Minimikrofoner: Vi Velger Små Modeller For Klær Og Aktive Miniatyrkablede For Stemmeoptak. Hva Det Er?

Innholdsfortegnelse:

Video: Minimikrofoner: Vi Velger Små Modeller For Klær Og Aktive Miniatyrkablede For Stemmeoptak. Hva Det Er?

Video: Minimikrofoner: Vi Velger Små Modeller For Klær Og Aktive Miniatyrkablede For Stemmeoptak. Hva Det Er?
Video: Sådan optager jeg lyd | Sådan optages HD -lyd ved hjælp af mobil til YouTube -videoer - Creative Bijoy 2024, April
Minimikrofoner: Vi Velger Små Modeller For Klær Og Aktive Miniatyrkablede For Stemmeoptak. Hva Det Er?
Minimikrofoner: Vi Velger Små Modeller For Klær Og Aktive Miniatyrkablede For Stemmeoptak. Hva Det Er?
Anonim

Minimikrofoner brukes på mange områder av moderne menneskelig aktivitet. Dette inkluderer media og konserter. Moderne bloggere bør også bruke en lignende teknikk for å ta opp video eller lyd av høy kvalitet for sine abonnenter.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Særegenheter

Minimikrofonen er så navngitt på grunn av den lille størrelsen. Det er en liten enhet som kan overføre menneskelig tale til en lydprosessor ved hjelp av forsterkede og dirigerte elektromagnetiske signaler.

I hverdagen kan du bruke slike enheter i tilfeller der du må kommunisere på et støyende sted. Samtidig kan samtalepartnerne høre hverandre godt og ikke spørre igjen. En minimikrofon gjør det mulig å høre samtalepartneren selv på ganske stor avstand.

Moderne utstyr er en kombinasjon av den siste innovative utviklingen innen design og teknologi . Disse enhetene har blitt kraftigere, rekkevidden har økt.

En støydemper har dukket opp i designet, takket være at talen forblir klar og forståelig selv når du kommuniserer eller tar opp under vanskelige forhold.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Av fordelene med denne typen teknikk er det verdt å markere:

  • lydens retning;
  • høykvalitets talegjengivelse;
  • 25m rekkevidde for direkte handling;
  • autonomi i arbeidet i 11 timer;
  • usynlighet på klær;
  • kompatibilitet med lydkilder i forskjellige formater.

Av manglene kan bare strøm skilles: en mini-mikrofon er ikke egnet for kringkasting til et stort publikum, men bare for å snakke med en samtalepartner ansikt til ansikt.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Modelloversikt

Noen av modellene som produsentene presenterer, fortjener noen av dem spesiell oppmerksomhet.

SVEN MK-150

Liten mikrofon som passer godt til klærne. Et spesielt klipp gjør det mulig å plassere enheten selv på en dataskjerm.

Den beskrevne modellen har et bredt spekter av applikasjoner . Du kan ikke bare spille inn stemmen din, men også kringkaste mens du spiller eller chatter.

Produsenten prøvde å forenkle prosessen med å bruke enheten så mye som mulig. Det er ikke nødvendig å installere drivere for å starte mikrofonen. For tilkobling brukes Jack 3,5 mm -inngangen. Når den kablede mikrofonen er tilkoblet, kan du begynne å bruke den.

Miniatyrenheten har en kabellengde på 1,8 meter.

Denne mini -mikrofonen er ideell for de som ønsker god kvalitet, men ikke vil betale for mye.

Bilde
Bilde

Sharkoon SM1 Svart

Mikroteknikk av lavalier -type. En klesklype brukes som vedlegg. Dette er en aktiv, retningsbestemt mikrofon som fungerer gjennom miniJack 3,5 mm -porten.

Modellen er dyr sammenlignet med andre enheter men det er verdt det. Det er Bluetooth, noe som betyr at det er en mulighet for ekstern tilkobling.

Enheten veier bare 60 g.

Bilde
Bilde

Defender MIC-109

Clip-on lavalier mikrofon. Den er koblet til datamaskinen via en kabel, hvis lengde er 1,8 meter. Vekt med emballasje 20 g.

En utmerket løsning for de som leter etter en budsjettløsning for seg selv. Teknikken vil ikke bare glede prisen, men også kvaliteten.

Bilde
Bilde

PANASONIC RP-VC201E-S

Det japanske merket, kjent over hele verden, gledet brukerne med en rimelig mikrofon. Prisen på enheten starter på 900 rubler.

Utstyret tillater opptak både på en diktafon og kopiering av tale til en mini-plate . Produsert i en plastkasse. Festeanordningen ligner et slipseklemme.

Hvis vi trekker en parallell med andre enheter, så er denne mikrofonen ganske tung, siden den veier 14 g. Denne vekten er imidlertid usynlig for en person.

Den komplette kabellengden er 1 meter.

Bilde
Bilde

Hvordan velge?

For å velge en mikrofon for taleopptak, må du først forstå hvordan de skiller seg fra hverandre.

Alle modellene kan deles inn i to store grupper:

  • dynamisk;
  • kondensator.

Hvis en enhet som er følsom for lydkilden er nødvendig, er det bedre å velge en kondensator. Det formidler tale i detalj.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Det er sant at for at en slik teknikk skal fungere, kreves det en ekstra strømforsyning på 48 V. Den leveres vanligvis fra en datamaskinmikser eller lydkort. Et eksempel er modell AKG Perception 220 brukes ofte når du lager YouTube -videoer.

Imidlertid har disse mikrofonene en betydelig ulempe - spesielle krav til organisering av rommet. De fanger opp selv den minste lyd, så det bør være fullstendig stillhet ved innspillingen.

Dynamiske mikrofoner er mindre krevende, så det kreves ingen ekstra lydisolering . De trenger ikke ekstra mat heller. Disse mikrofonene brukes på radioen.

Blant moderne modeller er det vanskelig å finne et alternativ tilgjengelig for den gjennomsnittlige forbrukeren, derfor er mini-mikrofoner i vårt land ikke veldig populære blant den vanlige befolkningen.

Bilde
Bilde

Og det er også verdt å ta hensyn til retningsdiagrammet, det vil si radiusen der samtalen er spilt rundt mikrofonen.

Det er tre typer dem:

  • åtte;
  • sirkulær;
  • kardioid.

Den sirkulære teknikken lar deg ta opp lyd bare rundt brukeren. Hvis det er kardioidutstyr, vil opptaket bare skje fra én retning. Tale som kommer bakfra eller fra siden vil være vanskelig å høre. Åtte mikrofoner er flinke til å plukke opp lyder fra både baksiden og forsiden. Imidlertid oppfatter de sidelyder mye verre.

Anbefalt: