Lydsystem: Hva Er Det? Trådløse Bærbare Modeller Med Bluetooth. Skjematisk Og DAC For Et Lydsystem. Hvordan Velger Du Det Beste Musikksystemet?

Innholdsfortegnelse:

Video: Lydsystem: Hva Er Det? Trådløse Bærbare Modeller Med Bluetooth. Skjematisk Og DAC For Et Lydsystem. Hvordan Velger Du Det Beste Musikksystemet?

Video: Lydsystem: Hva Er Det? Trådløse Bærbare Modeller Med Bluetooth. Skjematisk Og DAC For Et Lydsystem. Hvordan Velger Du Det Beste Musikksystemet?
Video: Fix Microphone Not Working on Windows 10 2024, Mars
Lydsystem: Hva Er Det? Trådløse Bærbare Modeller Med Bluetooth. Skjematisk Og DAC For Et Lydsystem. Hvordan Velger Du Det Beste Musikksystemet?
Lydsystem: Hva Er Det? Trådløse Bærbare Modeller Med Bluetooth. Skjematisk Og DAC For Et Lydsystem. Hvordan Velger Du Det Beste Musikksystemet?
Anonim

Sortimentet av musikalsk teknologi vokser stadig. Nesten hvert hjem har enten datamaskinhøyttalere eller moderne lydlinjer eller lydsystemer i forskjellige konfigurasjoner. Vi vil snakke om sistnevnte i denne artikkelen. La oss finne ut hva disse enhetene er og hvordan vi velger dem riktig.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Hva det er?

Før du går videre til en detaljert undersøkelse av alle funksjonene i moderne lydsystemer, må du svare på hovedspørsmålet: hva er det? Et lydsystem er en spesiell elektronisk enhet eller en kombinasjon av flere enheter som er designet for å konvertere et analogt eller digitalt signal til lydbølger (akustiske).

Enhver annen egnet elektronisk enhet kan spille rollen som en direkte kilde til det originale signalet i dette tilfellet.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Enhet

Direkte enhet for lydsystemer inneholder et sett med flere nødvendige komponenter, som hver utfører sin egen spesifikke funksjon.

  • Omformer . En radiobåndopptaker, CD -spiller, MP3 -spiller og andre lignende enheter kan fungere som en omformer, og ofte en signalforsterker. Delen som er vurdert er designet for å motta signaler fra eksterne kilder, så vel som deres videre overføring til forsterkeren.
  • Signalforsterker i lydsystemer kombineres det ofte med en omformer, men dette elementet kan godt lages som en separat elektronisk enhet. Forsterkeren har en utgang eller flere utganger hvis flerkanalsakustikk er koblet til den. Forsterkerens hovedoppgave er å motta et signal som er relativt svakt i amplitude, og deretter forsterke det til ønsket nivå og sende det direkte til akustikken.
  • Lunte - en viktig komponent i ethvert lydsystem. Denne komponenten vil beskytte musikkutstyr mot uforutsette farer, og i så fall vil den bare åpne kretsen. Vanligvis er sikringen plassert på strømkabelen.
  • Mottaker . Det er hovedkomponenten i ethvert hjemmekinoanlegg. Det er fra det videosignalet går til visualiseringsverktøyet - en TV eller en projektor. På noen enheter spilles rollen til den aktuelle komponenten av en DVD -mottaker, det vil si en spiller som har alle nødvendige tilkoblinger og kommunikasjon i kroppen. Forsterkeren i det siste tilfellet kan plasseres i subwooferhuset.
  • Mat . Batterier avhenger direkte av typen lydsystem. For eksempel, hvis teknikken er inverter, må en omformer være tilstede i enheten. Hvis vi snakker om akustikk som kan fungere i en autonom modus, vil designen nødvendigvis inneholde et batteri med en viss effekt.
  • Akustikk , inkludert i enheten til lydsystemer, er representert av et sett med passive og aktive lydsendere. Hovedoppgaven deres er å konvertere det elektriske signalet til lydbølger. Aktive høyttalere, i tillegg til lydemitterende hoder, er utstyrt med egne signalforsterkere.

Funksjoner i den interne kretsen til lydsystemer avhenger i stor grad av deres konfigurasjon og selve typen.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Avtale

Lydsystemer produsert av moderne produsenter utfører en rekke viktige funksjoner. De behandler og gjengir lyd. Hvori systemer kan installeres under forskjellige forhold . For eksempel kan det være et bil- eller datalydsystem, som vil spille rollen som en enhet som ikke bare gjengir musikkspor, men også systemsignaler (varsler, feil eller advarsler).

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Visninger

Lydsystemer er veldig forskjellige. I butikker som selger musikk- eller husholdningsapparater, kan forbrukeren finne enheter designet for forskjellige forhold og bruk. Vurder hva slags utstyr slikt utstyr er delt inn i.

gate

Ved produksjon av lydsystemer beregnet for utendørs bruk, legger produsentene spesiell vekt på beskyttelsesmekanismene til enhetene. Samtidig styres de av IP -indikatorene - dette er sikkerhetsindeksen. For eksempel, enheter som er forskjellige i IP54 kan brukes utendørs, siden de er godt beskyttet mot fuktighet, smuss, støv og til og med mekanisk belastning.

Utstyret og effektnivået til utendørs lydsystemer er vanligvis høyere. Teknikken er produsert med forventning om en bred dekning av lydbølger.

Det er sant at det er fullt mulig å finne utendørs lydsystemer med lav effekt, hvis potensial er begrenset innen 10-400 W.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Multimedia

De mest populære i dag er hjemmemultimedia -lydsystemer, presentert i et bredt spekter. Disse modellene er tilgjengelige med forskjellige effektverdier og forskjellige frekvensområder. Mange enheter har rikt funksjonelt utstyr . For eksempel kan Bluetooth, USB, NFC og mange andre tilbys. Multimediasystemer kan være gulvstående eller hyllebaserte-en rekke alternativer selges i butikker. Monoblock -alternativer kjennetegnes ved indikatorer for høy effekt.

Multimedia akustiske enheter kan kobles til forskjellige enheter - det kan være en personlig datamaskin, bærbar PC, smarttelefon, nettbrett. I slike modeller kan du ofte finne en ganske dyr innebygd DAC (digital-til-analog-omformer). Populær i dag og alternativer, som gir kontakter for en mikrofon (eller 2 mikrofoner) og "karaoke" -modus. Størrelsene på den vurderte akustikken er forskjellige. Multimediasystemer er ikke alltid veldig store og massive. Mange firmaer produserer kompakte versjoner, som på ingen måte påvirker funksjonalitetsnivået.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Bærbar

I dag er bærbare lydsystemer også ganske etterspurt. De er vanligvis små i størrelse og utstyrt med hendige vedlegg for å gjøre dem lettere å bære . Oftest er dette et håndtak, men det er også produsenter som supplerer sin musikalske teknikk med små hjul som letter rask og problemfri bevegelse av utstyr fra et sted til et annet.

Mobillydsystemer er spesielt relevante for mennesker som er i konstant bevegelse og ikke har råd til å sette akustikken på et permanent sted uten videre transport.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Trådløst

Moderne trådløs teknologi viser seg å være praktisk i drift. Slike kopier er produsert av mange kjente merker, for eksempel Sony, JBL, Samsung og mange andre.

Trådløse lydsystemer kommer med et batteri med en viss kapasitet. Den siste parameteren har en direkte innvirkning på utstyrets varighet i autonom modus. Disse enhetene er også produsert for å være multifunksjonelle og praktiske. Mange av dem har høy effekt.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Produsenter

I disse dager er markedet bokstavelig talt overfylt med kjente kjente merker som produserer lydsystemer av alle typer og modifikasjoner. Nedenfor er en liten oversikt over de beste produsentene som tilbyr høykvalitets og funksjonelle akustiske enheter for forbrukere å velge mellom.

Sony . Det velkjente japanske merket er ikke bare kjent for teknikkens upåklagelige kvalitet, men også for det store utvalget av produserte enheter av alle typer. Sonys lydsystemer er praktiske, funksjonelle og holdbare - slikt utstyr blir sjelden reparert.

Det er sant at mange modeller av merkets lydsystemer er litt dyrere enn mange konkurransedyktige alternativer.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Noema . Russisk produsent av akustiske systemer. Det er et av de eldste foretakene i Novosibirsk. I dag spesialiserer det innenlandske selskapet seg på produksjon av dynamiske hoder, akustiske systemer, advarselshøyttalere, effektforsterkere og tilbehør.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Bose . Et kjent amerikansk merke som produserer utstyr av utmerket kvalitet. Bose lydsystemer er ikke de dyreste, men du kan ikke kalle dem billig heller. Spesielt kraftige og allsidige modeller kan koste kjøperen en ryddig sum, men Bose -teknologien er vel verdt pengene.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Edifier . En populær produsent som produserer et bredt spekter av høyttalersystemer. Teknikken til dette merket er kjent ikke bare for sin utmerkede kvalitet, men også for sin rimelige pris. Du kan finne et anstendig alternativ for en veldig liten mengde.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Hvordan velge?

Vurder på grunnlag av hvilke parametere det er verdt å velge et lydsystem

  • Bestem deg for formålet med kjøpet . Kontorakustikk bør for eksempel ikke være for kraftig, høyt og supplert med forskjellige alternativer, for eksempel karaoke eller fargemusikk. Men utstyret for fester bør bare være multifunksjonelt, preget av høy effektindikatorer (dyre profesjonelle modeller er også egnet). Hvis musikkutstyr velges for hjemmebruk, så avhenger alt av eiernes og husstandenes ønsker - noen elsker enkle middels kraftsystemer mer, mens noen liker alternativer med høy lyd og med mange flere alternativer.
  • Det er også viktig å vurdere forholdene der du vil bruke akustikken . For utendørs bruk er det fornuftig å bare kjøpe godt beskyttede enheter med høy IP-karakter. For hjemmebruk er disse parameterne ikke så viktige. Hvis du trenger et system du kan bære med deg, er trådløse og bærbare kopier mer passende - du kan velge riktig løsning for enhver forespørsel.
  • Sjekk de tekniske spesifikasjonene for lydsystemet ditt . Det er bedre å studere dem ved å se på den medfølgende dokumentasjonen, siden parameterne som selgerne ofte snakker om i mange tilfeller er overdrevne for å lokke kjøperen. Velg alternativet med de beste egenskapene som passer for dine levekår.
  • Undersøk apparatene dine før du kjøper . Det er lurt å sjekke lydsystemet til lydsystemet og lytte til hvilken lyd det gjengir.
  • Kjøp bare lydsystemer av høy kvalitet .

Ikke alt merkeutstyr er uoverkommelig dyrt - mange produsenter produserer pålitelig og holdbar, men slett ikke dyr akustikk.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Hvordan å bruke?

Reglene for bruk av lydsystemet avhenger bare av funksjonene til en bestemt modell. Derfor er det så viktig å studere bruksanvisningen for utstyret. Bare her kan du finne ut nøyaktig hvordan du kan konfigurere utstyret du har kjøpt, hvordan du kobler til de nødvendige kablene og installerer visse programmer. Det er imidlertid generelle regler for de fleste av disse enhetene.

  • Før du kobler lydsystemet til strømnettet, må du kontrollere at egenskapene til strømnettet og enheten stemmer overens.
  • Ikke bruk utstyr i rom med høy luftfuktighet og ikke plasser vann i nærheten.
  • Hvis lydsystemet ditt har en Bluetooth-adapter, Wi-Fi i kombinasjon med en Ethernet-kontakt, vil du motta en digital lydstrøm fra bærbare enheter trådløst. I dette tilfellet vil det ikke være nødvendig å koble til ekstra ledninger.
  • Den mest praktiske måten å sette opp og bruke lydsystemet på er å bruke den medfølgende fjernkontrollen. Hvis denne enheten ikke brukes på lenge, anbefales det å fjerne batteriene. Både gamle og nye batterier kan ikke brukes i kombinasjon.
  • Ikke plasser lydsystemet i direkte sollys og hold det borte fra varmekilder.
  • I tilfelle feil, bør du ikke demontere utstyret selv - gå til servicen.

Anbefalt: