Hvordan Vaske Bitumen Og Tjære Fra En Bil? Hva Betyr At Du Kan Tørke Av Karosseriet Med Egne Hender? De Beste Måtene å Fjerne Flekker

Innholdsfortegnelse:

Video: Hvordan Vaske Bitumen Og Tjære Fra En Bil? Hva Betyr At Du Kan Tørke Av Karosseriet Med Egne Hender? De Beste Måtene å Fjerne Flekker

Video: Hvordan Vaske Bitumen Og Tjære Fra En Bil? Hva Betyr At Du Kan Tørke Av Karosseriet Med Egne Hender? De Beste Måtene å Fjerne Flekker
Video: AMAZING Way To SUPER CLEAN The NASTIEST & DIRTEST Carpet & Upholstery! 2024, April
Hvordan Vaske Bitumen Og Tjære Fra En Bil? Hva Betyr At Du Kan Tørke Av Karosseriet Med Egne Hender? De Beste Måtene å Fjerne Flekker
Hvordan Vaske Bitumen Og Tjære Fra En Bil? Hva Betyr At Du Kan Tørke Av Karosseriet Med Egne Hender? De Beste Måtene å Fjerne Flekker
Anonim

Bitumen og tjære er raffinerte produkter. Det er ikke noe problem å møte dem på veien, og for dette er det ikke engang nødvendig å ignorere skiltet for veianlegg. Bitumen mykner i varmt vær, klamrer seg til dekkene, og kommer fra dem på kroppen. Bitumen kan komme på kroppen og fra hjulene på biler som passerer i nærheten. Spesielt - fra hjulene på lastebiler.

Slike stoffer har en ekstremt negativ effekt på lakken på en bil, effekten av dem er sammenlignbar med effekten av et løsningsmiddel . Så, i tillegg til selve bitumenflekken, risikerer du å få gulnet maling under den, og i fremtiden - korrosjon. Og for å unngå kostnadene ved mekanisk polering, er det best å håndtere tjære og bitumenflekker med en gang.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Hvordan kan nytt smuss fjernes?

Det nytter ikke å prøve å vaske til og med fersk tjære og bitumen fra karosseriet med vann. På den annen side vil organiske løsningsmidler og milde rengjøringsmidler hjelpe deg under den ferske flekkfasen. Det er nå mange rengjøringsmidler for å bekjempe tjæreflekker i butikkhyllene . Og ikke alle er like effektive og trygge. La oss prøve å finne ut hvordan du velger det beste produktet.

Rask og lang skuespill

Den første produkttypen er utelukkende egnet for behandling av ferske flekker. De er praktiske ved at de ikke tømmes og lar deg bruke verktøyet så lokalt som mulig. De virker raskt hvis flekken ikke er gammel. Det vil ta lengre tid å kurere rengjøringsmidler, men de har en sjanse til å fjerne til og med tørkede flekker.

Den største ulempen er at de fleste av disse midlene er spredt.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Spesielt og universelt

Formålet med spesielle forbindelser er å eliminere bitumenflekker direkte. Slike profesjonelle formuleringer inkluderer tjære og bitumenfjerning av petroleumsfraksjoner, så vel som andre tilsetningsstoffer . De fungerer så effektivt som mulig, men de kan skade belegget for å unngå at det er nødvendig å følge instruksjonene nøyaktig og prøve produktet på et lite og lite synlig område. Disse produktene kan påvirke belegget mot korrosjon negativt. De må unngås på alle mulige måter. I tillegg har de en skarp lukt, og de fleste av dem er brannfarlige.

Universelle formuleringer er mykere og har sjelden en skarp lukt . De er designet for et bredt spekter av forurensninger, de kan hjelpe med en frisk bituminøs flekk, men ikke alt og ikke alltid. Vi bør også nevne bilskrubb, produsert i form av hansker eller servietter, samt syntetisk leire. Begge alternativene fungerer delikat, men for ferske flekker kan det være nok.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Av produktene på markedet har følgende oppnådd særlig popularitet:

  • Astrohim (Russland);
  • universell profesjonell rengjøringsmiddel Docker Mazbit Turbo (USA);
  • slow action agent fra Texon (Russland);
  • konsentrert produkt fra Turtle Wax (Spania);
  • Antibitum slow action fra Grass (Russland);
  • aerosol HI-GEAR (USA);
  • hurtigvirkende agent Teer Entferner fra Sonax (Tyskland).
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Hvordan fjerne tørkede flekker?

Det første og fremste rådet for å håndtere bituminøse flekker og tjærespor er ikke å utsette! Godtatt maksimum for flekkfjerning er 4 timer. Det er mye lettere å vaske av friske flekker, og for å rense tørket spor av tjære fra bilens karosseri uten tap, må du svette og sannsynligvis henvende deg til fagfolk for å få hjelp. Gamle flekker bør slettes i flere faser ved bruk av løsemidler med lav flyktighet og profesjonelle produkter som trenger dypt ned i flekken . Gjensidige flekker må gjennomvåt før du prøver å fjerne dem. Du må kanskje gjøre en innsats og lirke bitumenplaten med en trespade, men dette bør gjøres med største forsiktighet!

Vanligvis brukes produkter med isopropylalkohol for å fjerne tørkede bitumenflekker i sammensetningen (eksempel: Rengjøringsmiddel med frisk sitrusduft nr. 7230 fra Dinitrol, Sverige). Merk følgende! De må bare brukes med gummihansker og maskeringsmaske for å unngå helseskader . De påføres på en avkjølt overflate. Etter påføring må du vente til bitumen oppløses. Du må kanskje gjenta prosedyren flere ganger. Bare ikke overdriv! Etter å ha fjernet flekken, vask bilen med sjampo og se om det er noen gule eller svarte merker igjen. Hvis du er uheldig, ikke prøv å skrape av flekken igjen. Du kan prøve å fjerne det gule merket med en profesjonell dyppuss. Sjansen for å unngå merker er større hvis malingen ikke er metallisert. Fra hjemmelagde midler for å fjerne tørkede bituminøse flekker, er parafin, bensin og diesel egnet. Flere detaljer om slike rengjøringsmetoder vil bli diskutert nedenfor.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Hvilke improviserte midler kan brukes?

Hvis du av en eller annen grunn ikke kan kjøpe en spesiell komposisjon, kan du bruke improviserte materialer for å fjerne flekker. De kan betinget deles inn i flere grupper:

  • parafin og parafinholdige produkter;
  • løsemidler.

I mange år har flyfotogen blitt ansett som referansemiddel for bekjempelse av tjære og bitumenflekker hjemme. Å få det ble imidlertid ikke lettere, så du må nøye deg med vanlig parafin. Og for selskapet med ham-diesel, bensin, WD-40, forgasserrensevæske og white spirit, hvorav omtrent halvparten av WD-40 består.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

De største ulempene med disse metodene er at du handler på egen risiko og risiko, og ikke tåler den mest behagelige lukten til haugen . White spirit kan frata det rengjorte området med glans, WD-40 er kun egnet for ferske flekker, og parafin kan "gripe" en del av malingen sammen med flekken hvis du overdriver det. Imidlertid er parafin og diesel fortsatt sikrere enn bensin.

Selv om noen hevder at slike hjemmemedisiner, hvis de brukes, kan fjerne gjenstridige flekker, er det best å ikke risikere det . Det fungerte ikke med en, maksimum - med to tilnærminger, gå til spesielle midler eller kontakt spesialister. Virkningen av parafin, bensin og diesel er 2–5 minutter.

Det bør også huskes at disse stoffene etterlater fettete flekker på overflaten.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

La oss snakke mer detaljert om å jobbe med white spirit

  • Bruk maske og hansker når du arbeider.
  • Vask bilen grundig med en spesiell sjampo.
  • Vent til bilen tørker.
  • Dypp en skumsvamp eller bomullspute i løsningsmidlet.
  • Etter å ha ventet 5 minutter (noen tror at 3-4 minutter vil være nok), begynn å slette flekken.
  • Hvis du ser at det ikke er noen effekt - ikke prøv å gjøre mer innsats. Bytt til et dedikert verktøy. Selv om det er en oppfatning at du trygt kan gjenta disse manipulasjonene opptil 5 ganger.

Og noen få anbefalinger for bruk av andre verktøy

  • Det er nok å holde WD-40 på et friskt sted i 3-4 minutter.
  • Hvis du ikke har bilsjampo for hånden, vil oppvaskmiddel gjøre en god jobb med å fjerne lukten av dieselolje og fettrester etter den.
  • Bensin, diesel og parafin er ekstremt brannfarlig. Denne tilsynelatende enkle sannheten glemmes ofte. Og slik glemsomhet er kostbar.
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Apotekpreparater

Du kan også finne et rengjøringsmiddel i førstehjelpssettet. Disse folkemidlene inkluderer maurisk alkohol, 3% borsyre og ammoniakk. Igjen, du bør fortsette med forsiktighet. Og de fungerer saktere - flekken vil oppløses i minst 5-10 minutter, og mest sannsynlig lengre. For eksempel brukes ammoniakk som følger:

  • fukt en bomullspinne med produktet;
  • legg tampongen på flekken;
  • vent 5 minutter;
  • fjern vattpinnen og vask bilen.
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Kjøleskapets innhold

Fra det som alltid finnes i kjøleskapet for å bekjempe bitumenflekker, bruk smør eller solsikkeolje og margarin. Fettsyrene de inneholder bryter ned tjære og bitumen . Hvis flekken er frisk, vil den rett og slett krype vekk. For sta flekker er disse produktene ubrukelige. Et eget element blant hjemmelagde bitumenrensere er blå leire. Alle innrømmer at effekten av den er imponerende, men samtidig er risikoen for å skade karosseriet enorm. Å jobbe med leire er basert på friksjon og konsekvensene kan være fryktelige.

Bremsevæske bør brukes med forsiktighet . Hvis du ikke vil engasjere deg i å male en bil etterpå, må den ha en standard som ikke er lavere enn DOT-4. Terpentin, skumfjerner, antisilikon, hånddesinfeksjonsmiddel og våte antiseptiske servietter brukes også til å fjerne bitumen.

Effektiviteten til disse produktene er ofte tvilsom, spesielt på tidstestede flekker.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Anbefalinger

Når du bruker noen av produktene, bør du følge enkle retningslinjer som hjelper deg med å tørke av flekker, opprettholde kroppens utseende og sikre din egen sikkerhet

  • Hvis du er eier av en lett bil, ikke utsett rengjøring uansett. Du er mest utsatt for å få skitne merker etter fjerning av bitumen.
  • Skynd deg i ferd med å fjerne flekken er din fiende. Allerede på stedet er det nok sand og støv til å klø kroppen.
  • Ikke prøv å fjerne flekken mekanisk. Du vil bare skade overflaten.
  • Bruk hjemmelagde produkter bare i ekstreme tilfeller, når det ikke er mulig å bruke et spesielt rengjøringsmiddel.
  • Les instruksjonene nøye ved å bruke et spesialverktøy og følg dem nøyaktig - på denne måten reduserer du risikoen for skader på malingen til et minimum. For eksempel anbefaler produsenten ikke å bruke noen rengjøringsmidler på nymalte (for mindre enn en måned siden) overflater, inkludert nye biler.
  • Når du kjøper en renser, ikke vær lat for å lese anmeldelser på den. Pris betyr ikke alltid kvalitet.
  • Rengjør i skyggen, unngå skarp sol. Det er spesielt viktig å huske dette når du bruker white spirit. Solen, i kombinasjon med den, kan sette spor på maling og lakkoverflaten.
  • Temperaturen derimot, bør være positiv. Det er lettere å bli kvitt flekker mens du er varm.
  • Bruk åndedrettsvern (helst en malingsmaske) og hansker.
  • Glem røyking under arbeid! De fleste rengjøringsprodukter er ikke bare brannfarlige, men har brannfarlige damper.
  • Vask maskinen før rengjøring. Det er viktig å vaske av støvet fra det.
  • Det ville være best å bruke en høytrykksspyler, du må være så forsiktig som mulig med svamper og filler. Hvis du fortsatt skal bruke en fille, velger du mikrofiber.
  • Vent til overflaten tørker skikkelig.
  • Påfør produktet ovenfra, med tanke på at det sannsynligvis vil strømme ned.
  • Unngå å få sand på kluten.
  • Eventuelle flyktige forbindelser må påføres i små porsjoner.
  • Når du beregner bløtleggingstiden, må du ikke bare ta hensyn til flekkens alder, men også tiden som er angitt i instruksjonene for rengjøringsmiddelet. Ikke overeksponer produktet, men ikke vask det av for tidlig.
  • Når du arbeider med en sta flekk, kan du bruke en pensel eller en børste, men ikke med en hard og dessuten ikke med en metallbørste.
  • Vask løsemiddelet og restbitumen med sjampo og rent vann. Igjen, det er best å bruke en vask.
  • Kontakt en spesialist hvis det ikke er mulig å fjerne forurensningen.
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Alternativt kan du prøve å spille det trygt. Nå på salg kan du finne "flytende glass" - spesialpoleringer som beskytter maskinens overflate mot direkte kontakt med tjære og bitumen, og i tillegg sparer du for annet smuss og mindre riper.

De bør også brukes riktig etter rengjøring av bilen, jevnt påføring av polsk og deretter polering av overflaten med mikrofiber. Etter påføring må du la produktet herde - dette tar omtrent 8 timer. Alle manipulasjoner bør utføres på et sted som er beskyttet mot støv og smuss så mye som mulig.

Overholdelse av fartsgrensen og avstanden vil bidra til å redusere sannsynligheten for bituminøse flekker til et minimum . Når du kjører på en nylig reparert veibane, senk farten til minimumshastighetsgrensen. Og hold deg unna vogner uten gjørme. Dermed, med en rettidig respons og forsiktig, vil fjerning av tjære og bitumenflekker gi deg mye mindre trøbbel.

Anbefalt: