Belysning I Stua (55 Bilder): Ideer Med Strekkloft Og Uten Lysekrone I Gangen, Hvordan Du Plasserer Lamper Og Hvilke Du Skal Velge

Innholdsfortegnelse:

Video: Belysning I Stua (55 Bilder): Ideer Med Strekkloft Og Uten Lysekrone I Gangen, Hvordan Du Plasserer Lamper Og Hvilke Du Skal Velge

Video: Belysning I Stua (55 Bilder): Ideer Med Strekkloft Og Uten Lysekrone I Gangen, Hvordan Du Plasserer Lamper Og Hvilke Du Skal Velge
Video: Best stretch ceilings in London Floating lines 2024, April
Belysning I Stua (55 Bilder): Ideer Med Strekkloft Og Uten Lysekrone I Gangen, Hvordan Du Plasserer Lamper Og Hvilke Du Skal Velge
Belysning I Stua (55 Bilder): Ideer Med Strekkloft Og Uten Lysekrone I Gangen, Hvordan Du Plasserer Lamper Og Hvilke Du Skal Velge
Anonim

Stuen er det mest funksjonelle rommet i huset. Det er her folk møtes med familie og venner, slapper av etter en hard dag med familien, gjør sin favoritthobby eller bare ser på TV. Alt her skal være perfekt og gjennomtenkt til minste detalj, fra fargen på veggene til utformingen av møblene. Stue belysning bør dekke hele spekteret - fra sterkt lys til dim. Det er verdt å forstå mer detaljert hemmelighetene og reglene for å organisere lys i stua, med ideer, bilder og originale alternativer.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Regler for belysning av rom

Riktig belysning krever en plan, der det er nødvendig å angi alle møbler og apparater for å bestemme plasseringen av ledningene. Samtidig er det viktig å huske kompatibiliteten til ulike elementer i interiøret. Du kan ikke lage vakker belysning uten kreativitet.

Bilde
Bilde

Slik organiserer du belysning i hallen:

  1. Hovedregelen for å tenne et rom er at en lampe i stua er uunnværlig . Oftest brukes sentral takbelysning i det indre av stuen. Dette er det vanligste og enkleste alternativet som har vært relevant i mange år. Men selv med den mest luksuriøse lysekronen forblir hjørnene i rommet uten lys.
  2. I ethvert rom bør det være et hovedsted som må fremheves med lys . Dette kan være en sofa, spisebord eller et kunstverk.
  3. For stuen er det bedre å velge lamper med mykt lys ., det er de som skaper et koselig og harmonisk miljø.
  4. Ikke plasser taklampene i en rad , hver del av rommet skal ha sin egen bakgrunnsbelysning.
  5. Stuen skal belyses i separate soner . - ved bruk av lokale lamper og enheter.
  6. Bruk riktig belysningstilnærming du kan skjule noen av feilene i rommet.
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Visninger

Designere deler belysning i flere typer. Bakgrunnen eller taket spiller rollen som hovedlyskilden som belyser hele rommet. Til dette brukes en lysekrone eller små lamper. Annet tilbehør kan kombineres med takbelysning. For eksempel vil en elektrisk peis passe perfekt inn i interiøret i en stor romslig stue, den vil spille rollen som ekstra belysning.

Veggbelysning vil hjelpe fortynne interiøret. En flimrende bakgrunnsbelysning kan brukes til dette.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Spotlights med vertikal, horisontal eller diagonal lysstrøm installeres på veggen eller i taket, enkeltvis eller i gruppe. De kan fungere som hovedbelysning. Spotbelysning skiller seg fra bakgrunnsbelysning med muligheten til å rotere - avhengig av oppgaven. Noen modeller kan justeres i lysstyrke og intensitet.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Dekorativ belysning lar deg sette aksenter i det indre av stuen. Den utfører bare funksjonen til å markere noen detaljer. Det er ikke veldig lett å "leke" med lys, men det er interessant. Dekorativ belysning kan brukes:

  • i nisene på veggene;
  • for enkeltdeler - for eksempel figurer, pyntegjenstander, priser eller kopper;
  • for bilder og fotorammer;
  • for akvarium.
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

For store stuer med peis er luksuriøse bordlamper i form av lysestaker egnet.

Det er veldig nyttig å installere dimmere for å justere lysets kraft, slik at nivået fra dim til lyst, avhengig av tid på dagen og humør.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Det er nødvendig å planlegge belysningen av stuen i det første designfasen. Et slikt øyeblikk er imidlertid ikke utelukket når det etter en tid etter reparasjonen viser seg at det er nødvendig å i tillegg legge til eller fjerne ekstra lyskilder. Så ikke vær redd for å kombinere flere belysningsalternativer og bruke forskjellige apparater i samme stue. Det viktigste er at lampen eller lampen gir riktig mengde lys og utfyller rommets stil.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Belysning stiler

Når du velger apparater til stuen, må du fokusere på stilen på det indre av rommet, individuelle preferanser og området i rommet. Hver stil har sine egne apparater som vil understreke det unike i den moderne stuen i Provence eller Art Deco.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
  • For høyteknologisk stil LED -spotter med en blank overflate er flotte.
  • For klassisk stil en krystalllysekrone med dekorative lamper i form av lys er egnet. Vakre vegglamper og en gulvlampe med en grasiøs skygge vil fremheve og utfylle det beherskete, ganske stramme interiøret.
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
  • For en trendy loftstil , grove og originale inventar vil gjøre. Modeller av glass, plast, tre og metall foretrekkes. Armaturer bør utformes i stil med et produksjonsanlegg.
  • For jugendstil intrikate lysekroner og lamper med uvanlige former og rike farger er egnet. Originale geometriske linjer og dristige løsninger vil understreke stuenes individualitet.
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Interiørdesign alternativer

Komfort vil avhenge av belysningen. Moderne designere har lenge forlatt massive enkle lysekroner i stuen. Erstattet med spotlights med strekkloft. En stue uten lysekrone virker visuelt større. Små individuelle lamper eller gulvlamper gjør rommene koseligere og hjelper til med å dele rom inn i funksjonelle områder.

Bilde
Bilde

Hvordan dekorere en stue uten lysekrone:

  1. Plasser spotlights rundt hele omkretsen av rommet.
  2. Gi LED -lamper preferanse, de holder lenger, sparer strøm og belyser et stort område.
  3. LED -stripen vil hjelpe til med å dekorere stuen og skape en illusjon av et flytende tak.
  4. For hvert område som trenger ekstra belysning (for eksempel en stol for lesing av bøker), velg gulv- eller vegglamper og gulvlamper. De ser veldig harmoniske ut med taklamper.
  5. Utforsk alle alternativer for apparater og bærbare lamper. For å skape en koselig atmosfære kan ekstra belysning erstatte det viktigste taket.
  6. Det er ganske vanskelig å velge en lysekrone for et strekkloft, noe som ikke kan sies om spotlys. Utvalget av former og nivåer av belysning lar deg finne det rette alternativet for enhver stue.
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Lys sonering

For en stue delt inn i soner, er det nødvendig å vurdere lokal belysning for hvert sted. Å diversifisere interiøret, understreke og legge til kos - dette er målene som flere enheter kan oppnå.

Lysekroner er et tradisjonelt og velkjent alternativ for belysning av et rom. Et passende alternativ for en klassisk stil, men en slik enhet passer ikke inn i moderne stiler - hi -tech, loft eller minimalisme. Ved hjelp av en lysekrone kan du lykkes med å sone stuen i et enkelt triks. For å dele rommet i deler eller visuelt flytte midten av stuen, er det nok å plassere lysekronen på ønsket punkt. Den andre delen av rommet kan dekoreres ved hjelp av andre belysningsmetoder.

Bilde
Bilde

Bordlampen vil indikere arbeidsområdet. Du trenger bare å velge riktig modell - med et visst lysnivå. Åpen eller stram lakonisk lampe - valget avhenger av dine preferanser og stilen på rommet. Det utvilsomt pluss flere enheter er deres mobilitet. Det vil være veldig enkelt å flytte eller bytte lampe.

For et koselig hjørne i et sittegruppe eller en stor sofa for gjester, er en gulvlampe med mykt lys egnet, der du kan lese bøker og blader eller brodere.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Pendellamper i moderne design har erstattet de klassiske lysekronene. Moderne modeller har en rekke design, de presenteres i et bredt spekter. Slik belysning er passende for spisestuen, i stua.

Det viktigste med lokal belysning er ikke å overdrive det med enheter. En stor mengde lys er bare tillatt i et stort rom, og for en liten stue er det nok å kombinere takbelysning og en gulvlampe.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Hvordan velge og plassere armaturene riktig?

Når det gjelder en liten stue med lav takhøyde, er det bedre å forlate lysekronen til fordel for spotbelysning. Kombinasjonen med en gulvlampe i hjørnet av rommet vil visuelt utvide området. Hvis du fremdeles ikke vil gi opp en vakker lysekrone, så velg ikke veldig vektige og klumpete modeller. Et passende alternativ er 40-60 cm.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

For enkelt takarmaturer må taket senkes noen centimeter for å skjule ledninger og apparater. Det er modeller på markedet som er montert direkte i taket og ikke tar bort høyden. Slike taklamper vil passe perfekt inn i en moderne minimalisme, hi-tech eller loftstil. Høyden er 8-10 cm.

En krystalllysekrone vil se bra ut i et stort rom - i både moderne og klassisk interiør. Lysbryteren bryter lyset og "leker" med fargede høydepunkter på vegger og tak, og vil også utføre en dekorativ funksjon - både om kvelden og om dagen. Du kan imidlertid klare deg med spotlights i taket. De må plasseres etter 80 cm (over de nødvendige sonene).

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Eiere av lange rom må på forhånd bestemme hvor og hvordan møblene skal plasseres. Det er ikke verdt å plassere en lysekrone rett over sofaen, dette alternativet vil forårsake ubehag. Det er bedre å plassere en taklampe til høyre eller venstre for rekreasjons- og mottaksområdet.

Samtidig bør en hengende lysekrone plasseres der folk ikke går veldig ofte. Derfor er det bedre å velge flere lysarmaturer for hver separate sone, slik at det ikke er mørke hjørner i stua.

Bilde
Bilde

Grunnleggende anbefalinger for valg av lamper til stuen:

  • Stue belysning bør være nær naturlig .
  • Sitteområdet i stua, hvor det er en sofa eller en stor lenestol, kan suppleres med en gulvlampe med myk, svak belysning . Gi preferanse til modeller med høye ben og muligheten til å justere rotasjonen. En lys nyanse vil tilføre mer lys, og en mørk vil redusere den.
  • Det er bedre å plassere en lang lysekrone ikke over et tomt oppholdsrom, men over et bord, sidebord eller andre møbler . Jo høyere tak, jo større modell har du råd til.
  • Vegglamper og lamper utfører følgende hovedoppgaver: lage nye lyskilder og spare brukbart romområde.
  • Gulvbelysning ser veldig imponerende ut i stua ., men sørg for at rommets design er nøyaktig før du installerer lampene. Etter installasjon av armaturene vil det være problematisk å endre posisjon eller plassering.
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
  • Dim lamper med mykt lys er egnet for dekorativ belysning . Det er viktig å ikke overdrive det med bakgrunnsbelysning. For stuen er det nok å markere maksimalt fem interiørelementer med dekorativt lys.
  • Formelen for å velge lysekronens diameter vil gjøre oppgaven enklere . For å gjøre dette må du bestemme lengden og bredden på stuen. For eksempel er lengden 6 m, og bredden er 5 m. Summen av de to tallene multipliseres med 10. Så får vi 5 + 6 = 11 × 10 = 110 cm - dette er den optimale diameteren på lysekronen for et gitt område.
  • For et smalt og langt rom kan du velge to identiske lamper og plassere dem over hver sone . På denne måten kan du oppnå jevn belysning i stua.
  • Et annet viktig tips: ikke velg samme inventar for forskjellige rom . Gi preferanse bare til de modellene som er kombinert med stilen til et bestemt rom.

Vakre interiørdesign ideer

  • Lamper med synkende eller stigende lys ser originale og interessante ut i en leilighet.
  • Eksemplene med ekstra belysning er veldig originale. Du kan dekorere hyller, malerier eller fotorammer på veggene. Samtidig vil lampene ikke bare gi en lys sammensetning, men også fylle stua med lys.
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

LED -stripen bidrar til å skape et unikt interiør med en dekorativ belyst sofa, vegg, gulv eller gulvlister

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
  • En stor vakker lysekrone med dekorative lysformede lamper skaper en fantastisk setting i en stue i klassisk stil.
  • En original taklampe for en liten stue.
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

En grov lysekrone utfyller det brutale interiøret perfekt

Bilde
Bilde
  • Et fantastisk utvalg lamper for en lys stue.
  • En lysekrone på lange anheng med mange pærer lyser og dekorerer stuen.

Anbefalt: