Aluminiumsprofiler For LED -strimler: Installasjon Av Profiler For Lysdioder, Lineære Armaturer Fra En Profil, Sort Overhead Og Andre Typer

Innholdsfortegnelse:

Video: Aluminiumsprofiler For LED -strimler: Installasjon Av Profiler For Lysdioder, Lineære Armaturer Fra En Profil, Sort Overhead Og Andre Typer

Video: Aluminiumsprofiler For LED -strimler: Installasjon Av Profiler For Lysdioder, Lineære Armaturer Fra En Profil, Sort Overhead Og Andre Typer
Video: Lumines Lighting preview | Aluminium profiles for LED | LED lighting 2024, April
Aluminiumsprofiler For LED -strimler: Installasjon Av Profiler For Lysdioder, Lineære Armaturer Fra En Profil, Sort Overhead Og Andre Typer
Aluminiumsprofiler For LED -strimler: Installasjon Av Profiler For Lysdioder, Lineære Armaturer Fra En Profil, Sort Overhead Og Andre Typer
Anonim

LED -belysning har mange fordeler, og er derfor vanvittig populær. Når du velger bånd med lysdioder, er det imidlertid viktig å ikke glemme metoden for installasjon. Det er mulig å feste denne typen belysning til den valgte basen takket være spesielle profiler. I dagens artikkel vil vi lære funksjonene til aluminiumsprofiler for LED -strips.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Særegenheter

LED -belysning har blitt veldig populært og etterspurt av en grunn. Slikt lys er så nært som mulig naturlig dagslys, på grunn av hvilket det er i stand til å gi komfort til nesten alle omgivelser . De fleste synes LED -belysning er veldig behagelig. Mange brukere bestemmer seg for å supplere hjemmene sine med nettopp slike belysningskomponenter. Men det er ikke nok å bare velge et bånd med lysdioder - du må også fylle på profiler for å fikse det på en bestemt base.

Ofte brukes aluminiumsprofiler for installasjon av LED -strips

Slike deler er spesielle festemidler som gjør prosessen med å installere diodebelysning så problemfri og rask som mulig.

Ellers kalles disse basene en LED -boks. Nesten alle LED -strips kan festes til dem.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Aluminiumsprofiler er attraktive for sin enkle installasjon og høye anvendelighet . De kjennetegnes ved gode ytelsesegenskaper. Aluminiumsbaser er slitesterke, holdbare, veldig pålitelige. De er enkle å installere da de er lette. Selv en nybegynnermester som ikke tidligere har støtt på lignende prosedyrer, kan håndtere det meste av installasjonsarbeidet ved hjelp av de aktuelle elementene.

Profiler laget av aluminium kan ha nesten hvilken som helst form og struktur . Brukere som bestemmer seg for å velge en lignende boks for å fikse en LED -enhet, kan la fantasien gå fri og eksperimentere med designløsninger.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

En boks laget av det aktuelle materialet kan enkelt kuttes eller males om nødvendig. Aluminium får lov til å anodisere, endre form. Det er derfor det er så praktisk og enkelt å jobbe med slike profiler.

Aluminiumsboksen er også en utmerket kjøleribbe . Delen kan tjene som et radiatorelement. Dette er en viktig funksjon, siden bånd basert på CMD -matrisen 5630, 5730 produserer varmeprodukter som overstiger 3 W -merket per 1 kvadratcentimeter. Under slike forhold kreves en varmeavledning av høy kvalitet.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Oversikt over arter

Det er forskjellige profiler for lysdioder. Slike design er forskjellige i struktur og egenskaper. For montering på forskjellige baser velges forskjellige typer aluminiumsstammer. La oss se nærmere på de mest populære og etterspurte elementene som moderne forbrukere kjøper.

Bilde
Bilde

Hjørne

Disse undertyper av aluminiumsdeler brukes vanligvis til montering av LED -strips i hjørnene på forskjellige bygningskonstruksjoner. Det kan også være baser i form av skap, garderober eller spesialutstyr.

Takket være hjørneprofilene i aluminium viser det seg å skjule nesten alle uregelmessigheter og mangler som er tilstede i leddene.

Hvis du trenger å levere kvalitetsbelysning i en bestemt vinkel, er de aktuelle strukturene best egnet . I seg selv kan diode lyskilder avgi lys som irriterer øynene, derfor må ytterligere hjørneprofiler utstyres med spesielle diffusorer. Som regel leveres sistnevnte i et sett med boks av hjørnetype.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Overhead

Hver for seg er det verdt å snakke om overhead -baser for diodelister. De navngitte kopiene anses å være blant de mest etterspurte og etterspurte. Det er mulig å fikse overheadprodukter på nesten hvilken som helst bunn med en flat overflate. Festing av slike produkter utføres ved hjelp av dobbeltsidig tape, lim og selvskærende skruer. Slike varianter brukes når bredden på båndet ikke er mer enn 100, 130 mm.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

I utgangspunktet er ikke bare selve overflateprofilen fullført, men også tilleggsdekselet . Den er laget av plast. Sprederen kan være matt eller gjennomsiktig polykarbonat. Hvilken type deksel som brukes direkte, avhenger av formålet med LED -belysning. Så profiler med en matt overflate brukes vanligvis rent til dekorasjon. Transparente deler er egnet for belysning av høy kvalitet. Endesiden lukkes med en plugg.

Dekselprofilhuset kan ha nesten hvilken som helst form. Det er runde, koniske, firkantede eller rektangulære deler.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Mortise

Cut-in og plug-in undertyper av profiler for LED-stripe er veldig populære i dag. Enheten til modellene som vurderes, sørger for tilstedeværelse av spesielle utstående deler . Det er de som skjuler alle uregelmessigheter ved kantene av materialet i området for installasjonsarbeidet.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Det er bare 2 metoder for å installere innskjæringsbokser

  • Det kan lages et spor i materialet, og en profildel kan settes inn i hulrommet.
  • Kan installeres i områder med materialendring. For eksempel linjen for sammenføyning av brettet og gips, forskjellige fra hverandre i fargen på plastpanelene. Modellen av den skjulte typen ligger på et sted som er utilgjengelig for det menneskelige øyet - bare en lysstrimmel er synlig.

I mange tilfeller må du bruke den andre beskrevne installasjonsmetoden. Dette skyldes det faktum at moderne interiørdesign innebærer bruk av forskjellige materialer og teksturer, som er harmonisk kombinert takket være LED -strimler.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Dimensjoner

Aluminiumsboksen for festing av LED -stripen kan ha forskjellige størrelser . Det er både brede og smale strukturer med forskjellige strukturer.

Størrelsen på aluminiumsprofilen er tilpasset dimensjonale parametere for selve lyskilden. Så, LED -strips er tilgjengelige i bredder fra 8 til 13 mm, tykkelse - fra 2, 2 til 5, 5 m . Lengden kan være 5 meter. Når det gjelder sideglødningsbånd, vil parametrene være litt forskjellige. Bredden blir 6,6 mm og høyden er 12,7 mm. Derfor når dimensjonene i gjennomsnitt omtrent 2 eller 3 meter. Imidlertid er de vanligste profilene med en lengde på 1, 5 til 5, 5 m. Parametrene for bredden på boksene varierer i området 10-100 mm, og tykkelsen-5-50 mm.

En rekke aluminiumskasser med forskjellige størrelser finnes på salg . For eksempel finnes ofte design med parametere 35x35 eller 60x60. Størrelser kan være helt forskjellige - forskjellige produsenter produserer en rekke aluminiumskonstruksjoner.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Valgtips

Selv om utvalget av aluminiumsprofiler for LED -strimler kan virke ekstremt greit, må kjøpere fortsatt ta hensyn til noen viktige produktkriterier.

Bilde
Bilde

La oss bli kjent med nyttige tips for å velge en aluminiumsboks

  • Brukeren må hovedsakelig bestemme hvor nøyaktig profilen og belysningen skal legges.
  • Det er også nødvendig å bestemme hva monteringsoverflaten skal være. Det kan ikke bare være en vegg, men også et tak. Basen kan være glatt, grov, buet eller helt flat.
  • Det er også viktig å finne ut hvilken installasjonsmetode som skal velges - faktura, død eller innebygd.
  • Det er nødvendig å dvele ved en bestemt type boks, som definitivt er egnet for videre installasjonsarbeid. De mest populære er U-formede modeller. Ved hjelp av en slik boks er det mulig å oppnå høyeste kvalitet og optimal omfordeling av lysstrømmene som kommer fra dioder.
  • Det er verdt å avgjøre på forhånd om du trenger en matt skjerm på en aluminiumsprofil. Hvis denne detaljen er nødvendig, er det nødvendig å velge riktig type beskyttelsesskjerm. Det er lurt å se på fargen, og på nivået av gjennomsiktighet, og på strukturen.
  • Velg de riktige beslagene. Det kommer vanligvis i et sett, så det er lurt å sørge for at ingen av elementene mangler i settet. Vi snakker om spesielle plugger, fester og annet nødvendig tilbehør. Disse komponentene vil gjøre belysningssystemet mer robust, attraktivt og pent.
  • Du kan finne en aluminiumsprofil på salg som kommer med spesielle linser. Takket være disse detaljene er det mulig å oppnå en viss spredningsvinkel for lysstrømmen.
  • Det er nødvendig å velge profiler med passende dimensjoner. Som nevnt ovenfor har de fleste modellene dimensjonale parametere som tilsvarer parameterne til stripene med dioder selv. Det er viktig å finne den perfekte passformen.
  • Sikre strukturens integritet. Aluminiumsprofilen må være av høy kvalitet, fri for skader og defekter. Vanntette baser bør ikke deformeres eller ha designfeil. Enhver type profil må oppfylle disse kravene. Disse kan være både standard og produkter for lamper med høy effekt. Hvis boksen er av dårlig kvalitet eller med feil, vil den ikke kunne takle hovedansvaret.
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Montering

Installasjon av den aktuelle delen, laget av aluminium, er fullt mulig å gjøre på egen hånd. Det er ingen spesielle vanskeligheter med å utføre slikt arbeid. Først må mesteren forberede de riktige verktøyene og festene:

  • bore;
  • skrujern;
  • lim;
  • loddejern;
  • loddetinn;
  • kobberkabel.
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

La oss nå vurdere de grunnleggende anbefalingene for å fikse en profil for et diodebånd

  • Lengden på både båndet og profilen må være lik. Om nødvendig kan LED -stripen forkortes litt. Dette blir ikke vanskelig i det hele tatt. Enkel kontorsaks vil gjøre. Det må huskes at båndet bare kan kuttes på de stedene som er angitt for dette. De er merket på båndet.
  • Du må lodde en kobberkabel til LED -stripen. Sistnevnte må kobles til strømforsyningen.
  • Etter dette stadiet fjernes en ekstra film fra LED -stripen. Nå kan den trygt limes til aluminiumsboksen.
  • Når innsetting av båndet i profilen er vellykket, må du også sette et spesielt diffuserende element der - et objektiv, samt en plugg (installert på begge sider).
  • Festing av deler til bånd med dioder bør gjøres ved å lime kroppsdelen på en vegg eller annen matchende flat overflate.

Selvmontering av LED-stripeboksen viser seg å være veldig enkel. På omtrent samme måte installeres de profilene som er laget av polykarbonat.

Bilde
Bilde

Generelle anbefalinger

Vurder noen nyttige tips for å fikse de anmeldte produktene

  • Aluminiumskassen må festes så tett som mulig. Påliteligheten til den installerte delen vil avhenge av festens kvalitet.
  • Velg profiler som vil passe harmonisk inn i interiøret. Om nødvendig kan de males om i svart, hvitt, blått, sølv og en hvilken som helst annen harmonisk farge.
  • Husk å installere endehettene. Sjekk før du kjøper om de følger med i esken.
  • Lineære armaturer vil være en utmerket løsning for innredning i moderne stil. Hvis du ikke vet hva slags belysning du skal velge for slike miljøer, bør du se nærmere på de vakkert utformede LED -stripene.

Anbefalt: