Halvsirkelformet Sofa (59 Bilder): Sofa Til Stuen I En Halvsirkel, Store Modeller I Karnappvinduet For å Sove

Innholdsfortegnelse:

Halvsirkelformet Sofa (59 Bilder): Sofa Til Stuen I En Halvsirkel, Store Modeller I Karnappvinduet For å Sove
Halvsirkelformet Sofa (59 Bilder): Sofa Til Stuen I En Halvsirkel, Store Modeller I Karnappvinduet For å Sove
Anonim

Mange av innbyggerne som prøver å diversifisere interiøret i hjemmet sitt, tenker ofte på hvordan de kan gjøre det unikt, annerledes enn de vanlige formene. Den klassiske formen på møbler er selvfølgelig mer kjent, men i dag tilbyr mange designere eiere en uventet løsning - halvcirkelformede eller radius sofaer. Deres buede form vil ikke etterlate likegyldig noen kjenner av skjønnhet.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Funksjoner i halvsirkelformede sofaer

Møbler med en ikke-standard form, halvcirkelformede, myke, strømlinjeformede og elegante, dukket opp på 1800-tallet, og siden har etterspørselen etter det ikke blitt redusert i det hele tatt. Tvert imot prøver mange fashionistas å gi interiørdesign smak og respektabilitet med så glatte former.

Slike modeller er veldig populære blant kreative mennesker, fordi møbler med en uvanlig form ikke bare er bekvemmelighet, men også et kunstobjekt. Designet, uvanlig i form, lar eieren stille inn for å hvile, glemme hverdagslige problemer.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Hvis du bestemmer deg for å eksperimentere med valg av møbler, er halvcirkelformen ideell: stilig, komfortabel, det er ingen skarpe hjørner og det er en mulighet til å utmerke seg. Hvordan velge og plassere en sofa for en stue i en halvsirkel, store modeller i et karnappvindu for å sove eller buede møbler i en stue?

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Varianter av tilpassede sofaer

I dag kan hver av oss velge tre typer radius sofaer: monolitisk, modulær og transformatorer

Sofaens buede form forhindrer ikke at den blir solid, monolitisk og passer perfekt inn i interiøret. En slik modell har en fast størrelse når det gjelder radiusens størrelse.

Bilde
Bilde

Modulære møbler består av sektorer - moduler . Dette er veldig praktisk hvis "fyllingen" av rommet ikke passer deg - du kan fjerne eller omvendt legge til en "terning" for å oppnå ønsket resultat. Formene på disse sofaene kan være konvekse eller konkave.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Det tredje alternativet er den såkalte transformatoren, hvis du velger hvilken du kan få et to-i-ett-resultat: i løpet av dagen vil sofaen glede gjestene ved det runde bordet, og om kvelden blir det en koselig seng for at de skal sove. Dette oppnås takket være tre typer mekanisme:

  • uttrekksmekanismen er en av de mest praktiske. Du kan ganske enkelt rulle ut bunnen av sofaen under den stasjonære delen, uten å bruke mye fysisk innsats;
  • halv mekanisme - muligheten til å koble mobile halvdeler for å få en køye;
  • foldemekanisme - takket være den tilbakelente ryggstøtten er soveplassen den mest komfortable, leddene er nesten umerkelige.
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Hvis du kjøper om nødvendig flere tilleggsmoduler, for eksempel ottomaner, armlener, kan du visuelt endre hele møblene i rommet.

Velge fyllstoff og møbeltrekk

Et spesielt tema: hva de halvcirkelformede sofaene er laget av. Det er vanskelig å se kvaliteten på modellrammen, metall eller tre, på kjøpstidspunktet. Det er plassert under huden. Derfor anbefales det å vurdere de utstående delene av sofaen og bena.

Vanligvis er rammene til slike møbler laget av tre, kryssfiner og metallprofiler. Det optimale alternativet av høy kvalitet er en stålmetallramme. Den er av høy kvalitet og holdbar.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Det neste trinnet er fyllstoff. I dagens møbelmarked tilbys polyuretanskum, syntetisk vinterisator, holofiber, fjærer.

  • Svamplignende polyuretanskum er en av de mest populære. Det er holdbart, pålitelig, samler ikke støv og forårsaker ikke allergi.
  • Den syntetiske winterizer er det rimeligste fyllstoffet, fuktresistent, men det kan klumpe seg i klumper.
  • Holofiber er slitesterk, elastisk, forårsaker ikke allergi, absorberer ikke lukt og ruller ikke.
  • Fjærer er en av de mest holdbare fyllstoffene. Tåler tung belastning, ikke lag uregelmessigheter på overflaten. Ifølge legenes anmeldelser er dette alternativet svært gunstig for helsen.
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

I dag kan enhver kjøper gi fantasien frie tøyler om polstring av radiusmøbler. Du kan velge tekstiler, lær og lær i alle farger og teksturer. Men uansett må du beregne alle de små tingene.

Hvis din halvcirkelformede sofa ligger i kjøkkenkroken, er det bedre å velge møbeltrekk laget av flokkstoff - den spesielle impregneringen vil redde møblene dine fra flekker. For dyreeiere er dette et ideelt alternativ, fordi flokkstoff tilhører kategorien anti-vandalstoffer. Det er også et alternativ for teflonimpregnering: en væske som søles ved et uhell på en slik sofa, tømmes rett og slett ikke fra møblene og kommer ikke inn.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Ekte skinn som møbeltrekk er et dyrt alternativ, med vekt på en viss status for eieren av møblene . Den halvcirkelformede skinnsofaen blir det lyseste stedet i ethvert design.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Hvis en modell med skinn ikke passer deg, kan du bytte den ut med lær, siden produsenter i dag tilbyr utmerkede alternativer som praktisk talt ikke kan skilles visuelt fra naturskinn i helt unike farger: lysegrønn, oransje og blå.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Velge en størrelse

Når du velger en halvcirkelformet sofa, må du ta hensyn til alle parameterne i hjemmet ditt og antall personer som vil være der. Antall moduler i møblene dine avhenger av disse tallene. Hvis rommet der radius sofaen skal være er mindre enn 25 kvadratmeter, er det bedre å ikke kjøpe store møbler. I et lite rom vil det se klumpete ut og hindre bevegelsesfrihet.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Hvis du bestemmer deg for å kjøpe en stilig halvcirkelformet sofa i stor størrelse, må du forstå at det er han som blir hovedaksenten til en romslig stue eller et annet ganske stort rom. Antall seter i dette tilfellet bør være minst 5 - 6. Sofaen skal ikke blokkere tilgang til skap eller en passasje til et annet rom, for ikke å skape en rotete effekt.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Det ideelle alternativet for å plassere sofaen i en halvsirkel er rom med karnappvindu eller en utstående del av bygningen. Vindusrommet i karnappvinduet utvider rommet visuelt, der radiusmøblene vil passe perfekt inn. Det spiller ingen rolle om det er stue, soverom eller kjøkken.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Når du velger en halvcirkelformet sofa i karnappvinduet, trenger du ikke å bekymre deg for at møblene skal rote opp. Tvert imot, trukket i skinn eller dyrt tekstilmateriale, med uvanlige puter som tilleggsdesign, vil en overdimensjonert sofa på mer enn 3 meter understreke formålet med dette rommet. Store transformatormodeller kan omformes til et eksklusivt soverom om nødvendig.

Små sofaer i et voluminøst karnappvindu er ikke-funksjonelle og vil neppe helt understreke funksjonene. Er at størrelsen på den mest utstående delen av rommet er liten. Hvis det er nødvendig å øke antall sitteplasser, kan du deretter bruke ottomaner eller "terninger" i modulen.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Noen kjøpere mener at det ikke er lett å velge en sofa med nøyaktig radialitet for et halvcirkelformet karnappvindu, men med dagens designmuligheter og møbelproduksjonsteknologi avhenger alt bare av dine ønsker.

Bilde
Bilde

Nyanser av plassering

Ganske ofte står kjøpere som har valgt en halvcirkelformet modell overfor problemet med å "passe" det harmonisk inn i interiøret i hjemmet. Det er klart at de uvanlige formene på radius-sofaen krever en ikke-standard tilnærming for plasseringen. Erfarne designere gir i dette tilfellet noen anbefalinger som må følges.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

For at den halvcirkelformede sofaen harmonisk skal passe inn i den generelle bakgrunnen, er det ønskelig at den glatte formen gjentas i det omkringliggende interiøret: for eksempel vil et ovalt strekkloft ideelt sett fullføre planen. Et passende alternativ vil være inkludering av diverse tilbehør med avrundede former i interiøret. En lysekrone eller ovale lamper vil bare understreke elegansen du ønsker.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Ved siden av en slik sofa kan du sette et salongbord, som også gjentar den halvcirkelformede formen. Et halvcirkelformet speil eller det samme gulvteppet vil redde dagen. Heldigvis er deres valg nå stort på markedet. Dessverre, i en enkel firkantet leilighet, kan en halvcirkelformet sofa ganske enkelt "gå seg vill" visuelt, men selv i denne situasjonen vil en dyktig designer hjelpe deg.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

En interessant løsning ville være å dele rommet ditt i bestemte soner. Det kan være et rekreasjonsområde med samme form - to eksklusive halvcirkelformede sofaer overfor hverandre, satt ved peisen eller ved siden av et stort maleri. De slanke sofaene gjør det enkelt å skille kjøkkenet fra stua.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Ovalformede møbler arrangert i en halvsirkel vil se veldig harmonisk ut på kjøkkenet, i et stort barnerom, i en liten leilighet - et studio og til og med på et kontor - alt avhenger av hvilken variant du velger fra ovenstående.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Avslutningsvis bør det bemerkes at ved å velge en halvcirkelformet sofa vil du oppfylle hoveddrømmen din ved å bli eier av stilige og koselige møbler som vil forbløffe alle og bli et bevis på din opprinnelige smak.

Bilde
Bilde

Vakre bilder av sofaen i interiøret

Du kan bare beundre slike bilder uten kommentarer.

Anbefalt: