Zirkon Og Epin For Orkideer: Når Bør Du Bruke? Regler For Behandling Av Blad. Hvordan Fortynne Spraypreparater?

Innholdsfortegnelse:

Zirkon Og Epin For Orkideer: Når Bør Du Bruke? Regler For Behandling Av Blad. Hvordan Fortynne Spraypreparater?
Zirkon Og Epin For Orkideer: Når Bør Du Bruke? Regler For Behandling Av Blad. Hvordan Fortynne Spraypreparater?
Anonim

Zirkon og Epin er godt kjent for orkideeiere. De er effektive midler, som løser de fleste problemene knyttet til dyrking av blomster. Hvert av stoffene har sine egne helbredende egenskaper, som sammen gir en kraftig helbredende effekt. Formuleringene har et bredt spekter av virkninger og er veldig enkle å bruke. La oss vurdere funksjonene i bruken av dem.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Funksjoner av narkotika

Epinforbindelsen, også kjent som Epin-Extra, er et stoff som er sterkt adaptogen og vekstregulator … Den har en kraftig antistresseffekt og er indikert for bruk i angrepet på orkideer av insekt skadedyr, planlagt transplantasjon, frost og flom av territoriet der blomsten vokser. Takket være "Epin" opplever blomster mye mindre stress og slår rot bedre på et nytt sted.

Bruken av "Epin" for frø og frøplanter gir også gode resultater: behandlede busker blomstrer lenger og blir mer motstandsdyktige mot ekstreme temperaturer. Dessuten begynner plantene fjern tungmetaller, nitrater raskere og andre skadelige forbindelser. Dette skyldes tilstedeværelsen i sammensetningen av preparatet av naturlige komponenter som er tilstede i cellene til en sunn plante. Derfor er frykten for mange nybegynnere blomsterhandlere om skaden av "Epin" helt grunnløs.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Når det gjelder de medisinske og restaurerende egenskapene, er "Epin" noe dårligere enn "Zircon", men som et forebyggende, generelt forsterkende og støttende middel passer det orkideer utmerket.

I tillegg er stoffet utmerket biostimulant og kan brukes til alle innendørs planter. Etter påføring gjenopplives blomstene merkbart, bygger raskt opp den grønne massen og motstår bedre sykdommer og skadedyr.

Den kraftige helbredende effekten av "Epin" skyldes tilstedeværelsen i sin sammensetning av epibrassinolid, som stimulerer biokjemiske prosesser på cellenivå. Fordelene inkluderer fravær av alvorlige konsekvenser for anlegget i tilfelle en utilsiktet overdose. Den største ulempen vurderes rask ødeleggelse av stoffet i lyset.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Legemidlet "Zircon" har mer uttalt terapeutisk effekt … Det fremmer rotdannelse, induksjon av blomstring og forbedrer plantens immunitet. "Zirkon" anbefales for bruk når man transplanterer orkideer, når man bløter løker, frø og stiklinger, samt når man vanner jordsubstratet og sprøyter jordens del av planter.

Legemidlet er et utmerket vekststimulerende middel, har en antistresseffekt på blomsten, kan brukes som sterkt soppdrepende middel og effektivt antiviralt middel … Orkideer behandlet med "Zirkon" er halvparten så mange som andre som lider av mugg og plager forårsaket av råtnende rotsystem.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Bruken av "Zircon" bidrar til å øke rotmassen tre ganger sammenlignet med originalen og øker varigheten av orkidéblomstring betydelig.

Dette skyldes det faktum at stoffet aktiverer fotosynteseprosessene og har en kraftig adaptogen effekt. Midler ikke vanedannende og, i motsetning til andre formuleringer, har en skånsom effekt, og arbeider veldig forsiktig.

Blant ulempene med "Zircon" kan nevnes dens nøytralisering i alkaliske miljøer og plantens død ved overdosering … For å unngå nøytralisering av legemidlet med vanlig vann fra springen med høyt pH -nivå, anbefales det å fortynne det bare med kokt væske og tilsette litt sitronsyre.

Bilde
Bilde

Forskjeller

Til tross for det store antallet vanlige eiendommer, det er fortsatt forskjeller i medisiner.

  • Sammenlignet med "Zirkon ", som har mye flere muligheter, har "Epin" et smalere handlingsspekter.
  • " Epin" brukes utelukkende til sprøyting . Det blir ikke assimilert av rotsystemet. "Zirkon" absorberes av alle deler av planten og kan brukes både til vanning og til bladbehandling.
  • Fordøyelighet og utskillelse fra anlegget "Zircon" tar omtrent en dag, mens det for assimilering av "Epin" tar omtrent to uker.
  • " Epin" er mer brukt som et støttende middel , som hjelper orkideer til å tåle ugunstige miljøforhold, og også som et forebyggende legemiddel mot mange sykdommer. "Zirkon" brukes til behandling av alvorlige plager, og noen ganger til gjenoppliving av syke og skadede blomster.
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Påføringsmetoder

Bruken av "Epin" og "Zircon" forårsaker ikke problemer selv for nybegynnere blomsterhandlere. Det viktigste er å lese instruksjonene nøye og nøye følge doseringen.

" Epin" er tilgjengelig i 1 ml ampuller . En ampull fortynnes med fem liter vann og blandes grundig. For å gjøre dette, ta bare kokt vann, siden råvann er farlig for "Epin" alkalisk miljø. Planter behandles utelukkende ved sprøyting.

For behandling av stiklinger, samt bløtlegging av løkene og frøene, fortynnes ampullen i en liter vann. Prosessen med å suge pærer varer 24 timer, stiklinger - 12 timer. Hvis det er nødvendig å behandle frøene, fortsett som følger: løsningen helles i en ikke-matbeholder og en bomullspose som inneholder frøene legges i den. Etter 10 timer fjernes posen og frøene plantes. Ved bruk av gamle frø kan bløtleggingsperioden økes til 24 timer.

Zirkon er avlet på flere måter . Så, for forebyggende formål, fortynnes 0,25 ml av stoffet i en liter vann. Hvis orkideer med svekkede røtter skal behandles, blandes halvparten av ampullen av stoffet med en liter vann. For å fremskynde blomstringsprosessen og øke vitaliteten til orkideer, ta 0,2 ml stoff per liter væske.

Forebyggende behandling utføres en gang annenhver måned, mens orkideen vannes rikelig. Den syke planten sprøytes ukentlig med en løsning til tegn på bedring vises. For å stimulere blomstring er det nok å vanne orkideen med en svak løsning av "Zircon" ikke mer enn to ganger i måneden.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Den eneste begrensningen for bruk av begge legemidlene er plantemodus. Det er forbudt å bringe en orkide ut av dvalemodus med deres hjelp.

Selve blomsten må sakte bevege seg ut av søvn og gå tilbake til et fullt liv. Det er bare mulig å spraye eller vanne blomsten med forsterkende preparater etter at den går inn i vekstsesongens aktive fase.

Lagringsregler

Uåpnede ampuller med "Epin" bør oppbevares på et kjølig, mørkt sted . Den fortynnede løsningen lagres ved en temperatur som ikke overstiger 25 grader i ikke mer enn to dager. Hetteglass med "zirkon" bør også oppbevares på et mørkt sted, og begrense tilgangen til dem for barn og dyr. Ubrukt åpnede ampuller er egnet for bruk innen tre dager forutsatt at de er i en lukket beholder.

Imidlertid må det tas i betraktning at effekten av stoffet i den åpnede ampullen reduseres hver dag. Holdbarheten til begge legemidlene ved temperaturer fra -5 til 25 grader er 3 år.

Anbefalt: