Belysning På Soverommet (79 Bilder): Berøringsfølsomme Lamper For Nattbordet, Design Med Strekk I Taket, Ideer Til Et Lite Rom

Innholdsfortegnelse:

Video: Belysning På Soverommet (79 Bilder): Berøringsfølsomme Lamper For Nattbordet, Design Med Strekk I Taket, Ideer Til Et Lite Rom

Video: Belysning På Soverommet (79 Bilder): Berøringsfølsomme Lamper For Nattbordet, Design Med Strekk I Taket, Ideer Til Et Lite Rom
Video: RUNDLAMPE, DEKORATIV RUNDLAMPE, LED -taklampe, rund belysning, 2024, April
Belysning På Soverommet (79 Bilder): Berøringsfølsomme Lamper For Nattbordet, Design Med Strekk I Taket, Ideer Til Et Lite Rom
Belysning På Soverommet (79 Bilder): Berøringsfølsomme Lamper For Nattbordet, Design Med Strekk I Taket, Ideer Til Et Lite Rom
Anonim

Når vi kommer hjem, etter en hard dag på jobben, drømmer vi om å befinne oss i en kamfer og koselig atmosfære i hjemmemiljø. Og soverommet er akkurat stedet hvor vi glemmer problemene våre og får styrke til nye seire. En hel natts søvn avhenger av det riktige og harmoniske arrangementet av dette rommet. Og kanskje en av de viktigste er spørsmålet om hvordan du ordner belysningssystemet på soverommet ditt.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Hva skal det være?

Selv om du virkelig liker det når det er mye lys i rommet, husk at soverommet er et hvilested, så det skal være mykt, flytende og lett diffust lys i det. Ikke bruk åpne lyskilder. For belysning i soverom anbefales det å velge alle slags gulvlamper med lampeskjermer, vegger og lamper dekket med hetter. På soverommet kan du trygt eksperimentere med lys, legemliggjøre dine mest bisarre fantasier. For eksempel å skjule lyskilder på de mest uventede stedene, og derved endre oppfatningen av plass og skape et mystisk og mystisk miljø.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

For å oppnå ønsket resultat, er det nødvendig å nøye vurdere belysningsopplegget, med hensyn til viktige faktorer som størrelsen på rommet, takhøyden, antall møbler og tilbehør, tilstedeværelsen av speil og andre reflekterende elementer. Det er nødvendig å ikke bare ta hensyn til grunnbelysningen, men også tilstedeværelsen av dekorative lyskilder, hvis de blir introdusert i det indre av soverommet. Moderne teknologier og et bredt utvalg av lysarmaturer vil hjelpe deg å realisere eventuelle fantasier hvis du bruker de grunnleggende reglene og nyttige tipsene.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Visninger

Dagslys

Det er veldig viktig hvilken side av verden soveromsvinduene dine vil vende mot. Hvis du er den lykkelige eieren av et stort hus eller en leilighet, anbefaler vi at du er spesielt forsiktig med å velge et rom som er avsatt til et soverom.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Husk at det meste av sollyset kommer inn i rommene, hvis vinduer vender mot sør, og derfor vil de mest uopplyste rommene være de som ligger i nord.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Det er imidlertid den nordlige plasseringen av rommet som vil gi deg det mykeste og mest diffuse naturlige lyset. Rom med vinduer mot vest eller øst vil ha den mest ubehagelige kontrastbelysningen, og for tidlig om morgenen eller sent på kveldssolen er ikke et godt alternativ for belysning av soverommet ditt. Det mest ideelle alternativet for soveromsleiligheter vil være jevnt og diffust naturlig lys på den tiden på dagen når du er vant til å slappe av, og tilstedeværelsen av sterkt sollys i soverommet mens du er våken vil bidra til å forbedre atmosfæren i rommet.

Ikke glem at intensiteten av naturlig lys påvirkes ikke bare av vinduers direkte plassering, men også av størrelsen og plasseringen i forhold til bakken: jo høyere vinduene er plassert, desto mer sollys vil trenge inn i rommet ditt.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Kunstig belysning

Du må også bestemme hvilken type kunstig belysning på soverommet: det er bedre hvis lyset er varmt, og du kan justere lysstyrken. Du kan løse dette problemet ved å installere en bryter med en dimmer - funksjonen til å justere hovedlyskilden. Dette vil hjelpe deg ikke bare med å tenne på enkelte deler av soverommet som du ønsker, men også spare strømforbruk. For å gjøre belysningssystemet optimalt behagelig, anbefales det å bruke tre hovedtyper lyskilder. Disse inkluderer:

  • Hoved- eller takbelysning . Disse kan enten være hengende lysekroner med en dimmende lampeskjerm eller spotbelysning innebygd i taket.
  • Lokal belysning eller retningslys for arbeidsområdet . Dette inkluderer veggbelysning - dette er hengende lamper, alle slags sconces, samt bordlamper og gulvlamper.
  • Belysning med dekorativ funksjon . Dette kan være LED -strips rundt hele omkretsen av rommet, inkludert plassering av gulv, vegg og tak.
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

For et komplett belysningssystem anbefales det å bruke alle tre typer belysning. Den riktige løsningen ville være å gjøre den lokale belysningen kaldere enn den viktigste, mens for sterkt lys må dempes ved hjelp av matte lampeskjermer eller nyanser. Husk at med velvalgte lyse aksenter vil du gjøre ferien virkelig behagelig og tilfredsstillende.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

For ekstra komfort kan du installere berøringsbrytere på soverommet, de er veldig praktiske å bruke ved hjelp av fjernkontrollen. Og moderne teknologi er designet slik at de lar deg kontrollere flere berøringsbrytere samtidig.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Farger

Når du velger hovedfarge for belysning av soverommet, må du følge hovedregelen - lyset som kommer fra belysningsarmaturene skal være dempet, litt diffust og mykt. Den beste løsningen anses å være det klassiske, varme, matte hvite lyset, som beroliger nervesystemet og ikke belaster øynene. Vel, for de som ønsker å eksperimentere med design, er det i dag mange forskjellige metoder og teknologier som lar deg skape en viss atmosfære og passende stemning i et rom ved hjelp av flerfarget lys.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Den enkleste måten å angi lysfargen i et rom er å bruke flerfargede pærer; du kan også kjøpe diffusorer eller lyse lampeskjermer og flasker til dette formålet. La oss deretter se på noen få grunnleggende lysfarger for soverommet:

  • Kul blå glød fremmer aktiv hjerneaktivitet, så det er bedre å bruke det for de som skal gjøre litt arbeid eller lese før de legger seg.
  • Grønnaktig lys mest behagelig for øynene, ettersom det er fargen på dyreliv, hjelper det best med avslapning og god hvile. Et mørkere, mer dempet grønt lys beroliger nervesystemet og fremmer mental balanse.
  • Lys rød glød øker pulsen og kan øke blodtrykket, så det er ikke en god idé å bruke den på soverommet. Unntak er nygifte og par som drømmer om et barn, siden tilstedeværelsen av rødt lys øker seksualiteten til partnere.
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
  • Stråler av sterkt gult lys og - heller ikke en veldig god løsning for et hvilerom, siden denne fargen kan forårsake unødvendig angst og nervøsitet i nervesystemet.
  • Moderne designere anser med rette lilla lys på soverommet for å være en av de mest populære og komfortable belysningsløsningene . Denne fargen er perfekt for meditasjon og fullstendig avslapning av menneskekroppen.
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Når du spiller med forskjellige farger, må du huske at farget belysning påvirker fargen på objektene i rommet betydelig, og noen ganger endrer dem uten anerkjennelse.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Planlegging av lys

Det er nødvendig å nøye vurdere plasseringen av lyskilder i soverommet, selv når du planlegger den generelle utformingen av rommet. Rommets belysningsopplegg må verifiseres og endelig godkjennes, siden det etter designarbeidet vil være nesten umulig å endre noe uten å ødelegge utseendet på rommet. Derfor er det nødvendig å på forhånd fastslå slike viktige punkter som:

  • markering av posisjonen til lysekronen og alle andre lamper;
  • det eksakte antallet og plasseringen av flere belysningsarmaturer;
  • tilstedeværelsen av lokal belysning, hvis den skal deles inn i soner i rommets fellesrom;
  • ekstra belysning av interiør og designartikler.

Når du planlegger belysning av soverom, er det viktigste å være oppmerksom på opptakene og formen på rommet. For at lyset i rommet skal være ensartet og lite påtrengende, må lampenes dimensjoner og antall tilsvarer størrelsen på soverommet ditt. Så en for stor lysekrone i taket vil gjøre et lite rom enda mer trangt og ubehagelig, og tvert imot vil for miniatyrlamper i et romslig soverom se ut som fremmedlegemer.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

For et stort rom kan du trygt hente massive gulvlamper og vegger med den mest fantastiske innredningen. Men på et lite soverom er det utvilsomt bedre å bruke lamper av beskjeden størrelse, klassiske og strenge former.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Hvordan plassere armaturene riktig?

Hvis leiligheten din skal ha henholdsvis flere separate senger, må de være utstyrt med hver sin separate belysningsarmatur. For de som liker å lese en eller to timer før søvn, vil den beste løsningen være å plassere en spesiell lampe på veggen eller på nattbordet som skaper en konsentrert lysstrøm for ikke å forstyrre partnerens hvile.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Hvis det er store sengetøy i sengetøyet på soverommet, er det også viktig å vurdere å tenne dem. Et av de populære alternativene i moderne design er innvendig belysning av skapet ved hjelp av en LED -lampe. Hvis du er tilhenger av den klassiske stilen, kan dette problemet løses ved hjelp av taklamper eller plassere en tradisjonell gulvlampe i nærheten av skapet.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

For å skape en romantisk stemning på soverommet, kan du installere skjulte lyskilder i det. Hovedregelen er at alle lamper på soverommet skal være designet i samme stil. Husk også at hvert lysarmatur må ha sin egen separate kontakt.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Hvordan belyse strekklofter?

Strekktak med innebygd belysning blir mer og mer populært blant forbrukerne, siden denne designen lar deg skjule elektriske ledninger. Hvis soverommet ditt også har strekkloft, vil enhver moderne teknologi og en rekke scenarier for belysning av hvilerommet passe deg. Det viktigste å huske er at du ikke lenger vil kunne feste noe til strekkloftet, derfor må du velge belysningsutstyr før du installerer det … Det er flere grunnleggende retningslinjer for installasjon av belysning under strekklofter:

  • Nøye planlegging av plasseringen av alle de store lyspunktene der lysene skal installeres.
  • For brannsikring når du legger elektriske ledninger, må du bruke spesielle plastrør.
  • For å beskytte taket mot effektene av varme, er det nødvendig å bruke termiske pads.
  • Det er uønsket å bruke glødelamper med en effekt på over 40 watt.

Hvordan velge?

Hvis du bor i en liten leilighet, kan det være vanskelig å velge belysning for et lite soverom. Å tenne et lite rom krever spesiell oppmerksomhet, og riktig plassering av lyskilder vil visuelt "skyve veggene" til selv det minste soverommet. Hvis du velger en lysekrone for å belyse et lite rom, kjøper du en modell med nyanser rettet mot taket, så vil det reflekterte lyset forsiktig skape en illusjon av ekstra plass.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

For å oppnå maksimal effekt er det tilrådelig å installere et glanset strekkloft i rommet - denne løsningen vil se spesielt fordelaktig ut i rom med lav takhøyde.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

En annen skremmende oppgave er å organisere belysning for skråtak. I moderne hjem brukes dette designalternativet ganske ofte. Vanligvis er slike soverom plassert på loftet, og hovedproblemet deres er utilstrekkelig belysning i rommet. En interessant løsning ville være å installere flere vinduer direkte i taket, dette vil fylle rommet med naturlig dagslys, og romantikere som går til sengs, kan tenke på stjernehimmelen i klart vær. Hvis dette belysningsalternativet er uakseptabelt, er det nødvendig å finne den beste måten å plassere et tilstrekkelig antall lamper på et svært begrenset rom.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Det enkleste alternativet ville være å installere innebygde lyskilder ved hjelp av et strekkloft eller gips, som du enkelt kan skjule elektriske ledninger og all annen teknisk kommunikasjon bak.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Interiørløsninger

I soverom innredet i en moderne stil er ikke-standard designløsninger stadig mer vanlige, noe som gir interiøret en spesiell atmosfære og skaper en unik original stil. Hvis du er fan av den trendy stilen når du planlegger soveromsbelysningen, kan du droppe den tradisjonelle lysekronen ved å bytte den ut med noen få armaturer plassert i hele rommet. Nattlampene kan byttes ut med stilige pendellamper, slik at de plasseres på et behagelig nivå for deg. Også i utformingen av soverommet kan du bruke dekorasjonen av hodegjerden med lys - denne teknikken vil skape en sjarmerende og mystisk atmosfære i rommet.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Hvis du er tilhenger av soveromsdekorasjon i klassisk stil, bør du følge de grunnleggende reglene for rombelysning. De foreskriver minst tre nivåer av lyskildeplassering:

  • Første nivå . En stor, oftest krystalllysekrone er plassert i midten av taket. Hovedfunksjonen er at når den er slått på, skal den belyse hele rommet uten å forlate mørke områder.
  • Andre eller midtre lysnivå . Disse inkluderer gulvlamper med dempede nyanser og vegger med frostede flasker som belyser toalettbordet.
  • Til slutt, i nedre, tredje nivå Det er leselamper og en rekke nattbordslamper.
Bilde
Bilde

Som regel er spesiell oppmerksomhet i klassikerne gitt til sengeplassen. Ideelt sett er dette sammenkoblede lamper - vegger eller tvillinglamper på nattbordet. Ved å bruke moderat sterkt lys i lampene dine, kan du enkelt skape et behagelig og avslappende miljø i rommet.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Vakre romdesignalternativer

Som du sikkert allerede gjettet, bør valget av lysdesign for et hvilerom tas på største alvor. Den generelle atmosfæren i hele rommet og følgelig humøret ditt vil avhenge av ditt valg. For eksempel vil mange lamper plassert på forskjellige nivåer og på de mest uventede stedene se veldig stilige og originale ut. Ved å bruke denne typen belysningsdesign kan du enkelt markere nøyaktig de objektene i interiøret som er designet for å tiltrekke seg oppmerksomhet og tvert imot visuelt skjule områdene som er ment for intimitet.

Bilde
Bilde

For belysning i flere trinn er spotbelysning av rommet, kombinert med en klassisk lysekrone og vegglamper, godt egnet. Så ved hjelp av retningsbestemt lys kan du lage flere separate funksjonsområder som kan kombineres til et enkelt mellomrom og igjen kobles fra med en enkel bryter. Denne løsningen vil være ideell i utformingen av stua-soverommet.

Bilde
Bilde

I tillegg til hovedfunksjonen, ved hjelp av godt plasserte lyskilder, kan du understreke originaliteten til utformingen av rommet ditt. Hvis soverommet ditt inneholder gjenstander av kunst som har spesiell kunstnerisk verdi, for eksempel malerier eller skulpturer, vil det å skape riktig belysning skape en sone med økt oppmerksomhet for dem. Husk at du kan understreke absolutt alle detaljer i interiøret ditt med retningsbestemt lys - det kan være eksklusive møbler og antikviteter, eller bare en utstilling med dine favoritt familiebilder. Den riktige belysningen vil hjelpe deg med å fremheve alle detaljer du ønsker å trekke spesiell oppmerksomhet til.

Anbefalt: