Tak Laget Av PVC -paneler På Badet (54 Bilder): Hvordan Repareres I Et Rom Med Egne Hender, Etterbehandling Med Takpaneler

Innholdsfortegnelse:

Video: Tak Laget Av PVC -paneler På Badet (54 Bilder): Hvordan Repareres I Et Rom Med Egne Hender, Etterbehandling Med Takpaneler

Video: Tak Laget Av PVC -paneler På Badet (54 Bilder): Hvordan Repareres I Et Rom Med Egne Hender, Etterbehandling Med Takpaneler
Video: pvc ceiling panel ,pvc wall panel, 2024, Kan
Tak Laget Av PVC -paneler På Badet (54 Bilder): Hvordan Repareres I Et Rom Med Egne Hender, Etterbehandling Med Takpaneler
Tak Laget Av PVC -paneler På Badet (54 Bilder): Hvordan Repareres I Et Rom Med Egne Hender, Etterbehandling Med Takpaneler
Anonim

På badet er det fullt mulig å lage et strekkloft med egne hender. Det er raskt å legge ut PVC -paneler og kappe dem hvis du følger anbefalingene våre. Du kan montere alle tak, for eksempel speil, mønstret eller aquapanel. Valget er ditt.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Fordeler og ulemper

Etterbehandling av tak med PVC -paneler har både fordeler og ulemper. Å ha kunnskap om styrker og svakheter ved produktet vil hjelpe deg med å være forberedt på uforutsette situasjoner.

La oss starte med proffene

  • ved hjelp av PVC -paneler har du muligheten til å lage takflaten selv uten å bli kvitt den forrige takfinishen;
  • PVC -paneler gjemmer en utmerket jobb med å skjule alle ledninger for kommunikasjon og ventilasjon;
  • enkel installasjon av belysningsarmaturer og belysning i paneltaket;
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
  • i sammenligning med gipsplatekonstruksjon er plastprofiler mye lettere i installasjonsarbeid;
  • det er mulighet for ytterligere spesialisert installasjon av støy, lyd og vanntetting;
  • installasjonsarbeid på installasjon av PVC-paneler utføres ved hjelp av festemidler (plugger og selvskruende skruer), for dette arbeidet er det ikke nødvendig med spesiell kunnskap og ferdigheter;
  • PVC -panelet er fuktresistent og lett å rengjøre, som ikke utsettes for skadelige effekter av bakterier;
  • om ønskelig kan plastprofiler monteres to ganger.
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Til tross for det store antallet positive aspekter, har PVC -paneler noen ulemper

  • En stor mengde av det foreslåtte materialet ser billig og lite presentabel ut. Imidlertid er det også veldig verdige produkter.
  • Når du kjøper budsjettplastprofiler, er det mulighet for lysoverføring fra den innebygde belysningsenheten. I denne situasjonen anbefales det å kjøpe en lampe i en dyrere prisklasse med tettere innvendige vegger.
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
  • Med et PVC-panel er en flernivåstruktur eller kompleks bøyning ikke mulig. Dette materialet er ikke beregnet på konstruksjon av komplekse dekorative tak.
  • PVC -panel for å dekke takoverflaten er akseptabelt ved høye tak. Dette materialet har en vane med å "spise" noen få centimeter av høyden på boligen.
  • Fugen og sømmen på panelene vil være synlige etter installasjonsarbeid.
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Valg av panel

Før du fortsetter med belegningen av taket med PVC -paneler, anbefales det å kjøpe alle nødvendige elementer: rammelister, en profil og en spesialisert PVC -gesimser for taket.

Det kan være en reell utfordring å velge riktig materiale, presentert på hyllene til jernvareforretninger i et bredt spekter.

Det er en klassifisering av PVC -paneler, som tar hensyn til de teknologiske egenskapene til hver type

Startprofiler er de mest populære i dag. Funksjonaliteten deres bestemmes ved å skjule eller maskere enden av panelet. For denne prosedyren er det nødvendig å fikse startprofilen over hele rommet, med tanke på merkelinjen til den nye takflaten

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
  • Utvendige og innvendige plasthjørner kreves for en mer nøyaktig og estetisk skjøt i hjørneområder.
  • Du trenger profiler i H-format hvis det er mangel på panelet i lengde. Et slikt produkt tjener utelukkende til å koble endene.
  • Plastlister for takoverflaten kreves for å maskere enden av panelet. Til syvende og sist er dette vanlige startprofiler, men de har dekorative elementer i form av grenser.
  • F-formede profiler kreves for å skjule enden av panelet. De er uunnværlige når det er sluttarbeid på veggoverflaten med forskjellige tilstøtende materialer.
  • Multifunksjonelle plasthjørner - vanlige hjørner i L -formet format. De kan brukes til å dekke forskjellige ledd.
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

PVC -paneler er produsert i forskjellige farger. Alt avhenger av dine personlige preferanser og ønsker. Du kan enkelt velge riktig farge på badet ditt for å matche interiøret. Det er solide og teksturerte materialer.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Beregning

PVC -panelet er tilgjengelig i forskjellige størrelser. I de fleste tilfeller er lengden på plastprofilen 2, 6 m, 2, 7 m, 3 m. Bredden på PVC -panelet er ofte standardisert: 240 mm, 250 mm, 300 mm 320 mm, 375 mm. Uavhengig av valgt lengde og bredde, varierer platetykkelsen alltid fra 8 til 10 mm.

For å beregne det nødvendige antallet PVC -paneler, må du først beregne arealet på takflaten . For å gjøre dette måler du alle sider av badet (lengde og bredde) og multipliserer de resulterende parameterne. Deretter deler du overflaten av takflaten med arealet til en enhet av produktet. Du finner parameterne til plastpanelet på etiketten.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Montering

Før du fortsetter med installasjonsarbeidet, er det nødvendig å gjøre deg kjent med de nødvendige konstruksjonsverktøyene for arbeid med PVC -paneler.

Først og fremst utføres monteringen av takflaten ved hjelp av:

  • borer og slagbor;
  • hacksager for metaller;
  • en skarp kniv;
  • dyvler, selvskærende skruer med presseskiver;
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
  • metallprofiler for undertak: UD - profiler og CD - profiler;
  • PVC -paneler;
  • startprofiler og gulvlister;
  • nivå;
  • suspensjoner.

Installasjon av en takflate laget av PVC -paneler er en ganske enkel prosess, mens besittelse av spesielle konstruksjonskunnskaper og kunnskap ikke er nødvendig.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

La oss se på trinnvis i installasjonsprosessen.

Opplæring

Først må du utføre forberedende tiltak før du installerer plastpaneler på badet. Hvis det er noen struktur på takflaten, må den demonteres.

Det er ikke nødvendig å oppnå en flat takflate, siden taket vil være skjult bak en struktur laget av plastpaneler . Men hvis det faller av gipsområder i taket, anbefales det å bli kvitt dem. Den rensede takflaten må behandles med en jordløsning med dypere penetrasjon, som vil beskytte taket mot dannelse av soppavleiringer og mugg. Grunnoppløsningen påføres med en rulle i flere lag.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Etter at jordlaget har tørket, kan du begynne å merke. For å gjøre dette, merk plasseringen av det nye PVC -taket med en linje. Avstanden fra overflaten til det gamle taket vil avhenge av hvordan du planlegger å bruke plassen under taket.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Hvis denne plassen ikke brukes, vil innrykket være 4-5 centimeter. Og hvis plassen innebærer installasjon av belysningsenheter eller legging av kommunikasjonssystemer, blir det en innrykk mellom plastpanelene og taket på badet med den størrelsen du trenger. Ved å bruke bygningsnivået, overfør linjen til det nye taket til alle sider av veggene.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Ramme fabrikasjon

Etter vellykket fullført markering langs de markerte linjene på veggene, er UD - profiler i formatet 2,5 cm x 2,5 cm festet. Dubler brukes til festing. Ta deretter takprofilene, sett dem inn i føringene og fest dem med skruer med trykkskiver.

På en lapp! Det er ikke nødvendig å bore hull i takprofilene på forhånd . Ved hjelp av en skrutrekker for å stramme de selvskruende skruene, vil skruene passe perfekt inn i metallprodukter, og festene blir veldig sterke.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Det anbefales å feste profilen til takflaten ved hjelp av kleshengere. I prosessen med denne prosedyren er det nødvendig å regelmessig ta hensyn til det faktum at den tiltenkte horisontale linjen ikke beveger seg.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Belysning

Hvis du planlegger å installere innebygde belysningsenheter i PVC-paneler, må du forberede følgende elementer: ledninger, rekkeklemme, isolasjonstape og en bryter.

Når du velger en belysningsenhet, anbefales det å foretrekke de modellene hvis effekt ikke overstiger 40 watt. Hvis du ignorerer dette, er det mulighet for overoppheting av plastpanelet, noe som resulterer i deformasjon og giftige røyk.

Ledningene må festes i områdene for den fremtidige installasjonen av lysarmaturen . På det foreslåtte punktet lager vi en løkke ved hjelp av en ledning 10-14 centimeter lang. For mer praktisk og pålitelig feste av ledningene på rammestrukturen, bruk låser. Det anbefales ikke å stramme det godt, da det er fare for å deformere flettet.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

For å lage hullet, bruk en tremateriale krone. En klar sammenfall av diameteren med dimensjonale parametere for armaturen er nødvendig, men ikke mindre enn 4 mm av ansiktsringene. Standard diametre inkluderer parametere fra 58 mm til 74 mm. Fordi det er vanskelig å fikse hullene som er gjort - planlegg installasjonsstedet veldig nøye.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Montering av lerretet fra paneler

Så den siste fasen blir samlingen av PVC -paneler på takflaten.

For å klare denne prosessen, må du følge en enkel algoritme

  • Plastlister er festet til føringsprofilene for montering av paneler. Festeanordninger er laget med selvskruende skruer som er skrudd fast i festelistene. Ved skjøten ved hjørneseksjonene på sokkelen blir de saget i en vinkel på 45 grader.
  • I utgangspunktet må PVC-panelet settes inn med en hylle i sporene på gulvlistene og festes til takprofilene med selvskruende skruer med en presseskive.
  • Resten av materialene festes på samme måte, men hyllen bør ikke settes inn i sporene på gulvlistene, men i sporene på det tilstøtende panelet.
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
  • For å bygge en sømløs takoverflate må materialene festes tettere i forhold til hverandre.
  • Det hender ofte at det siste panelet er litt større enn nødvendig størrelse. I dette tilfellet er det nødvendig å trimme panelet. Panelet er kuttet av 5-6 millimeter mindre enn området der det er nødvendig å installere det. Til å begynne med er det siste panelet tett montert i sporene på sokkelen, hvoretter det forskyves i retning av det nest siste materialet for et strammere trykk.
Bilde
Bilde

For å lage et tak fra PVC -paneler på badet , ingen bygningskunnskaper kreves, du kan enkelt håndtere det selv. Dette er en ganske enkel og slitsom prosess, men omsorg og nøyaktighet kreves. Spesielt er det nødvendig å markere taket riktig og lage rammestrukturen. Disse to trinnene skaper en flat takflate.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Nyttige tips

På små bad er installasjonsarbeid uten føringsprofiler tillatt. For å gjøre dette limer du gulvlistene til veggoverflaten rundt hele omkretsen av rommet. Det anbefales å bruke flytende negler til denne prosedyren. Taklister er montert på fjæringen på en slik måte at kantene litt skjuler de øvre delene av de allerede limte gulvlistene.

Når du kjøper et PVC -panel, må du være oppmerksom på tykkelsen på forsiden og størrelsen på stiverne . I begge tilfeller fungerer prinsippet: jo mer jo bedre, og i dette tilfellet, jo mer pålitelig. Ideelt sett er det minst 20 avstivere og en materialtykkelse på 2,5 mm. Disse indikatorene er ansvarlige for lang levetid og motstand mot mekaniske skader.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Beste alternativer

En av fordelene med et plastpanel er dets høye vann- og fuktmotstand. Takket være et spesialisert filmbelegg er fuktoverføring utelukket. Og på grunn av at det i dag har blitt utgitt et stort antall forskjellige fargeløsninger, er det ekstremt enkelt å velge det nødvendige materialet.

PVC -panelet er det veldig søte stedet, med tanke på verdien for pengene . Takflaten, ferdig med plastmateriale, kan installeres uten involvering av spesialister, siden installasjonen er ekstremt enkel. På grunn av særegenheten til dokkingfestene, ser mange paneler ut som et enkelt lerret.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

PVC -paneler brukes ofte til å jevne ut ujevne tak. Dette krever ikke å bli kvitt det gamle belegget. Slike materialer krever ikke vedlikehold, det er nok bare å systematisk tørke overflaten med et spesielt vaskemiddel.

Anbefalt: