Deep Penetration Primer: Penetrerende Soppforbindelser, Forbruk Per 1 M2, Primere "Optimist" Og "Prospectors"

Innholdsfortegnelse:

Video: Deep Penetration Primer: Penetrerende Soppforbindelser, Forbruk Per 1 M2, Primere "Optimist" Og "Prospectors"

Video: Deep Penetration Primer: Penetrerende Soppforbindelser, Forbruk Per 1 M2, Primere
Video: ISONEM EP PRIMER EXPLAINED | The Best Solvent & Resin Based Paint 2024, April
Deep Penetration Primer: Penetrerende Soppforbindelser, Forbruk Per 1 M2, Primere "Optimist" Og "Prospectors"
Deep Penetration Primer: Penetrerende Soppforbindelser, Forbruk Per 1 M2, Primere "Optimist" Og "Prospectors"
Anonim

Grunning av overflater er et nødvendig trinn i etterbehandlingen. Grunnblandinger forbedrer vedheftet og reduserer i visse tilfeller forbruket av etterbehandlingsmaterialer. Det er mange varianter av slike løsninger på byggematerialemarkedet. La oss se nærmere på hva en dyp penetrasjonsprimer er, for hva den er nødvendig.

Bilde
Bilde

Hva det er?

Deep penetration primer er beregnet på behandling av porøse overflater. Når den påføres trenger den inn i materialets struktur til en stor dybde, fyller porene og danner når den tørkes en beskyttende film på den behandlede overflaten. Dype penetrasjonsblandinger blir ofte produsert i samsvar med TU 2316-003-11779802-99 og GOST 28196-89. Løsningene brukes til å behandle vegger, tak og gulv før ytterligere overflatebehandling.

En dyp penetrasjonsprimer produseres i form av:

  • et pulverformig stoff som må fortynnes før påføring;
  • blanding som er klar til bruk.
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Gjennomtrengende dypt inn i materialets struktur, gjør dette materialet overflaten mer holdbar. På grunn av det øker vedheftet. Det reduserer porøsiteten til den behandlede overflaten. De fleste formuleringer inkluderer spesielle komponenter, takket være at vegger, gulv eller tak vil bli beskyttet mot dannelse og spredning av sopp og mugg. Den dype gjennomtrengningsprimer reduserer forbruket av maling og lakk og limblandinger per kvadratmeter. Det dekorative belegget kan enkelt og jevnt påføres grunnlaget.

Bilde
Bilde

Kjennetegn

Den gjennomtrengende sammensetningen har en rekke spesielle tekniske indikatorer.

Vurder de viktigste tekniske egenskapene:

  • Gjennomtrengningsdybde. Standardverdien er 0,5 cm. For blandinger av høy kvalitet kan inntrengningsdybden nå 10 mm.
  • Materialforbruk kan være fra 50 til 300 g per kvadratmeter. Alt avhenger av den spesifikke typen primer og typen overflate som skal behandles.
  • Tørr rest. Jo høyere verdien av denne indikatoren er, desto mer vann kan brukes til å fortynne jorda uten å forringe dens egenskaper. Etter fortynning av blandingen i vann, bør den tørre resten ikke falle under 5%.
Bilde
Bilde
  • Tørketiden til belegget avhenger av sammensetningen av blandingen. Ved en temperatur på 20 grader Celsius og en luftfuktighet på 70%kan gjennomsnittlig tørketid være fra 1 til 3 timer.
  • Driftstemperaturen varierer fra - 40 til + 60 grader.
  • Partikkeldiameteren til blandingen kan være fra 0,05 til 0,15 mikron. Løsningen kan påføres ved temperaturer fra 5 til 30 grader.
Bilde
Bilde

Visninger

Avhengig av sammensetningen er primerblandinger delt inn i flere varianter. Hver art har sine egne særpreg og egenskaper. La oss vurdere hovedtyper av dype penetrerende blandinger:

Akryl

De regnes som universelle, ettersom de er egnet for nesten alle materialer. Disse blandingene er preget av god absorpsjon og hurtig tørking. Gjennomtrengningsdybden til løsningen kan nå 10 mm. Flott for påføring på vegger før tapetsering.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Silikon

Slik jord brukes til eksternt og internt arbeid. Silikonblandinger styrker overflaten godt, har en vannavvisende egenskap. Silikonprimer er egnet for behandling av underlaget under forskjellige typer etterbehandlingsmaterialer.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Alkyd

Alkyd -primeren anbefales ikke for smuldrende overflater (f.eks. Gips, gips). Det brukes oftere for å styrke tre og metall. Blandingen styrker strukturen og beskytter den mot dannelse av sopp og mugg. Denne primeren er godt kompatibel med PVA, nitromaling, alkydmaling og lakk og akrylbasert kitt.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Polyvinylacetat

Slike primere brukes utelukkende til maling. De kjennetegnes ved høy tørkehastighet og reduserer forbruket av fargestoffblandinger.

Epoksy

Disse blandingene brukes til bearbeiding av metall og betong. De forbedrer beleggets slitestyrke.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Polystyren

En slik grunning er egnet for behandling av tre- og gipsoverflater, den danner en fuktbestandig beskyttelsesfilm. Ulempen med denne primeren er det høye toksisitetsnivået.

Shellac

Skjellakkprimere brukes til å behandle treoverflater, de trenger dypt inn i materialets struktur og styrker dets indre og ytre lag, forhindrer at harpiks slipper ut gjennom trefibrene til utsiden. Etter tørking danner en slik primer en sterk beskyttende film på overflaten. Trekkfilmen beskytter treet mot fuktighet og forfallsprosesser.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Silikat

En slik primer påføres under silikatfargestoffblandinger. Det danner et slitesterkt belegg som har god dampgjennomtrengelighet og motstand mot ekstreme temperaturer. Flott for utendørs dekorasjon.

Latex

Latex primer er laget på grunnlag av vann og polymerer. Ved hjelp av dette materialet kan gjenstridige rustflekker, sot og andre typer skitt gjemmes på overflaten. En slik primer er egnet for eksternt og internt arbeid.

Vannspredende

Vanndispersiv primer er beregnet for innendørs og utendørs bruk. Skiller i frostbestandighet, høy vedheft, beskytter overflaten mot miljøpåvirkning. En høyt konsentrert blanding kan fortynnes med vann uten å miste kvaliteten på egenskapene.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Etter avtale

For å gi jorda flere nyttige egenskaper, legger produsentene til spesielle komponenter i blandingene. På deres bekostning er primeren klassifisert etter formål.

Antifungal

Den soppdrepende blandingen har beskyttende egenskaper mot mugg- og muggvekst. Jorda får slike egenskaper, takket være soppdrepende midler som er en del av sammensetningen. Soppdrepende midler forhindrer ikke bare forurensning av mugg og mugg av overflaten, men ødelegger også de allerede begynnende mikroorganismer. En slik sammensetning brukes også på allerede infiserte overflater.

Antiseptisk middel

Med sine egenskaper ligner den en soppdrepende blanding. Forskjellen er at den antiseptiske primeren bare brukes for å beskytte belegg mot sopp og mugg. Bare en uinfisert overflate kan behandles med en antiseptisk jord.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Fasadeforsterkning

Brukes til utvendig veggdekorasjon. Fasadeprimer styrker veggene, forbedrer de vannavvisende egenskapene til basen.

For betong

Denne primeren ujevner overflaten og forbedrer vedheftet. En slik primer er bare egnet for innvendig etterbehandling.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Grunnblandinger varierer i nyanser . For enhver overflate som skal behandles, kan du velge en blanding som er best egnet i skyggen, inkludert en gjennomsiktig variant. En hvit primer påføres ofte under tapetet. Dette gjør at belegget kan lysne opp uten fargeforvrengning.

Anvendelsesområde

Dypgjennomtrengende blandinger er designet for forskjellige typer overflater. La oss vurdere flere typer.

Tre

Treoverflater er utsatt for ytre påvirkning; uten behandling og etterbehandling av høy kvalitet varer de ikke lenge. Den dype gjennomtrengningsblandingen styrker materialets struktur og øker treets levetid. Antiseptika, som er en del av de mest gjennomtrengende jordsmonnene, gir ytterligere beskyttelse mot mugg og mugg.

Bilde
Bilde

Murstein

Dypgjennomtrengende blandinger styrker mursteinoverflaten, noe som gjør det mulig å forlenge levetiden til et slikt materiale. Sammensetningens egenskaper gjør det mulig å binde overflaten med mikrosprekk sammen.

Betong

Først og fremst trenger gamle betongbelegg dyp penetrering av jordbehandling. Ved å trenge inn i overflatestrukturen, grunner primeren den ut og binder støvet.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Sementpusset overflate

Primeren styrker overflaten og forhindrer utslipp. I tillegg reduserer blandingen gipsets absorberingsevne.

Bilde
Bilde

Dypt penetrerende blandinger er ikke egnet for alle materialer . Gipsplater anbefales ikke å behandles med en slik grunning. Gipsplater av høy kvalitet har en sterk struktur, den trenger ikke ytterligere forsterkning. Strukturen til et materiale av dårlig kvalitet kan ikke styrkes med jord. Deep penetration primer er egnet for behandling av overflater med god sugeevne. Av denne grunn er det upassende å bruke en primer for metallunderlag.

Bilde
Bilde

Hvordan velge?

For at resultatet av sluttarbeidet skal være av høy kvalitet og oppfylle dine forventninger, er det verdt å ta en ansvarlig tilnærming til valget av en primerblanding. Det er viktig at du kjøper en blanding av høy kvalitet. Billige formuleringer gir ikke tilstrekkelig overflatebeskyttelse og god vedheft. Før du kjøper, bør du gjøre deg kjent med de mest populære produsentene og sammensetningen av primere. Det er en rekke viktige faktorer å vurdere når du velger en primer. La oss markere de viktigste.

Type etterbehandling

I utgangspunktet er det verdt å bestemme hva slags arbeid primeren er beregnet på. Varianter for å forberede underlaget innendørs eller utendørs er forskjellige. For utendørs arbeid er det bedre å bruke spesielle fasadeblandinger som er frostbestandige og fuktresistente. For interiørarbeid må du velge en mer miljøvennlig grunning som ikke inneholder giftstoffer. For å forberede overflater i rom med høy luftfuktighet må du velge jord med et antiseptisk middel.

Bilde
Bilde

Overflate som skal behandles

Det er verdt å studere merkingen nøye: den skal indikere for hvilke spesifikke basetyper sammensetningen er egnet (vegger, gulv, tak). Materialet som primeren skal påføres er annerledes. Du kan ikke bruke det første du vil like på butikkvinduet til behandling.

Ytterligere type etterbehandling

Type etterbehandlingsarbeid er viktig. Sammensetninger for overflatebehandling for maling, flislegging, dekorativt gips og tapet er forskjellige.

Tørkehastighet

For interiørarbeid er det bedre å velge blandinger som tørker raskt. Dette vil forkorte tiden som kreves for å forberede fundamentet.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Forbruk

Forbruket av primeren per 1 m2 avhenger av typen materiale som skal behandles, sammensetningen av blandingen, temperaturen ved hvilken arbeidet vil bli utført. Til tross for at primærblandinger med dyp penetrasjon er laget på grunnlag av lignende tekniske spesifikasjoner og GOST, kan jordens sammensetning fra forskjellige produsenter variere.

Omtrentlig forbruk av primeren per kvadratmeter er alltid angitt av produsenten på emballasjen . Faktisk kan det være annerledes: porøse vegger kan absorbere mer av det under den første påføringen av primeren. Andelene av forbruket av dyp penetreringsgrunning skiller seg vesentlig fra forbruket av andre typer primerblandinger. I utgangspunktet er forbruksområdet per kvadratmeter for påføring av ett lag dyp penetrerende mørtel fra 80 til 180 g.

Bilde
Bilde

Subtiliteter av søknad

Å behandle vegger, gulv eller tak med en primerblanding med egne hender er ikke spesielt vanskelig. Det første trinnet i interiør eller utvendig arbeid er overflatebehandling. Hvis det er et lag med gammel finish på den, må den rengjøres. Biter av maling eller gips kan fjernes med en stiv sparkel. Etter at det gamle belegget er fullstendig fjernet, må overflaten rengjøres for smuss og støv. Basen kan rengjøres under primeren med en ren fuktig klut eller børste.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Det neste trinnet er å forberede løsningen. Detaljerte instruksjoner for bruk av blandingen er angitt på pakningen. Hvis du har kjøpt en flytende primer, er dette materialet allerede klart til bruk. Tørre primerblandinger må først fortynnes med vann. Primeren må påføres overflaten med en børste eller rulle.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Områder med et stort område behandles best med en sprøytepistol.

Bilde
Bilde

Hvis overflaten som skal behandles er glatt, er det mer praktisk å bruke en rulle med en lang lur. Etter grunning skal det tørke godt før det blir ferdig.

Bilde
Bilde

Produsenter og anmeldelser

Før du kjøper dyp penetrasjonsjord for etterbehandling, anbefales det at du gjør deg kjent med de mest kjente produsentene og anmeldelser av produktene deres. Bare en primer av høy kvalitet vil styrke overflaten som skal behandles og lette påføringen av topplakken. Vurderingen av populære produkter inkluderer produkter fra flere merker.

Optimist

Selskapet produserer en egen serie med dype penetrerende primere. Fasad silikon dypt penetrerende primer brukes til utendørs arbeid. Det øker fuktighetsmotstanden i basen og stabiliserer indikatorene for dampgjennomtrengelighet, styrker løse og skjøre baser.

En akrylbasert innvendig grunning kan påføres et gammelt lag med oljemaling eller alkydemalje. Det er egnet for grunning av gulvet. Sammensetningen inneholder et antiseptisk middel som forhindrer dannelse av mugg og mugg. En slik primer styrker strukturen til det behandlede belegget.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Et penetrerende primerkonsentrat gir god vedheft . Danner en fuktsikker beskyttelsesfilm på overflaten. Kjøpere fremhever enkel påføring, god absorberingsevne, lavt mørtelforbruk og kort tørketid. Denne primermixen har utmerkede egenskaper og høy kvalitet. Blant materialets mangler gir kjøperne en ubehagelig lukt og en for flytende konsistens.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Prospektører

Den dypgjennomtrengende løsningen "Prospectors" er anvendelig for eksternt og internt arbeid. Det styrker basen og reduserer forbruket av maling og lakk under videre etterbehandling. Grunningsløsningen inneholder antiseptiske tilsetningsstoffer som beskytter overflaten mot spredning av mugg og mugg. Anmeldelser av dette produktet er stort sett positive.

Blant fordelene med den dypt penetrerende jorda "Prospectors" er:

  • jevnt og holdbart belegg etter påføring;
  • Utmerket valuta for pengene og kvalitet;
  • høy tørkehastighet.

Mindre ulemper inkluderer en liten lukt, samt vanskeligheten med å fjerne blandingen fra overflater som ikke er beregnet for behandling.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Tex

Tex -selskapet produserer en egen serie med dypt penetrerende primere. Dypgjennomtrengende løsning to i en "Universal" er beregnet for påføring på en porøs bunn før maling med vanndispersjonsblandinger, fylling, etterbehandling med flisematerialer. Vanndispersjonsblanding "Økonomi" må brukes til innredning. Kan brukes i rom med høy luftfuktighet. Den er egnet som trekk til tapet. Den dypgjennomtrengende løsningen "Optimum" kan brukes til innvendig og utvendig dekorasjon, den forbedrer vedheftet, reduserer forbruket av maling og lakk under videre etterbehandling.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Anmeldelser av merkets produkter er stort sett positive.

Kjøpere fremhever følgende funksjoner:

  • lav pris;
  • god kvalitet;
  • kort tørketid;
  • god vedheft;
  • styrke overflatestrukturen;
  • god sugeevne.

Noen kjøpere anser den ubehagelige lukten av løsningen som en liten ulempe.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Bolars

Bolars-firmaet produserer materialer av høy kvalitet for profesjonell konstruksjon ved hjelp av moderne høyteknologisk utstyr. Dette selskapet har sine egne vitenskapelige laboratorier i sitt arsenal for å bestemme kvaliteten på råvarer og ferdige materialer. Bolars deep penetration primer styrker strukturen på porøse overflater, forbedrer vedheft og reduserer forbruket av maling og lakk under ytterligere etterbehandling. Grunnmiks "Bolars" har vist seg godt i byggematerialemarkedet, har bare positive kundeanmeldelser. Forbrukerne merker lavt forbruk av blandingen, hurtig tørking.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Lacra

Lakra -selskapet produserer maling og lakk ved hjelp av moderne teknologi. Produktene til dette selskapet har høy kvalitet og miljøvennlighet. Lakra dypgjennomtrengende primer er produsert i tre modifikasjoner, inkludert en innvendig primer med tilsetningsstoffer mot mugg, lik en akrylbasert, og en universell med tilsetninger mot mugg.

Bilde
Bilde

Den største etterspørselen er etter en interiørblanding med tilsetningsstoffer mot mugg og en universell grunning. Disse materialene har bare positive anmeldelser.

Forbrukere fremhever følgende fordeler med Lakra -jord:

  • lav pris;
  • slitesterkt belegg;
  • høy kvalitet;
  • spare forbruk av maling og lakk og limblandinger;
  • god overflateherding.
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Ceresit

Ceresit -selskapet utfører uavhengig forsknings- og utviklingsarbeid og utvikler unike teknologier for produksjon av etterbehandlingsmaterialer. Ceresit CT 17 deep penetration primer er en av de mest etterspurte primerne på markedet.

Kjøpere fremhever følgende produktfordeler:

  • egnet for alle typer absorberende overflater;
  • har en kort tørketid;
  • enkel å påføre;
  • er av høy kvalitet;
  • øker vedheftet;
  • styrker overflatestrukturen;
  • binder støv;
  • reduserer overflateabsorberingsevne;
  • reduserer forbruket av maling og lakk under videre etterbehandling;
  • økonomisk å bruke.

Blant ulempene er de høye kostnadene ved materialet og en ubehagelig lukt.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Knauf

Knauf er verdens største produsent av byggematerialer. Selskapet produserer miljøvennlige materialer av høy kvalitet. Den forsterkende dypgjennomtrengende jorda "Knauf-Tiefengrund" er laget på basis av en polymerdispersjon. Denne blandingen er egnet for innendørs og utendørs bruk. Kjøpere noterer seg den høye kvaliteten på Knauf-Tiefengrund-materialet og den rimelige prisen. Andre fordeler inkluderer god vedheft og høy tørkehastighet. Kjøperne avslørte ikke noen mangler.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Descartes

Produktene til Descartes -selskapet produsert av varemerket Expert er i stor etterspørsel på det russiske markedet. Den dypgjennomtrengende løsningen "Expert" er laget på akrylbasis av importerte råvarer av høy kvalitet. Dette materialet er egnet for innvendig og utvendig forarbeid. Den brukes før du maler eller fyller overflaten. Kunder merker godt vedheft, denne primeren reduserer overflatens sugeevne. Til tross for at jorda "Expert" takler hovedoppgavene, sier forbrukerne om blandingens lave kvalitet.

Axton

Axton tilbyr et bredt spekter av primere. Axton Deep Penetrating Latex Blend er designet for å forbedre vedheft og forsterke strukturen på underlaget før etterbehandling. Kjøpere legger merke til den enkle påføringen av blandingen, den forbedrede vedheftet til overflaten til andre materialer og den lave kostnaden for materialet. De mindre ulempene med løsningen inkluderer en ubehagelig lukt.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Osnovit

Osnovit er en av lederne innen produksjon av tørre etterbehandlingsblandinger i Russland. Selskapet utvikler sine egne unike teknologier for produksjon av byggematerialer. Kvalitetskontroll er godkjent ikke bare for det ferdige produktet, men også for råvarene som brukes i produksjonen av primeren. Dypgjennomtrengende blanding "Osnovit Dipkont LP53" kan brukes til eksterne og interne reparasjonsarbeider. Blandingen er designet for å styrke gamle skjøre overflater med en løs struktur. Kjøpere noterer seg et godt vedheft på det behandlede underlaget og et lavt forbruk av primerblanding.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Unis

Unis har produsert materialer for renovering og konstruksjon siden 1994. Selskapet tilbyr et bredt spekter av ferdige blandinger for etterbehandling og byggearbeid. Oppskriften på produksjon av byggematerialer utvikles på grunnlag av et eget forskningssenter. Unis -produkter har gode tekniske egenskaper og oppfyller høye internasjonale standarder.

Bilde
Bilde

Unis dyp penetrerende primer kan brukes til utvendig og innvendig arbeid i tørre, uoppvarmede og fuktige rom. Blandingen styrker gamle og løse underlag og fremmer god vedheft.

Kjøpere fremhever følgende produktfordeler:

  • god vedheft;
  • lavt forbruk av blandingen;
  • høy tørkehastighet;
  • mangel på ubehagelig lukt;
  • god sugeevne;
  • jevn dekning.
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Hjelpsomme hint

Noen dype penetrerende primere inneholder skadelige stoffer og er giftige.

Når du arbeider med disse løsningene, må du ta hensyn til sikkerhetstiltak:

  • Primeren tørker huden, så unngå å få blandingen på huden. Arbeid må utføres i verneklær. Hender må beskyttes med hansker.
  • Bruk åndedrettsvern eller maske for å beskytte luftveiene mot skadelige damper. Hvis det utføres arbeid innendørs, må det utvises forsiktighet for å ventilere rommet grundig.
  • Spesielle konstruksjonsbriller må brukes for å beskytte slimhinnen i øynene.
  • Hvis det er nødvendig å behandle en overflate med en tett struktur med en primer, er det bedre å bruke en betongkontakt. Den inneholder kvartssand, som sikrer god vedheft.

Anbefalt: