Barnas Enkeltseng (36 Bilder): Velg Møbler Med Madrass For Barn

Innholdsfortegnelse:

Video: Barnas Enkeltseng (36 Bilder): Velg Møbler Med Madrass For Barn

Video: Barnas Enkeltseng (36 Bilder): Velg Møbler Med Madrass For Barn
Video: Wonderland beds - Montere din nye Wonderlandseng 2024, April
Barnas Enkeltseng (36 Bilder): Velg Møbler Med Madrass For Barn
Barnas Enkeltseng (36 Bilder): Velg Møbler Med Madrass For Barn
Anonim

I en hvilken som helst familie kommer det en tid da barnet allerede har vokst fra babyens vugge og må utstyre et nytt soveplass. Et av de mest praktiske alternativene for barnemøbler er en enkeltseng, som vil gi komfort og tjene lenge.

Det er viktig å velge riktig modell og materiale av sengen, fordi en seng av høy kvalitet er nøkkelen til en sunn ryggrad av barnet.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Fordeler og ulemper

Å kjøpe en full seng til en sønn eller datter er ganske alvorlig, for møbler av høy kvalitet er ikke billige. Den har betydelige fordeler i forhold til forskjellige kompakte sofaer eller klappstoler, og over en massiv dobbeltseng.

  • Det er lettere å plassere det i et lite rom, spesielt hvis rommet har en langstrakt rektangulær form. En slik seng kan festes til veggen, og det vil ikke skape vanskeligheter når du skifter sengetøy. Hvis den bare berører veggen med sengegavlen, kan du reise deg og legge deg ned fra hver side.
  • Hvis det er to eller flere barn, er flere enkeltsenger å foretrekke fremfor en dobbeltseng. Babyer vil ikke forstyrre hverandre i søvnen, trekke av teppet eller knuse sine yngre brødre og søstre med vekten.
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
  • I motsetning til forskjellige lenestoler og sofaer, selv for den minste barnesengen, kan du velge en ortopedisk madrass av høy kvalitet. En slik madrass lar deg ikke bare sove bedre, men vil også lindre unødvendig stress på ryggraden.
  • En slik seng kan enkelt suppleres med forskjellige funksjonelle mekanismer, noe som er spesielt viktig for foreldre med barn med nedsatt funksjonsevne eller problemer med ryggraden.

Av minusene med en enkeltseng for barn kan bare en skilles - dette er at barnet vokser raskt og møblene kan bli "små" for ham. Dette problemet er imidlertid enkelt å løse.

Det er nødvendig å først kjøpe møbler med forventning om at sønnen eller datteren vil vokse opp raskt, derfor velger du de optimale størrelsene som passer til og med en voksen.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Barnesenger

I tillegg til at det er senger for voksne og barn, er også barnemøblene klassifisert i henhold til barnets alder.

Det er enkeltsenger:

  • for spedbarn og barn opptil 2-3 år (vugge, lekegrind);
  • for førskolebarn fra 2 til 6 år;
  • skolemøbler;
  • møbler for tenåringer.

Formen på en enkeltseng kan være:

  • klassisk rektangulær;
  • oval med avrundede hjørner (noe som er spesielt viktig for foreldrene til en liten fidget som berører alle hjørner);
  • designalternativer i form av forskjellige biler, romskip, vogner og mer.
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Avhengig av rammematerialet kan møblene være:

  • tre er det mest foretrukne alternativet for et barn: det er miljøvennlig og trygt, det viktigste er at det er nøye polert og ikke setter splinter;
  • metall - slike modeller må være dekket med korrosjonsbeskyttende stoffer som kan være farlige for små barn;
  • kombinert - i disse strukturene kan metallben kobles til en treramme;
  • med plast- eller glassinnlegg - disse sengene er bedre igjen for voksne, fordi plast bøyes lett, og glass kan sprekke og skade en baby.

I tillegg kan en seng for et barn enten være med en solid base i form av en enkel boks, eller i form av trelister satt inn i spesielle holdere festet til rammen. For barnets ryggrad er det andre alternativet mest å foretrekke, siden det gir en ekstra ortopedisk effekt.

I tillegg, med en slik base, er madrassen bedre ventilert, noe som er spesielt viktig for foreldre hvis barn fortsatt tisser i søvn på grunn av alderen.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Avhengig av utseende og funksjonalitet kan du også dele enkeltsengene i flere typer.

Klassisk

Oftest er dette en vanlig rektangulær seng med ben eller en flat base. Utvendig kan den dekoreres med kryssfiner eller brett og ligne på en båt, bil og enhver transport eller gjenstand, men inni er det en vanlig rektangulær ramme med en madrass på.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Med skuffer

Disse sengene kombinerer funksjonene til en seng og en garderobe. Den ledige plassen under bunnen er opptatt av en eller flere hule uttrekksbokser, som lett kan ta imot flere puter, tepper eller sengetøy.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Med løftemekanisme

Denne modellen ligner en seng med skuffer, bare de ikke glir ut under den.

For å få tilgang til dem, må du heve selve sengen, under hvilken lagringsplass vil bli funnet.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Podiumseng

En slik seng har ikke ben, men ligger rett på gulvet i en liten høyde. Oftest er den montert i store, romslige rom, siden den krever mye plass.

På selve pallen kan du også plassere forskjellige esker og nisjer for lagring av ting.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Loftseng

Disse sengene er derimot praktiske for bruk på svært begrensede plasser. Selve sengen ligger på høye ben i en avstand på 1/3 fra taket. En liten tre- eller metallstige fører til den.

Plassen under sengen kan brukes under bord, lekeområde eller liten garderobe.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Sofa seng

En slik sammenbrettet seng ligner en liten sofa med myke rekkverk og en rygg. Størrelsen er ganske beskjeden, så den passer for et barn som ikke er eldre enn 12-14 år.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Sofa seng

Utad er en slik seng veldig lik en sovesofa, men den utvides ikke i bredden, men i lengden. Dette vil tillate selv en voksen å bruke soveplassen, og ikke bare et barn.

Bilde
Bilde

Møbelsett med innebygd seng

Dette er store multifunksjonelle strukturer som enten kan være med en skjult eller en åpen seng. Oftest er dette en kombinasjon av store garderober med et skrivebord, som om kveldene blir til en ryddig barneseng.

Slike mekanismer er veldig praktiske for skolebarn i trange rom.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Optimale dimensjoner

Det er best å velge en standardstørrelse, da det blir lettere for dem å velge madrasser. Ferdige ortopediske madrasser er mye billigere enn de som er laget etter mål.

Klassiske senger er tilgjengelige i følgende størrelser

  1. Bredde - 100, 90, 80 og 70 cm. Barneseng har oftest en størrelse på 70 til 90 cm i bredden. Møbler over 90 cm brede regnes som en tenårings- eller voksen seng. En seng på 140 cm bred regnes allerede som halvannet;
  2. Lengde - 200, 195 og 190 cm. Selvfølgelig, jo lengre sengen er, jo flere år vil barnet kunne sove komfortabelt på den. En seng på 200 cm regnes som et alternativ for voksne.

Oftest produseres slike modeller av soveplasser, som har dimensjoner 90x200 og 90x190.

Hvis det er ledig plass i rommet, er det bedre å velge det første alternativet, siden det er mest behagelig for både et førskolebarn og en tenåring.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Populære modeller

I dag produserer både store møbelbedrifter og små private næringer enkeltsenger for barn i mange forskjellige farger og fasonger. For jenter velges mer delikate toner og pastellfarger, mens gutter foretrekker skarpere former og lyse farger. Tremøbler med naturlig farge og tekstur vil passe inn i ethvert interiør og vil forbli relevante selv etter at barnet vokser opp.

Med alle de forskjellige fargeløsningene er de mest populære modellene i hvit, beige og mørk brun. De er ideelt kombinert med alle farger og overflater på vegger og gulv, det er lettere å velge sengetøy for dem. Likevel forblir det viktigste valgkriteriet komforten og preferansene til barnet selv.

Anbefalt: