Polyuretan Trelim: En Komponent Og Smeltelim Fra Titebond

Innholdsfortegnelse:

Video: Polyuretan Trelim: En Komponent Og Smeltelim Fra Titebond

Video: Polyuretan Trelim: En Komponent Og Smeltelim Fra Titebond
Video: Как вырезать и установить молдинг короны 2024, April
Polyuretan Trelim: En Komponent Og Smeltelim Fra Titebond
Polyuretan Trelim: En Komponent Og Smeltelim Fra Titebond
Anonim

Når man skal vurdere forskjellige typer lim, kan det være vanskelig å velge riktig. Dette gjelder spesielt når du arbeider med treoverflater. Når du velger det beste alternativet, tas egenskapene til selve treet og egenskapene til materialet som det skal limes til. Du må også vite om belastningene denne sømmen må tåle.

I dette tilfellet vil bruk av polyuretanlim være ganske berettiget . Denne typen sammensetning har lenge blitt brukt i alle europeiske land, og i Russland blir den bare populær.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Særegenheter

Polyuretanlim er et utmerket produkt for arbeid med tre, gummi, metall, stein, marmor, PVC, MDF og mosaikk. Det skiller seg ut blant sine analoger for sine utmerkede tetningsegenskaper. I frossen form er en slik sammensetning god varme- og lydisolasjon. I tillegg skjer limingen av forskjellige materialer ganske raskt med sin hjelp.

Polyuretanforbindelser brukes ofte til innredning: på kjøkken, bad, toaletter og balkonger. I utvendig dekorasjon - for kledning av fasader eller tak. I industrilokaler brukes slikt lim sjeldnere.

Bilde
Bilde

De viktigste fordelene med polyuretanlim:

  • høyt vedheft;
  • i stand til å tåle store temperaturområder;
  • Varme motstand;
  • enkel å bruke på porøse overflater;
  • fuktmotstand.
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Ved arbeid med polyuretanlim må overflaten være fri for støv og smuss. Det påførte laget skal ikke være mer enn 5 mm. Ved herding er det best å trykke elementet lett mot overflaten.

Polyuretan limblandinger er tilgjengelige i en- og tokomponenter . Du må vite forskjellen mellom disse formuleringene. Virkningen av tokomponentlimet begynner umiddelbart etter at alle komponentene er blandet. Ulempen er at det kreves en spesiell blandingsbeholder. Enkomponentkomposisjonen er allerede klar til bruk. Det begynner ikke å fryse umiddelbart, men bare en halv time etter at pakken er åpnet - dette gir tid til forberedelse, tvinger ikke mesteren til å skynde seg. Slikt lim begynner å sette seg under påvirkning av fuktighet eller fuktighet i luften / overflaten.

Bilde
Bilde

Varianter

Når du velger lim, må du huske på at det finnes mange forskjellige typer limblandinger på markedet. De har forskjellige egenskaper og kvaliteter, så du må ta hensyn til de mest populære.

Sar 306

Sar 306 er en enkomponentforbindelse for arbeid med gummi eller skinn. Den griper raskt og tåler enhver temperatur.

Når den brukes med spesielle tilsetningsstoffer, forbedrer den vedheft til vanskelig å feste overflater.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Ur-600

Ur-600 er en universell vanntett forbindelse. Den brukes både i hverdagen og på produksjonsanlegg. Selges helt klar til bruk. Den brukes når du arbeider med nesten alle materialer - allsidigheten forklarer populariteten. Etter herding danner den en elastisk søm som tåler lave temperaturer eller bensin.

Det er verdt å merke seg det faktum at dette limet er helt trygt for mennesker.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Soudal

Soudal er et lim designet for arbeid med skum og gips. Har en høy tørkehastighet, lavt forbruk og høy vedheft til tre eller betong.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Titebond

Titebond er et lim spesielt utviklet for trebearbeiding. Det er et stort utvalg av sammensetninger og tilsetningsstoffer fra denne produsenten, som lar deg velge en sammensetning som passer dine arbeidsforhold når du arbeider med tre.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Smelter

Vi bør også vurdere smeltelim av polyuretan. De er designet for å jobbe med materialer og overflater som er vanskelige å feste. Slikt lim tørker raskt, krever ikke pressing. Ideell for fet tre.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Valget av polyuretanlim for tre er ikke en komplisert prosess. Blant det store utvalget kan du alltid velge sammensetningen som passer dine behov.

Anbefalt: