Hvordan Og Hvordan Lukker Man Endene Av Polykarbonat? Kan Forsegles Med En Gummi -endeforsegling? Hvordan Lime Dem Med Egne Hender?

Innholdsfortegnelse:

Video: Hvordan Og Hvordan Lukker Man Endene Av Polykarbonat? Kan Forsegles Med En Gummi -endeforsegling? Hvordan Lime Dem Med Egne Hender?

Video: Hvordan Og Hvordan Lukker Man Endene Av Polykarbonat? Kan Forsegles Med En Gummi -endeforsegling? Hvordan Lime Dem Med Egne Hender?
Video: Мало кто знает об этой функции ДРЕЛИ !!! 2024, April
Hvordan Og Hvordan Lukker Man Endene Av Polykarbonat? Kan Forsegles Med En Gummi -endeforsegling? Hvordan Lime Dem Med Egne Hender?
Hvordan Og Hvordan Lukker Man Endene Av Polykarbonat? Kan Forsegles Med En Gummi -endeforsegling? Hvordan Lime Dem Med Egne Hender?
Anonim

Polykarbonat er et moderne godt materiale. Det bøyer seg, det er enkelt å klippe og lime det, det er mulig å lage en struktur med den nødvendige formen fra den. Men over tid begynner vann og smuss å samle seg i cellene, insekter gjemmer seg der om vinteren, noe som fører til skade på materialet og ødeleggelse av strukturen. Derfor oppstår ofte spørsmålet om hvordan og hvordan du kan lime endene av polykarbonat med høy kvalitet.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Hvordan kan du lime?

Polykarbonat har dukket opp relativt nylig, men har allerede blitt populært på grunn av holdbarhet, motstand mot forskjellige værforhold. Den overfører og sprer sollys godt, beholder varme i en lukket struktur . Skur og baldakiner av bygninger er laget av cellulært polykarbonat, drivhus og lysthus er reist. I dette tilfellet er det viktig å lukke produktets ender slik at det varer lenge.

Noen prøver å gjøre dette med tape . Selvfølgelig vil slikt materiale være billig, men det vil gi beskyttelse i maksimalt et år, så begynner det å gå i stykker. Derfor må du bruke materialer som er spesielt designet for å forsegle åpne polykarbonatceller. Det er forskjellige måter å løse problemet på.

For eksempel, en forsegling av gummi kan brukes . Den har en lav pris, er enkel å bruke og bidrar til å redusere vibrasjonen av polykarbonat i vinden.

Imidlertid gjennomgår gummipakningen deformasjon over tid, den er preget av tap av elastisitet, den blir sprø, og den stivner i kulden.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Du kan lime endene med spesielle bånd. Formålet deres er å beskytte cellulært polykarbonat mot faktorer som ødelegger det. Produktet har en nesten ubegrenset levetid, det er ikke redd for mekanisk skade, fuktighet, ekstreme temperaturer. Det øvre laget av båndet spiller en tetningsrolle, det indre laget er dekket med slitesterkt lim av høy kvalitet.

Det er to typer bånd:

  • perforert;
  • forsegling fast.

Når du bygger en struktur, vil begge typene være nødvendige, siden de brukes på forskjellige måter og har forskjellige funksjoner. Tetningen limes til de endene som er på toppen av strukturen. Det forhindrer rusk, nedbør, insekter fra å komme inn i bygningsmaterialet.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Perforert påføres bunnendene, den har et luftfilter. Hovedoppgaven til et slikt bånd er å fjerne fuktighet som samler seg i bikaken under drift av polykarbonat.

En effektiv måte ville også være å bruke sluttprofiler . De må settes på kanten av lerretet. Sluttprofilen vil på en pålitelig måte beskytte honningkaken, skape en ramme for fleksible polykarbonatark og gi strukturen et mer estetisk utseende.

For å sikre strukturen stabilitet, må du tette stedene der polykarbonatpanelene er koblet sammen. Dette kan gjøres med et silikonforseglingsmiddel.

Bilde
Bilde

Innbyggingsplan

Det er fullt mulig å behandle endene med egne hender. For å lodde kantene med båndet selv trenger du bare et verktøy for å kutte båndet - en kniv eller saks. Det er også lurt å ha en syrulle for hånden. Du må feste båndet riktig, så følg trinn-for-trinn-instruksjonene.

  • Forbered rumpa. Fjern alle grader, smuss fra den, den må være ren og tørr. Og du må også avfette overflaten.
  • Ta målinger og klipp av tapen til ønsket lengde. Fjern beskyttelseslisten fra den.
  • Nå må du forsiktig feste tapen til enden. Sørg for at midten av den deretter kan legges på enden.
  • Glatt tapen godt for å unngå bobler og ujevnheter.
  • Bøy tapen og lukk den med midten av enden, stryk den godt med strykebevegelser.
  • Bøy tapen igjen og dekk til den andre siden av arket. Jern. Bruk en rulle for å lage et jevnt og jevnt feste av tapen til arket.
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Anbefalinger

For at strukturen skal fungere lenge, bruker du følgende anbefalinger

  • Før du tetter endene, er det viktig å fjerne restene av beskyttelsesfilmen og limet fra polykarbonatarket.
  • Når du limer båndet, må du ikke rynke eller rynke det, og ikke trekke det for tett. Bruk bare hullet tape hvis strukturen er buet.
  • For større pålitelighet, bruk endeprofiler over båndet. Match dem med fargen på lerretet.
  • Hvis du raskt trenger å tette endene, men det ikke er tape, bruk konstruksjonsteip. Men ikke glem at det bare er en midlertidig løsning.

Anbefalt: