Bilde
Bilde

Graden av stabilitet er en parameter som ikke er mindre viktig . Hvis du er interessert i å velge hodetelefoner til datamaskinen, kan du ta hensyn til de høye verdiene til denne parameteren. Svært ofte kan denne typen teknikk bare fungere normalt med mikrofoner der impedansen ikke overstiger 32 ohm. Men hvis vi kobler en 300 ohm mikrofon til spilleren, vil den fortsatt høres, men ikke for høyt.

Harmonisk forvrengning - denne parameteren viser lydkvaliteten til vakuumhodetelefonene direkte . Hvis du vil lytte til musikk med høy kvalitet, velger du et produkt som ikke overstiger 0,5% forvrengning. Hvis dette tallet overstiger 1%, kan det anses at produktet ikke er av veldig høy kvalitet.

Bilde
Bilde

Hvordan bruke den riktig?

Levetiden til vakuumhodetelefonene, komfort og lydkvalitet avhenger også av hvor riktig brukeren setter dem inn i ørene. Det er flere regler for hvordan du skal sette på enheten riktig:

  • hodetelefonene settes forsiktig inn i øregangen og skyves med en finger;
  • lappen må trekkes litt;
  • når enheten slutter å komme inn i øret, slippes lappen.
Bilde
Bilde

Viktig! Hvis det er smerter, betyr det at hodetelefonene er satt for langt inn i øret, du må flytte dem litt tilbake til utgangen.

Det er en liste over anbefalinger som er nyttige for brukeren:

  • dyser må byttes med jevne mellomrom - selv om du stadig rengjør dem, blir de med tiden skitne;
  • når ubehag oppstår, må du bytte dyse eller til og med bytte enhet;
  • Bare én person skal bruke hodetelefonene.
Bilde
Bilde

Hva skal jeg gjøre hvis øreproppene faller ut av ørene mine?

Det hender også at de kjøpte vakuumhodetelefonene rett og slett faller ut og ikke blir liggende i ørene. Det er flere livshacks som vil løse dette problemet:

  • ledningen på hodetelefonene må alltid være oppe;
  • en lang ledning er ofte grunnen til at enheten kan falle ut av ørene, i dette tilfellet er det best å bruke en spesiell klesnål;
  • når ledningen kastes over nakken, holder den bedre;
  • fra tid til annen er det nødvendig å bytte dysene, som slites ut, mister formen.
Bilde
Bilde

Omsorgsfunksjoner

Å ta vare på vakuumhodetelefoner er enkelt, du må tørke dem med en spesiell løsning og fortsette som følger:

  • bland 5 ml alkohol og vann;
  • delen som settes inn i ørene dyppes i løsningen i et par minutter;
  • fjern enheten fra løsningen, tørk den med en tørr serviett;
  • det vil være mulig å bruke hodetelefonene først etter 2 timer.
Bilde
Bilde

Hydrogenperoksid brukes ofte i stedet for alkohol . Hodetelefonene er gjennomvåt i denne blandingen i 15 minutter. Det er veldig enkelt å rengjøre enheten med en bomullspinne eller en tannpirker med sårull, som er fuktet på forhånd i en løsning. Det må utvises forsiktighet for ikke å skade masken.

Anbefalt: