Hvit Kommode På Soverommet: Blanke Og Kombinerte Kommoder, Langt Brunt Kommodebord

Innholdsfortegnelse:

Video: Hvit Kommode På Soverommet: Blanke Og Kombinerte Kommoder, Langt Brunt Kommodebord

Video: Hvit Kommode På Soverommet: Blanke Og Kombinerte Kommoder, Langt Brunt Kommodebord
Video: Buffet Makeover to Coffee Bar // Furniture Flip // DIY// How to 2024, April
Hvit Kommode På Soverommet: Blanke Og Kombinerte Kommoder, Langt Brunt Kommodebord
Hvit Kommode På Soverommet: Blanke Og Kombinerte Kommoder, Langt Brunt Kommodebord
Anonim

Kommoder ble tatt i bruk på 1700 -tallet og ble uunnværlige for oppbevaring av ting. I moderne tid prøver de å erstatte garderober og garderober, men de er fortsatt relevante. Ved å sette en hvit kommode på soverommet, kan du ikke bare forenkle livet ditt med komfortable møbler, men også glede moten. Denne fargen er en av de mest populære innen interiørdesign.

Hva det er?

En kommode er et møbel for oppbevaring av klær, sengetøy og andre ting. Skuffer er et karakteristisk trekk ved designen. Noen foretrekker å gi opp kommoder, siden de må tildele mye plass i rommet. Imidlertid har de mange fordeler og er derfor fortsatt populære.

Det er praktisk å oppbevare sengetøy i lukkede skuffer, som ikke rynker seg, blir dekket av støv og forstyrrer garderoben . I tillegg kan avdelingene utstyres med ytterligere skillevegger eller hyller for smykker, kosmetikk, slips og undertøy. Ved hjelp av dette møbelet er det praktisk å lagre alt på plass.

Bilde
Bilde

Hvis kommoden er stor, kan hver av skuffene reserveres for et enkelt medlem av familien.

Kommoden lar deg spare plass, da den er i stand til å erstatte noen andre møbler … Du kan sette en TV eller stereo på den. Ved å henge et speil over det, kan du lage et komfortabelt sted å rydde opp og sminke. Hvis et barn nylig har dukket opp i familien, er overflaten på kommoden egnet som et stellebord.

Kommoden spiller ikke bare en funksjonell rolle, men også en dekorativ. Det er mange modeller tilgjengelig i forskjellige stiler - akkurat som med andre møbler. Designet er variert gjennom behandling - for eksempel dekker overflaten med glans.

Dette elementet kan til og med bli hoveddekorasjonen i rommet eller utfylle et eksisterende sett. Andre dekorative elementer er også plassert på kommoden - for eksempel fotografier, blomster og planter, figurer.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Modeller

Det er flere hovedtyper av kommoder:

  • modell med klassisk design med skuffer;
  • en kommode med dører som åpner til sidene, og viser utsikten over hyllene;
  • kombinert, kombinere skuffer, skyvedører eller åpne hyller;
  • kommode, i utformingen som det er en arbeidsplass;
  • kommode, hvorav en del er forbeholdt små skuffer;
  • for sengetøy, med ett stort rom for puter og tepper.
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

De vanligste materialene er MDF og sponplater, siden slike modeller har en rimelig pris. Høyere priser er for de elementene som er laget av naturlig tre. Ytterligere detaljer og dekorasjon kan være laget av metall, glass, skinn.

Modeller i kommode varierer også i størrelse:

  • Laveste er de hvis høyde ikke overstiger 100 cm. Standardstørrelsen er 130 cm.
  • Gjennomsnittlig bredde er 100 cm.
  • Det er smale modeller (opptil 100 cm) og lange (opptil 200 cm).
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Konvensjonelt kan modellene av kommoder deles avhengig av stilen de er laget i . Dette påvirkes av den generelle designen, dekorasjonsmetoden, innredningen. For eksempel er strenge linjer og fravær av dekorasjoner et tegn på minimalismens retning, og den blanke overflaten er høyteknologisk. Klassiske kommoder kan ha vakre utskårne ben eller gullfinish. I skandinavisk stil er møbler oftest av tre og dekket med hvit maling, og i Provence finnes ofte antikk behandling.

Generelt kan forskjellige teknikker brukes til dekorasjon og dekorasjon: utskjæring, tegning, innlegging med stein eller krystaller for spesielt dyre modeller . Den hvite basen fortynnes ofte med andre farger: beige, brun, blå, gull, grå. En av måtene å gjøre denne kommoden mer interessant er å bruke uvanlige detaljer, inkludert vintage (for eksempel håndtak).

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Plassering i interiøret

Kommoden lar deg visuelt korrigere proporsjonene til soverommet. Hvis taket er lavt, bør du sette en høy, men smal modell. Hvis det er et tomt hjørne og plass, bør du plassere kommoden der. Så interiøret vil se komplett ut, uten feil.

Ofte henges et speil over kommoden, noe som krever nøye tenkning. Speilvendte overflater i design trekker oppmerksomheten til seg selv og kan ødelegge proporsjonene. Det er viktig å sette en kommode med et speil slik at døråpningen ikke reflekteres i den.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Den estimerte plassen under kommoden bør måles, og ikke glem avstanden foran den. Det må tas i betraktning at skuffene trekkes ut, noe som betyr at det skal være tomt.

Ikke bare kommoden selv kan justere plassen, men også fargen. Visuelt kan hvite møbler gjøre et rom mer romslig, komfortabelt og lyst. Dette er spesielt nyttig på soverom der det er lite naturlig lys eller en ganske monoton setting.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

En hvit kommode ser best ut i et rom dekorert i lyse nyanser av hvitt og beige. Alle gjenstander og møbler vil utfylle hverandre og bevege seg jevnt fra ett element til et annet. Imidlertid er det også vanlig i design å spille på kontraster, så hvite møbler kan plasseres i et soverom i alle andre farger. Det viktigste er at det ikke skal være mer enn fire dominerende nyanser, slik at alle objektene matcher hverandre i stil.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Monokrom interiør (svart og hvitt kombinasjoner) er spesielt populær. I et slikt rom kan en kommode bli et stativ for en mørk lampe, fotorammer og andre dekorative elementer.

Valgtips

Når du kjøper en kommode, bør du være oppmerksom på å kontrollere skuffene og funksjonen til glidemekanismene. De skal ikke syltetøy, lage støy og åpne brått. Det beste alternativet for et soverom, der en atmosfære av ro er så viktig, ville være tilstedeværelsen av en dørlukker , så lukkes dørene og skuffene jevnt. I tillegg skal det ikke være hull i møbeldesignen, alle deler skal passe godt sammen.

Det er veldig bra hvis tykkelsen på skuffens bakvegg er minst 5-6 mm, ellers risikerer det over tid å bøye seg under tingenes press.

Bilde
Bilde

På soverommet, som oftest har en stor seng og en garderobe, bør du velge en mellomstor kommode. I svært små rom kan du begrense deg til en smal modell med et stort antall skuffer.

Anbefalt: