Soverom Interiør I Varme Farger (64 Bilder): Design Av Et Koselig Rom I Kaffefarger

Innholdsfortegnelse:

Video: Soverom Interiør I Varme Farger (64 Bilder): Design Av Et Koselig Rom I Kaffefarger

Video: Soverom Interiør I Varme Farger (64 Bilder): Design Av Et Koselig Rom I Kaffefarger
Video: Butinox Interiør fargekartet rom for rom - farger 2020/2021 2024, April
Soverom Interiør I Varme Farger (64 Bilder): Design Av Et Koselig Rom I Kaffefarger
Soverom Interiør I Varme Farger (64 Bilder): Design Av Et Koselig Rom I Kaffefarger
Anonim

Et soverom interiør i varme farger kan være beroligende, eller det kan være levende og minneverdig. Hvilken palett kan brukes og i hvilken stil for å dekorere rommet vil bli diskutert i denne artikkelen.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Funksjoner og matchende farger

I tillegg til standard fargepalett, bruker designere mange forskjellige nyanser. For eksempel kan du ofte finne et soverom i kaffefarger. Skyggen av kaffe med melk ser spesielt stilig ut. Nesten hele det brune området kan brukes som hovedfarge . Unntaket er oransje og rødt. I store mengder kan de påvirke den emosjonelle tilstanden negativt.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Fra det røde området passer rosa pastell som base . Burgund kan brukes i en kontrasterende kombinasjon med dempede rosa eller pasteller. Resten av nyanser av rødt er egnet for dekorasjon.

Gule og lilla kan være varme eller kalde og må matches hver for seg. Det anbefales ikke å bruke disse fargene som designgrunnlag, da de kan være irriterende og deprimerende. De kan brukes som lyse aksenter eller i pastellfarger.

Dermed er fargevalget ganske bredt og er ikke begrenset til rødt, beige eller brunt. Vær oppmerksom på at for å lage et komplett og harmonisk fargevalg, må du legge til en liten kul tone i hovedpaletten. Som regel spilles denne rollen av hvit. Hvis dette ikke er gjort, kan det oppstå en følelse av cloying og unaturlighet.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

I tillegg kan fargespekteret være:

  • monokrom - med en overvekt av en eller flere lignende farger, for eksempel krem med beige;
  • kontrasterende - basert på en kombinasjon av flere farger, som skiller seg sterkt fra hverandre i nyanse eller intensitet;
  • mettet - to eller flere forskjellige farger brukes, men omtrent av samme intensitet.
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

La oss se på noen eksempler på forskjellige farger

La oss starte med interiøret i en monokrom palett. Designet er basert på beige. De fleste overflatene er dekorert i denne fargen: vegger, gulv og sengetekstiler. Hvit og brun fungerer som komplementære aksenter.

Bilde
Bilde

Det neste designet har en ganske rik palett bestående av rødt, gult og rødbrunt. I dette tilfellet er det viktig å nøye velge nyanser slik at de harmonisk utfyller hverandre. I tillegg er det nødvendig å plassere aksenter riktig. I dette tilfellet er det et gult mønster og kant på gardinene, gylne møbler, en rød og gul skjerm bak sengens hode.

Bilde
Bilde

Det siste interiøret er et godt eksempel på en kontrastpalett. Mørkebrune møbler og gardiner skiller seg ut mot de lyse veggene. Innredningen er valgt i hovedfargene i designet og utfyller perfekt møblene og dekorasjonen i rommet. Vær oppmerksom på at det er viktig å legge til lyse aksenter i et slikt interiør, slik at designet ikke ser kjedelig ut. I dette tilfellet er det et fargebilde og grøntområder av naturlige blomster.

Bilde
Bilde

Stiler

Blant de historiske, etniske og samtidige stilene er det mange som kan dekoreres i varme farger.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

La oss starte med de historiske. Den koloniale stilen er preget av naturlige nyanser: gul, sand, terrakotta og grønn. For den romantiske stilen er overvekt av melk, fløte, lysebrun og nøttfarger iboende. Bruken av burgunder, brune og melkefarger er typisk for interiør dekorert i klassisisme, så vel som i moderne art deco.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Minimalisme er også egnet fra moderne stiler, siden denne stilen ikke har klare grenser i fargepaletten. I utgangspunktet er det preget av å skape plass i rommet gjennom et minimum av møbler og innredning. Derfor kan den dekoreres i alle fargevalg.

Art Nouveau er preget av en kremaktig sjokoladeskala og grønn farge . Sistnevnte kan bare spille rollen som de små kalde aksentene som skal balansere den varme paletten. Interiør i japansk og orientalsk stil vil se bra ut i varme farger. Hovedpaletten i interiøret er i røde og brune toner.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Overvekt av varme farger i møbler og innredning er også typisk for russisk stil:

  • tremøbler;
  • forskjellige nasjonale mønstre, for eksempel Khokhloma med en overflod av rødt;
  • tekstiler med rødt broderi;
  • gull samovarer.
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Etterbehandlingsalternativer

Finishen avhenger av den valgte stilen. Klassikere, romantikk, art deco og orientalsk stil er nedfelt i tapeter og deres kombinasjoner med malte vegger. Japansk stil og minimalisme involverer vanlige malte vegger. Noen stiler som klassisk, art deco eller romantikk gjør det mulig å bruke stukkatur og lister på vegger og tak.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Nesten alle stiler har tregulv . I et moderne interiør kan gulvet ikke bare være tre, men også dekket med gulvfliser eller tepper. Sistnevnte vil være ganske passende for et soverom.

Nesten alle stiler innebærer aktiv bruk av tre i møbler og dekorasjoner. Men for noen (art deco, minimalisme eller moderne) kan metall- og glassgjenstander brukes. For eksempel et bord med en glassplate på metallben eller en metallramme for et speil.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Møbler og lyse aksenter

Møbler, så vel som etterbehandling, velges ut fra den valgte designstilen. Lyse aksenter i interiøret er skapt av innredningen, som også avhenger av designstilen. For klassisk interiør er dette utskårne tremøbler med tekstilpolstring, gardiner og gardiner av tykt stoff, dekorative sengetepper og puter.

Tekstiler kan også brukes til å dekorere en hodegjerde eller kalesje. Dette gjelder spesielt for den romantiske stilen. Lyse aksenter i slike interiører er skapt av gardiner, puter, sengetepper, malerier, lister eller dekorative vaser med blomsterbuketter.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

For design i etnisk stil er det nødvendig å bruke møbler med nasjonale egenskaper. Japansk er preget av enkle møbler med rette linjer og vinkler. Møbler i orientalsk stil er vanligvis dekorert med utskjæringer med nasjonale ornamenter. Innredning i japansk stil består hovedsakelig av fargerike sengetøy, nasjonal grafikk på veggene, vaser av tørkede blomster eller miniatyr bansai-trær. Orientalsk - preget av nasjonale ornamenter på tekstiler og møbler, dekorasjon av vegger og sengegavler med stoff, forskjellige nasjonale gjenstander (kister, dekorative tallerkener på veggene, stiliserte bordlamper og lysekroner).

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Minimalisme innebærer møbler i en enkel geometrisk form uten dekorative teknikker. Denne stilen krever et minimum av dekor, så rollen som lyse aksenter spilles oftest av sengetøy eller flere dekorative gjenstander (tomme vaser, diskrete paneler eller bordlamper uten lampeskjerm og utsmykkede linjer).

Bilde
Bilde

Art deco- og jugendmøbler kan være av de mest uvanlige og sære formene . For disse stilene er møblene i seg selv allerede et element i innredning. Art Deco -senger har ofte et høyt, mykt hodegjerde, mens sengene i jugendstil er preget av flytende buede eller sammenflettede linjer. Art Deco er også preget av bruk av andre ekspressive gjenstander (originale paneler, krystalllysekroner, speil, etc.).

Vær oppmerksom på at et særpreg ved stilen er kombinasjonen av alle disse elementene i ett interiør.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Belysning

På soverommet spiller belysning en spesiell rolle. For det første krever nesten alle funksjonelle områder sitt eget lokale lys:

  • hodegjerde eller nattbord;
  • sminkebord;
  • garderobe eller omkledningsrom;
  • arbeidsplass.
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Lys kan skape en koselig, avslappende atmosfære. For det andre vil dekorativ belysning bidra til å skape et originalt design. Så ved hjelp av ekstra belysning kan du markere visse dekorative elementer, balansere den mørke fargen på møbler eller overflater, og også lage et eget dekorelement.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Koselige interiørdesign ideer

La oss nå se på noen interessante design i varme farger

La oss starte med et rikt orientalsk interiør. Basen er mørk brun. Den er balansert med lyse møbler, hvitt teppe og sengetøy, og rikelig med naturlig dagslys. Metning av paletten er gitt av den røde fargen på puter, en lysekrone og en gulvlampe. Som i de fleste orientalske interiører, er rommet dekorert med en rekke dekorartikler: en bas-relieff over sengen, stiliserte bordlamper, ornamenter på gardiner, et bilde, en figur, lyse pynteputer.

Bilde
Bilde

Et soverom i skandinavisk stil kan også innredes i varme farger. Hovedfargen er en behagelig nyanse av kaffe med melk. Det er harmonisk supplert med tremøbler og tekstiler i en rolig gul farge. Og den hvite fargen på sengetøy, vinduer og gulvlister fortynner det varme området og introduserer en liten kontrast.

Bilde
Bilde

Et annet etnisk interiør er laget i japansk stil. Det tradisjonelle mørkebrune sortimentet oppveies av et lyst gulv, hvitt trekk, sterk belysning og lyse dekorelementer. Oransje tekstiler og grønne planter gir liv til interiøret.

Bilde
Bilde

Tenk til slutt på et lyst interiør med gule aksenter. Kombinasjonen av flere nyanser av gult og beige skaper en allsidig palett som ser overraskende lys ut. Og overflod av tekstiler og polstrede møbler skaper hygge.

Anbefalt: