Når Modner Ripsen? Når Er Solbær Moden? Høstsesong I Moskva Og Leningrad -regionen, Tegn På Modning

Innholdsfortegnelse:

Video: Når Modner Ripsen? Når Er Solbær Moden? Høstsesong I Moskva Og Leningrad -regionen, Tegn På Modning

Video: Når Modner Ripsen? Når Er Solbær Moden? Høstsesong I Moskva Og Leningrad -regionen, Tegn På Modning
Video: Black Currant: The Forbidden Fruit 2024, Kan
Når Modner Ripsen? Når Er Solbær Moden? Høstsesong I Moskva Og Leningrad -regionen, Tegn På Modning
Når Modner Ripsen? Når Er Solbær Moden? Høstsesong I Moskva Og Leningrad -regionen, Tegn På Modning
Anonim

Modningstiden for rips avhenger av en rekke omstendigheter. Disse inkluderer: bærtypen, vekstområdet, værforholdene og noen andre faktorer. Samtidig kan bærens modenhet bestemmes av flere tegn.

Hvordan bestemme modenhet?

Den enkleste måten å bestemme modenheten til en rips er ved visuell inspeksjon av bærene. Det sikreste tegnet er en endring i fargen på fruktens hud. Med andre ord, bær med en grønn farge, etter hvert som de modnes, begynner å sorte, bli røde eller hvite (avhengig av arten) … Dessuten, jo rikere fargen er, jo nærmere er perioden med full modning. Hvis du ikke visuelt kan bestemme nivået av modenhet, kan du smake på bærene. Hvis de er bitre eller sure, er modningsprosessen ennå ikke fullført.

En uttalt søt og sur ettersmak vitner om modenhet . I tillegg blir modne bær myke, løsnes lett fra grenene, og kan også lett knuses i munnen med tungen og ganen.

I dette tilfellet vil huden være moderat tøff, den er lett å tygge. Selv om umodne bær er vanskelige å bite gjennom, kjennes en bitter-syrlig smak umiddelbart i munnen, og en ømhet gjenstår.

Bilde
Bilde

Samlingssesonger av forskjellige typer

For å bestemme nivået av modenhet av røde rips, er det nødvendig å ta hensyn til hudens nyanse . Den får i utgangspunktet en rosa farge, og etter hvert som den modnes, blir den mer mettet og når en lys rød. Og også bærene øker betydelig i størrelse.

Etter en periode med blomstring vises bær på solbærbuskene. De er i utgangspunktet små og grønne. Rips av denne arten modnes omtrent 45 dager etter dannelsen av bær. Høsting er mulig hvis bærene har blitt svarte, store, myke og moderat søte. Og du må også ta hensyn til at rips som ligger i et skyggefullt område modnes mye saktere. Vanlig sollys bidrar til rask modning.

Alle rips kan betinget deles inn i 3 store grupper av varianter:

  • tidlig modning;
  • midtsesong;
  • sen modning.
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Hvis vi snakker om tidlige modningsvarianter, så modnes bærene i andre halvdel av juni eller begynnelsen av juli. De tidlige modningsvariantene inkluderer følgende varianter:

  • Inka gull;
  • Tår av Isis;
  • Snødronningen.

Midt-modning rips begynner å modnes litt senere enn tidlig modning. Dette skjer rundt midten av sommeren. Men du må bare høste i begynnelsen av august, når alle bærene når ønsket modningstilstand. Mellomsesongvarianter inkluderer følgende:

  • Mysterium;
  • Kjære deg;
  • Delikatesse.

Sen modning av rips begynner å bli høstet i slutten av august - begynnelsen av september. I noen tilfeller fortsetter høstingen til den første frosten. Slike avlinger er mest egnet for regioner med varmt klima. De vanligste sene varianter inkluderer:

  • Vologda;
  • Rondom;
  • Tamerlane.

Modningstiden for rips av alle varianter avhenger også av regionen og av værforholdene, som kan være forskjellige hvert år

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Modningstider, med tanke på regionen

Høsting av svarte og røde rips i Moskva -regionen og Moskva -regionen skjer som regel i slutten av juli - begynnelsen av august . Hvis været er kaldt, blir datoen utsatt til slutten av sommeren for å vente på at bærene skal modnes fullt ut. I varme sommerforhold modnes rips litt tidligere. Det er viktig å ikke hoppe over denne perioden, for etter hvert som bærene modnes, begynner de å falle av seg selv . På Urals territorium anbefales det å dyrke rips av de varianter, hvis modning begynner etter midten av sommeren. Hvis høsten blir forsinket, vil slike bær kunne overleve til den første frosten.

For dyrking i Sentral -Russland er det bedre å velge tidlig modne varianter. Det er nødvendig at modningstiden faller i slutten av juni - begynnelsen av juli. Men i St. Petersburg og i hele Leningrad -regionen anbefales det å plante rips med forskjellige modningstider. Så det vil være mulig å høste i hele juli og august, takket være at du kan ha ferske bær hele tiden. I Sibirien dyrkes rips oftest med tidlige eller middels modningsperioder. Videre må de være motstandsdyktige mot ekstreme temperaturer. Hovedhøstingen av rips i denne regionen faller i slutten av juni.

I alle regioner anbefales det å plukke rips i tørt vær. Samtidig er det best å høste enten tidlig om morgenen eller om kvelden. Modne bær anbefales å plukkes forsiktig fra grenene og legges i plastposer.

Bilde
Bilde

I dette tilfellet er det viktig å prøve å ikke skade huden på bærene, ellers vil de forverres . For innsamling kan du bare bruke en plast- eller metallbeholder hvis du planlegger å behandle bærene innen få timer.

Hvis det er nødvendig å transportere bærene over lange avstander, er det ikke nødvendig å vente på full modning. Høsting kan utføres på stadium av teknisk modenhet, det vil si på det tidspunktet da de bare begynner å endre fargen på skallet. Faktum er at modning og et fullt sett med farger vil skje akkurat på det tidspunktet når bærene er på vei til destinasjonen. Hvis bærene beregnet på transport blir høstet i moden tilstand, vil noen av dem forverres under levering.

Det er veldig viktig å ikke gå glipp av modningstiden for noen solbær .… Ellers begynner bærene å smuldre. Ikke plukk dem for tidlig, da smaken ikke blir som forventet. Hvis du følger tidspunktet og høstingsreglene, kan du ha friske bær på lager innen 1-2 måneder.

Hvis plassen tillater det på den personlige tomten, så vel som klimatiske forhold, så er det bedre å ha både tidlig modne ripsorter og mellommodne, og de som har sen høst.

Anbefalt: