Gjødsel Ammoniumsulfat: Påføring I Hagen, Sammensetning, Bruk For Hvete Om Høsten. Hva Trengs Det Til? Instruksjoner For Bruk

Innholdsfortegnelse:

Video: Gjødsel Ammoniumsulfat: Påføring I Hagen, Sammensetning, Bruk For Hvete Om Høsten. Hva Trengs Det Til? Instruksjoner For Bruk

Video: Gjødsel Ammoniumsulfat: Påføring I Hagen, Sammensetning, Bruk For Hvete Om Høsten. Hva Trengs Det Til? Instruksjoner For Bruk
Video: Ammonium Sulfate for High Yield Systems Part One 2024, Kan
Gjødsel Ammoniumsulfat: Påføring I Hagen, Sammensetning, Bruk For Hvete Om Høsten. Hva Trengs Det Til? Instruksjoner For Bruk
Gjødsel Ammoniumsulfat: Påføring I Hagen, Sammensetning, Bruk For Hvete Om Høsten. Hva Trengs Det Til? Instruksjoner For Bruk
Anonim

I dag på salg kan du se et stort utvalg av forskjellige gjødsel for planter og de økonomiske evnene til en blomsterhandler og gartner. Dette kan være både ferdige blandinger og individuelle sammensetninger, hvorfra mer erfarne bønder tilbereder blandingene sine, orientert etter egne behov. I dagens artikkel vil vi se på alt om gjødsel ammoniumsulfat, finne ut hva det er til og hvor det brukes.

Bilde
Bilde

Hva det er?

Ammoniumsulfat er uorganisk binær forbindelse, ammoniumsalt med middels surhet.

I utseende er dette fargeløse gjennomsiktige krystaller, noen ganger kan det se ut som et hvitt pulver, luktfritt.

Bilde
Bilde

Hvordan får du det?

Hans oppnådd under laboratorieforhold når den utsettes for en ammoniakkoppløsning med konsentrert svovelsyre og utarmede forbindelser, som inkluderer andre salter. Denne reaksjonen, i likhet med andre prosesser for å kombinere ammoniakk med syrer, utføres i en anordning for å oppnå oppløselige stoffer i fast tilstand. De viktigste metodene for å skaffe dette stoffet for den kjemiske industrien er følgende:

  • en prosess der svovelsyre nøytraliseres med syntetisk ammoniakk;
  • bruk av ammoniakk fra koksovnsgass for å reagere med svovelsyre;
  • det kan oppnås ved å behandle gips med en ammoniumkarbonatløsning;
  • produsert av avfallet som gjenstår i produksjonen av kaprolaktam.
Bilde
Bilde

I tillegg til disse alternativene for å skaffe den beskrevne forbindelse, er det også en metode for å utvinne svovelsyre fra røykgasser fra kraftverk og fabrikker . For denne metoden er det nødvendig å tilsette ammoniakk i gassform til den varme gassen. Dette stoffet binder forskjellige ammoniumsalter i gassen, inkludert ammoniumsulfat. Den brukes som gjødsel for produksjon av viskose i næringsmiddelindustrien for å rense proteiner i biokjemi.

Den beskrevne blanding brukes som tilsetningsstoff i klorering av tappevann. Giftigheten til dette stoffet er minimal.

Bilde
Bilde

Hva brukes den til?

Hoveddelen av ammoniumsulfatet som produseres brukes for det agroindustrielle komplekset som en god gjødsel i industriell skala og for private hager og frukthager . De nitrogenholdige forbindelsene og svovelet i denne typen fôring er fysiologisk egnet for riktig vekst og utvikling av hagebruk. Takket være fôring med en slik sammensetning planter får de nødvendige næringsstoffene . Denne typen gjødsel er egnet for bruk i forskjellige klimasoner og på forskjellige stadier av vekstvekst. Det kan påføres selv om høsten etter at trærne har falmet.

Bilde
Bilde

Fordeler og ulemper

I tillegg til alt det ovennevnte, er det verdt å merke seg følgende viktige positive egenskaper ved dette stoffet:

  • holder seg lenge i rotsonen og vasker ikke ut under vanning eller regn;
  • har en nøytraliserende effekt på akkumulerte nitrater i bakken og frukt;
  • det er mulig å kombinere blandinger til dine egne formål, du kan blande med mineralske og organiske stoffer;
  • avlingen dyrket med en slik toppdressing lagres litt lenger;
  • sammensetningen er ikke brannfarlig og eksplosjonssikker;
  • giftfri for mennesker og dyr, trygg under bruk og krever ikke personlig verneutstyr;
  • planter assimilerer denne sammensetningen godt;
  • La oss raskt oppløse i vann;
  • kaker ikke under langtidslagring;
  • gir planter ikke bare nitrogen, men også svovel, som er nødvendig for syntese av aminosyrer.
Bilde
Bilde

Som med alle produkter har ammoniumsulfatgjødsel sine ulemper, nemlig:

  • effektiviteten av søknaden avhenger av mange miljøfaktorer;
  • den kan ikke brukes på alle typer jord; hvis den brukes feil, er forsuring av jorda mulig;
  • når du bruker det, er det noen ganger nødvendig å kalkføre bakken.

Blant alle kommersielt tilgjengelige gjødsel anses ammoniumsulfat som en av de rimeligste.

Bilde
Bilde

Sammensetning og egenskaper

Som nevnt tidligere er ammoniumsulfat mye brukt som gjødsel i både industrielt landbruk og private hager. Den beste måten å bruke den på er å blande den med annen gjødsel for å lage en næringsformel . Det er også mulig å bare bruke den uten bruk av ekstra komponenter. På grunn av sine gode ernærings- og ytelsesegenskaper, brukes det ofte i stedet for andre mineraltilskudd. I sin sammensetning inneholder den alt nødvendig NPK-kompleks.

Den beskrevne gjødsel kan bare brukes til sur jord ved bruk av kritt eller kalk . Disse stoffene har en nøytraliserende effekt, på grunn av dette tillater de ikke at fôringen blir til nitritt.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Sammensetningen av denne gjødsel er som følger:

  • svovelsyre - 0,03%;
  • svovel - 24%;
  • natrium - 8%;
  • ammoniakknitrogen - 21-22%;
  • vann - 0,2%.

Ammoniumsulfat i seg selv er en ganske vanlig syntetisk gjødsel som brukes på forskjellige felt, oftest i landbruket (ofte brukt til hvete).

Hvis det er et ønske eller behov for å bruke toppdressing og ditt valg falt på dette produktet, må du lese instruksjonene før du bruker.

Bilde
Bilde

Instruksjoner for bruk

Hver type hagekultur krever sin egen metode og regler for påføring av gjødsel. Vurder påføringshastigheten for ammoniumsulfatgjødsel for de mest populære plantene i hagen.

  • Potet … Det blir aktivt matet av nitrogenforbindelser. Etter påføring av denne gjødselstypen vil ikke kjerneskade og skorpe være skummelt for ham. Imidlertid vil denne sammensetningen ikke hjelpe til med skadedyrsbekjempelse, siden den ikke er et soppdrepende middel, i motsetning til annen nitrogengjødsel. Hvis du bruker ammoniumsulfattilskudd, trenger du ekstra beskyttelse mot Colorado -potetbille, wireworm og bjørn. En av de viktigste effektene av bruken ved dyrking av poteter er at nitrater ikke samler seg i knollene. Det er bedre å bruke det tørt, normen er 20-40 g per 1 kvm. m.
  • Greens . Denne gjødsel er egnet for alle typer urter (persille, dill, sennep, mynte). Det høye innholdet av nitrogenforbindelser hjelper i veksten av grønne masser. Denne toppdressingen kan brukes på alle stadier av veksten av disse avlingene. Det er spesielt nyttig å bruke det etter den første høsten. En veldig viktig betingelse: fôring må stoppes ikke tidligere enn 14 dager før høsting. Dette er nødvendig for at nitrater ikke skal samle seg i det grønne. Gjødsel kan påføres både tørt (20 g per 1 kvadratmeter) Og i flytende form må du røre 7-10 g av sammensetningen for mengden vann som du vil vanne et område på 1 kvadratmeter M. m. Og du kan også bruke ikke mer enn 70 g gjødsel mellom radene, i dette tilfellet med hver vanning, vil sammensetningen flyte til røttene.
  • Til gulrøtter nok 20-30 g per 1 kvm. m.
  • Rødbet nok 30-35 g per 1 kvm. m.
  • For fôring blomster om den optimale mengden gjødsel vil være 20–25 g per 1 kvm. m.
  • Gjødsle fruktbart tre eller busk kan være mengden 20 g per rot.
Bilde
Bilde

Ekspertråd

La oss se på noen nyttige tips for bruk av gjødsel det gjelder

  1. Denne gjødsel kan mate gressplenen . Med sin hjelp vil fargen være lys og mettet. Hvis du klipper plenen regelmessig, må du legge til ekstra gjødsel oftere.
  2. Om nødvendig kan du erstatte ammoniumsulfat med urea . Men det skal huskes at stoffer har forskjellige formler. Bytting av en med en annen bør utføres etter en kort periode, selv om sammensetningene er like.
  3. Gjødsel beskrevet tolereres av alle varianter og typer blomster, grønnsaker og bær … Men noen av grønnsakene trenger ikke ekstra fôring. Hvilke avlinger gjør uten ekstra fôring, kan du finne ut i bruksanvisningen, som er på pakken.
  4. Eksperter anbefaler ikke overforbruk av ulike gjødsel og dressinger .… Noen sommerboere er sikre på at jo mer gjødsel, desto mer høst vil de kunne høste. Det er ikke sånn i det hele tatt. Som på alle felt krever dyrking av frukt og grønnsaker en følelse av proporsjon og forståelse av befruktningsprosessen. Det er viktig å vite hva som skjer med røttene og jorda etter å ha lagt til flere formuleringer. Ellers kan du endre jordparameterne til destruktive verdier for en hagebrukskultur.
  5. For fremstilling av næringsformelen av flere typer gjødsel, må du vite nøyaktig hva du jobber med, og forstå hvordan formuleringene fungerer individuelt og hva som skjer i dem når de blandes. Hvis andelen eller blandingene er valgt feil, er det stor sannsynlighet for alvorlig skade på planten.

Anbefalt: