Roterende Snøfreser: Funksjoner Til Snøfreseren Med Roterende Fresing, Egenskapene Til Modellene Impulse SR1730, SFR-360 Og Andre. Hvordan Velge En Modell For En ATV?

Innholdsfortegnelse:

Video: Roterende Snøfreser: Funksjoner Til Snøfreseren Med Roterende Fresing, Egenskapene Til Modellene Impulse SR1730, SFR-360 Og Andre. Hvordan Velge En Modell For En ATV?

Video: Roterende Snøfreser: Funksjoner Til Snøfreseren Med Roterende Fresing, Egenskapene Til Modellene Impulse SR1730, SFR-360 Og Andre. Hvordan Velge En Modell For En ATV?
Video: Snøfreser - montering og start 2024, Mars
Roterende Snøfreser: Funksjoner Til Snøfreseren Med Roterende Fresing, Egenskapene Til Modellene Impulse SR1730, SFR-360 Og Andre. Hvordan Velge En Modell For En ATV?
Roterende Snøfreser: Funksjoner Til Snøfreseren Med Roterende Fresing, Egenskapene Til Modellene Impulse SR1730, SFR-360 Og Andre. Hvordan Velge En Modell For En ATV?
Anonim

Snøblokkeringer er vanlige i russiske vintre. I denne forbindelse blir snøryddingsutstyr, både autonome og monterte, stadig mer populært. Hvilke typer snøblåserutstyr som finnes i dag, og hvordan du velger en manuell modell av en snøplog for deg selv, vil vi vurdere nedenfor.

Varianter

Hovedinndelingen av snøfresere er laget i henhold til typen arbeidssyklus:

  • enkelttrinn, med en kombinert arbeidssyklus, det vil si at både nedbrytning av snømasser og overføring av dem utføres av samme enhet;
  • to -trinns, med en delt syklus av arbeid - snøplogen har to separate arbeidsmekanismer som er ansvarlige for utviklingen av snøavfall og deres rydding ved å kaste snømassen.

Fordeler med en-trinns snøfresere:

  • kompaktitet og økt manøvrerbarhet av apparatet;
  • høyere kjørehastighet.

Ulempen med slike maskiner er deres relativt lave ytelse.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Enkelt etappe

En-trinns snøfresere inkluderer plog-roterende og fresende snøploger. Førstnevnte brukes vanligvis til å rydde veier fra snødrev. I byer kan de brukes til å rengjøre fortau og små gater. Med en økt tetthet av snøavfall, anses de som ineffektive.

Bilde
Bilde

Fresing eller fresing av snøfresere var populære på sekstitallet av XX-tallet . Prinsippet for deres drift var litt annerledes enn de plog-roterende motstykkene: Kastrotoren ble erstattet av en freser, som takket være momentmomentet kuttet snømassen og overførte den til klokken. Men mange mangler ved denne typen teknologi reduserte raskt populariteten til slike maskiner, og de "gikk ut av veien".

Bilde
Bilde

To-trinns

Den to-trinns typen snøplog inkluderer snegle og roterende freser. Hovedforskjellen mellom dem ligger i utformingen av matemekanismen, som er engasjert i å kutte snømassen og mate den inn i snøfreseren.

Rotary snegleblåsere er for tiden veldig populære i Russland . De henger på biler og lastebiler, traktorer og spesialchassis. De er designet for å måke snøaksler igjen av andre typer snøploger og laste snømassen inn i lastebiler ved hjelp av en spesiell renn. De brukes til å rydde snø både i byen og på motorveier og på rullebanene til flyplasser og flyplasser.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Fordeler med snegleblåsere:

  • høy effektivitet når du arbeider med dypt og tett snødekke;
  • stor kasteavstand behandlet snø.

Men denne typen har sine ulemper:

  • høy pris;
  • store dimensjoner og vekt;
  • sakte bevegelse;
  • drift kun i vintersesongen.

Roterende snegleblåsere er delt inn i enmotor og tomotor. I enmotormodeller drives både kjøring og drift av snøfreserutstyret av en enkelt motor. I det andre tilfellet er en ekstra motor installert for å drive snøplogen.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

De største ulempene med den dobbelmotors utformingen av sneglblåsere med snegler inkluderer følgende punkter

  • Irrasjonell bruk av motorens hovedmotor. Når den brukes etter hensikten, er effektiviteten mindre enn 10%, i lang tid er hastigheten mindre enn den nominelle. Dette fører til tilstopping av forbrenningskammeret, injektorer og ventiler med forbrenningsprodukter fra drivstoffblandingen, noe som igjen fører til overdreven forbruk av drivstoff og akselerert slitasje på motoren.
  • Kryssarrangement av motordrev. Motoren som driver snøfresemekanismen foran førerhuset er plassert på baksiden av maskinen, og hovedmotoren som driver utstyret er foran.
  • Betydelige belastninger på forakselen i kjøremodus. Dette kan føre til brudd på broen, for å forhindre slike funksjonsfeil for rotorskruemaskiner, settes en fartsgrense på opptil 40 km / t.
Bilde
Bilde

Funksjoner av roterende snøfresere

Formålet med roterende fresing av snøryddere er ikke forskjellig fra snegeldrevne maskiner-de er i stand til å fjerne komprimerte snømasser med de påfølgende kaste dem opptil 50 m til siden eller laste dem inn i godstransport. Roterende fresemaskiner kan være både montert og autonome.

Rotary cutter snøfresere er i stand til å fjerne snødrev opptil 3 m høye . Slikt snøryddingsutstyr kan installeres på forskjellige typer transport: traktor, laster, bil eller spesialchassis, så vel som på bommen til en lastemaskin.

Det bør også bemerkes den høye produktiviteten og effektiviteten til slikt utstyr under vanskelige forhold: med høy luftfuktighet og tetthet av snømassen, på veistrekninger fjernt fra byer.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Produktets egenskaper

Det er et stort antall forskjellige snøryddingsutstyr på markedet i dag.

For eksempel, modell Impulse SR1730 produsert i Russland har en arbeidsbredde på 173 cm for rengjøring av snødekket, med en masse på 243 kg. Og Impulse SR1850 er i stand til å rengjøre en strimmel på 185 cm bred med omtrent 200 m3 / t. Vekten til enheten er allerede 330 kg. Den monterte roterende fresenheten SFR-360 fanger en bredde på 285 cm med en kapasitet på opptil 3500 m3 / t og er i stand til å kaste den bearbeidede snømassen i en avstand på opptil 50 m.

Bilde
Bilde

Hvis du tar en skruerotormekanisme laget i Slovakia KOVACO merker , varierer rengjøringsbredden fra 180 til 240 cm. Vekten på enheten er fra 410 til 750 kg, avhengig av konfigurasjonen. Brukt snøkasteavstand - opptil 15 m.

Bilde
Bilde

Fres-roterende snøfreser KFS 1250 har en vekt på 2.700-2.900 kg, mens snøfangstbredden varierer fra 270 til 300 cm. Den er i stand til å kaste snø i en avstand på opptil 50 m.

Bilde
Bilde

GF Gordini TN og GF Gordini TNX et område med en bredde på 125 og 210 cm er ryddet, henholdsvis, snø kastes i en avstand på 12/18 m.

Bilde
Bilde

Roterende fresemekanisme "SU-2.1 " produsert i Hviterussland er i stand til å behandle opptil 600 kubikkmeter snø i timen, mens bredden på arbeidslisten er 210 cm. Kasteavstanden varierer fra 2 til 25 m, samt rengjøringshastigheten - fra 1, 9 til 25, 3 km / t.

Bilde
Bilde

Italiensk snøfreser F90STi tilhører også den roterende fresetypen, apparatets vekt er 13 tonn. Skiller seg i høy produktivitet - opptil 5000 kubikkmeter i timen med rengjøringshastighet på opptil 40 km / t. Bredden på behandlingsstrimmelen er 250 cm. Den brukes til å rydde rullebanene til flyplasser.

Bilde
Bilde

Hviterussisk snøplog "SNT-2500 " veier 490 kg, er i stand til å håndtere opptil 200 kubikkmeter snømasse per time med en arbeidsbredde på 2,5 m. Avfallssnø kastes i en avstand på opptil 25 m.

Bilde
Bilde

Snøfreser modell LARUE D25 gjelder også enheter med høy ytelse - den er i stand til å behandle opptil 1100 m3 / t med en bredde på arbeidsområdet på 251 cm. Vekten på enheten er 1750 kg, snøkasteavstanden kan justeres fra 1 til 23 moh.

Bilde
Bilde

Disse tekniske egenskapene er kun til informasjonsformål, og kan når som helst endres på forespørsel fra produsenten. Les derfor nøye instruksjonene og de tekniske egenskapene til det tiltenkte kjøpet når du velger en modell av en snøfreser.

Hvordan velge en modell for en ATV?

For en ATV kan du velge to typer vedlegg for snørydding: roterende eller med blad. Den første typen er ikke bare i stand til å utvikle snøavsetninger, men også kaste snø til side i en avstand på 3-15 m, avhengig av modellen.

Det kan også bemerkes at roterende snøfresere for ATV-er generelt sett er kraftigere enn modeller med blad, de er i stand til å utvikle snøblokkeringer med en høyde på 0,5-1 m.

Bilde
Bilde

Når det gjelder snøfresere med dumper, kan følgende punkter fremheves

  • Bladene er enkeltseksjoner og todeler - for å kaste snømassen på en eller to sider, ikke -roterende - med en fast snøfangstvinkel og roterende - med muligheten til å justere fangningsvinkelen.
  • På plogmodeller med høy hastighet er bladets overkant sterkt krøllet.
  • Rammen og festesystemet kan enten være flyttbart eller permanent. De mest moderne modellene er utstyrt med et "flytende blad" - når det oppdages et solid hinder under snøen, trekker bladet seg automatisk inn og løfter seg.
  • For modeller designet for installasjon på en ATV, er minimal mekanisering karakteristisk, det vil si at bladnivået vanligvis settes manuelt.

Ytelsen til ATV -modeller er ganske begrenset på grunn av motorens lave effekt.

Anbefalt: