Hjørneseng (32 Bilder): Velg En To-etasjers Modell Med Vinkel

Innholdsfortegnelse:

Hjørneseng (32 Bilder): Velg En To-etasjers Modell Med Vinkel
Hjørneseng (32 Bilder): Velg En To-etasjers Modell Med Vinkel
Anonim

Oppsettet av standard bygninger i flere etasjer letter ikke alltid gratis arrangering av alle nødvendige møbler. Tettheten i rommet merkes spesielt hvis to personer skal innkvarteres i ett rom samtidig. Hjørneseng, som er svært effektive når det gjelder et rom for barn, kan løse problemet med å spare ledig plass. Denne utformingen av sengen frigjør plass til lekeområdet og gir hver baby et eget område for hvile og søvn.

Bilde
Bilde

Funksjoner i bruk

Slike møbler passer perfekt inn i hjørnet av rommet, fyller tomme områder og skjuler mindre feil i interiøret. Disse modulene passer ikke bare i barnerom, men også i soverom og stuer. Køyemøbler med to senger er en praktisk løsning for småbarn, barn av forskjellige kjønn og til og med krassete tenåringer.

Høye møbler er veldig funksjonelle og har fordeler fremfor en standard seng:

  • sparer ledig plass ved å ta opp hjørneområdet;
  • skaper et sted å sove for to personer, mens du deler rommet inn i et rekreasjons- og lekeområde;
  • ser moderne, stilig og harmonisk ut i interiøret.
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Konstruksjonstyper

For å få et komfortabelt sittegruppe, må du vurdere funksjonaliteten og estetikken til hjørnesengdesignen. For et vellykket arrangement av møbler i generelle omgivelser, må du velge den mest optimale av de eksisterende modellene.

Her er de mest populære og praktiske:

  • møbelkompleks, bestående av to senger og ett eller et par arbeidsområder med bord;
  • senger med en innebygd garderobe for klær, sko eller leker;
  • seng og sofa med hyller for bøker og brettspill;
  • køyekonstruksjon med to senger og skuffer for alle slags babytilbehør.
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Senger kan variere i farge, hvis de er beregnet på barn av forskjellige kjønn, eller til og med design, avhengig av interessene til eierne av rommet. Slike modeller er laget på bestilling, med tanke på de små møbelbrukernes ønsker. Hvis det er planlagt hjørnemøbler for ett barn, er fantasiens rom uendelig. Det er nok plass til en full seng, et bord for klasser, hyller, skap og en stige (med den øvre sovesengen). Samtidig frigjøres plassen for fri bevegelse i rommet maksimalt. Og dette er bare til fordel for uhemmet barnslig natur.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

For barn i forskjellige aldre

En slik struktur må være spesielt stabil og holdbar. Det anbefales å velge modeller med metalldeler. Den nedre delen er plassert til den eldste av barna, og på den øvre delen arrangerer de en seng for den yngre.

Det er spesielt nødvendig å sikre den øvre sengen med en høy side . Og velg en modell med pålitelige brede trinn. Hjørnesenger med trapper i form av trinn med skuffer inne har vist seg best.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Speilplassering av barn er også mulig. Da må stedet på toppen bare fikses sikkert og permanent. Og lillebroren eller søsteren vil ta en mindre ekstrem posisjon på lavere nivå. I dette tilfellet er gjerder også et nødvendig forhåndstiltak og er bare velkommen.

Hvis ingen av alternativene som er beskrevet er passende, tar mange møbelhåndverkere produksjon av senger med en vinkel i størrelsene du trenger og et passende oppsett. Du kan lage et individuelt produkt selv og gi det uttrykksfullhet og maksimal funksjonalitet.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

For enkelhets skyld, når du plasserer hjørnesenger i to nivåer, er de laget både i venstresidig og i høyresidig modell. Dette lar deg bruke et hvilket som helst ledig hjørne i rommet, og ikke tilpasse seg oppsettet.

Dimensjoner

Hjørnesengen har ikke en spesifikk standardstørrelse. Soveplassen i nedre "etasje" kan avvike fra sengen som ligger ovenpå. Det er ingen forskrifter for ekstra hyller, skap og trapper. Et hjørne på to nivåer er en fin måte å spare plass på i en leilighet. Samtidig ser ikke møblene klumpete ut, men skiller seg ut i kompakthet og visuell estetikk.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

For en god hvile er en seng egnet som du kan bo komfortabelt på . Bredden skal la den rotere uten å nøle. Og lengden skal være nok til å strekke seg langs og passe bena. Dimensjonene til soveplassen velges i henhold til høyden og parametrene til hvilepersonen. Som standard bør en enkelt modell være 2000 mm lang og 800 mm bred, men ofte dannes den nedre soveplassen av en sammenleggbar seng, noe som øker plassen til halvannen størrelse.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Høyden fra gulvet til den øverste sengen er omtrent 1,5 meter. Gjerdet til soveområdet må være minst 32 cm høyt, slik at det er plass til madrassen, og det er en barriere som beskytter mot utilsiktet fall. Det er bedre å velge størrelsen på trappetrinnene på 45x30 cm - det sikreste og mest praktiske alternativet for klatring.

Tilleggsfunksjoner

Når du plasserer en to-lags struktur i rommet for å sove to barn, kan du spare mye plass. I nærheten av det nedre soveområdet kan du utstyre et sportshjørne og en romslig garderobe. Og rundt den øvre sengen vil mange nisjer og hyller for babytilbehør være harmonisk plassert.

Ved å plassere sovebaser i forskjellige fly kan du installere noen nyttige moduler under den øvre sengen:

  • flere uttrekkbare dype skuffer for sengetøy;
  • nattbord;
  • arbeidsområde - skrivebord;
  • trapper med hemmelige seksjoner;
  • bokstativ.
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Forebyggende tiltak

Sammen med mange fordeler har senger i to nivåer også betydelige ulemper - en høy beliggenhet fra gulvet og en trapp som fører til den øvre "etasjen". Barn klatrer lykkelig frem og tilbake, noen ganger glemmer de forsiktighet i sine pranks.

For å unngå skader og negative konsekvenser ved bruk av en seng i to etasjer i en vinkel, velg den riktig:

  • rammen skal bare være av løvtre eller være en metallstruktur;
  • overflater glatte å ta på;
  • avrundede ytre hjørner;
  • tilkobling av skjulte deler;
  • mangel på sprekker;
  • tilstedeværelsen av en høy beskyttende side rundt hele omkretsen av den øvre køya;
  • stabile og holdbare trinn;
  • miljøvennlige materialer.
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Det er verdt å lære barna selv de grunnleggende oppførselsreglene under driften av en slik seng. Ikke la babyer klatre opp i fravær av voksne. Ikke rot rundt på øverste nivå. Ikke hopp ned derfra. En slik ansvarlig tilnærming til kjøp og bruk av et to-nivå hjørne vil gjøre det til en ekte oase av komfort på barnerommet.

Anbefalt: