Radiatorprofiler I Aluminium: Beskrivelse Av Profilen For Kjøleradiatoren, Påføring Av Runde Elektriske Profiler

Innholdsfortegnelse:

Video: Radiatorprofiler I Aluminium: Beskrivelse Av Profilen For Kjøleradiatoren, Påføring Av Runde Elektriske Profiler

Video: Radiatorprofiler I Aluminium: Beskrivelse Av Profilen For Kjøleradiatoren, Påføring Av Runde Elektriske Profiler
Video: Montering av Aluminium profil Workit 2024, Kan
Radiatorprofiler I Aluminium: Beskrivelse Av Profilen For Kjøleradiatoren, Påføring Av Runde Elektriske Profiler
Radiatorprofiler I Aluminium: Beskrivelse Av Profilen For Kjøleradiatoren, Påføring Av Runde Elektriske Profiler
Anonim

Aluminium er et av de mest etterspurte metallene i forskjellige bransjer. De mest brukte radiatorprofilene i aluminium.

Hva det er?

Aluminiumsprofiler produseres ved ekstrudering (varmpressing) fra aluminiumslegeringer i henhold til spesifiserte dimensjoner og tverrsnittsform.

Fordelene med dette metallet er dets lette vekt og evnen til å tåle ganske tunge belastninger . Den er holdbar, er ikke redd for fuktighet, tåler høye temperaturer godt, deformeres ikke og avgir ikke skadelige stoffer, det vil si at den er miljøvennlig. Den egner seg til behandling og beholder funksjonene i lang tid (i gjennomsnitt 60-80 år).

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Aluminiums radiatorprofilen brukes til effektiv kjøling og fjerning av overflødig varme fra elektriske og radiokomponenter, sveisemaskiner, lysdioder med forskjellig effekt. Dette skjer på grunn av den høye varmeledningsevnen, som gjør at profilen kan overføre varmen som mottas fra driftselementet til det ytre rommet.

Bilde
Bilde

Konveksjon i luften avkjøler radiokomponenten, og opprettholder derved en normal driftstemperatur, forlenger levetiden og sikrer jevn drift av hele enheten.

Konstruksjoner er designet for effektiv varmeavledning både i passiv modus (uten kjølevifte) og i aktiv modus (med tvungen kjøling) . Dette resultatet oppnås ved en ribbet overflate, som øker varmeoverføringsområdet betydelig.

Bilde
Bilde

Den elektrotekniske profilen er beregnet på produksjon av deler til varmevekslere, klimaanlegg og annet utstyr, hovedsakelig for industrielle virksomheter.

Produksjonsfunksjoner lar deg lage profiler av enhver form . For å øke varmeledningsevnen til et spesifikt element, utvikles en spesiell tegning. Effektiviteten til delkjølingsprosessen bestemmes av varmeavledningsområdet til radiatoren og hastigheten på luften som passerer gjennom den.

Aluminiums radiatorprofiler er overhead, hjørne, suspendert og innebygd. Produsenter tilbyr et stort utvalg av profilformer: firkantet, rektangulært, rundt, H-formet, T-formet, W-formet og andre.

Bilde
Bilde

Standardlengden på pisken er 3 meter . Kan være ubelagt eller anodisert eller svertet. Profilmarkering angir dybden på finnene og kjøleribber. Jo høyere høyden på finnene er, desto mer effektiv blir varmeoverføringen.

applikasjoner

På grunn av det faktum at aluminium er et svakt magnetisk stoff, brukes elektrotekniske profiler i brytere, prosessorer, kontrollmikrokretser. Alle enheter som genererer varme under drift krever installasjon av kjøleradiatorer.

Denne gruppen inkluderer datautstyr, effektforsterkere, sveiseomformere.

Aluminiumsprofiler brukes til:

  • kjøling av mikrokretser;
  • installasjon av alle LED -systemer;
  • passiv kjøling av strømforsyninger, inkludert drivere og spenningsstabilisatorer.
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

De mest brukte radiatorprofilene for lysdioder. Selv om LED -strimler regnes som kalde lyskilder, er de det ikke . Oppvarmingen er høy nok til at lampen svikter. Aluminiumsprofilen fungerer som en passiv kjøleribbe, øker varmeoverføringsområdet og reduserer oppvarming.

Montering av båndet på en profil øker levetiden . Produsenter av LED -strips anbefaler å installere alle strips med en effekt på 14 watt per meter eller mer på en aluminiumsradiator.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Du kan bruke en radiatorprofil når du lager innvendig belysning, belyser terrarier og akvarier, og lager fytolamper for å forbedre planteveksten.

Monteringsalternativer

Det er flere installasjonsmetoder. Oftest utføres festing på et universelt lim eller silikonforsegling. Installasjon på selvskruende skruer er også mulig. LED -stripen er festet til limet på baksiden av stripen.

Fjærbelastede klemmer og skruemekanismer brukes til å sikre CPU og GPU . En vifte for blåsing er montert på selve radiatoren.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Den tredje metoden er smeltelimmontering. Den brukes til å installere transistorer for effektomformere (hvis det ikke er hull i kortet) . Lim påføres transistorens overflate, radiatoren presses mot den med en gjennomsnittlig kraft i 2-3 timer.

Den samme metoden kan brukes når du utstyrer et akvarium med LED -lys . Lysdioder er festet til profilen med smeltelim. Den kan også festes med skruer gjennom varmeledende pasta. Om nødvendig kan du koble vifter der profilribben er. I dette tilfellet vil kjøling være mye mer effektiv.

Anbefalt: