Innendørs Bartrær (19 Bilder): Dverg Dekorative Arter For Hjemmet, Omsorg Og Tips For Dyrking

Innholdsfortegnelse:

Video: Innendørs Bartrær (19 Bilder): Dverg Dekorative Arter For Hjemmet, Omsorg Og Tips For Dyrking

Video: Innendørs Bartrær (19 Bilder): Dverg Dekorative Arter For Hjemmet, Omsorg Og Tips For Dyrking
Video: Dwarf conifers/ Witches brooms 2024, April
Innendørs Bartrær (19 Bilder): Dverg Dekorative Arter For Hjemmet, Omsorg Og Tips For Dyrking
Innendørs Bartrær (19 Bilder): Dverg Dekorative Arter For Hjemmet, Omsorg Og Tips For Dyrking
Anonim

Innendørs bartrær er fantastiske evergreens for å dekorere hjemmet ditt. Utad ser de ut som miniatyr juletrær og kan godt erstatte nyttårs skjønnhet. Og etter slutten av ferien vil de dekorere hjemmet ditt og fortsette å fylle rommet med en praktfull barskinnearoma.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Beskrivelse

Innendørs bartrær krever for det meste betingelser for vedlikehold og omsorg, men resultatet som er oppnådd er verdt innsatsen. Hvori hjem bartrær er populære ikke bare for sin dekorative funksjon . De er utrolig fordelaktige for det menneskelige luftveiene, ettersom de produserer oksygen og absorberer forskjellige skadelige stoffer fra luften. Hovedtrekk ved innendørs bartrær er deres modifiserte løvverk, som ligner på nåler. Det er av denne grunn at de fordamper lite fuktighet og ikke feller løvverk om vinteren.

Bartrær kommer i både tre- og buskformer . Treverket inneholder harpiks, som har helbredende egenskaper og en spesifikk aroma. Bartrær er preget av et kraftig rotsystem, dette bør tas i betraktning når du velger en pott til en plante. Hjemlandet er steder med subtropisk og temperert klima.

Tørr luft i leiligheter er lite egnet for dem, så du bør i tillegg skape et gunstig mikroklima for dem.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Visninger

Husplanter som tilhører nåletrærgruppen har mange varianter. Blant dem er det mange attraktive eviggrønne bartrær. Når du velger en prøve for hjemmet, bør du nøye studere alle anbefalingene for omsorg for planten . Hjemme når de ikke samme størrelse som i sitt naturlige miljø. I leiligheter er dvergerepresentanter for arten mer vanlig. Her er de mest populære og vakre representantene for innendørs bartrær.

Bilde
Bilde

Araucaria

Norfolk furu, eller araucaria, er et tre som vokser sakte med en pyramideformet krone og mørkegrønne nåler. I sitt naturlige habitat når treet ofte en høyde på 60 meter . Husplanter er betydelig lavere, maksimalt 1,5 meter. Men selv hjemme kan du uavhengig vokse et vakkert tre med interessante tetraedriske nåler.

Araucaria bør plasseres vekk fra vinduet . Faktum er at planten ikke liker direkte sollys. Araucaria er nesten den eneste representanten for bartrær som tåler varm overvintring godt i urbane leiligheter.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Sypres

Cypress er en rik grønn barskog. Nålene har en lys gylden nyanse. Et av trekkene ved kulturen er det faktum at sypressen ikke liker de minste endringene i forvaringsforholdene i det hele tatt . Han kan reagere smertefullt på et stedskifte, selv om du bare snur blomsterpotten i den andre retningen.

Bilde
Bilde

Cryptomeria

Dette er et utrolig vakkert nåletre, som ofte når en høyde på 1,5-2 meter. Kronen på planten er pen, mens den kan dannes med egne hender. Nålene er lysegrønne, med tiden får de en gulaktig fargetone … Unge nåler er ganske myke og blir stive med alderen.

Et trekk ved kryptomeri er tilstedeværelsen av små kjegler som perfekt dekorerer treet.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Enebær

Enebær er en utrolig populær barskinnsplante for hjemmet. Planten har myke, pene nåler, hvis nyanse er direkte avhengig av sorten. Under innendørs forhold dyrkes ofte sibiriske, kinesiske og kosakkvarianter . Enebær er veldig glad i sollys, men ikke direkte sollys. I tillegg reagerer anlegget negativt på en kraftig temperaturendring. Ener brukes ofte til å danne bonsai.

Bilde
Bilde

Thuja

Mange varianter dyrkes hjemme, men vestlige og brettede er mer vanlige. Arten er forskjellig i formen på kronen, nåleskyggen og mykheten. Grenene på thuja er flate, nålene er små, diamantformede . Kjeglene er avlange, bøyd ned. Den unge busken er grønn i fargen; med alderen får de en brun fargetone. Thuja blader inneholder kamferolje. Dette bestemmer også den karakteristiske behagelige aromaen som kommer fra planten.

Bilde
Bilde

Subtiliteter av omsorg

Hver rekke innendørs bartrær i potter har spesifikke omsorgsbehov, men generelle anbefalinger kan skilles

  • Bartrær bør plasseres på den kuleste vinduskarmen i huset, helst i nord.
  • Unngå direkte sollys på planten.
  • Om sommeren bør romtemperaturen ikke være mer enn 20-25 ° C, om vinteren-10-15 ° C.
  • Vanning om sommeren bør være regelmessig, mens vannstagnasjon i jorda og vannlogging bør unngås. Om vinteren utføres vanning omtrent en gang i uken.
  • For at kronen på bartrær prydplanter skal ha en vakker farge og ikke bli gul, bør den være utstyrt med en stor mengde ekstern fuktighet. Dette problemet kan løses ved sprøyting. Det må produseres to ganger om dagen. Ephedra tåler ikke tørr luft godt.
  • Innendørs bartrær liker ikke å bli forstyrret. Det er bedre å ikke røre dem eller flytte dem fra sted til sted med mindre det er absolutt nødvendig.
  • Om vinteren er bartrær i ro, så det anbefales ikke å mate med vekststimulerende midler. De bør gjøres i begynnelsen av mars.
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Hvordan transplantere?

Bartrær bør transplanteres i april eller mai, men ikke oftere enn hvert tredje år. Når du velger en pott, må du ta hensyn til plantens mulige størrelse om 2-3 år. Under transplantasjon må du ta vare på rotsystemet, som tar lang tid å komme seg i tilfelle skade . Du kan ikke rense rotsystemet fra jord under transplantasjon. Ephedra er ikke egnet for universell jord for blomster eller frøplanter. De trenger mer næringsrik og lettere jord. Den skal inneholde grov sand, furubasert jord og blad. På bunnen av potten er det viktig å helle et lag utvidet leiredrenering, på toppen av hvilken flere kullstykker legges ut for desinfeksjon.

Under transplantasjonsprosessen er det ekstremt viktig å forhindre overdreven utdypning av rotkragen . - det er strengt forbudt å begrave det i bakken for bartrær. Dette kan føre til at kulturen dør.

Etter transplantasjon må planten plasseres en stund på et skyggelagt sted og skape forhold for høy luftfuktighet for den.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Voksende feil

Å dyrke bartrær innendørs planter er en tidkrevende virksomhet, men hvis det opprettes rette forhold, vil de glede deg med sin skjønnhet og praktfulle barrtrær i mange år. Her er de vanligste feilene når du dyrker innendørs bartrær:

  • mangel på regelmessig sprøyting av kronen, spesielt i den varme sommerperioden;
  • manglende overholdelse av et visst temperaturregime;
  • påføring av toppdressing om vinteren;
  • bruk av små potter;
  • overdreven bevegelse fra sted til sted for ephedra -gryten.

Anbefalt: