Omkledningsrom 2 Kvm. M (57 Bilder): Interiørideer

Innholdsfortegnelse:

Video: Omkledningsrom 2 Kvm. M (57 Bilder): Interiørideer

Video: Omkledningsrom 2 Kvm. M (57 Bilder): Interiørideer
Video: KVM 2024, April
Omkledningsrom 2 Kvm. M (57 Bilder): Interiørideer
Omkledningsrom 2 Kvm. M (57 Bilder): Interiørideer
Anonim

Mer nylig kunne man bare drømme om et eget omkledningsrom. I dag blir denne drømmen til virkelighet. Nesten alt kan lagres i det - fra klær og sko til smykker, tilbehør og husholdningsartikler.

Jo større rommet er, desto mer funksjonell kan en garderobe være. Men selv i en liten Khrushchev-leilighet kan et 2 kvm hjørne skilles. og gjør den til et komplett, komfortabelt og praktisk omkledningsrom.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Funksjoner og fordeler

Før de utvikler et designprosjekt for fremtidige boliger, vurderer eierne ofte muligheten til å bruke et separat omkledningsrom i rommet. Dette rommet har flere funksjoner:

  • optimal sortering og lagring av høy kvalitet på klær, sko, hatter og andre ting;
  • lagring av alt du trenger på ett sted og i en fri tilgangssone;
  • alle tingene inne er skjult for nysgjerrige øyne ved en dør, skjerm, gardin (en stor fordel i forhold til åpne hyller);
  • for å utstyre garderoben kan du bruke et tidligere ubrukt rom (under trappene eller til og med et pantry);
  • en garderobe hjelper til med å skjule uregelmessigheter eller andre feil i veggen.

Et stort speil installert inne i omkledningsrommet gjør det umiddelbart til et praktisk sted å bytte klær og prøve.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Funksjonene i et lite omkledningsrom inkluderer følgende punkter:

  • umuligheten av å installere et overdimensjonert skap i rommet. Det beste alternativet vil være hyller eller et åpent stativ;
  • rommet kan lukkes med hengslede eller skyvedører eller gjøre uten dem;
  • oppsettet bør tenkes spesielt nøye ut, slik at en person som kommer inn i rommet enkelt kan finne alt han trenger;
  • belysning bør være tilstrekkelig slik at rommet ikke er mørkt;
  • et slikt rom vil ikke holde mange ting.
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

8 bilder

Et lite rom, i tillegg til slike funksjoner og ulemper, har også en rekke merkbare fordeler i forhold til store omkledningsrom. Blant dem:

  1. Budsjettmessig. Å lage og dekorere et lite rom vil koste mye mindre enn å arrangere et stort rom.
  2. God kapasitet. Alt avhenger av en kompetent layout og optimal bruk av ledig plass.
  3. Sparer plass i andre rom. Å lage et omkledningsrom vil spare på kjøp av en egen garderobe, kommode, nattbord.
  4. Ryddig utseende.
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Valg av layout og beliggenhet

Når det gjelder oppsettet, bør garderoben ikke ha en altfor kompleks geometrisk form. De mest optimale alternativene:

  1. Hjørnerom. Denne oppsettet er perfekt selv for små lokaler. Racks, hyller og andre møbler kan ordnes i form av en trekant, trapezformet eller i form av bokstaven "L".
  2. U-formet rom. Perfekt for rektangulære, langstrakte rom. Hyller og hyller er plassert på begge sider av rommet, og det er også plass til et stort speil.
  3. Lineært rom. Møbler er plassert langs den ene veggen. I dette tilfellet er det nødvendig å bruke det brukbare området så kompetent som mulig, slik at rommet ikke viser seg å være for langstrakt. Dette vil skape visse vanskeligheter med å finne de riktige tingene.
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Kompakt rom på 2 kvm. m gir ikke et stort antall alternativer for plassering av møbler og alternativer for å arrangere et omkledningsrom. Vanligvis brukes det mest passende hjørnet i leiligheten til dette.

Garderoben kan være plassert på gangen, soverommet, stuen, barnerommet eller til og med på balkongen. Et ideelt alternativ er boden som er tilgjengelig i leiligheten.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Når du velger et passende sted, må følgende romkrav tas i betraktning:

  1. Bredden skal være minst 1 meter, lengde - minst 5 meter. Dette er minimumsdimensjoner på plassen der du kan ordne de nødvendige stativene og henge hyller.
  2. Et rom med et areal på 2 kvm. best brukt spesielt for lagring av klær, ting og tilbehør. Verktøy, inventar, husholdningsapparater vil bare lage en allerede liten plass og gjøre den til et vanlig pantry.
  3. Problemet med ventilasjonsenheten må tenkes gjennom. Akkumulering av store mengder klær i et lite rom (spesielt lukket og uventilert) kan føre til ubehagelig lukt.
  4. Et speil er nødvendig. Det vil gi lys til rommet og gjøre det til et ekte omkledningsrom.
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

7 bilder

Nå kan du gå videre til å lage et designprosjekt for fremtidige lokaler

  1. På en skjematisk tegning, skissere plasseringen av stativer, hyller, esker. Ikke glem kommunikasjon, belysning og ventilasjon.
  2. Del rommet betinget i 3 soner (klær, sko, hatter og tilbehør). De skal alle ha forskjellige bredder og dybder.
  3. Beskriv omrisset til speilet og ytterligere lyskilder, om nødvendig.
Bilde
Bilde

Hvordan organisere plassen?

For den mest optimale organisering av et lite rom, er det nødvendig å være spesielt forsiktig når du velger møbler for å arrangere et rom. Blant slike funksjonelle elementer er:

  1. Barbells (en eller flere på forskjellige nivåer for ryddig og kompakt plassering av skjorter, kjoler og andre klær).
  2. Hyller (brukes til oppbevaring av seng og undertøy, T-skjorter, sko, vesker).
  3. Nettingkurver.
  4. Speil.
  5. Spesielt tilbehør (skjørt, bukse, sko).
  6. En puff eller en liten sofa for enkel montering.

Den midterste sonen er okkupert av åpne hyller, meshkurver, stenger. Den øverste hyllen er egnet for oppbevaring av hatter eller gjenstander som sjelden brukes. Den nedre delen er ideell for lagring av sko.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Design og belysning

En viktig rolle i arrangementet av omkledningsrommet spilles av designet . For innredning velges hovedsakelig praktiske, holdbare materialer som ikke "spiser opp" en allerede liten plass, for eksempel plast, glass tapet, maling. Lyse, lyse farger gir rommet lys, letthet og luftighet.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Belysning av høy kvalitet lar deg ikke bare raskt finne ønsket klesplagg, men også gjøre rommet mer romslig. Små garderober har oftest ikke naturlige lyskilder, så du må ty til kunstig lys. Store lysekroner eller tunge skjermer anbefales ikke for bruk i garderober. Det er bedre å vurdere alternativet med LED -strips . Hvis garderoben skal ha lukkede skuffer, kan lokale belysningssystemer også brukes.

Hovedlyskilden skal være plassert i midten av taket, og omkretsen av rommet kan dekoreres med spotlights eller LED -stripe.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Interiør alternativer

For å kompakte og vakkert plassere mange ting trenger du ikke alltid mye plass. Dette miniatyr omkledningsrommet er et perfekt bevis på det! 4 barer lar deg sortere herre- og dameklær. Hyllene er egnet for oppbevaring av sko. Lukkede skuffer i forskjellige størrelser er en ideell løsning for oppbevaring av sengetøy, sokker, undertøy, T-skjorter, T-skjorter. Flere kurver med forskjellig kapasitet er egnet for lagring av andre ting.

Bilde
Bilde

Det U-formede omkledningsrommet lar deg tildele et eget stativ for oppbevaring av sko, og sette av to vegger for plassering av klær for hele familien. Flere barer vil lett takle husholdningsklær. Åpne hyller er ideelle for oppbevaring av sengetøy eller håndklær. Lukkede skuffer kan brukes til å lagre undertøy og sokker. Den øvre delen av strukturen brukes som mesanin for lagring av store gjenstander. Hyllene kan brukes til å oppbevare smykker og tilbehørskasser.

Bilde
Bilde

Slik at et lite rom ikke virker enda mindre, er det best å bruke metallkonstruksjoner for å arrangere det. De tar ikke mye plass, er holdbare, pålitelige og veldig grasiøse. Gjennomsiktige beholdere brukes til oppbevaring av tøy. Flere små barer på forskjellige nivåer lar deg sortere klær etter type (kjoler, skjorter og skjørt separat).

I de åpne seksjonene er skoene perfekt plassert, og håndvesker er plassert på øverste hylle. Kofferter og reiseposer "gjemte" seg på mellometasjen. Ryddig og smakfullt! Fra nysgjerrige øyne "gjemmer" garderoben seg bak et tykt tekstilgardin.

Anbefalt: