Scrapbooking Fotoalbum (58 Bilder): Bryllupsalbum For Nybegynnere. Trinn-for-trinn Masterklasse For Barnealbum Og Nyttår, Sidedesign

Innholdsfortegnelse:

Video: Scrapbooking Fotoalbum (58 Bilder): Bryllupsalbum For Nybegynnere. Trinn-for-trinn Masterklasse For Barnealbum Og Nyttår, Sidedesign

Video: Scrapbooking Fotoalbum (58 Bilder): Bryllupsalbum For Nybegynnere. Trinn-for-trinn Masterklasse For Barnealbum Og Nyttår, Sidedesign
Video: Детский цветочный альбом. Скрапбукинг. Обзор 2024, April
Scrapbooking Fotoalbum (58 Bilder): Bryllupsalbum For Nybegynnere. Trinn-for-trinn Masterklasse For Barnealbum Og Nyttår, Sidedesign
Scrapbooking Fotoalbum (58 Bilder): Bryllupsalbum For Nybegynnere. Trinn-for-trinn Masterklasse For Barnealbum Og Nyttår, Sidedesign
Anonim

Scrapbooking er en kunst som har gått utover sine egne grenser … Det begynte nettopp med fotoalbum, som ble laget med egne hender fra en rekke dekorative detaljer. I dag brukes teknikken i utformingen av notatbøker og fotorammer, i andre kreative verk, der denne sjarmerende lagvisningen kan være passende. Men album forblir den samme gylne nisje, der selve ideen om scrapbooking virker mest passende.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Særegenheter

Fotoalbum blir sakte gjenstander for gårsdagens æra, flere og flere bestiller fotobøker, og fotoutskrift blir det samme forsvinnende elementet som en CD, for eksempel … Men både mote for vintage eller nostalgi for barndom, ungdom og mote for noe ikke-digitalt, og håndgripelig, omfangsrikt, raslende i hendene, er også etterspurt. Derfor er et album som bruker scrapbooking -teknikken et design som ikke kan sammenlignes med kortheten og den tekniske nøyaktigheten til en fotobok.

Et selvlaget album er summen av inntrykk fra hvert element i et gitt objekt.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Scrapbooking er en kombinasjon av teknikker, det er en forening av en rekke kreative produkter fra strikking til origami -design, fra macrame til lappetepper og søm. Forresten, denne kreativiteten har allerede en rekke teknikker som nesten er klare til å spyle ut i en egen retning.

Hvilke teknikker representerer scrapbooking:

plagsom - bruk av teknikken for kunstig aldring av sider ved bruk av toning av papir og ikke bare;

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

preging - innebærer opprettelse av elementer, bokstaver og konvekse mønstre, for eksempel som sjablonger og til og med spesialpulver brukes til;

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

stempling - verket er dekorert med blekk og frimerker, og skaper interessante effekter.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Før du begynner å lage et album, må du gjøre noen forberedende arbeider. Skisser av det fremtidige designet kan tegnes på papir for å forstå hvilke produkter og materialer som kreves for å lage et album. De kan listes opp separat, og elementet som allerede er funnet og forberedt, kan krysses av.

Hvilke materialer kan du bruke?

Hovedkravene til scrapbooking -materialer er holdbarhet og fullstendig sikkerhet. For at albumet skal lagres i lang tid, må det holdes borte fra den aktive solen og ikke oppbevares der alvorlige temperaturhopp er mulig.

Hva brukes til scrapbooking:

  • spesialpapir, allerede dekorert - det kan ha spesielle utskrifter, paljetter, preging;
  • volumetriske elementer - de kan produseres på fabrikken, laget i form av symboler, eller de kan bli funnet i miljøet (en kjede fra en gammel klokke, en sløyfe fra en vakker emballasje, knapper, etc.);
  • lim - det kan være en limpinne og en universell sammensetning, og en spray, og limputer, og en termisk pistol;
  • alle typer stoff fra sateng til fløyel, jo mer teksturert, desto mer interessant er naturlige materialer å foretrekke;
  • stoff blonder;
  • perler og perler;
  • satengbånd;
  • treelementer, inkludert inskripsjoner;
  • prøver fra herbariet;
  • metall hjørner;
  • pom-poms;
  • strimler av pels eller skinn;
  • farget papp;
  • alle typer sy tilbehør;
  • oversettelser;
  • skall og småstein;
  • klokkehjul;
  • kutte papirbilder osv.
Bilde
Bilde

Verktøy krever et standard sysett : tråder, nåler, saks, en symaskin kan også være nyttig. Saks med krøllete kanter er også nyttig, et krøllete hull og de skriveelementene som ikke har en tendens til å falme raskt (det vil si lakkmarkører, maling og akvarellblyanter, etc.)

Bilde
Bilde

Stiler av design

Scrapbooking innebærer en klar inndeling i stiler som lett kan gjettes av de som allerede har mestret denne typen kreativitet.

Mest populære stiler

Arv og årgang . Postkort, retroalbum er ofte laget i akkurat slike stiler. De er preget av dempede farger, bruk av slitasje, gamle avisutklipp og fotografier. Snørebånd, perler og frimerker ser overbevisende ut i slike arbeider. Et slikt album ser dyrt og edelt ut.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Shabby chic . I scrapbooking er han så skånsom som mulig, elsker striper og prikker, bruker lette og falmede materialer, ser romantisk og flørtende ut.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Amerikansk stil . Albumsider er utformet som collager. Albumet inneholder bilder kantet med bånd, inskripsjoner, papirfigurer. Hvert ark vil være unikt. Du kan supplere bildene med togbilletter eller teaterbilletter osv.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Europeisk stil . I sammenligning med den amerikanske kan den betraktes som mer minimalistisk. Denne stilen er egnet for å lage mini-album. Penner og blyanter brukes, det vil si at arbeidet kompletteres med skisser, tilsynelatende til og med improvisasjoner. Kantene på sidene er dekorert med krøllete slag eller saks.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Steampunk … Mer brutal stil. Den kan brukes til å designe et album på ringer. Blomster, perler og blonder skal ikke være der, men forskjellige mekanismer og tannhjul, tvert imot, vil passe godt. Reisekart, nautiske attributter, vintage blåkopier vil være bra både inne i albumet og på omslaget. I denne stilen anses gråbrune toner som mer passende.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Stiler kan blandes hvis en slik avgjørelse virker overbevisende. Du kan ikke holde deg til en bestemt, men ta flere ideer som fungerer godt sammen.

Hvordan gjøre det selv?

Ved å bruke eksemplet på flere typiske album kan du gå gjennom de viktigste trinnene i scrapbooking -produkter.

Bryllup

Mesterklassen vil kreve følgende materialer og verktøy: tykk papp, spesialpapir for scrapbooking (eller dekorativt innpakningspapir), hull, saks, lim, tang for blokker, en linjal, en enkel blyant, et smalt satengbånd.

Trinn for trinn plan

  1. Basen til omslaget er kuttet ut av pappet, en typisk versjon er 20x20 cm.
  2. For å dekorere basen høstes to firkanter på 22x22 cm fra scrapbookingpapir (eller tilsvarende), tykt stoff eller annet passende materiale.
  3. Lim påføres den tilberedte pappa, omslagspapir er vedlagt. Overflødige svinger til den andre siden, hjørner dannes.
  4. Firkanter høstes litt mindre enn basen i størrelse, fra vanlig tykt papir. De er limt på ryggen.
  5. Du må vente på at limet tørker.
  6. Med en hulling må du sette to hull på siden av ryggraden på albumet.
  7. Ved hjelp av pinsett blir blokkene fikset.
  8. Du må forberede mange blader til albumet. De skal være firkantede. De må også lage hull i dem med et hull.
  9. Albumet må settes sammen. Et satengbånd vil være tilstrekkelig. Bladene legges ut mellom basene, tapen trekkes inn i hullene. Vi må fikse det, men ikke veldig tett.
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Albumet er klart - det vil være en flott gave til bryllupsdagen din. Men hvordan du skal dekorere det, hva du skal supplere det eller ikke utføre det i en behersket innredning, avhenger av forfatterens beslutning.

Nyttår

Selv en nybegynner innen utklippsbok kan lage et vinterstemmerisk album med dekorasjoner som ligger i ferien.

Hva kreves : ølpapp, farget papp, håndverkspapir, skrapepapir, syntetisk vinterisator, stoff, hyssing, tape, samt et burlap -fragment, hulling, inskripsjoner, brads, gjennomsiktig hjørne, saks, linjal, lim, modellkniv, symaskin.

Bilde
Bilde

Instruksjonen er trinnvis

  1. En syntetisk winterizer er festet på ølpappen, dekket med stoff.
  2. Håndverkspapir skal kuttes, brettes i to (eller til og med fire ganger). Håndverkspapirdeler limes på pappsidene i albumet.
  3. Halvparten av sidene må sys på pappunderlag.
  4. Alle sider som inneholder rester av papir som ikke er limt på kartongen, sys langs den øvre kanten.
  5. De gjennomsiktige hjørnene skal kuttes i like firkanter, i samsvar med papir, limes og sys på tre sider.
  6. Resten av sidene er limt på pappemnet. De to gjenværende håndverksdelene må sys, limes til omslaget og sys rundt.
  7. På alle håndverksdeler presses bretter gjennom slik at sidene åpnes mer praktisk.
  8. På forsiden av albumet må du legge ut innredningen og sy den, fra de nederste delene og flytte til toppen.
  9. Bilder og inskripsjoner suppleres med brads.
  10. Du må feste en snor på baksiden av omslaget - den er sydd med en sikksakk og dekorert med et bomullsbånd.
  11. Håndverksdeler limes til hverandre, hull stanses, suppleres med garn.
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Et veldig søtt, elegant nyttårsalbum er klart!

Barn

For å lage et album for et bilde av en nyfødt, for en eldre jente eller gutt, må du forberede standardmaterialer og verktøy: tykt papp, trykt papir, øyeinstallatør, bølgepapp, sporingspapir, saks, dobbeltsidig tape, limpinne, enkel blyant, satengbånd, linjal, krøllete saks og hull, akrylmaling, svamp og alle slags dekorative elementer.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Funksjoner ved å lage et album

  • Sporepapir vil beskytte albumet; tykt pergament er også egnet for dette formålet.
  • Akrylmaling bør ikke påføres med en pensel, fordi den vil male ujevnt over overflaten, siden vil deretter bule ut.
  • En rekke materialer må brukes til innsatser og dekor. Du må ta hensyn til krøllete hullsaks og saks, fordi de gjør standardarkene originale.
  • Konvekse gjenstander inne i albumet er ikke det beste alternativet, men de kan tas ut på forsiden.
  • Utskrifter, utklipp fra bøker og magasiner kan og bør brukes, klistremerker og klistremerker om barneemner også. Selvfølgelig brukes det originale materialet også: tagger fra sykehuset, det første hårklippet osv.
  • Sider bør fylles ikke bare med bilder, men også med inskripsjoner, dikt, ønsker, notater. Dette gjelder spesielt i barnealbumet: Jeg vil "spille inn" alle de viktigste milepælene i babyens utvikling.
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Selve produksjonsprinsippet gjentar standardscenariet: fra omslaget, spredning, sying eller innkjøring av sider og slutter med å feste liten dekor.

Flere ideer

Album er designet for en bursdag, for kalenderferier (for eksempel et album for menn innen 23. februar), for eksamen, etc. Dette kan være en gave fra teamet før pensjonering, eller et album dedikert til ferie.

Hvilke andre alternativer brukes:

et album dedikert til en bryllupsreise tur

Bilde
Bilde

et produkt som vil fange barnets suksess i en sirkel, seksjon, på en musikkskole, etc.

Bilde
Bilde

hjemmelaget konstruksjon dedikert til din favorittbok, film, TV -serie, artist

Bilde
Bilde

et album med bilder av venner osv

Bilde
Bilde

Du kan bruke konseptet med å lage ett album (for eksempel MK for montering av et bryllup) i forhold til et annet tematisk håndverk.

Tips for nybegynnere

En typisk feil for nybegynnere er å overbelaste den dekorative komposisjonen, det vil si å ta for mange detaljer . Det blir smakløst. Nybegynnere trenger ikke å jobbe i krysset mellom stiler, det er bedre å følge en ting: du trenger ikke å komplisere din første opplevelse og jage en vanskelig idé.

Andre anbefalinger:

  • hvis bildet har mange detaljer, og generelt kan det kalles variert, bør bakgrunnen for fiksering være rolig;
  • bakgrunnsfargen skal være i harmoni med de mest fengende detaljene på bildene;
  • bakgrunnen under bildet trenger ikke gjøres veldig lys, ellers blir bildet uskarpt på det;
  • hvis bakgrunnen er mønstret, blir bakgrunnen monokromatisk;
  • hvis teksten er omfangsrik, blir den brutt i små avsnitt;
  • inskripsjoner med bevisste blotter kan se originale ut;
  • skrå linjer, samt tekst skrevet opp ned - dette er normalt for scrapbooking;
  • oftest begynner de å lage et album av omslaget, det harde omslaget er pakket med dekorativt papir eller klut;
  • monteringen av albumet kan utføres ved hjelp av dobbeltsidig tape;
  • for å lage revne kanter av sider, må de bøyes noen millimeter og først deretter kuttes av;
  • hvis du trenger flere voluminøse sider, limes lyse bakgrunnsbilder inn under skrappapiret;
  • Hvis bilder skal fjernes fra albumet, må de settes inn i gjennomsiktige hjørner.
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Du kan lære scrapbooking fra video- og fotoleksjoner, samt nøye undersøke vellykkede eksempler på album.

Vakre eksempler

I denne samlingen med 10 tematiske album som er smakfulle og, viktigst av alt, som kan gjentas.

De beste eksemplene på utklippsbokalbum:

pocket med mange elementer for nøye taktil studie

Bilde
Bilde

en åpent serviett er en god detalj for et barnealbum

Bilde
Bilde

behersket cover av et familiealbum, veldig lakonisk

Bilde
Bilde

veldig attraktive vintage albumfjærer - elegante detaljer

Bilde
Bilde

mini-album ser sjarmerende ut for nesten enhver anledning, ikke bare bryllup

Bilde
Bilde

slik kan et spredt album se ut

Bilde
Bilde

rent maritimt tema

Bilde
Bilde

Jeg vil bare se hva disse flerlagsstrukturene skjuler

Bilde
Bilde

en mer brutal historie, utklippsbok for menn

Anbefalt: