Modern Wall Sconces: Moderne Veggmonterte Mote Vegglamper

Innholdsfortegnelse:

Video: Modern Wall Sconces: Moderne Veggmonterte Mote Vegglamper

Video: Modern Wall Sconces: Moderne Veggmonterte Mote Vegglamper
Video: Modern Wall Lamp Rotative 2024, April
Modern Wall Sconces: Moderne Veggmonterte Mote Vegglamper
Modern Wall Sconces: Moderne Veggmonterte Mote Vegglamper
Anonim

Nylig gir designere i økende grad preferanse til fasjonable moderne veggskjermer i interiøret. Denne typen belysning oppfyller ikke bare en praktisk, men også en dekorativ funksjon.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Særegenheter

Veggmonter installeres på overflaten ved hjelp av spesielle festemidler. Disse lampene bruker forskjellige typer lamper: lysrør, halogen, LED, glødelamper.

Veggskjermer har en rekke fordeler:

  • enkel å installere;
  • krever ikke spesiell omsorg;
  • kan brukes som en kilde til belysning og dekorative elementer.
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Typer vegglamper

Moderne vegglamper varierer i mange parametere: form, farge, tekstur, dimensjoner, formål.

Ved design kan sconces deles inn i 4 typer:

  1. Veggskjermer med lampeskjerm festet med en brakett.
  2. Armaturer med nyanser i tilknytning til veggoverflaten. Den største fordelen med slike belysningsenheter er deres kompakthet. Blant ulempene er manglende evne til å regulere lysstrømmen.
  3. Hengende innebygde kuler. De har bevegelige og stasjonære deler. Monteres i gipsvegg, paneloverflater med gap.
  4. BH -spor. Hver armatur kan ha sin egen forhåndsbestemte belysningsretning. Denne typen lamper er best egnet for sonering av rommet i et rom og gir litt smak til designet.
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Etter type lysstrøm kan veggskjermer klassifiseres som følger:

  • rett (peker ned);
  • reflektert (rettet oppover eller i alle retninger);
  • direkte og reflektert (lysstrøm opp og ned);
  • asymmetrisk (retningsbestemt reflektert belysning).
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Etter avtale, er veggen sconces delt inn i:

Bakgrunnslys . Skyggen er lukket, har en enkel geometrisk form, gjennomsiktig eller matt farge. På grunn av den tette passformen til veggen, skapes myk, diskret belysning. Disse belysningsalternativene vil være mest relevante for installasjon i korridor og gang, bad, bod.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Retningsbestemt vegglampe er bevegelige modeller med en lampe. Denne typen lamper ser best ut i interiørstiler som moderne, høyteknologisk, minimalisme. På grunn av lampens bevegelige design, er det mulig å understreke funksjonene i rommet positivt: et speil, stukkstøping og andre dekorative elementer.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Dekorative mønstre florerer i en rekke stiler, former og størrelser. Oftest er fasjonable versjoner av lamper som faller under denne kategorien laget i form av en blomst eller kronblad, de er komplekse komposisjoner med mange krøller.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Innvendig bruk

Å dekorere et rom er et omhyggelig og kreativt arbeid. Det er detaljer som bærer en utelukkende dekorativ idé, og det er de som samtidig fyller en praktisk funksjon.

Så vegger kombinerer en uvanlig utførelse av designideer og fyller rommet med lys:

Ganglamper . Belysningen i hallen bør nærmer seg med all alvor, siden naturlig lys ofte ikke trenger inn i dette rommet. Belysningen i et slikt rom skal være lyst nok, men mykt og jevnt fordelt. Det er best å velge lysarmaturer basert på formålet med gangsonene: generelt, arbeidende (speil), dekorativt.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Belysning til soverommet . Soverom vegglamper er vanligvis doble. De er installert på begge sider av sengens hode. Det beste alternativet for lamper i dette rommet vil være de som er utstyrt med en funksjon for å regulere lysretningen. Det er vanlig å installere mekaniske skjermer i gangavstand fra sengen, belysningsenheter utstyrt med en fjernkontroll kan installeres hvor som helst i rommet.

En klassiker som fortsatt er relevant i den moderne stilen i soveromsdesign, er installasjonen av sammenkoblede sconces for å belyse toalettbordområdet.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Lysfunksjoner for stua … Fasjonable sconces brukes også i stuen. Mykt diffust lys lar deg slappe av etter en travel dag. Lamper av denne typen brukes også til å dele rommet i rom i soner.

Bilde
Bilde

Baderom belysning ideer . Hovedfokuset på lyset på badet bør være på speilene. For dette er sconces oftest installert langs speilets kanter. I tillegg lar lamper av denne typen deg avgrense og i tillegg belyse de mest etterspurte områdene på badet, erstatte en vanlig lysekrone og gjenskape en mer kompleks stilistisk løsning i rommet. Badet skal ha lukkede nyanser for å utelukke muligheten for at fuktighet kommer inn i lampen. Lampeskjermer i stoff og papir for dette rommet vil være upassende.

Bilde
Bilde

Lamper installert i nærheten av speil bør ikke ha fargede nyanser med dekor, ellers vil skyggen kastet av disse detaljene forvride refleksjonen i speilet.

Vegglamper til kjøkkenet . I et rom hvor vi bruker mye tid på å lage og spise mat, vil ikke en lysekrone være nok. God belysning av arbeidsområdet er nødvendig. Sconces med diffust mykt lys hjelper deg med å utstyre kjøkkenet ditt med et hjørne for avslapning.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Lamper til barnerommet . Alt tilbehør i barnehagen blir til et leketøy. Sconces faller også i samme kategori. I andre rom har lamper en praktisk og dekorativ funksjon, mens de på barnerommet blir en del av den magiske verdenen til den lille skapningen. Derfor, når du velger en lampe for barn, er det nødvendig å være behørig oppmerksom på fargepaletten til lamper og deres former: en kombinasjon av hvit, gul, grønn, rød, flat eller voluminøs, laget i form av dyr, eventyr historiefigurer, hus.

Men det er alltid nødvendig å huske på barnets sikkerhet. Alle elementer må være godt festet for ikke å forårsake skade.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Belysningsenheter for dachaen . Veggbelysning for et landsted eller sommerhus er en allestedsnærværende praksis som lar deg bringe den nødvendige mengden lys, kos inn i rommet, skape en atmosfære av avslapning og rekreasjon. Mangfoldet av veggmalerier for landhus som presenteres på byggemarkedet, lar i hvert tilfelle implementere et individuelt prosjekt for belysningsdesign av lokalene. Du kan velge armaturer laget av krom, bronse, forsølvet, med glatte linjer eller omvendt med klare konturer, med gjennomsiktige eller ugjennomsiktige nyanser, med manuelle brytere eller en fjernkontroll. Alle modellene gir et snev av eleganse og aristokratisk raffinement til innredningen av rommene.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

LED -modeller

I jakten på armaturenes langsiktige ytelse har produsentene tatt i bruk LED-teknologi i veggmonter. Takket være dette bruker de ikke glødelamper, inneholder ikke gassfyllstoffer og kvikksølv, og levetiden økes betydelig. Lysdioder reduserer energiforbruket uten å kaste bort strøm. Et rom utstyrt med slike lamper vil bli fylt med mykt diffust lys, nær naturlig dagslys.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Stil varianter

Moderne sconces er laget i 4 hovedstiler: hytte, loft, hi-tech og art deco:

Hytte stil Er et slags land. Særpregede designfunksjoner: et stort antall små glass- og metaldeler med en bevisst grov design, elementer fra ubehandlet tre.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
  • Sconce loft stil er laget av metall, stoff, plast, glass. Lamper laget i denne stilen er i størst etterspørsel i dag.
  • Belysning hi-tech laget av plast, metall og glass. De har enkle geometriske former, som er uvanlige for krøller og all slags organisk materiale.
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Armaturer innen teknologi Art Deco representerer en sammensmeltning av forskjellige stiler: loft, moderne, imperium, barokk. Lampeskjermene til slike sconces er blottet for lyse farger. Som regel er de laget i svart -hvitt eller pastellfarger.

Bilde
Bilde

Installasjonsregler for veggbelysning

For at lampene harmonisk skal passe inn i det indre av rommet, må du kjenne noen få nyanser:

  • hvis lampen er høyere enn 2 meter fra gulvet, vil lyset spre seg til nesten hele rommet;
  • for å skape en festlig atmosfære og få maksimal belysning av rommet, plasseres lampen i umiddelbar nærhet av taket;
  • Hvis du plasserer lampen ikke høyt fra gulvet, får du myk romantisk belysning i rommet;
  • for å visuelt utvide gangen eller badet, er det nødvendig å installere flere sconces på samme nivå.
Bilde
Bilde

De fleste av ekspertene blant designere og belysningsspesialister er sikre på at de mest stilige og pålitelige armaturene er laget på italienske fabrikker. Den store fordelen med italienske lysarmaturer er deres allsidighet.

Blant designermodellene kan du finne sconces i stil med minimalisme, a la nature, pop art og andre, representert av verdensberømte merker.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Sconces laget i italienske fabrikker kjennetegnes ved presisjon av detaljer, pålitelighet og holdbarhet. Selv etter 10 år vil disse belysningsenhetene beholde sin visuelle appell og ytelse.

Anbefalt: