Sofa "Fransk Sammenleggbar Seng" (66 Bilder): Funksjoner I Transformasjonsmekanismen Og Dens Erstatning

Innholdsfortegnelse:

Video: Sofa "Fransk Sammenleggbar Seng" (66 Bilder): Funksjoner I Transformasjonsmekanismen Og Dens Erstatning

Video: Sofa "Fransk Sammenleggbar Seng" (66 Bilder): Funksjoner I Transformasjonsmekanismen Og Dens Erstatning
Video: Sovesofa model Alfred - funktioner 2024, Mars
Sofa "Fransk Sammenleggbar Seng" (66 Bilder): Funksjoner I Transformasjonsmekanismen Og Dens Erstatning
Sofa "Fransk Sammenleggbar Seng" (66 Bilder): Funksjoner I Transformasjonsmekanismen Og Dens Erstatning
Anonim

Sofaer med en fransk sammenleggbar sengemekanisme er de vanligste. Slike foldestrukturer består av en sterk ramme, der det er et mykt materiale og tekstilmantel, samt hoveddelen for å sove. Slike sofaer er transformerbare, så soveplassen i dem kan være i den indre delen av rammen, og puter er plassert på toppen.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Funksjoner og fordeler

Sofaer med slike design kan enkelt brettes og brettes tilbake. Alle kan takle denne oppgaven.

Det er verdt å merke seg kompaktiteten til polstrede møbler med en fransk muslingemekanisme. En full soveplass for to personer med et par milde bevegelser kan bli til en vanlig sofa av middels eller liten størrelse.

De "franske muslingene" har en enkel tredelt mekanisme. Den passer i en sofa som ikke er mer enn 70 cm dyp.

Som regel er slike produkter rimelige. Du kan hente slike møbler ikke bare for enhver smak, men også for hver lommebok. Fordelen deres er bekvemmelighet . Sofaene er utstyrt med komfortable sitteplasser, supplert med myke puter i forskjellige størrelser og uendrede armlener.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Slike design er funksjonelle og kan suppleres med forskjellige detaljer. For eksempel, i modeller med en sveiset nettingbase, tilbys en ortopedisk madrass.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Sammenleggbare modeller anbefales ikke for daglig bruk . De er mer egnet for stuer hvor gjester kan overnatte om natten. Regelmessig bruk kan føre til rask slitasje på mekanismen, som er veldig sårbar og lett forringes.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Moderne produsenter tilbyr et stort utvalg av konvertible sofaer med en tredelt mekanisme. Møbler kan lages ikke bare i en moderne, men også i en klassisk stil. Ved hjelp av slike produkter kan du forvandle interiøret og gjøre det mer funksjonelt.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Varianter

Det finnes flere typer transformerende sofaer. De skiller seg fra hverandre i mekanismer og design.

Det klassiske "French clamshell" består av tre segmenter . Når den er brettet, er denne tre-seters sofaen liten og tar liten plass. Hvis du utvider den, blir den lett til en stor og romslig seng med tre senger. Dette alternativet er et av de vanligste og rimeligste i dag.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

En sofa på en sveiset rist er ideell for daglig bruk .… Slike muslinger er med rette anerkjent som de mest pålitelige og holdbare. De er dyrere, siden ytelsesegenskapene på mange måter er bedre enn andre typer sammenleggbare modeller. Slike møbler kan utstyres med en ortopedisk madrass, noe som gjør den enda mer funksjonell og behagelig. Disse sofaene lar deg også bruke komfortable fjærmadrasser, hvis tykkelse ikke overstiger 15 cm. Med slike detaljer kan belastningen på køyen nå 200 kg. Som regel varer muslinger med slike pålitelige design minst 5-7 år. Levetiden kan forlenges ved regelmessig smøring av rammens bevegelige deler. Slik enkelt vedlikehold gir ikke bare økt slitestyrke på alle deler, men lar deg også kvitte deg med et ubehagelig pip.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Økonomiklassen inkluderer enkle sammenleggbare senger med markise eller mesh . Ved foten av slike møbler er metallrammer plassert. Polypropylenmarkiser eller vevde metallnett er festet til dem ved hjelp av en innsydd tråd. Slike design ligner på mange måter sovjetiske sammenleggbare senger eller jernsenger utstyrt med et nett, som var populære på den tiden. I dag har teknologien for produksjon av sammenleggbare sofaer endret seg mye, og materialer for produksjon av rammer brukes av høyere kvalitet og mer holdbare.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Det er verdt å vurdere det faktum at et slikt sovende sted etter en stund vil begynne å falle og miste sitt attraktive utseende. Det vil heller ikke være veldig behagelig å sove på.

Et mer pålitelig og holdbart alternativ er fortelt-lat musling . Slike polstrede møbler inneholder spesielle bøydlimte og elastiske deler som kalles rustning. Det er disse elementene som tar på seg brorparten av lasten fra vekten til en sovende person. Den gjennomtenkte konstruksjonen, utstyrt med lekter, henger ikke eller strekker seg. Ved å trykke på bjørke- eller bøkfiner får lamellene en buet form. Etter det blir setene fjærende og får en ortopedisk effekt. Moderne produsenter (både utenlandske og russiske) produserer slike muslingeskaller med 4 rustninger, som er festet til rammen ved hjelp av slitesterke plastfester. På en annen måte kalles slike deler lat-holdere.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Hvis en sofa inneholder en stor mengde rustning (opptil 14), er den ortopedisk . Slike modeller er praktiske. I dem er lektene arrangert på tvers og er festet til rammen. Samtidig er det ingen markise i disse strukturene.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Materialer

Både naturlige og syntetiske materialer brukes til fremstilling av populære "franske sammenleggbare senger".

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Sofaer kan ha forskjellige fyllinger. La oss se nærmere på de vanligste alternativene:

  • Et av de vanligste fyllstoffene for polstrede møbler er møbler av polyuretanskum. Det er et skummet og svamplignende materiale. PPU er annerledes. Ved produksjon av møbler brukes ofte et mykt utvalg av dette råmaterialet. Det er verdt å merke seg elastisiteten, holdbarheten og slitestyrken til polyuretanskum.
  • Et annet populært materiale for innvendig fylling av sofaer er syntetisk vinterisator. Det er et fiberduk laget av en spesiell polyesterfiber. Slike materialer er spenstige, klumpete og elastiske. Det bør også bemerkes at det er billig, på grunn av hvilken en sammenleggbar sofa vil være billig.
  • Høyteknologisk er et syntetisk materiale - holofiber. Etter opprinnelsen ligner den polstring av polyester, men ikke noe mer. Holofiber inneholder silikoniserte polyesterfiberkuler. Slike elementer erstatter naturlig dun og fjær.
  • Kunstig fyllstoff er struttofiber. Den er laget av ikke-vevde råvarer med et stort volum. Structofiber er veldig holdbar. Den får lett sin opprinnelige form hvis den er krøllet eller klemt. En betydelig fordel med et slikt fyllstoff er miljøvennligheten. Det forårsaker ikke allergiske reaksjoner eller ubehagelige hudreaksjoner. Å sove på et slikt lerret er ikke bare veldig behagelig, men også helt trygt. Structofiber tar form av en person som sover på den. Under disse forholdene er søvn mer behagelig og avslappende.
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Et stort utvalg materialer brukes til utvendig kledning … De mest populære og rimelige er tekstiler. Men slike modeller krever spesiell omsorg fra deg. De må rengjøres med jevne mellomrom med spesialmidler fra akkumulert støv og smuss, spesielt hvis de er dekket med en lys klut.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

En sammenleggbar sofa i skinn vil koste litt mer. Oftest er det modeller laget av kunstlær av høy kvalitet. Den er lett å rengjøre for støv og smuss og krever ikke noe spesielt vedlikehold. Det er verdt å bruke slike møbler nøye for ikke å skade læret.

Bilde
Bilde

Produkter trimmet med ekte skinn vil koste kjøperen en ryddig sum, men deres rike utseende er verdt det!

Dimensjoner

  • Som regel er størrelsen på en seng i en "fransk barneseng" 140 eller 150 cm.
  • I modeller fra italienske produsenter er det 130 cm køyer.
  • Lengden på slike transformerende sofaer er standard og er 185 - 187 cm. Italienske produsenter produserer produkter som ikke overstiger 160 cm i lengde.
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Populære modeller

Franske sammenleggbare senger "Mixotil" er veldig populære. De er utstyrt med en pålitelig presenninglakkert mekanisme. Slike modeller er beregnet på å ta imot gjester. Grunnpakken inneholder 4 lats, festet til en solid metallramme med spesielle plastholdere. Under lektene i slike strukturer er det en strukket markis av polypropylen.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

En funksjonell sammenleggbar sofa "Toulon" er ideell for plassering på et lite kjøkken . Lignende modeller er laget av kryssfiner, sponplater og fiberplater. Disse materialene er slitesterke og slitesterke. Når de er brettet, er Toulon -sofaene veldig kompakte og attraktive. I utfoldet tilstand når lengden 213 cm.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

En annen populær og vakker modell er Louise . Dette navnet er ikke bare en rektangulær, men også en hjørnesofa. Disse modellene er ideelle for plassering i stuen og kjennetegnes ved sin utmerkede ytre design, yndefulle avrundede former. Disse produktene inneholder veldig sterke og pålitelige metallrammer, som sikrer holdbarheten til sovesofaen.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Sofa transformasjon mekanisme

Hver person kan utfolde og brette tilbake den "franske sammenleggbare sengen". La oss se nærmere på hvordan denne enkle strukturen utspiller seg:

  • Først er det nødvendig å frigjøre setet fra puter og andre gjenstander på det.
  • Deretter må du fjerne de øvre putene og fjerne armlene.
  • Det neste trinnet er å trekke opp og opp en spesiell stropp.
  • I dette øyeblikket kommer mekanismen til handling: alle leddene er rettet opp, og ryggen hviler på støtter.

På en så enkel måte blir en vanlig sofa til et fullverdig soveplass. Det anbefales ikke å gjøre plutselige bevegelser i prosessen med å transformere møbler, da dette kan føre til alvorlige deformasjoner av den eksisterende strukturen. Ikke glem at mekanismene i slike bretteprodukter er veldig sårbare og lett brytes.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Hva er forskjellen fra mekanismene "American clamshell" og "Spartacus"?

Det er flere populære sammenleggbare sofa -mekanismer i dag. Blant dem er det verdt å markere systemene kalt "Spartak" og "Sedaflex ". De skiller seg på mange måter fra den "franske muslingen". For eksempel er det i Sedaflex-mekanismer en todelt mekanisme. Den er installert i polstrede møbler, hvis dybde ikke overstiger 82 cm. De øvre putene i slike sofaer kan ikke fjernes.

Disse designene er egnet for daglig og vanlig bruk. Mekanismen i dem er veldig pålitelig, holdbar og slitesterk. Slike sofaer er utstyrt med tette madrasser med fjærblokk.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Franske muslinger har en annen design. De har en tredobbelt mekanisme og er installert i sofaer med en dybde på 70 cm. Puffer og alle øvre deler i et slikt system er avtagbare og fjernes under bretteprosessen.

De er neppe egnet for daglig bruk, ettersom mekanismene deres er kortvarige og utsatt for deformasjon. Slike muslinger er først og fremst designet for å imøtekomme gjester, og kalles derfor av folket "gjest". Det er ingen ortopediske madrasser i disse designene. I stedet er det en enkel madrass med liten tykkelse.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Hvis "fransk musling" krever utskifting, vil det være veldig vanskelig å reparere det med egne hender. I dag tilbyr mange selskaper sine tjenester for reparasjon, utskifting og transport av sammenleggbare modeller.

Det er mange forslag til bytte av mekanismer hjemme. Slike tjenester er mye billigere. Men det anbefales å kontakte spesialister som har gode anmeldelser og har jobbet i flere år.

Anmeldelser

Forbrukerne gir blandede anmeldelser om de populære "franske muslingene". Mange var fornøyd med slike oppkjøp, siden de ikke tar mye plass, men når de brettes ut, er de veldig komfortable og romslige.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Mange ble opprørt over skjørheten i slike strukturer. Etter regelmessig bruk slapp sofaene ofte av og ble veldig ubehagelige, og mekanismene deres sluttet å fungere skikkelig. Som et resultat ble møblene reparert eller fullstendig erstattet av en annen modell.

Bilde
Bilde

Kjøpere anbefaler å kjøpe slike design der det er mulig å installere en ortopedisk madrass. Folk merker at det ikke er veldig behagelig å sove på en sammenleggbar sofa uten en slik detalj, og om morgenen begynner ryggen å verke. Men forbrukerne er fornøyd med den lave kostnaden for slike produkter.

Anbefalt: