Hvordan Koble Den Bærbare Datamaskinen Til TV -en Via HDMI? Vi Kobler Den Bærbare Datamaskinen Via En Kabel. Hvorfor Ser Ikke TV -en Den Bærbare Datamaskinen Og Hvordan Viser Jeg B

Innholdsfortegnelse:

Video: Hvordan Koble Den Bærbare Datamaskinen Til TV -en Via HDMI? Vi Kobler Den Bærbare Datamaskinen Via En Kabel. Hvorfor Ser Ikke TV -en Den Bærbare Datamaskinen Og Hvordan Viser Jeg B

Video: Hvordan Koble Den Bærbare Datamaskinen Til TV -en Via HDMI? Vi Kobler Den Bærbare Datamaskinen Via En Kabel. Hvorfor Ser Ikke TV -en Den Bærbare Datamaskinen Og Hvordan Viser Jeg B
Video: How to connect your laptop to your TV using an HDMI cable - Easy 2024, April
Hvordan Koble Den Bærbare Datamaskinen Til TV -en Via HDMI? Vi Kobler Den Bærbare Datamaskinen Via En Kabel. Hvorfor Ser Ikke TV -en Den Bærbare Datamaskinen Og Hvordan Viser Jeg B
Hvordan Koble Den Bærbare Datamaskinen Til TV -en Via HDMI? Vi Kobler Den Bærbare Datamaskinen Via En Kabel. Hvorfor Ser Ikke TV -en Den Bærbare Datamaskinen Og Hvordan Viser Jeg B
Anonim

Blant alle alternativene for å koble en bærbar datamaskin til en TV, er HDMI fremtredende. I dette tilfellet kobler vi den bærbare datamaskinen til TV -en via en kabel og kan vise bildet og lyden. Noen ganger ser ikke TV -en den bærbare datamaskinen, eller det er ingen lyd, men med riktig tilkobling er resultatet imponerende.

Bilde
Bilde

Opplæring

Alle mer eller mindre nye enheter har HDMI -utgang og HDMI -inngang. Det betyr at en bærbar datamaskin fra en hvilken som helst produsent (Asus, HP, Lenovo, etc.) kan kobles til en TV som har en tilsvarende kontakt . Smart TV -funksjonen, populær på moderne TV -er, er absolutt unødvendig i dette tilfellet. Operativsystemet til datamaskinen kan være hvilken som helst, men det er ønskelig å ha de nyeste Windows -oppdateringene, for eksempel Windows 7. Allsidigheten til tilkoblingen ligger også i det faktum at via HDMI kan du overføre ikke bare bildet, men også lyden.

Bilde
Bilde

TV -en kan fungere som et ekstra skrivebord eller utvidelsen , som er praktisk, for eksempel når du arbeider på en bærbar datamaskin og ser på en film samtidig. Du kan også ganske enkelt vise et bilde for å vise presentasjoner eller for dataspill, samt for videokommunikasjon ved hjelp av forskjellige direktemeldinger. Den eneste ulempen er tilstedeværelsen av ledninger og umuligheten av fjernkontroll.

Bilde
Bilde

Ingen spesialprogrammer kreves for å koble TV -en til en bærbar datamaskin. Alt du trenger for å synkronisere er en HDMI -kabel, som kan kjøpes i hvilken som helst maskinvarehandel.

Noen ganger kan en slik ledning komme med en gadget. I de fleste tilfeller trenger du bare å ta hensyn til et par punkter når du forbereder.

Bilde
Bilde

Laptop

For å forberede den bærbare datamaskinen for tilkobling, du må sørge for at enheten har nødvendig distribusjonssett som automatisk installerer HDMI -driveren . På de fleste enheter med de siste oppdateringene til Windows -operativsystemet, blir driveren installert automatisk umiddelbart etter tilkobling. Riktig tilkobling i dette tilfellet vil være nok.

Bilde
Bilde

Men noen ganger inkluderer ikke operativsystemet noen distribusjon .… I dette tilfellet må du løse problemet selv ved å oppdatere systemet gjennom "Oppdateringssenter" (Windows 7) eller "Innstillinger" (Windows 10). Etter å ha lagt ved og startet oppdateringen, installerer operativsystemet automatisk den manglende tredjepartskomponenten.

Du kan også laste ned driveren selv fra forskjellige kilder, det viktigste er å nøye velge den som passer til egenskapene (OS, bitbredde, etc.) . Det kan også hende at den bærbare datamaskinen ikke har en HDMI -kontakt, men det er en DVI -kontakt. I dette tilfellet er det nødvendig med en adapter fra en kabel til en annen.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

TV

De fleste moderne TV -er har flere HDMI -innganger, så alt du trenger å gjøre er å kontrollere at TV -en fungerer og slå den av før du kobler den til.

Bilde
Bilde

Forbindelse

Du kan koble en bærbar datamaskin til en TV og overføre bilde og lyd til skjermen via HDMI veldig raskt. Selve forbindelsen og synkroniseringsprosessen består av flere trinn . Du må finne HDMI -utgangen på den bærbare saken. Vanligvis er den plassert på siden, noen ganger bak. Deretter finner du den tilsvarende kontakten på TV -huset (HDMI -inngang). Hvis det er flere av dem, kan du velge det du liker best. Det viktigste er å se på og huske koblingsnummeret, dette vil være nødvendig i fremtiden for å konfigurere tilkoblingen.

Det er verdt å ta ledningen og koble den til den bærbare datamaskinen. Koble den deretter med denne ledningen til TV -en.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

For å koble den riktig, Det er viktig å slå av enhetene på forhånd for å unngå utbrent ledning … Det anbefales også å slå av Wi-Fi og kabel-TV. Slå på begge enhetene.

Deretter må du konfigurere TV -en ved å gå inn i innstillingene ved hjelp av ønsket knapp på fjernkontrollen, velge HDMI -tilkoblingen med det nødvendige nummeret på kontakten som kabelen var koblet til, og dermed bytt prioritetssignalkilde.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

For å vise bildet i fullskjerm på den første tilkoblingen, du må justere skjermoppløsningen på den bærbare datamaskinen . I Windows 7 gjøres dette som følger: ved å bruke høyre museknapp, gå til "Skjermkontroll", klikk på "Oppløsning" -elementet og juster bildekvaliteten og oppløsningen.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Mulige problemer

Hvis det ikke overføres lyd til TV -en, eller hvis skjermen ikke vises eller ikke viser bildet riktig, kan dette indikere en synkroniseringsfeil. Oftest kan disse problemene løses på egen hånd.

Bilde
Bilde

Ikke noe bilde

Hvis den bærbare datamaskinen ikke ser TV -en, er det mulig at operativsystemet har ikke de nødvendige driverne … Løsningen på dette problemet er beskrevet ovenfor. Uansett bør du være skeptisk til å installere drivere selv, fordi installering av en ekstra, unødvendig eller feil driver bare kan forverre situasjonen.

Hvis du ser en svart TV -skjerm som sier "ikke noe signal", er det umulig å sette opp tilkoblingen, skjermen fungerer ikke i det hele tatt, da kan dette snakke en skadet kontakt eller en defekt kabel . I dette tilfellet er det verdt å prøve å koble ledningen til en annen kontakt eller endre ledningen.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Hvis brukeren ikke er fornøyd med justeringen av selve bildet, kvaliteten eller funksjonen som TV -skjermen utfører, kan du gjøre følgende:

sjekk i "Bildeoppløsning" -innstillingene overfor "Skjerm" -elementet for tilstedeværelse av to skjermer , også navnet på den tilkoblede TV -en kan angis der;

Bilde
Bilde

justere ønsket bildemetode : åpne vinduet for utgangsmetoder, der du kan velge de nødvendige bildealternativene, med dupliseringsfunksjonen, brukes TV -skjermen som en ekstra skjerm, det vil si at den gjentar alle handlingene som er utført på den bærbare datamaskinen;

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

utvidelsesmetoden bidrar til å imøtekomme flere arbeidsvinduer , begge enhetene fungerer som en stor skjerm;

Bilde
Bilde

projiseringsfunksjon slår av den bærbare skjermen og overfører bildet helt til TV -skjermen, noe som er praktisk for for eksempel dataspill;

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

når du velger "Duplicate" -metoden ofte er det problemer med bildekvaliteten, fordi oppløsningen til en bærbar datamaskin i de fleste tilfeller er betydelig dårligere enn en TV -skjerm, av denne grunn anbefales det å overføre skjerminnstillingene til projiseringsmetoden, og deretter angi den nødvendige oppløsningen.

Bilde
Bilde

Ingen lyd

Hvis det ikke spilles av noen lyd, må du først kontrollere om alt er i orden med lyden direkte på TV -en. Hvis alt er bra, bør du justere lyden på den bærbare datamaskinen. For å gjøre dette, gå til delen "Avspillingsenheter" gjennom høyttalerikonet på varslingslinjen. I listen over enheter som lydavspilling er tilgjengelig for, må du finne den tilkoblede enheten og sette den i standard bruksvedtekt. Det anbefales å gjøre dette selv om alt gikk bra under den første tilkoblingen, slik at lyden i fremtiden ikke slutter å fungere.

Bilde
Bilde

Det kan være at det ikke er noen TV på listen over tilgjengelige enheter, fordi den bærbare datamaskinen ikke ser den, og derfor spilles ingen lyd. I dette tilfellet må du sjekke om HDA -lydkontrolleren er slått på. Handlingsalgoritmen er som følger:

  • gå til "Enhetsbehandling";
  • velg fanen med navnet "Systemenheter";
  • finne HDA -kontrolleren;
  • velg "Egenskaper" og klikk "Aktiver".
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Det kan være nødvendig å starte den bærbare datamaskinen på nytt . Samtidig kan du ikke fjerne kontrolleren, siden dette kan føre til en fullstendig demping på enheten, noe som er veldig vanskelig å gjenopprette på egen hånd. En annen effektiv måte å gjenopprette lyd på er å fjerne lydkortet. Denne metoden regnes som radikal, utelukkende for de som er villige til å ta risiko. Først må du kontrollere at TV -en er koblet til den bærbare datamaskinen . Ved å bruke "Enhetsbehandling" må du finne og åpne delen "Lydvideoenheter", og deretter fjerne adapterne som ligger der. Deretter må du starte den bærbare datamaskinen på nytt eller oppdatere maskinvarekonfigurasjonen.

Bilde
Bilde

Tross alt kan du bruke "Feilsøk" -funksjonen på en hvilken som helst Windows -bærbar datamaskin. Dermed vil selve enheten indikere det eksisterende problemet og foreslå mulige måter å fikse det på.

På denne måten kan du dessuten feilsøke både lyd- og bildeproblemer.

Anbefalt: