Profesjonell Mikrofon: Vokalmodeller For Sang, Hvordan Du Velger, De Beste Trådløse Og Kablede Mikrofonene

Innholdsfortegnelse:

Video: Profesjonell Mikrofon: Vokalmodeller For Sang, Hvordan Du Velger, De Beste Trådløse Og Kablede Mikrofonene

Video: Profesjonell Mikrofon: Vokalmodeller For Sang, Hvordan Du Velger, De Beste Trådløse Og Kablede Mikrofonene
Video: Как выбрать микрофон - для стримов, записи голоса, съемки видео, для дома и студии. 2024, April
Profesjonell Mikrofon: Vokalmodeller For Sang, Hvordan Du Velger, De Beste Trådløse Og Kablede Mikrofonene
Profesjonell Mikrofon: Vokalmodeller For Sang, Hvordan Du Velger, De Beste Trådløse Og Kablede Mikrofonene
Anonim

Det er vanskelig å spille inn lyd av høy kvalitet, for her trenger du ikke bare spesielle ferdigheter, men også gode instrumenter. Og først og fremst vil lydkvaliteten avhenge av mikrofonen. Det er spesielle profesjonelle enheter som kan lette arbeidet, inkludert komplekst studio og subtil vokal. I denne artikkelen vil vi vurdere de beste modellene av slike mikrofoner og gi råd om valg.

Særegenheter

Hver mikrofon har visse funksjoner , som må vurderes. Dette er viktig for bedre å forstå hvilken modell som trengs for visse funksjoner. Først av alt mikrofoner preget av en rekke parametere , der du kan bestemme det mest passende alternativet.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Vær oppmerksom på at forskjellige mikrofonmodeller vises ulik lydfølsomhet … Ikke alle enheter er i stand til å høre og overføre absolutt all lyd. Noen ganger ser det ut til at noen lyder er avskåret. Basert på dette er mikrofoner klassifisert i tre typer.

  • Den ensrettede typen er i stand til å fange opp et signal som kommer fra en retning . Samtidig forblir den ufølsom for lyder som kommer fra andre sider. Disse modellene krever ikke spesiell romakustikk. Blant dem er de vanligste kardioidmikrofonene, som produserer et diagram som ligner en menneskelig puls.
  • Toveis type - disse mikrofonene kalles noen ganger også åttende . De er vanligvis utsatt for signaler fra forsiden og baksiden. Imidlertid reagerer de ikke på lyder som kommer fra andre retninger.
  • Omnidireksjonstypen kalles også en sirkulær eller omni -mikrofon . Av navnet blir det umiddelbart klart at slike enheter er i stand til å fange opp signaler som kommer fra alle retninger.

Det må tas i betraktning at lave frekvenser kan gjøre enhver mikrofon rundtveis. Surroundlyd og lav selvstøy er blant fordelene med disse mikrofonene. Slike profesjonelle alternativer er også gode fordi de mangler "nærhetseffekten".

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Hver lydgiver har sin egen frekvens eller frekvensrespons . Mikrofonene sender individuelt forskjellige frekvenser. Denne indikatoren måles vanligvis i hertz. Det er modeller som kan stige eller falle i et av frekvensområdene (øvre, midtre eller nedre).

Som regel er alle modellene utstyrt med en graf med en frekvenskurve fra produsenten . Dette er gjort for å forenkle valget. Selv den samme stemmen som bruker forskjellige frekvensmikrofoner vil være annerledes.

Følsomhet for modeller viser hvor stille lyd de er i stand til å ta opp. Det er forskjellige måleenheter for denne egenskapen.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Lydtrykk lar deg bestemme hvor sterk lyden kan overføres av enheten uten forvrengning. Hver mikrofon er forskjellig eget dynamiske område som måles i desibel.

Jo lavere mikrofonens eget støynivå er, desto bedre anses det å være. I billige enheter er dette tallet ofte ganske høyt. Når det gjelder helheten nivået av fremmed støy , da avhenger det av kvaliteten på forsterkeren, ledninger og annet utstyr. Det kan også påvirkes av riktig tilkobling og innstillinger.

I tillegg til hovedegenskapene, er det viktig å vurdere kvaliteten på materialene som mikrofonen er laget av, så vel som produksjonsteknologien. Det er best å teste hver teori i praksis med sammenlignende tester og profesjonelle råd.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Visninger

I alle de forskjellige mikrofonene skilles det ut flere grunnleggende typer

Dynamisk type har hovedformålet - vokal og konsertopptredener. Disse mikrofonene brukes ofte til studioopptak for å oppnå konsertlyd. Imidlertid blir de oftere brukt til å spille inn lyder live. Denne typen er holdbar, pålitelig ved risting, lave og høye temperaturer, høy luftfuktighet. Blant fordelene bør det også noteres motstand mot høye lyder . Imidlertid kan de ikke presist formidle alle nyanser av lyder. Dynamiske mikrofoner er preget av ujevn frekvens, behovet for en forforsterker og en rimelig pris.

Slike enheter anbefales å brukes uten aktive bevegelser. Det er verdt å vurdere at han er god i drift og ikke vil mislykkes. Dessuten har den lang levetid.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Kondensator flott for vokal i studio, men bare hvis det er god lydisolering. Dette skyldes først og fremst den høye følsomheten. Og også disse mikrofonene er egnet for vokalopptredener på scenen, sammen med dynamiske. De krever imidlertid bedre utstyr og en kvalifisert lydtekniker. Selvfølgelig må kondensatormodeller håndteres veldig forsiktig, siden fall er kontraindisert for dem.

Det er viktig å bruke et popfilter med dem. Dette vil redusere forstyrrelser, for eksempel fra pusten av sang, eksplosive og sibilante konsonanter. Og det kan også beskytte enheten mot spytt og forlenge levetiden betydelig. Det er verdt å avklare at det ofte finnes en kondensatormikrofon i form av en hodetelefon.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Teip typen er svært følsom og skjør. I drift er dette alternativet veldig lunefullt og fungerer bare godt hos profesjonelle. Hovedverdien til disse mikrofonene ligger i dyp lyd av høy kvalitet . Blant funksjonene er det verdt å merke seg den utmerkede overføringen av lave stemmer hos menn: bass, så vel som baryton. Noen ganger kan det være en velt på de øvre frekvensnivåene, som lett kan kompenseres for med en utjevner. Båndenheter er også preget av fantomkraft og høye kostnader.

En halvprofesjonell eller til og med en profesjonell mikrofon av høy kvalitet viser kanskje ikke alle fordelene på grunn av dårlig akustikk og lite godt utstyr. Samtidig er det viktig å lære å bruke det riktig.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Trådløst typen kalles ofte også en radiomikrofon. Denne typen enhet inkluderer en mikrofon, radiosender og radiomottaksstasjon. De brukes oftest på konserter. I studioer brukes ikke slike mikrofoner, ettersom de har et redusert frekvensspekter. Fordelene med trådløse mikrofoner inkluderer fri bevegelse rundt scenen på grunn av fravær av ledning . Imidlertid er rekkevidden deres begrenset av senderen. Sistnevnte er ganske avhengig av prisen på mikrofonen. De mest pålitelige radiosystemene finnes i antennediversitetsmodeller.

Det er verdt å vurdere at trådløse enheter kjører på batterier eller oppladbare batterier som må byttes hvert 90. minutt. Som et resultat kan de koble fra på feil tidspunkt. De klarer heller ikke å overføre de øvre frekvensene fullt ut. Et visst antall fungerende mikrofoner er egnet for hver base.

Uten riktig tilkobling og riktige innstillinger vil radiomikrofonen ikke fungere på lenge. Samtidig bør man ta hensyn til de ganske høye kostnadene ved å reparere enheter.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

USB -modeller er preget av gjennomsnittlig lydkvalitet. Slike enheter, inkludert lavalier -versjonen, kan bare brukes til personlig bruk hjemme. Selv de av høyeste kvalitet har ikke profesjonelle egenskaper. Samtidig er USB -mikrofoner preget av enkel tilkobling, bærbarhet og lave kostnader. Arbeid med disse enhetene bør utføres med et akustisk skjold som ikke slipper inn fremmede lyder.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Vurdering av de beste modellene

De beste beste mikrofonene inkluderer enheter fra forskjellige merker som f.eks Sennheiser, Shure, Neumann og mange andre. Blant de mest populære modellene er det både svært budsjettmessige og rimelige alternativer for et bredt spekter av forbrukere, så vel som dyre enheter som bare er beregnet for fagfolk.

Budsjett

Den amerikanske produsenten Shure er kjent for sitt lydutstyr over hele verden. Du finner en mikrofon av høy kvalitet fra dette merket. Shure SM-58 S , egnet for konserter og studioopptak. Modellen kjennetegnes ved sin kompakte størrelse, komfortable form og behagelige minimalistiske stil . De akustiske egenskapene til enheten er imponerende med god behandling av stemmens grunnfrekvenser.

Med en slik mikrofon kan vokal avsløres og levere en klar og gjennomsiktig lyd. Det er spesielt gledelig at mikrofonen også er billig for alle egenskapene av høy kvalitet. I gjennomsnitt kan den kjøpes for opptil $ 200.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Middels priskategori

Det tyske selskapet Sennheiser er kjent for sitt tradisjonelle grunnlag for produksjon av akustiske enheter. Merkets produkter inkluderer både profesjonelle og amatørmodeller. Fikk størst popularitet og antall positive anmeldelser mikrofon MK 8 . Dette alternativet er egnet for både hjemmebruk og studiobruk.

Kondenseringsenheten har en dobbel membran, som lar deg nøyaktig og mykt kringkaste forskjellige lyder . Det er lett å avsløre vokaldata med ham. Filtre av høy kvalitet lar deg fjerne effekten av nærhet og påvirkning av forskjellige lyder. For en slik funksjonell mikrofon må du imidlertid betale opptil $ 800.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Premium klasse

Mikrofon Neumann U 87 Ai forskjellig i høy kvalitet og produserbarhet. Enheten er unikt designet for innspilling av lyd i studio. Mange eksperter er enige om at dette er standarden blant studiomikrofoner i dag. Modellen har flere strålingsmønstre. Velgeren lar deg velge den optimale konfigurasjonen selv i trange retninger.

I tillegg kan du kutte frekvenser og senke signalet. Designet har en XLR3F -kontakt og en overdimensjonert membran.

Men med alle de mange fordelene, bør en ulempe tas i betraktning. Dette er kostnaden for mikrofonen, som overstiger $ 3500.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Hvordan velge?

Før du velger en bestemt mikrofonmodell, bør du bestemme deg hva den skal brukes til … For eksempel er enveis mikrofoner best egnet for scenen. De lar deg høre solisten godt. Dette alternativet er også egnet for et hjemmestudio der akustikken langt fra er perfekt. Det er verdt å ta hensyn til enveis type og for de som skriver livekonserter for å fjerne unødvendig støy fra takknemlige lyttere.

Det vokale alternativet er toveis mikrofoner som er i stand til å reprodusere godt sang av en duett. Omnidireksjon er et flott alternativ for øvelser, konserter og utendørsopptak. De gjenskaper også perfekt atmosfæren i lokalene.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

De fleste fagfolk er enige om at det beste for vokal er kondensator modeller . De leverer lyd av høy kvalitet, selv ved høye frekvenser. Deres store fordel er deres lille størrelse. Dette lar deg velge en miniatyrøreversjon som vil være nesten vektløs og usynlig.

For å synge dynamiske modeller fungerer bra, men enda bedre for gitar og andre instrumenter. USB -modeller flott for en datamaskin, for eksempel for dubbing av videoer. Selv blant de rimelige alternativene kan du finne en anstendig. På forestillinger der aktiv bevegelse rundt scenen er planlagt, vil trådløse hodemonterte mikrofoner være det beste alternativet.

Anbefalt: