Hvordan Skiller En Orkide Seg Fra En Phalaenopsis? 29 Bilder Phalaenopsis - En Orkide Eller Ikke? De Viktigste Forskjellene Og Beskrivelsen Av Arten

Innholdsfortegnelse:

Video: Hvordan Skiller En Orkide Seg Fra En Phalaenopsis? 29 Bilder Phalaenopsis - En Orkide Eller Ikke? De Viktigste Forskjellene Og Beskrivelsen Av Arten

Video: Hvordan Skiller En Orkide Seg Fra En Phalaenopsis? 29 Bilder Phalaenopsis - En Orkide Eller Ikke? De Viktigste Forskjellene Og Beskrivelsen Av Arten
Video: Не все Орхидеи РАСТЯТ КОРНИ одинаково. Такие разные корни Орхидеи фаленопсис 😊. 2024, April
Hvordan Skiller En Orkide Seg Fra En Phalaenopsis? 29 Bilder Phalaenopsis - En Orkide Eller Ikke? De Viktigste Forskjellene Og Beskrivelsen Av Arten
Hvordan Skiller En Orkide Seg Fra En Phalaenopsis? 29 Bilder Phalaenopsis - En Orkide Eller Ikke? De Viktigste Forskjellene Og Beskrivelsen Av Arten
Anonim

Orkideer er veldig populære for sin eksotiske skjønnhet. Imidlertid forvirrer innendørs planteelskere ofte forskjellige typer orkideer med phalaenopsis. Denne artikkelen vil fortelle deg hvordan du skiller phalaenopsis fra en orkide. En beskrivelse av hver av disse artene i orkide familien diskuteres nedenfor.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Orkide

Denne vakre blomsten tilhører urteaktige flerårige planter. Orkidefamilien inkluderer mer enn tretti tusen arter. Videre er orkideer terrestriske og epifytiske.

Terrestriske kjennetegnes ved enkle, tykke blader uten petioles. Skudd består av ytre og indre blader. Det er totalt 6 kronblad. Ett indre kronblad kalles en leppe. Den har en lys farge og spiller en nøkkelrolle i pollineringsprosessen.

For at pollinering skal skje, trenger orkideer insekter.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Flere varianter av orkideer regnes som de viktigste

Angrekum . Krever spesifikke forhold (nærvær av lys, høy luftfuktighet og jord). Blomstene har en utrolig behagelig aroma, som intensiveres i mørket, har en blank hvit farge.

Bilde
Bilde

Anguloa . Det tiltrekker seg oppmerksomhet med originale blomster som ligner tulipaner. Blomster kan være hvite, røde, gule, brune. Forskjellen i temperaturer mellom dag og natt har en positiv effekt på planten.

Bilde
Bilde

Arpophyllum . Blomsterstanden av lilla og rosa nyanser ligner lys. Blomstringen begynner samtidig i hele planten, behagelig for øyet i to og en halv uke. I denne perioden er det nødvendig å mate fra nitrogen og fosfor.

Bilde
Bilde

Bletilla . Det regnes som det vakreste og lettstelt. Kronbladene ligner en gladiolus. Blad når tretti centimeter, har en spiss form.

Bilde
Bilde

Brassavola . Planten elsker fuktig jord og samme luft. Bladene er 20 centimeter lange. Det er fem blomster på peduncles. Den hjerteformede leppen er hvit i fargen.

Bilde
Bilde

Bulbophyllum . Representanter for denne arten regnes som de mest tallrike. Planten har et lite rotsystem som ikke trenger jord. Røttene må være bare. Deilig aroma.

Bilde
Bilde

Vanilje . Det velkjente krydderet er flatbladet orkide som kalles vanilje.

Bilde
Bilde

Galeander . Et stort anlegg som krever mye plass. Bladene er tynne og når 15 centimeter i lengde. Det er mange farger, behagelig aroma. Blomstrer om sommeren i tre uker.

Bilde
Bilde

Grammatophyllum . Den største orkideen. Minimumsstørrelsen er 50 centimeter. Peduncle - opptil en meter.

Bilde
Bilde

Paphiopedilum . Blomsten ser ut som Askepottens sko. Den har en original farge, iriserende blader. Skiller seg ut i en rekke funksjoner innen omsorg.

Bilde
Bilde

Sarcochilus . Planten har kjøttfulle, smale blader. Peduncle når 50 centimeter. Har et lite antall farger.

Bilde
Bilde

Habenaria Radiata . Folket kaller det den hvite hegren. Denne raffinerte og delikate planten ser ut som en vakker fugl. Bladene er relativt smale. Peduncle - opptil en halv meter, det er 8 blomster på den.

Bilde
Bilde

Cymbidium . Bladene er harde. Peduncle - mer enn en meter, har et lite antall blomster.

Bilde
Bilde

Phalaenopsis

Det er en epifytisk plante som er vanlig på Filippinene og noen andre land. Bladene er tykke, planten vokser opp til 50 centimeter. Luftige røtter, lysegrønne. Stilken ligner en sommerfugl. Som andre orkideer er det 6 kronblad, hvorav det ene kalles leppen. Planten blomstrer i 2-6 måneder. Under blomstring danner den en sterk og syrlig aroma.

La oss vurdere de viktigste underartene

Amabilis . Peduncle opptil 1 meter, med opptil 30 blomster med en delikat og delikat aroma. Kronbladene er vanligvis hvite. Krever luftfuktighet på opptil 80%.

Bilde
Bilde

Schindler . Den har sterke, langstrakte blader. Peduncles - opptil 1,5 meter, de kan vokse opptil 200 blomster. Kronbladene er farget i lyserøde nyanser. Krever en seriøs holdning til temperaturregimet.

Bilde
Bilde

Stewart . Frodige blomster som forgrener seg på peduncles ser ut som lianas. Kronbladene er hvite med røde prikker. Planten krever høy luftfuktighet, god belysning og riktige temperaturforhold.

Bilde
Bilde

Sander . En ekstraordinær og dyr blomst. Skudd av rosa nyanser blomstrer hele året. Bladene er smaragd, spisse. Elsker høy luftfuktighet. Denne planten har ingen aroma.

Bilde
Bilde

Hest . Miniatyrplante. Under blomstring dør gamle blader av, så dukker det opp nye. Blomstene er små, opptil tre centimeter i diameter. De er lyserosa eller lyse lilla i fargen.

Bilde
Bilde

Sakura . Har den mest delikate fargen (hvit kant med midten av en rosa eller lilla tone). Skiller seg i god utholdenhet. Stilken er tykkere, men kort. Peduncles er buede. Blomstring kan observeres opptil to ganger i året.

Bilde
Bilde

Luddemann . Bladene er lysegrønne i fargen. Blomstringen varer fra desember til mars. I løpet av denne perioden krever planten rikelig vanning. Fargen kan være forskjellig (fra lys gul til lilla).

Bilde
Bilde

Kjempe . Den har enorme læraktige blader, hvis lengde når 1 meter og bredden er 40 centimeter. Fargen er lys (gule og røde nyanser råder). Skuddene utstråler en sitrusaroma. Den første blomstringen kan observeres etter fire år.

Bilde
Bilde

Rosa . Plantehøyden er 30 centimeter. Diameteren på blomstene er opptil tre centimeter. Kronbladene er lyserosa i fargen med vakre fargetoner og et lyserosa sentrum. Når du vokser, er det nødvendig å opprettholde optimal luft- og jordfuktighet, samt ta hensyn til lufttemperaturen.

Bilde
Bilde

Forskjeller og likheter

Phalaenopsis regnes som en upretensiøs plante, den krever ikke spesiell oppmerksomhet for seg selv. Derfor, for nybegynnere innen blomsterdyrking, vil dette alternativet være det beste. De fleste andre typer orkideer er veldig krevende og trenger omsorg (med unntak av noen varianter).

Når det gjelder utseendet, orkideen kjennetegnes ved tilstedeværelsen av små eller store lysegrønne blader . I de fleste tilfeller er de harde, lange og spisse. Ha Phalaenopsis blader er halvsirkelformede. En annen forskjell er dens gjenbrukbare blomstring.

Hvis vi snakker om vekstforhold, da for en orkide er temperaturfall innen ti grader gunstige. Felenopsis trenger ikke temperaturendringer . Samtidig tåler han lett fuktig luft, selv om orkideer i de fleste tilfeller ikke liker høy luftfuktighet.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Mange orkideer tåler ikke direkte sollys. I tillegg trenger de tung og tett jord. Phalaenopsis trenger bare jord for støtte.

De viktigste likhetene til planter er på flere punkter:

  • fuktighet akkumuleres i bladene;
  • bladene er lange (den eneste forskjellen er i formen);
  • ved avl er det viktig å ta hensyn til lys- og fuktighetsforhold;
  • vanning av blomsteravlinger utføres med nedsenkingsmetoden.

Avslutningsvis skal det sies at de aktuelle innendørsblomstene er fantastiske med sitt praktfulle utseende. Ved å kjøpe denne eller den planten kan du få en uforglemmelig følelse av glede fra blomsterens skjønnhet. Det viktigste er riktig omsorg og oppmerksomhet.

Anbefalt: