Skillevegger I Loftstil (64 Bilder): Skyve For Sonerom Og Mellomrom Fra En Aluminiumsprofil, Andre Modeller I Interiøret

Innholdsfortegnelse:

Video: Skillevegger I Loftstil (64 Bilder): Skyve For Sonerom Og Mellomrom Fra En Aluminiumsprofil, Andre Modeller I Interiøret

Video: Skillevegger I Loftstil (64 Bilder): Skyve For Sonerom Og Mellomrom Fra En Aluminiumsprofil, Andre Modeller I Interiøret
Video: 120 Sliding Room Divider and Room Partition design ideas - Interior Decor Designs 2024, Mars
Skillevegger I Loftstil (64 Bilder): Skyve For Sonerom Og Mellomrom Fra En Aluminiumsprofil, Andre Modeller I Interiøret
Skillevegger I Loftstil (64 Bilder): Skyve For Sonerom Og Mellomrom Fra En Aluminiumsprofil, Andre Modeller I Interiøret
Anonim

På 40 -tallet i forrige århundre dukket det opp en stilretning i New York, som ble kalt loft. Mur- og betongvegger uten etterbehandling, åpen ingeniørkommunikasjon, vekt på takbjelkene ble høydepunktet. Skillevegger laget av herdet glass og metallprofiler ser spesielt imponerende ut i urbane interiører.

Bilde
Bilde

Særegenheter

Skillevegger i loftstil er laget av glass og rustbestandig metall. De er utbredt på kafeer og restauranter, kontorsentre, utstillingslokaler og romslige studioleiligheter med åpen planløsning. De siste årene har trenden raskt fått fans, og dette er ikke overraskende, siden fordelene med en slik designløsning er åpenbare.

  • Loftskillevegger tar ikke mye plass, har et enkelt transformasjonssystem, en enkel åpnings- / lukkemekanisme. Dette gjør at du kan gjøre plassen så ergonomisk som mulig.
  • Bruken av glass utvider visuelt grensene for rommet. Materialet overfører lys godt, så rommet ser voluminøst ut.
  • Metallet som strukturrammen er laget av, har en lang driftstid. For produksjon av en profil brukes rustfast stål eller aluminium, og toppen er dekket med spesielle malinger av høy kvalitet.
  • For å fylle metallprofilen brukes glass, på grunn av hvilket partisjonene får ytterligere brannmotstand.
  • Konstruksjonene er enkle å installere og kan festes til vegger, tak og gulv, samt bjelker.
  • Det ferdige produktet har et stilig utseende, som understreker særegenheten i rommets urbane design.
  • Bruk av skillevegger i form av skap, kommoder og hyller gir også ekstra funksjonalitet. Denne løsningen er effektiv, siden modulene ikke bare tjener som en ekstra vekt, men også oppfyller oppgavene med å organisere lagringssystemet.
  • Bruken av moderne produksjonsteknologi lar deg lage partisjoner i forskjellige former og størrelser.
  • Strukturen er basert på en tynn metallprofil, som gjør skilleveggene lette og ikke belaster plassen.
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Imidlertid er det også ulemper

  • Skjørhet . Til tross for at termisk herdet glass brukes til å lage skilleveggen, kan det likevel brytes. Det smuldrer imidlertid i store biter, så faren for skade på husstandsmedlemmer er minimal.
  • Glasspartisjonen krever konstant vedlikehold . Det må vaskes ofte, for i løpet av dagen samler det seg uunngåelig skitt og støvpartikler på overflaten, og håndavtrykk forblir. Det ryddige utseendet opphever alle fordelene med designløsningen.
  • Glasspartisjoner ikke skaper en illusjon av personvern, og i tillegg har de økt lydisolasjon.
  • Glass er kategorisk inkompatible med høyttalere, ettersom dette materialet reflekterer lyd. Det er utsatt for vibrasjoner, og dermed vil effekten av bruk av spesialutstyr bli negert.
  • Ulempene inkluderer den høye prisen på en loftskillevegg . På bakgrunn av en lang driftstid virker imidlertid denne defekten ubetydelig.
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

I tillegg til metall- og glassstrukturer kan også glassskap, store speil i rammen, hyller og polstrede møbler spille rollen som skillevegger i loftsrommet. Alle ser harmonisk ut i en industriell stil, noe som gjør det mer effektivt og konseptuelt.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Oversikt over arter

La oss dvele mer detaljert ved de populære typene loftskillevegger.

Stasjonær

Disse designene inkluderer ett eller flere glassplater. De kan være:

  • ett stykke - slike design er optimale for installasjon på bad i leiligheter, i handelspaviljonger og kontorlokaler;
  • metallprofil skillevegger - har blitt utbredt i lokaler for forskjellige formål;
  • vinduer mellom separate rom - i de fleste tilfeller er de montert i utstillingshaller eller boligkvarterer.
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Slike glassstrukturer kan variere i design og dimensjoner. Metallrammen er vanligvis dekket med brune eller svarte beskyttende forbindelser, slik at produktene lett passer inn i ethvert interiør.

Stasjonære skillevegger installeres ofte av eiere av studioer i åpen planløsning . I dette tilfellet er det foretrukket strukturer laget av tynn stålplate eller annet lignende materiale. Profilen er festet til gulv og tak, og gir lyd- og varmeisolasjon. Metallprofilen er fylt med matt eller tonet glass - dette lar deg oppnå intimitet når du tar hygieniske prosedyrer.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Glidende / flerbladet

Slike skillevegger er laget av en rekke materialer: metall, glass, samt tre, finér eller MDF. Disse designene er optimale for utformingen av det mest ergonomiske interiøret i studioet. De er etterspurt i utstillingslokaler, restauranter og kafeer. Løsningen er populær i kjedebutikker og kjøpesentre. Utformingen av slike modeller inkluderer flere glidemekanismer, den kan utføres i form:

  • "Bøker";
  • "Trekkspill";
  • persienner.
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Kaskadesystemer med toppfjæring har blitt utbredt . Alle glidemekanismer har mobile paneler, takket være at de avgrensede sonene i rommet veldig raskt kan kombineres og skape et helhetlig rom. Slike løsninger er veldig praktiske på kontorer, når individuelle arbeidsrom raskt og enkelt kan omdannes til et konferanserom. Glidende skillevegger kan også brukes i sonering av boareal, hvis du for eksempel trenger å skille arbeidsområdet fra stua mens du utfører noen oppgaver, og deretter sette rommet tilbake til sin opprinnelige størrelse.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Med åpningssystem

Utformingen av slike skillevegger klamrer seg til gulv og tak; den har bevegelige paneler som fungerer som en dør. De glir, pendler eller svinger, de gir håndtak. Slike skillevegger er laget av aluminiumsprofiler og herdet glass . De er mye brukt i organisasjonen av kjøpesentre og kontorer; i boligbygg monteres de sjeldnere, hovedsakelig for å arrangere kontorer og omkledningsrom.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Hyller og skap

Slike møbler kan ikke bare brukes som innvendige skillevegger, men også fungere som en funksjonell lagringsenhet.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Materialer og beslag

For å installere skillevegger i loftet -temaet brukes bare metallprofiler av høyeste kvalitet, hvis individuelle elementer er forbundet med sveising. Glass av en av følgende typer brukes til fylling.

Flytebase . Tykkelsen på et slikt lerret er 4-5 mm. Materialet er ikke motstandsdyktig mot mekanisk deformasjon, derfor må det dekkes med en beskyttende polymerfilm for å beskytte overflaten mot sprekker. Kan ha en blålig eller grønnaktig fargetone.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Ved bruk av slike skillevegger er det nødvendig med forsiktighet, produktet tåler ikke økt belastning.

Silet glass laget av vanlig glassplate under oppvarming til +650 grader, etterfulgt av skarp avkjøling. Glassplaten avkjøles med en kraftig luftstråle som kommer inn fra begge sider samtidig. Fyllingstykkelse - 6-12 mm. Som et resultat av varmebehandling får materialet økt motstand mot temperaturstøt og mekanisk styrke, så rommet brukes vanligvis i kombinasjon med en aluminiumsprofil.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Den har lang levetid og høy motstand mot mekaniske skader.

Triplex er en stilig konstruksjon av to eller tre lag herdede lerret, limt sammen med en film eller flytende polymersammensetning. Med hvilken som helst teknikk kommer festet sterkt ut, mellomlaget mellom blokkene overstiger ikke 1 mm. Når du oppretter partisjoner, brukes triplekser på 6-12 mm. Slikt glass er veldig vanskelig å bryte eller på annen måte skade. Den eneste "svake lenken" er kanten, og er derfor beskyttet av en sterk stålramme.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

For fremstilling av skillevegger i industriell stil kan det også brukes kombinasjoner av metall med finér, MDF eller til og med massivt tre.

Design

Skillevegger i loftstil må suppleres med originale møbler. Her ser kombinasjonen av glass med forskjellige typer overflatebehandling av dekorative gjenstander harmonisk ut, og de kan være laget av alle tilgjengelige materialer (metallprodukter, treplater, kappede profilrør).

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Denne løsningen, kombinert med gjennomsiktige partisjoner, skaper en veldig stemningsfull design.

Glass gir uendelige muligheter for dekorasjon, det kan lages i hvilken som helst grad av ugjennomsiktighet, være gjennomsiktig, ha hvilken som helst fargeløsning, enten det er svart, hvitt eller skarlagensrødt. Avhengig av personlige ønsker kan eierne av lokalene velge glatte og grove overflater. Hvis du ønsker det, kan du alltid bruke favorittbildet ditt på dem.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Hvordan velge?

I den klassiske designen, når du lager loftskillevegger, brukes herdet glass med en tykkelse på 3-8 mm. Men hvis du trenger økt støy og varmeisolasjon, er det bedre å foretrekke 10 mm.

Hvis du vil oppnå 35 dB lydisolering, trenger du doble vinduer med 5 mm paneler installert med et 3 mm mellomrom . Denne løsningen vil være mye mer effektiv enn ett tykkere glass, siden vakuum mellomlaget fungerer som en støyskjerm og absorberer lydbølger.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Triplex er dyrt, og derfor er det ikke alltid berettiget når du installerer rammens innvendige skillevegger . Det eneste unntaket er fasadekonstruksjoner, hvis hovedoppgave er å holde varmen og motstå ytre vind- og snømass.

Bilde
Bilde

Kablet glass ville være et godt alternativ - dette er et budsjett, og samtidig et enkelt grunnalternativ . Som regel er lerretet forsterket med et forsterket maske. Denne løsningen lar deg skape en hindring for utsikten fra nærliggende rom og eliminerer fullstendig den ubehagelige "akvarieeffekten".

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

For boliglokaler er det bedre å foretrekke bølgepapp . Det diffunderer lys forsiktig og gir begrenset synlighet, derfor skaper det en illusjon av personvern.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Glassets utseende skyldes i stor grad særegenhetene ved fremstillingen

  • Matt overflate oppnås ved sandblåsing. Tøyet rengjøres med en renset trykkluft og sand. Resultatet er en matt effekt kombinert med en perfekt glatt overflate.
  • Kjemisk etset glass er veldig populært. I dette tilfellet behandles basen med syre, og glasset får en matt nyanse.
  • Hvis du planlegger å bruke et gjennomsiktig lerret, er det bedre å foretrekke modeller som er dekket med en polymerfilm.
  • Hvis fyllet skal være helt gjennomsiktig, vil optiwhite være det beste alternativet. Under produksjonsprosessen blir slikt glass utsatt for bleking og utelukker dermed tredjeparts nyanser. Slike design overfører 100% av lyset, og dette gjelder spesielt i trange rom.
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Eksempler i interiøret

Loft-tema partisjoner ser harmoniske ut når du dekorerer smale korridorer. De skiller korridoren fra alle andre rom, samtidig som de opprettholder det nødvendige belysningsnivået.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Tilstedeværelsen av babyer kan forstyrre effektivt arbeid hjemme . For å sonere kontorlokalet kan en loftskillevegg være en god løsning. Det vil skape en aura av personvern i rommet, men samtidig vil det etterlate nok felt til å se alt som skjer på den andre siden.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Trapper med glasspartisjoner installert på dem ser veldig stilige ut. De gir interiøret et stilig utseende, samtidig som de opprettholder grunnleggende sikkerhetsfunksjoner.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Et snev av originalitet kan bringes inn i stuen eller soverommet ved å installere en dekorativ loftskillevegg . Det vil effektivt dele rommet inn i funksjonelle områder, fylle rommet med lys og takle lydisolering.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Loftskillevegger er mye brukt i kommersielle lokaler, kontorer, restauranter og kjøpesentre.

Anbefalt: