Skap Rundt Døråpningen (35 Bilder): Et Skap Langs Veggen Med En Dør I Gangen, Møbler Med Mellometasjer

Innholdsfortegnelse:

Video: Skap Rundt Døråpningen (35 Bilder): Et Skap Langs Veggen Med En Dør I Gangen, Møbler Med Mellometasjer

Video: Skap Rundt Døråpningen (35 Bilder): Et Skap Langs Veggen Med En Dør I Gangen, Møbler Med Mellometasjer
Video: Neleo 125 fra H. Clausen AS pakker dinne dører, møbler og skap 2024, Mars
Skap Rundt Døråpningen (35 Bilder): Et Skap Langs Veggen Med En Dør I Gangen, Møbler Med Mellometasjer
Skap Rundt Døråpningen (35 Bilder): Et Skap Langs Veggen Med En Dør I Gangen, Møbler Med Mellometasjer
Anonim

For eiere av små leiligheter er å spare ledig plass et av de mest presserende problemene. Hvis arealet i leiligheten er veldig lite, er det viktig å bruke bokstavelig talt hver centimeter av boarealet med fordel, inkludert gulv, vegger, hjørner og ledig plass over døråpningen.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

7 bilder

Fordeler

Sannsynligvis har mange tenkt mer enn en gang på hvordan man funksjonelt bruker alle veggene rundt inngangsdøren. Ved å plassere en struktur med en mesanin nær døråpningen, kan du ikke bare spare plass, men også lage et praktisk område for lagring av mange ting du trenger i husholdningen. Installasjon av slike møbler vil være en ideell løsning for små leiligheter, der det bare er nødvendig å frigjøre boareal.

Hvis det er uestetiske og ikke-standardiserte fremspring og nisjer i utformingen av leiligheten, vil du ved å montere en U-formet garderobe nær inngangen eller innerdøren kunne gi rommet en klassisk og vanlig form.

Selvfølgelig vil du ikke kunne kjøpe en ferdig garderobe for oppsettet ditt i en enkel møbelbutikk, siden størrelsene på døråpninger varierer betydelig selv i standardbygninger av en typisk utvikling. Derfor må du lage slike møbler selv eller kontakte verksteder som produserer skreddersydde møbler.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Til tross for alle vanskelighetene, vil installering av et skap rundt døren gi deg følgende fordeler:

  • Du vil selvstendig kunne utvikle skapets design ved å bestemme antall rom, hyller, kleshengere og skuffer du trenger;
  • Du kan velge et design som matcher rommets generelle stil, velge farge og tekstur på dørene, og dermed passe møblene dine best inn i interiøret.
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Oppsett

For å bruke plassen nær døråpningen så praktisk som mulig, er det veldig viktig i begynnelsen å nøye måle alt og gjøre beregninger. Hvis arealet i leiligheten er veldig lite, vil det være tilrådelig å designe en modell av et skap med mellometasjer og hyller helt til taket og til hele veggen.

Men husk, hvis den innebygde strukturen tar all ledig plass langs veggen, er det tilrådelig å slå den ved å bruke tre i forskjellige nyanser i skapets design, slik at den omfangsrike strukturen ikke ser for monoton og kjedelig ut.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

For tiden har mange ideer blitt utviklet for å utstyre innebygde møbler i det indre av et barnerom, soverom eller gang. I prinsippet kan du bruke ferdige utviklinger, men det er fremdeles bedre å utvikle en praktisk garderobe som rammer inn døråpningen for å passe dine livsbehov. På planleggingsstadiet kan du tenke på fargen og teksturen på dørfasadene, så vel som deres dekorative finish.

Det kan være glassmalerier eller mosaikkinnlegg, speil eller blanke paneler, fotoutskrifter eller kunstmaleri - uansett hva fantasien din tillater deg.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

En utmerket idé for både små og romslige rom kan være installasjon av en romslig garderobe i døråpningen. Slike modeller sparer ikke bare perfekt plass, men ser også veldig imponerende ut i interiøret, smelter harmonisk sammen med veggen og skjuler mange feil i utformingen av lokalene.

Hvis du trenger å legge ved mange nødvendige ting, vil dette alternativet være et av de mest fordelaktige.

Hvis du ønsker det, kan du utstyre inne i et slikt skap mange hyller med forskjellig kapasitet, skuffer, klesvaskkurver, kleshengere, skostativ, vesker og andre redskaper som er nødvendige for husholdningen.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Plass i interiøret

Innebygde garderober med mezzaniner og mange hyller som rammer døråpningene er perfekte for installasjon i stuen, kjøkkenet eller gangen.

  • I hallen Slike møbler er perfekte for oppbevaring av sengetøy og klær, samt for nødvendige husholdningsapparater, for eksempel en støvsuger, et strykejern eller et strykebrett.
  • På kontoret Mange hyller kan ordnes rundt døråpningen for et hjemmebibliotek eller personlig samling av kunst eller antikviteter.
  • På kjøkkenet, i den innebygde garderoben, kan du enkelt plassere et minikjøleskap, servise og andre kjøkkenutstyr, samt krukker med frokostblandinger, krydder og emner.
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Du bør dvele ved dette designet under følgende omstendigheter:

  • I et lite rom, hvor det ikke er nok plass til å installere et fullverdig og romslig skap;
  • I rom med en ikke-standard layout (utstående nisjer, ujevne vegger og hjørner, etc.);
  • Hvis du ønsker det, la så mye ledig plass i rommet som mulig;
  • Skjul deg som en vegg hvis den valgte designstilen utelukker tilstedeværelsen av tradisjonelle skap.
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Fargen på skapet som er innebygd i døråpningen stemmer kanskje ikke overens med fargen på døren, men materialet den skal lages av må være i harmoni med stilen og utformingen av selve døren. Så det er ganske enkelt uakseptabelt å installere et plastskap i nærheten av en massiv naturlig tredør.

Hvis rommet er stort nok, kan du installere en ekstra hemmelig dør i den.

Visuelt vil det se ut som en vanlig garderobe med hyller, og ved første øyekast vil ingen gjette at bak det er inngangen til et annet rom.

Så du kan slå passasjen til din personlige konto eller til barnerommet. Barn elsker hemmeligheter og vil gjerne leke i det hemmelige rommet mens du er opptatt med presserende husarbeid. I et slikt rom kan du også organisere et verksted for familiens hode eller et omkledningsrom for vakre damer. Valget er ditt, alt avhenger av dine behov og preferanser.

Bilde
Bilde

Anbefalinger for bruk

Så hvis du bestemmer deg for å installere et skap med en mesanin rundt døråpningen i et av rommene i leiligheten din, husk at lengden på mesaninen skal tilsvare lengden på skapet.

Avhengig av utformingen av rommet, kan lengden være fra tre til fem meter. Vanligvis er høyden på skapene over døråpningene lik takhøyden i rommet, som overstiger dimensjonene til standard skap og gir ytterligere fordeler for oppbevaring av eiendelene dine.

Dybden på skapet vil avhenge av dybden på døråpningen, men den overstiger vanligvis 60 cm.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Disse innebygde skapdesignene har mange skjulte fordeler.

For større bekvemmelighet fra innsiden utvikler de seg til tre eller fire arbeidssoner - en for oppbevaring av klær på kleshengere, den andre for ting som ligger på hyllene, og et separat rom for sko er tilgjengelig - dette kan være skuffer.

Skapet kan også utstyres med åpne hyller for plassering av vakre figurer, vaser, lekesamlinger og andre dekorative og kunstneriske gjenstander. Vel, i de øvre mezzaninene er det veldig praktisk å lagre sesongens ting, tepper, tepper, vesker og kofferter, i et ord, alt du bruker fra tid til annen.

Det kan også være bokhyller.

Anbefalt: