Bugs På Jordbær: Svart Biller Og Grønne Insekter, Røde Og Andre Som Spiser Jordbær. Hvordan Håndtere Dem?

Innholdsfortegnelse:

Video: Bugs På Jordbær: Svart Biller Og Grønne Insekter, Røde Og Andre Som Spiser Jordbær. Hvordan Håndtere Dem?

Video: Bugs På Jordbær: Svart Biller Og Grønne Insekter, Røde Og Andre Som Spiser Jordbær. Hvordan Håndtere Dem?
Video: 2000 ENGLISH WORDS WITH EXAMPLES. Vocabulary words. English. Learn English words 2024, April
Bugs På Jordbær: Svart Biller Og Grønne Insekter, Røde Og Andre Som Spiser Jordbær. Hvordan Håndtere Dem?
Bugs På Jordbær: Svart Biller Og Grønne Insekter, Røde Og Andre Som Spiser Jordbær. Hvordan Håndtere Dem?
Anonim

Jordbær blir ofte angrepet av alle slags skadedyr. Hvordan håndtere dem er beskrevet i detalj i denne artikkelen.

Hvilke jordbær spises?

Jordbær whitefly

Dette insektet er det viktigste skadedyret av jordbær, som ser ut som en liten sommerfugl. Hun legger egg på undersiden av plantebladene. Larvene som klekkes fra dem suger deretter næringsstoffer fra planten, noe som skader den. De viktigste tegnene på skade er bladkrølling og deres gulhet, i tillegg kan forskjellige soppsykdommer vises.

Bilde
Bilde

Shaggy bronse

Dette er små svarte biller med hvite flekker. Det mest gunstige stedet for dem er jorda rik på humus. Tegn på utseendet til dette skadedyret er lett å legge merke til - disse er skadede blomsterstander og spist løvverk.

Bilde
Bilde

Nettle weevil

Nok et farlig lite skadedyr som har en lys grønn farge. Larvene spiser aktivt knopper, og eldre individer spiser ungt løvverk. Om vinteren gjemmer de seg i jorda.

Det er ikke vanskelig å legge merke til utseendet til dette skadedyret. Tegn er et skadet rotsystem, spiste løvkanter og lav fruktingsaktivitet.

Bilde
Bilde

Medvedka

Nok et skadedyr som har en rød eller brun farge. I størrelse kan dette insektet nå 6 centimeter. Hun legger aktivt egg i jorddepresjoner, og larvene som klekkes derfra begynner å spise planten og røttene . Etter hvert forsvinner det.

Bilde
Bilde

Bladlus

Det minste skadedyret på denne listen, som imidlertid må håndteres, ellers kan planten dø. Hovedtegnene på bladlusens utseende er deformasjon av løvet og dets gulhet, en klebrig masse på dem, samt opphør av utvikling av knopper.

Bilde
Bilde

Snegler

Nok et skadedyr som elsker røde bær. Det vises oftest i jord med høy fuktighet.

Disse parasittene vises hovedsakelig om natten. Spiste bær og hull i løvet vitner om dette.

Bilde
Bilde

Paljetter

Dette er små svarte biller med rødlige flekker på ryggen. De kan virke helt ufarlige, men de kan skade plantene dine alvorlig. Disse skadedyrene lever av jordbærmasse, og foretrekker overmodne bær og pollen.

Bilde
Bilde

Edderkoppmidd

Dette skadedyret gjemmer seg på bunnen av bladet, det er ganske vanskelig å legge merke til det. Dette er små grønnaktige insekter som beveger seg i høy hastighet. De lever av plantesaft, på grunn av hvilken sistnevnte immunitet reduseres. Utseendet deres på planten er vist av lette prikker på løvet, det dør og tilstedeværelsen av et tynt nett.

Bilde
Bilde

Kontrollmetoder

Som oftest, som prøver å bekjempe skadedyr, bruker sommerboere folkemedisiner. Disse inkluderer for eksempel infusjon av hvitløk, en oppløsning av aske- eller potetplater og løsninger basert på tørr sennep eller rød pepper. For skadedyrsbekjempelse er blandinger som inneholder jod, ammoniakk og hydrogenperoksid også egnet.

Disse metodene er de mest miljøvennlige og skader ikke verken frukten eller fordelaktige insekter

Bilde
Bilde

Noen spesielt tålmodige sommerboere anbefaler mekaniske metoder for å håndtere skadelige insekter. De innebærer selvrensing av skadedyr fra jordbærbusker. Imidlertid er denne metoden bare egnet hvis insektene ennå ikke har hatt tid til å avle, ellers vil all innsats være ubrukelig.

Den mest effektive er bruk av kjemikalier som presenteres i store mengder på markedet . De takler skadedyr godt, men hvis de brukes feil, kan de skade frukt og mennesker, og derfor er det nødvendig å følge sikkerhetsreglene, og bruk sprøyter. Ulempen er at denne typen midler påvirker ikke bare parasitter, men også nyttige insekter negativt. I tillegg kan mange av kjemikaliene ikke brukes under blomstring og frukting av jordbær, ellers vil bærene være uegnet til konsum.

Bilde
Bilde

Forebygging

For å unngå utseende av skadelige insekter, anbefales det også å følge en rekke forebyggende tiltak.

I utgangspunktet anbefales det å regelmessig bli kvitt ugress som kan være bebodd av skadedyr

Det er nødvendig å plante jordbær i områder som er åpne, kan ventileres og godt opplyst av solen. Å plante busker for nær hverandre er heller ikke verdt det.

For å forebygge er det nødvendig å behandle planter med jevne mellomrom for å forhindre utseende av parasitter.

Jordbær bør plukkes med en gang for å unngå at de blir modne. Videre anbefales det heller ikke å la bærene komme i kontakt med jorda.

Anbefalt: