DIY Bitumen Primer: Hvordan Lage Mat Fra Bitumen Med Diesel Selv? Primersammensetning Og Prepareringsmetoder

Innholdsfortegnelse:

Video: DIY Bitumen Primer: Hvordan Lage Mat Fra Bitumen Med Diesel Selv? Primersammensetning Og Prepareringsmetoder

Video: DIY Bitumen Primer: Hvordan Lage Mat Fra Bitumen Med Diesel Selv? Primersammensetning Og Prepareringsmetoder
Video: Мало кто знает об этой функции ДРЕЛИ !!! 2024, Mars
DIY Bitumen Primer: Hvordan Lage Mat Fra Bitumen Med Diesel Selv? Primersammensetning Og Prepareringsmetoder
DIY Bitumen Primer: Hvordan Lage Mat Fra Bitumen Med Diesel Selv? Primersammensetning Og Prepareringsmetoder
Anonim

Du må lage en bituminøs primer med egne hender ganske ofte. Du må vite hvordan du forbereder det fra bitumen med diesel selv, av hvilken teknologi. Du må ta hensyn til sammensetningen av primeren og bli kjent med hovedmetodene for fremstilling av den.

Sammensatt

Selve begrepet "bituminøs primer" er på ingen måte nytt. Byggerne og reparatørene har kjent det lenge. Et av produktene fra oljeraffinering selges under dette navnet. I tillegg til bitumen inneholder blandingen organiske forbindelser, hovedsakelig alkoholer . Innføring av parafin, så vel som white spirit, praktiseres.

Bilde
Bilde

Bituminøs primer er en primer med en jevn konsistens . Derfor velges og blandes alle komponentene slik at de kombineres best mulig. I tillegg til disse kan andre komponenter legges til. Deres introduksjon skyldes et spesifikt teknisk behov.

Primeren brukes hovedsakelig til vanntetting, og for å spare penger må du gjøre den hjemme.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Rask tilberedningsmetode

Noen ganger er det nødvendig å forberede en primerblanding med egne hender på kort tid. For eksempel når konstruksjon eller reparasjoner allerede er i full gang, og reagenset er nødvendig raskt for å utføre arbeidet nøyaktig. I dette tilfellet brukes en metode kjent som "matlaging". Men enhver "matlaging" betyr velvalgte komponenter. I dette tilfellet er de:

  • faktisk bitumen;
  • diesel drivstoff;
  • i noen tilfeller - bensin (de erstatter diesel, og supplerer det ikke, dette er veldig viktig).

Den spesifikke formuleringen bestemmes av formålet som primeren tilberedes for. Hvis du trenger å påføre det på metall, kombineres 1 del bitumen med 3 deler drivstoff. Men ved bearbeiding av betong kreves en annen andel for "rask" matlaging. Deretter bruker de 1 del harpiks og 2 deler drivstoff, og det er ikke vanskelig å gjette hva dette er forbundet med. Selv om vanntetting bare kan tømmes fra metall, absorberes det også i betong, og derfor forskyves balansen til fordel for en mer inert komponent.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Oppvarmingsmetoder velges etter eget skjønn. Den varmekilden som er tilgjengelig, er den som skal brukes. Hjemme brukes blåsbrenner ofte. I dachas og i private forstadsområder er matlaging på bål utbredt. I noen tilfeller vil til og med en parafinlampe gjøre det.

Selvfølgelig må du lage bitumen, ikke bensin eller diesel . Det er nødvendig å sikre at all harpiksen har smeltet i sin helhet. En vanlig trepinne bidrar til å kontrollere denne prosessen, samt å blande klumper og varm væske. Så snart harpiksen begynner å koke og boble, bør den helles forsiktig, gradvis helles i en tank med diesel eller bensin (i ingen tilfelle bør du gjøre det motsatte); blandingen bør blandes grundig.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Hvordan ellers kan du lage en bituminøs primer?

Du kan tilberede en primer fra bitumen selv med diesel og bruke en lengre teknologi. Hun blir valgt når det er nok tid til å jobbe. Du må vente 7-12 dager. De tar en spesiell ren og tørr beholder, som bensin helles i og små bitumen plasseres (strengt i denne rekkefølgen; små biter tas slik at de reagerer raskere) . Andelene er nøye beregnet for ikke å forveksle noe. Reservoaret må absolutt være tett forseglet, ellers vil bensindamp fordampe - noe som ikke bare forstyrrer virksomheten, men også kan være farlig.

Bilde
Bilde

Det er selvfølgelig nyttig at denne prosessen går så raskt som mulig . Selv om konstruksjon eller reparasjoner skjer sakte, eller det ikke vil være nødvendig å påføre vanntetting så snart, er det veldig viktig at blandingen er klar. Med jevne mellomrom må hele massen blandes godt. Og i løpet av tiden mens primeren forberedes, gjøres dette minst 3-4 ganger.

Naturligvis bør prosessen foregå på et tørt, rent, ildfast sted, borte fra varmekilder og ledninger.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Det er nødvendig å huske følgende finesser:

  • hjemmelaget primer har en tendens til å tykne (derfor anbefales det ikke å lage det sterkt på forhånd);
  • temperaturen under tilberedningen av blandingen (og under lagring) kan ikke overstige 80 grader;
  • hvis primeren har frosset under drift, må den varmes opp og omrøres grundig;
  • siden sammensetningen vil gå i fast tilstand ved tilstrekkelig lav temperatur, må den lagres i et varmt rom med stabile forhold;
  • det er absolutt umulig å tillate frysing av primeren under lagring;
  • etter påføring av blandingen må den tørke skikkelig (minst 16 timer);
  • under forberedelsen av primeren, og faktisk ved siden av, frarådes det sterkt å røyke og lage en ekstra åpen ild.

Anbefalt: