Jord For Dracaena: Hva Slags Land Er Nødvendig For å Transplantere Det Hjemme?

Innholdsfortegnelse:

Video: Jord For Dracaena: Hva Slags Land Er Nødvendig For å Transplantere Det Hjemme?

Video: Jord For Dracaena: Hva Slags Land Er Nødvendig For å Transplantere Det Hjemme?
Video: Уход за растениями драцены 2024, Mars
Jord For Dracaena: Hva Slags Land Er Nødvendig For å Transplantere Det Hjemme?
Jord For Dracaena: Hva Slags Land Er Nødvendig For å Transplantere Det Hjemme?
Anonim

Dracaena er en flerårig plante, hvis hjemland er det afrikanske kontinentet, samt India og landene i Sør -Amerika, det vil si land med et tropisk klima - varmt og fuktig. Dracaena omtales oftest som busker; utad ligner det et lite palmetre med lange smale blader. Opprinnelsen til denne planten er viktig for å forstå de grunnleggende reglene for omsorg for dracaena og dens transplantasjon.

Bilde
Bilde

Primære krav

Til tross for dens termofili, dracaena tåler kjølige temperaturer , ca -15 grader. Hun med rette har en av de første stedene i popularitet blant kontorplanter . Dracaena er ganske upretensiøs å ta vare på, forutsatt at riktig sted i leiligheten eller kontoret er valgt, tilstrekkelig belysning og fuktighet er tilgjengelig. Men først og fremst må du ta hensyn til valg av jord for dracaena.

Butikker tilbyr nå flotte og et stort utvalg av potteblandinger , men mange erfarne dyrkere følger regelen: hvis du vil få det perfekte resultatet, gjør arbeidet selv. Og dette er fornuftig, siden ferdige blandinger ofte inneholder for mange mineraler i henhold til prinsippet "mer - ikke mindre", og tross alt vokser hver plante i hjemlandet på jord med en strengt definert andel sporstoffer og overskudd er alltid stress for planten … Derfor bør kjæledyret ditt, selv om det bare er en innendørs blomst, ikke utsettes for unødvendig spenning.

Så hvis du har valgt banen til selvlaget pottejord, bør du studere nøye optimal jordsammensetning.

Hvis du bestemmer deg for å stole på ferdige blandinger for blomster, gjør det ikke vondt å vite jordens sammensetning.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Optimal sammensetning

Dracaena jord bør inneholde sporstoffer som f.eks kalium, magnesium, kalsium … Dracaena elsker luft. Jorden må være lett, sprø, god fuktgjennomtrengelighet . Derfor er overdreven tilstedeværelse av torv, som ferdige jordarter så ofte synder, i jordens sammensetning for dracaena uønsket. Torv absorberer vann, men gir det dårlig, jorden tørker raskt ut.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Imidlertid, hvis jorda ikke er valgt riktig, vil det ikke skje en katastrofe. Dracaena er ganske seig, så upassende jord vil bare påvirke utseendet. men ikke plant dracaena i leirjord - dette er den eneste jordtypen der dracaena mest sannsynlig ikke overlever. Jordens sammensetning for dracaena inkluderer torvmark, løvtrær, grov sand, humus.

I tillegg inneholder ferdige potteblandinger keramiske flis og trekull, samt sporstoffer - kaliumsulfat og dobbelt superfosfat … Små tilsetninger av torv, kalkstein eller dolomittmel, biohumus, vermikulitt, humater er også tillatt i jorden.

Når du velger jord, må du huske på at forskjellige typer dracaena foretrekker forskjellige grader av jordsyre. Dette gjelder også fuktighet. Hvis du ikke kjenner preferansene til den valgte dracaena -sorten, bør du velge jord med nøytral surhet . Fra ferdige jordblandinger for dracaena-jord er "Palma" og dets analoger egnet.

Det er nødvendig å gi anlegget drenering av høy kvalitet - omtrent en tidel av pottenes høyde skal fylles med dreneringsmateriale, for eksempel utvidet leire eller små skjær fra gamle potter, små steinsprut.

Bilde
Bilde

Hva er alle jordelementer til?

Listen over nødvendige jordbestanddeler inkluderer følgende elementer:

  • torvmark danner grunnlaget for jorda, det er lett og næringsrikt;
  • løvjord - den andre nødvendige komponenten i jorda, tilberedes av dekomponerte blader;
  • humus gir organisk ernæring for planten, oppnådd ved steking av gjødsel;
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
  • sand forbedrer tilgangen til luft og vann til røttene;
  • utvidet leire - dette er små kuler av bakt leire med en diameter på ca 1 cm; de brukes til bedre jordløsing og til drenering;
  • vermicompost er et veldig populært jordadditiv; det er et produkt av meitemarkenes vitale aktivitet, det tilsettes jorden i stedet for humus, siden naturlig humus kan inneholde patogene mikrober og ugressfrø;
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
  • vermikulitt øker jordens luftgjennomtrengelighet og forhindrer komprimering; det vil si at den er nødvendig for samme formål som grov sand eller ekspandert leire;
  • sapropel er en gjødsel dannet av dekomponerte mikroorganismer i ferskvannsforekomster; den inneholder en stor mengde forskjellige syrer og andre nyttige mikroelementer, det anbefales å påføre den på jorda slik at planten slår bedre rot;
  • trekull inneholder kalium, forhindrer en økning i jordens surhet, øker dets løshet og vannpermeabilitet; du kan bruke ferdigkull til grilling, knust i biter på omtrent 1 cm i størrelse;
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
  • keramiske flis utfører de samme funksjonene som sand og fin ekspandert leire, de er utskiftbare;
  • torv inneholder mange viktige sporelementer, i tillegg lar strukturen til torven ikke jorda herde;
  • dolomittmel inneholder kalium og magnesium, bidrar til å normalisere jordens surhet;
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
  • humates - mineralgjødsel, som øker plantens motstand mot sykdommer;
  • kaliumsulfat - mineralgjødsel som forbedrer planteveksten;
  • dobbelt superfosfat er en mineralgjødsel som gir planten kalsium og magnesium.
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Kanskje kan listen over nødvendige jordkomponenter fylles ut på dette. Men det er mange flere mikroelementer, som om nødvendig "mater" planten. Dessverre trenger dracaena en stor mengde fuktighet, og hyppig vanning fører til "utvasking" av essensielle sporstoffer fra jorda.

Det skal huskes at et overskudd av gjødsel er like skadelig som en mangel, så det viktigste er ikke å overdrive det og følge instruksjonene på gjødselpakningene nøyaktig.

Bilde
Bilde

Hvordan forberede bakken?

Vurder muligheten for å forberede land for innendørs dracaena hjemme. Men vær oppmerksom på at hvis du vil få garantert jord av høy kvalitet fra bunnen av, må du ha mye tid og krefter, samt et egnet sted for lagring og bearbeiding av jorda. Tilberedningen av torvmark er som følger:

  • på våren eller begynnelsen av juni, blir torv kuttet i områder der urter av forskjellige typer vokser, og lagt i to lag med gjødsel; løvjord oppnås ved kompostering av dekomponerte blader;
  • om høsten samles fallne blader av trær (med unntak av eik, selje, poppel, kastanje), og tilsetning av slakket kalk tilberedes.
  • for å tilberede humus, blir den oppsamlede gjødsel (ku eller hest) dekket med polyetylen og får stå for å varme opp igjen i to år.

Viktig! Modningstiden for alle tre listede komponentene er omtrent 2 år, så det er fornuftig å lage dem selv bare hvis du avler plantene profesjonelt. I tillegg bør det være mulig å forberede jorda, for eksempel tilstedeværelsen av en sommerhytte.

Bilde
Bilde

Hvis dette ikke er mulig, er det bedre å foretrekke den ferdige blandingen. Sand, som gir løshet i jorda, er det bedre å bruke elv, godt vasket. Resten av elementene tilsettes i små mengder. Gjødsel påføres i tide og i proporsjoner angitt på pakningen.

Dracaena bør transplanteres en gang i året ., og jo eldre planten er, desto mer spad blir tilført bakken. Men dette er bare for planter over 3 år. For den første plantingen er det tilrådelig å ta jordkomponentene i følgende forhold:

  • torvland - 2 deler;
  • arket - 1 del;
  • humus - 1 del;
  • grov sand - 1 del.

For å transplantere dracaena, bør du først og fremst desinfisere jorden, siden hver av komponentene kan inneholde farlige bakterier eller sporer. Desinfeksjon hjemme den enkleste måten er å tilbringe i ovnen ved en temperatur på ca 200 grader i 10-15 minutter. Du kan også søle det med kokende vann eller en litt rosa løsning av kaliumpermanganat.

Du bør ikke transplantere dracaena umiddelbart i en stor gryte - da vil alle kreftene gå inn i veksten av røttene. Den foretrukne diameteren på potten er bare noen få centimeter større enn diameteren til den forrige . Dracaena har et vertikalt rotsystem, det er bedre å plante det i en høy glassformet beholder. Hvis du følger anbefalingene for jordforberedelse og videre pleie, vil dracaenaen glede deg over et blomstrende utseende i mange år og bli en ekte dekorasjon av hjemmet eller kontoret ditt.

Anbefalt: