Ekspansjonsankre: GOST Selvforankringsbolter, Oversikt Over Dobbel Ekspansjon, М10, М12 Og Andre Ankermodeller, Omfang, Installasjon

Innholdsfortegnelse:

Video: Ekspansjonsankre: GOST Selvforankringsbolter, Oversikt Over Dobbel Ekspansjon, М10, М12 Og Andre Ankermodeller, Omfang, Installasjon

Video: Ekspansjonsankre: GOST Selvforankringsbolter, Oversikt Over Dobbel Ekspansjon, М10, М12 Og Andre Ankermodeller, Omfang, Installasjon
Video: How To Install Double Expansion Anchors 2024, April
Ekspansjonsankre: GOST Selvforankringsbolter, Oversikt Over Dobbel Ekspansjon, М10, М12 Og Andre Ankermodeller, Omfang, Installasjon
Ekspansjonsankre: GOST Selvforankringsbolter, Oversikt Over Dobbel Ekspansjon, М10, М12 Og Andre Ankermodeller, Omfang, Installasjon
Anonim

Ankeret er en metallfesteenhet, hvis oppgave er å fikse individuelle strukturer og blokkene deres. Anker er uunnværlige når du utfører reparasjons- og anleggsarbeid; de kan ha forskjellige størrelser, former og funksjonelle egenskaper. Industrien for bruk avhenger av egenskapene til hvert spesifikt anker.

I vår anmeldelse vil vi dvele mer detaljert ved beskrivelsen av de tekniske og operasjonelle parametrene til ekspansjonsankeret.

Bilde
Bilde

Særegenheter

Ekspansjonsanker (selvekspanderende) ankere er de samme selvbærende ekspansjonsboltene . De er laget av holdbare metaller med høy styrke: galvanisert karbonstål eller messing. Dette er hvordan de skiller seg fra pluggene, som hovedsakelig er laget av plastpolymerforbindelser. Sinklaget skaper effektiv beskyttelse av maskinvare mot korrosjon, vanligvis har belegget en gul eller hvitaktig fargetone.

Bilde
Bilde

Den aktive delen av den selvekspanderende bolten ligner en hylse, langsgående kutt er gitt på sideveggene - de danner ekspanderende kronblad . En avstandsstykke er innebygd i hylsens kroppsdel - i prosessen med å hamre maskinvaren i hullet, klemmer den "kronbladene" og gjør fikseringen av maskinvareproduktet så pålitelig og holdbar som mulig. Toppen på dette festet ser ut som en tapp, med en skive og en justeringsmutter på gjenget side. Driftsprinsippet til avstandsbolten er enkelt. Når en spiker, som befinner seg inne i mutteren, drives inn i sokkelen, utvides bunnen av bolten og den festes til selve basen. Et slikt anker er enkelt å installere og fikser uten problemer.

De viktigste fordelene med selvekspanderende ankre er:

  • høy styrke og bindingsstyrke;
  • motstand mot ytre mekanisk skade og ugunstige miljøfaktorer;
  • brukervennlighet;
  • høy opprettelseshastighet for effektiv festing.
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Typer og modeller

Selvekspanderende bolter i henhold til GOST kan ha forskjellige markeringer, vanligvis på grunn av tilstedeværelsen av en metrisk tråd, den inneholder bokstaven "M", samt diameteren og lengden på maskinvaren. For eksempel, utbredte ekspansjonsbolter M8x100 mm, M16x150 mm, M12x100 mm, M10x100 mm, M8x60 mm, M20, 10x100 mm, M12x120, M10x150 mm, M10x120 mm, samt M12x100 mm.

Noen modeller er merket med en enkelt diameter, for eksempel: M6, M24, M10, M12, M8 og M16 . Også på salg kan du finne produkter som inneholder merker med tre tall: 8x6x60, 12x10x100, 10x12x110 . I dette tilfellet angir det første tallet ankerets ytre diameter, den andre - den indre størrelsen, og den tredje karakteriserer produktets totale lengde.

Viktig! Størrelsen på ankeret som brukes, bør velges avhengig av hvor tung konstruksjonen er, hvor den skal festes. Hvis det er klumpete, trenger du lange og fortykkede fester.

Bilde
Bilde

Det finnes flere typer avstandsbolter

  • Med vaskemaskin - inkluderer en bred skive, takket være at festene presses så tett som mulig til veggen eller en annen base.
  • Med mutter - brukes til å sikre tunge konstruksjoner. De settes inn i hullet, og mutteren skrus på, så det er ikke nødvendig å holde maskinvaren i vekt.
  • Med ring - slike festemidler er etterspurt når du spenner en kabel, et tau eller en kabel. De er også nødvendige når du trenger å fikse lysekronen i taket.
  • Med krok - en bøyd krok er gitt på enden av slik maskinvare. Disse modellene er uunnværlige i prosessen med å henge vannvarmere.
  • Med sjokkplass - brukes til å feste konstruksjoner laget av naturlig materiale ved installasjon.
  • Dobbel ekspansjonsanker - har et par avstandshylser, på grunn av hvilken overflaten av "implantasjon" av maskinvaren i en solid base er merkbart økt. Mye etterspurt når du arbeider med stein og betong.

De mest brukte ekspansjonsboltene er DKC, Hardware Dvor, Tech-Krep og Nevsky Krepezh.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Bruksområder

Utvidelsesankeret regnes som et av de mest praktiske og svært holdbare midlene for festing. Det lar deg fikse et stort utvalg av overflater, ankeret skaper den mest jevne friksjonen med betydelig kraft langs hele lengden, på grunn av dette er det en økt evne til å holde strukturen. Samtidig bør materialet i selve strukturen ha en økt tetthet og en solid base.

Viktig! Hvis det er interne sprekker på overflatene til materialene der bolten skal fikses, reduseres belastningen som festet tåler sterkt

Et anker med avstandsstykker er ofte nødvendig når fasadefester skal utføres.

Det er optimalt at underlaget for festing er laget av stein med høy vedheft eller betong.

Bilde
Bilde

Det selvekspanderende ankeret kan brukes til å fikse:

  • vinduskarmer;
  • dørkonstruksjoner;
  • trapper;
  • takkonstruksjoner;
  • lysekroner og andre lamper;
  • luftkanaler;
  • gjerder;
  • rekkverk;
  • ingeniørkommunikasjon;
  • konsoller;
  • bankterminaler;
  • grunnelementer.
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Virkningsmekanismen til et selvekspanderende anker er fundamentalt forskjellig fra virkemekanismen til en plugg . Den ytre delen av sistnevnte kommer bare i kontakt med hullets bakside på enkelte punkter som er separat plassert, mens ekspansjonsbolten hviler på den i hele lengden.

Således gir festingen av ekspansjonsankeret en mye større styrke og pålitelighet for det formede festet.

Bilde
Bilde

Hvordan installere?

For å installere ekspansjonsankeret trenger du en hammerbor, en skiftenøkkel, samt en drill og en hammer. Festeprosessen er ganske enkel, for dette må du følge disse trinnene:

  • ved hjelp av et slag er det nødvendig å bore et hull med en passende diameter, der bolten skal settes inn i fremtiden;
  • det bør rengjøres og blåses ut for å bli kvitt støv og smuss;
  • den selvekspanderende ankerbolten, sammen med delen, settes inn i det forberedte hullet opp til stoppet, i tillegg kan du slå ut maskinvaren med en hammer;
  • det er et spor i den øvre delen av spolen, den må holdes med en skrutrekker og stramme mutteren tett i flere omdreininger;
  • ekspansjonsankeret må monteres sammen med objektet, stedet du vil fikse.

Anbefalt: