Regulering Av Kjøkken Og Stue (64 Bilder): Utforming Av Rom, Skyvevegg I Spisestuen Med Bar, Gulvdesignalternativer

Innholdsfortegnelse:

Video: Regulering Av Kjøkken Og Stue (64 Bilder): Utforming Av Rom, Skyvevegg I Spisestuen Med Bar, Gulvdesignalternativer

Video: Regulering Av Kjøkken Og Stue (64 Bilder): Utforming Av Rom, Skyvevegg I Spisestuen Med Bar, Gulvdesignalternativer
Video: Rive Stue/Kjøkken Del 1 2024, April
Regulering Av Kjøkken Og Stue (64 Bilder): Utforming Av Rom, Skyvevegg I Spisestuen Med Bar, Gulvdesignalternativer
Regulering Av Kjøkken Og Stue (64 Bilder): Utforming Av Rom, Skyvevegg I Spisestuen Med Bar, Gulvdesignalternativer
Anonim

Reguleringsrom er et nødvendig skritt for å skape et harmonisk interiør. Dette gjelder spesielt når det er mangel på opptak og et ikke helt gjennomtenkt oppsett av rom, noe som er typisk for mange hus og leiligheter. Og hvis, for eksempel, utvikleren har funnet det nødvendig å kombinere kjøkken og stue, kan man ikke klare seg uten en diskré separasjon av de to mellomrommene. Hvordan du gjør dette riktig, ved hjelp av forskjellige metoder, hva som må tas i betraktning - vi vil vurdere i detalj nedenfor.

Bilde
Bilde

Fordeler og ulemper med sonering

Sonering er et verktøy for å avgrense mellomrom. Dessuten kan det gjøres på forskjellige måter. Denne designteknikken har sine fordeler.

  • Ved sonering kan du lage to (eller til og med tre) av et enkelt rom, mens de er forskjellige i formål og funksjonalitet. Dette er et slags budsjettalternativ for å transformere plass.
  • Å dele rommet i deler av forskjellige formål bidrar til en diskret organisasjon, som eliminerer utseendet til et rot av forskjellige soner.
  • Dette lar deg slå ulempene ved utformingen av et bestemt rom, og presentere dem som fordeler.
  • Regulering har flere varianter, som du kan avgrense plassen til uten å bryte integriteten til interiøret.
  • Denne teknikken gir mange muligheter for å arrangere møbler, tilbehør, den lar deg lage en komposisjon i en enkelt interiørstil, og antyder å tilhøre den.
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Det er imidlertid flere ulemper med sonering

  • Det må gjøres omtenksomt for ikke å dele plassen i ubrukte hjørner, og det er mulig at det opprettes et ubehagelig og ubehagelig rom.
  • Det er vanskelig å slå det i rom med et ødelagt perspektiv, der veggene kan være faset, eller til og med trekantet eller florerende med uforståelige fremspring og knekk.
  • Å dele et rom i to funksjonelle soner kan frata rommet følelsen av luft og romslighet, så det er ofte umulig i små leiligheter.
  • Som regel, når du deler et rom inn i et kjøkken og en stue, må du i tillegg tenke på separat belysning, og dette er tilleggsarbeid, kostnaden for å ringe mesterne, kjøp av belysningsenheter og den påfølgende reparasjonen av veggene eller tak.
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Visuelle triks

Du kan sone det kombinerte rommet på forskjellige måter. For å gjøre dette kan du bruke forskjellige veggbekledning, separat belysning av individuelle funksjonsområder, fremheve gulvet, arrangere møbler og etterligne gjerder. Hver type rominndeling har sine egne nyanser.

Bilde
Bilde

Belysning

Denne teknikken kan kalles en av de mest vanlige og vellykkede soneringsmetodene. Den lar deg kompensere for mangelen på naturlig belysning i rommet, noe som er spesielt viktig når lysstrømmen er rettet og ikke er i stand til å belyse hjørnene i rommet. Hvis rommet i utgangspunktet bare hadde sentral belysning og veggbelysning, er det fornuftig å angi hver sone. For eksempel kan du fremheve gjesteplassen med en vakker lysekrone og spotlights for å markere spisebordet.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Det kan være mange kombinasjonsalternativer, det avhenger av takhøyden, utformingen og størrelsen på hele rommet. Du kan satse på den samme formen på armaturene ved å plassere dem i hver sone. Flere små lamper på rad over baren og en lignende lysekrone over salongbordet, omgitt av et sett med polstrede møbler, vil se bra ut.

Når det gjelder lamper, er det verdt å merke seg: deres form, størrelse, antall vil avhenge av stilen og nyansene i oppsettet. For eksempel, for "Khrushchev", er kraftige alternativer på lange kleshengere og kjeder uønskede, selv om du vil beholde interiøret i en klassisk stil. Denne stilen elsker plass og omfang, ellers vil det ganske enkelt ikke fungere for å uttrykke palassets høytidelighet. Moderne designtrender innebærer bruk av panellamper som kan plasseres både i matlagingsområdet og over rom i rommet.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Gulvsone

Å dele gulvet slik at det ikke ser fragmentert ut, er ikke en enkel og kreativ oppgave. Dette kan gjøres på forskjellige måter. For eksempel på grunn av gulvbekledning av forskjellige størrelser eller mønstre i relaterte farger. Skillet mellom to funksjonelle områder med en kontrastfinish vil se vakkert ut. For eksempel kan du velge en mørk farge på kjøkkenet og en lys farge på gjesteplassen. For å myke opp forbindelsen mellom to kontrasttoner, kan du legge en kledning mellom dem, hvis toner vil være relatert til hver av dem.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Du kan slå sonen ved å legge gulvflisene i forskjellige retninger . Den originale versjonen er en etterligning av tepper, som er lagt ut i stueområdet, angitt med en kantflis, som kanten på teppet. Noen foretrekker å bruke forskjellige typer belegg for sonering av et rom. Ofte lar en slik kombinasjon deg oppnå en spesiell effekt og en klar organisering av to områder i rommet. Du kan velge en kombinasjon, for eksempel fliser med linoleum, velge et flisemateriale for kjøkkenområdet og linoleum for rommet.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Hvis du ikke vil ha en komplisert gulvdekorasjon, kan du gjøre det lettere: legg et mykt teppe i gjesteområdet. Dette vil tillate ikke bare å utpeke et eget rom, men også å fylle det med en atmosfære av hjemmekomfort. For at belegget skal se jevnt ut i det eksisterende interiøret, kan du velge en farge som passer til to forskjellige områder av rommet. Størrelsen på teppet velges individuelt, vanligvis dekker det området der settet med polstrede møbler er plassert.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Velge forskjellige veggutførelser

Kanskje denne metoden for sonering av et kombinert kjøkken og stue med rette kan kalles et av de rimeligste alternativene. Det krever ikke store økonomiske investeringer og lønnskostnader, fordi du til og med kan angi to forskjellige mellomrom med en standard veggbekledning - tapet. Enklere enn noensinne - å lime forskjellige bakgrunnsbilder til kjøkken og stue. Dette ser spesielt harmonisk ut når de to sonene er indikert med de eksisterende fremspringene.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Når det ikke er fremspring, og stilen ikke gir en overflod av kontraster, er det verdt å nærme seg valget av forskjellige kledninger spesielt nøye. Her kan du markere en egen del av veggen, og antyde grensene for sonene. Du kan skape en illusjon av avgrensning ved å bruke teksturerte tapeter og paneler uten mønster. For eksempel kan hele rommet limes over med vanlige paneler, og i kjøkkenområdet kan du velge, for eksempel, pregede belegg med effekten av murverk.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Stuen kan dekoreres med et fototrykk som gir en spesiell stemning og støtter den valgte interiørstilen. Forresten, med det riktige valget, kan veggmalerier visuelt gjøre plassen større og gi den den nødvendige emosjonelle fargen. Hallen kan også fremheves med fototapeter under et lerret i form av et panel, som vil tilføre et snev av luksus til interiøret. For å få designet til et slikt rom til å se enhetlig ut, er det nok å støtte en av fargenyansene ved å bruke den i utformingen av kjøkkenet eller spisestuen.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Hvordan dele et rom med møbler?

Du kan også oppnå harmonisk sonering av kjøkkenet ved å ordne møbler. Noen ganger er det for eksempel nok å snu sofaen; du kan også takle dette på bekostning av bardisken, som setter klare grenser mellom de forskjellige sonene i rommet. Et smalt høybord med høye stoler, som kan installeres på ønsket avgrensningssted, er også egnet for disse formålene.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Noen ganger brukes stativer, hyller, skap og kommoder for separasjon . I hvert tilfelle velges produktene på en slik måte at installasjonen ikke forstyrrer bevegelse rundt i rommet og driften av selve møblene. En sofa eller hyller vendt mot stuen vil allerede skille mellom rommet. Hvis det er nok plass i rommet, kan du dele det inn i en stue og et kjøkken ved hjelp av en spiseplass. For å gjøre dette er det nok å plassere et spisebord med stoler mellom de to sonene.

Bilde
Bilde

Vi legger skillevegger

Du kan gjerde det kombinerte rommet basert på opptakene. For eksempel, hvis rommet er veldig lite (opptil 18-20 kvm), er dette uønsket, fordi effekten av ubehagelige kameraer, i tillegg til mørkere, vil oppstå. Hvis rommet er lite, men lett, kan du lage asymmetriske skillevegger. La oss si at en av dem kan være høyden på hele veggen, den andre - ikke mer enn høyden på skrivebordet. For å få dem til å se interessante ut, kan du slå formen ved å bruke ikke bare rette, men også krøllete kanter.

Bilde
Bilde

Når du foretrekker partisjoner ved sonering, er det viktig å forstå: deres tykkelse og bredde velges basert på det totale opptaket av rommet, den valgte stilen og interiøret. I dette tilfellet kan partisjonen ikke bare være døv, men også gjennom. Den kan for eksempel ligne en ramme, slik at den nedre delen kan brukes med tilstrekkelig bredde, som en bordplate for friske blomster eller en gulvvase.

Bilde
Bilde

Hvis det er nok plass i rommet, kan du skille det ene området fra det andre med skyvevegger. Videre kan de være forskjellige: både for hele høyden på veggene og små. Designalternativene for rommet med slike skillevegger varierer, men skjønnheten i disse veggene ligger i bruk av glass. Og dette bidrar igjen til introduksjonen av letthet og luftatmosfære i interiøret.

Partisjonene må installeres riktig . Hvis selve rommet er lite, er et snev av avgrensning nok, mens partisjonen også kan være symbolsk. For eksempel bruker noen tekstilskjermer eller sammenleggbare alternativer som etterligner romdører for disse formålene. De sistnevnte produktene, som skyvevegger, er praktiske ved at de om nødvendig kan brettes og visuelt øke opptaket av rommet.

Bilde
Bilde

Vellykkede eksempler i interiøret

Til slutt kan du vende deg til noen av de mest interessante soningsideene som er samlet på Internett.

Bilde
Bilde

Bardisken deler rommet med et ødelagt perspektiv.

Bilde
Bilde

En trepartisjon for hele høyden på veggene deler harmonisk et stort og bredt rom i to små.

Bilde
Bilde

Den kontrasterende finishen på gulvet sonerer subtilt spisestue- og gjesteområdet.

Bilde
Bilde

Separat belysning av to forskjellige områder av rommet ser holistisk og moderne ut.

Bilde
Bilde

Designet med individuelle belysningsteknikker for spisestue og matlaging.

Bilde
Bilde

Møbler snudd fra hverandre i forskjellige deler av rommet indikerer tydelig nok grensene for hvert funksjonelle rom.

Bilde
Bilde

Bruk av forskjellige materialer til gulvbelegg på forskjellige områder. Fargeskjemaet og forskjellige teksturer gjør at kontraster kan indikere grensene for to områder som har forskjellige formål. Accent veggbelegg representerer kjøkkenområdet, som spiller på feilene i utformingen av rommet.

Anbefalt: