Gardiner På Loggia (57 Bilder): Rullegardiner, Romerske Modeller Fra Solen, Hvordan Du Gjør Det Selv

Innholdsfortegnelse:

Video: Gardiner På Loggia (57 Bilder): Rullegardiner, Romerske Modeller Fra Solen, Hvordan Du Gjør Det Selv

Video: Gardiner På Loggia (57 Bilder): Rullegardiner, Romerske Modeller Fra Solen, Hvordan Du Gjør Det Selv
Video: Sådan monterer du rullegardiner | JYSK 2024, April
Gardiner På Loggia (57 Bilder): Rullegardiner, Romerske Modeller Fra Solen, Hvordan Du Gjør Det Selv
Gardiner På Loggia (57 Bilder): Rullegardiner, Romerske Modeller Fra Solen, Hvordan Du Gjør Det Selv
Anonim

I de fleste hus begynte loggier å fungere som tilleggsrom. Gardiner er et veldig viktig element for å skape et koselig interiør. Vertinnene behandler vindusinnredningen med spesiell uro, for i dette rommet opptar de nesten hele delen av veggen.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Særegenheter

Gardiner for loggier har en rekke funksjoner, siden vindusåpningene de må lukke, skiller seg vesentlig fra de i andre rom:

  1. På loggier er det veldig viktig at gardinene ikke forstyrrer hyppig åpning og lukking av vinduer.
  2. Det er tilrådelig å stoppe valget ditt på modeller med feste på rammen. Da tar ikke gardinene plass, noe som er så viktig for en liten loggia.
  3. Den lille plassen i rommet tillater ikke mye å dekorere interiøret, derfor er den viktigste dekorative funksjonen tilordnet gardinene. Samtidig bør de være uten frills, for ikke å ta opp ekstra plass og ikke "belaste" interiøret.
  4. Hvis loggiaen er plassert på nordsiden av huset, er det bedre å gardinere vinduene med et stoff av varme nyanser, og hvis det er sørfra, bør gardinene være kalde slik at rommet ikke blir varm.
  5. Gardiner på loggiaen og i neste rom eller kjøkken bør kombineres i stil og farge.
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Modeller, deres fordeler og ulemper

I dag tilbyr spesialforretninger et bredt utvalg av forskjellige gardiner for vinduer på loggier. Hver modell har sine egne fordeler og egenskaper.

Ditt valg bør stoppes på de gardinene som vil være i harmoni med andre elementer i interiøret, samt svare til formålet med rommet.

Bilde
Bilde

Rullegardiner

Denne typen gardiner er praktisk på grunn av at lengden kan justeres etter behov - en utvilsomt fordel for ikke -standard vindusåpninger . De består av et tett stykke stoff som er viklet rundt en vals.

Valsede gardiner er egnet for rom der belysningsgraden er veldig viktig. En slik modell er i stand til å gi både maksimal tilgang til lys og fullstendig beskyttelse mot solen. Denne funksjonen avhenger ikke bare av stoffets tetthet, men også av modellen.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

En type rullegardiner er modellen "dag-natt ". Hoveddelen av strukturen består av strimler av gjennomsiktig og ugjennomsiktig stoff, som kan kombineres eller veksles, mens belysningsnivået justeres.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Romerske gardiner

Når de brettes ut, passer de tett mot vinduet, noe som er viktig for et lite loggia -rom. For å la sollys komme inn i rommet, er gardinene hevet nedenfra og festet. I denne stillingen ligner de en luftig gardin. Romerske nyanser kan kombineres med andre typer gardiner.

Det er mange variasjoner på temaet romerske persienner, siden denne typen konstruksjon tillater bruk av stoff av enhver tetthet og farge. Modeller av romerske persienner laget av et lett, gjennomsiktig stoff eller tett materiale med en liten blomst kan være radikalt forskjellige fra hverandre.

Av denne grunn kan denne typen gardiner brukes i ethvert interiør.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Persienner

Det er to typer persienner: horisontal, vertikal. Både de og andre kan brukes på vinduer i loggiaen.

Horisontal

Når det gjelder fordelene, ligner de romerske persienner. De er også festet på rammen, noe som eliminerer ulempen med å åpne og lukke, og tar ikke unødvendig plass. Bambus og tre horisontale persienner er belagt med et spesielt middel som avviser støv.

De kan brukes i en duett med gardiner, som vil bli kombinert med det indre av det tilstøtende rommet.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Vertikal

Mindre populære (sammenlignet med horisontale) fordi de tar mer plass. Oftest brukes de på loggier, der det ikke er nødvendig å ofte åpne og lukke vinduer.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Plisségardiner

I utseende ligner de horisontale persienner, bare plisséen er ikke laget av separate horisontale deler, men av bølgepapp. Regulert, som deres andre "brødre", med en kjede eller snor.

Det er forskjellige design som gjør at de kan festes til ikke-standardvinduer: trekantede, halvcirkelformede eller trapetsformede.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Østerriksk og fransk

Slike gardiner ser veldig fine og luftige ut (til tross for bruk av mye stoff) . De er sydd av et enkelt stykke stoff, snøret på langs flere steder. Ved hjelp av snøring justeres lengden på gardinene og det skapes et vakkert gardin.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Som regel er østerrikske gardiner laget av tyll, mens franske gardiner er laget av silke med blomstermønster. Slike gardiner kompletteres ofte med forskjellige dekorative overflater i form av frynser, fletter eller buer.

De ser best ut på vinduer på lange, romslige balkonger.

Bilde
Bilde

Gardiner og gardiner

Ikke glem klassiske gardiner og gardiner. For å lette tilgangen til vinduene kan gardinene settes sammen med lambrequins. De lar ikke bare sollys trenge inn, men vil også utføre en viktig dekorativ funksjon.

For vinduer som opptar nesten hele høyden på veggen, er gardiner den mest vellykkede gardintypen.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Farger og trykk

Når du velger gardiner for en loggia, er det lurt å først og fremst vurdere lette (eller til og med transparente) modeller. Pastellfarger av oliven, fersken eller beige er perfekte.

På vinduene på loggiaen vil gardiner med blomstertrykk se veldig bra ut (spesielt hvis det er et lyst mønster på en lys bakgrunn) . Stilen og fargeskjemaet til gardiner skal tilsvare interiøret - både selve loggiaen og rommet den tilstøtter.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Valgtips

Når du velger gardiner for en loggia, bør flere faktorer vurderes:

  1. Formålet med rommet. I hvert hus kan en loggia utføre forskjellige funksjoner - fra et ekstra vaskerom til et arbeidsrom.
  2. Torget. Store gardiner er slett ikke egnet for et lite rom. Som regel er en loggia et lite mellomrom hvor hver centimeter er viktig.
  3. Belysningsgrad. Det er best hvis gardinene på loggia slipper inn dagslys så mye som mulig. Hvis rommet ligger ved siden av soverommet, kommer direkte sollys inn i vinduene, så skal gardinene gi komfort.
  4. Husets generelle stil. Interiøret i loggiaen skal ikke skille seg ut fra den generelle stilistiske orienteringen til interiøret i andre rom. Det er viktig at gardinene dekorerer rommet, men ikke tiltrekker seg for mye oppmerksomhet til seg selv.
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Hvordan gjøre det selv?

Noen ganger er det bare å lage gardiner med egne hender hvis loggiaen har ikke-standardvinduer eller et originalt interiør.

Det enkleste å sy hjemme er romerske persienner. For dem trenger du:

  • tett stoff;
  • lameller av tre for bretter;
  • metallringer;
  • bar for bunnen av gardinene;
  • ledning (som to lengder og en bredde på fremtidige gardiner);
  • Borrelås over produktets bredde.
Bilde
Bilde

Stoffet for romerske persienner skal være lik vindusarealet, pluss 2 cm i hver kant for sømmene. Først må du klippe den ut og sy lommene til lamellene. Merk deretter brettene med kritt eller pinner, sy kantene. Etter det må du sy på den ene delen av borrelåsen, bøye den nedre kanten og sy med en dobbeltsøm.

Når basestoffet er klargjort, kan vektstangen og lamellene settes inn. Ringer tres langs den øvre kanten som ledningen trekkes gjennom. Det viser seg en ekte romersk persienne som kan festes til vindusrammene.

Eksempler på flotte løsninger

Franske gardiner i Provence -stil ser veldig koselige ut - med et lite blomstertrykk og innredning langs nedre kant. La gardinene oppta den øvre tredjedelen av vinduet, mens resten av det vil være justerbare, foldede persienner i en lys nyanse.

Denne kombinasjonen av gardiner vil se bra ut på trevinduer med hyppige skillevegger.

Bambus persienner er egnet for ethvert interiør. De bryter direkte sollys, slik at rommet fylles med mykt, behagelig lys.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Massive rullegardiner kan kombineres med luftig tyll med et interessant mønster. I dette tilfellet vil tyllet overta den dekorative funksjonen, og stoffet i rullegardinene vil beskytte mot sterkt sollys. Vertikale stripete romerske persienner vil muntre deg opp. De vil passe inn i både lyse og lakoniske interiører.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Du kan kombinere forskjellige typer gardiner laget i lignende farger. For eksempel kan du feste gardiner til hele lengden på en vindusåpning med to kontrastfarger.

Anbefalt: