Midler For Tørre Skap: Væsker Og Fyllstoffer, Valg Av Kjemi. Desintegrerende Tabletter Og Bakteriell Septiktank For øvre Og Nedre Tanker

Innholdsfortegnelse:

Video: Midler For Tørre Skap: Væsker Og Fyllstoffer, Valg Av Kjemi. Desintegrerende Tabletter Og Bakteriell Septiktank For øvre Og Nedre Tanker

Video: Midler For Tørre Skap: Væsker Og Fyllstoffer, Valg Av Kjemi. Desintegrerende Tabletter Og Bakteriell Septiktank For øvre Og Nedre Tanker
Video: Septic Field Restoration 2024, April
Midler For Tørre Skap: Væsker Og Fyllstoffer, Valg Av Kjemi. Desintegrerende Tabletter Og Bakteriell Septiktank For øvre Og Nedre Tanker
Midler For Tørre Skap: Væsker Og Fyllstoffer, Valg Av Kjemi. Desintegrerende Tabletter Og Bakteriell Septiktank For øvre Og Nedre Tanker
Anonim

Skapene i et mobilt tørrskap har lenge blitt tatt i bruk - de brukes i tilfeller der det ikke er mulig å installere et stasjonært toalett, eller hvis det er økonomisk ulønnsomt. Mobile toaletter brukes til å organisere offentlige arrangementer og på steder for sommerferie for mennesker; de er mye brukt i sommerhytter og hagetomter. For å kvitte seg med menneskelig ekskrementer og forbedre lukten, brukes spesielle midler - vi vil snakke om dem i denne anmeldelsen.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Hva det er?

Alle som har kommet over et tørt skap må ha lagt merke til at det er væske i avfallsbeholderen. Den har en blåaktig eller blå farge og en skarp, men behagelig lukt - dette er et spesialprodukt for mobile tørre skap.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Noen tror at slike væsker brukes til rengjøring av badet. Men dette er langt fra tilfelle - produktene er ikke designet for rengjøring i det hele tatt, de fjerner ikke kalk eller fjerner saltavleiringer.

Så hva er disse midlene til? De løser tre viktige oppgaver:

  • aromatisering av innholdet i tanken og luft i boden;
  • desinfeksjon av menneskelig avføring;
  • behandling av avfallsprodukter til verdifull gjødsel eller nøytrale stoffer uten uttalt lukt.
Bilde
Bilde

Utformingen av ethvert tørt skap inkluderer to hovedblokker. Nedenfor er en avfallsbeholder, og på toppen er et reservoar med vann for spyling. En spesiell smaksatt væske helles vanligvis i toppen. Den nedre tanken er beregnet på legemidler som er ansvarlige for å konvertere avføring til et trygt underlag og desinfisere dem.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Følgelig er forskjellige formuleringer tilgjengelig for forskjellige tanker . De skal ikke i noe tilfelle være forvirret. Sammensetninger for bunntanken kalles splitter. Dette skyldes det faktum at de har en tendens til å skille komplekse molekyler av organiske stoffer til enkle.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Artoversikt

La oss dvele mer detaljert ved hvilke typer produkter som brukes i det øvre og nedre rommet på det mobile badet.

Væsker

Den moderne industrien tilbyr flytende brytere i tre versjoner, de er forskjellige i virkningsmekanismen.

Ammonium - nedbrytning av avfall skjer under påvirkning av nitrogen . Som et resultat av bearbeiding omdannes menneskelig ekskrementer til enkle bestanddeler, og den ubehagelige lukten elimineres. De resulterende stoffene kan trygt brukes som en del av komposthaugene for produksjon av organisk gjødsel for hageplanter. Ammonium splitter er etterspurt hovedsakelig i bærbare tørre skap. Midlene er økonomiske, en literpakke er nok i 2-3 måneder.

Bilde
Bilde

Formaldehyd - har en høy desinfiseringsevne, mens de er farlige og giftige for mennesker … Slike desintegratorer brukes hovedsakelig når rask desinfeksjon er nødvendig, for eksempel på mobile toaletter som serverer massehendelser. Bruk av formaldehydforbindelser er bare tillatt i slike tilfeller hvis hele innholdet i tanken etter behandling kommer inn i det sentrale avløpssystemet.

Bilde
Bilde

I landhus i det lokale avløpssystemet og i sommerhytter vil bruk av en slik væske forårsake jordforgiftning.

Biologisk - de mest skånsomme, miljøvennlige formuleringene … Under påvirkning av anaerobe bakterier blir menneskelig avfall behandlet til sikre stoffer som kan brukes som gjødsel uten forutgående kompostering.

Denne metoden er valgt av alle miljøvernere . Imidlertid har biofluidet sine egne betydelige ulemper. Ekskrementbehandlingsperioden er lang, det tar minst 10-14 dager. I tillegg er kostnaden for medisiner ganske høy i sammenligning med ammonium- og formaldehydanaloger. Biologisk fordøyer er gunstig hvis ekskrementvolumet er lite, slik at det kan behandles i sin helhet.

Bilde
Bilde

Spesielle smaksatt væske i form av en gel helles i avløpstanken til det tørre skapet. Deres eneste formål er å eliminere en sterk ubehagelig lukt. Bruken av slike formuleringer forbedrer spyling og bidrar til å spare vannforbruk.

Bilde
Bilde

Hjelpestoffer

Massive fyllstoffer kan brukes til bunntanken i det tørre skapet. De mest utbredte er torvkomposisjoner spesielt designet for behandling av avføring. De skiller seg fra de som brukes som drivstoff - oftest brukes hestetrukne arter som absorberer fuktighet og lukt. Lavt liggende torv, som er høyt verdsatt i energisektoren, er uegnet her.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Det er vått, dessuten krøller det raskt - hvis det kommer væske på et slikt fyllstoff, begynner det å tykne og som et resultat mister de absorberende egenskapene.

Når du velger et fyllstoff, må du ta hensyn til sammensetningen … Produsenter av rimelige produkter kan inkludere overgangstorv uten tilsetningsstoffer. Det kjennetegnes ved en klumpete struktur. Slik torv er dårlig lagret; med et lengre opphold i tanken i det tørre skapet begynner det å råtne og avgir en ubehagelig lukt. Fyllstoffer av høy kvalitet bør inneholde dolomittmel, knust trebark, sagflis og andre hjelpekomponenter. Forbindelsene av høyeste kvalitet er tilgjengelige, som inkluderer jordbakterier, organiske tilsetningsstoffer og sporstoffer, som bidrar til å aktivere behandling av avfall til kompost.

Bilde
Bilde

Kalkbaserte tabletter kan brukes som sanitære toalettkjemikalier. De er mye brukt på mobile toaletter, de brukes også ofte i cesspooler og i autonome kloakkanlegg. Dette produktet kan også selges i pulverform.

Bilde
Bilde

Forresten, du kan forberede et tørt skap med egne hender. Selvfølgelig vil den ikke ha de samme kraftige septiske egenskapene. Men hvis spesialverktøyet plutselig går tomt, og du ikke kan gå til butikken for dem, vil verktøyet være en god vei ut.

  • Bland 70 g stivelse og 20 g salt i en kjele.
  • Tilsett 100 ml kaldt vann.
  • Sett på svak varme, og under konstant omrøring, bring til en tykk konsistens.
  • Den resulterende sammensetningen blir avkjølt, 20 ml bordeddik og noen dråper essensiell olje med smak tilsatt.
  • Bland igjen og hell i den nedre tanken. For å gjøre rengjøring av tankene enklere, kan du tilsette en skje med flytende såpe i blandingen.
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Topp produsenter

Moderne produsenter tilbyr på markedet et bredt utvalg av produkter for tørre skap, mens prisene på dem kan variere sterkt. Til tross for kostnadsspredning, jobber de fleste med samme effektivitet - de eliminerer ubehagelig lukt og nøytraliserer aktiviteten til forrådnende bakterier. Rangeringen av de mest populære produktene inkluderer midler fra utenlandske og innenlandske produsenter.

Devon-N

Innenriksproduksjon . Preparatene anbefales for rask eliminering av ubehagelig lukt. De tilhører ammonium, grunnlaget er et konsentrert nitratoksidant. Alle komponenter som utgjør produktet er biologisk nedbrytbare.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Thetford

Nederlandsk stoff, den absolutte lederen på markedet for toalettvæsker . Produsenten tilbyr komposisjoner for den øvre tanken - dette er flasker med rosa hetter, og for den nedre - med grønne og blå.

Formaldehydforbindelser brukes som brytere med blå caps. Avfall behandlet med deres hjelp kan utelukkende slippes ut i kloakk. Pakker med grønne lokk er klassifisert som biologiske produkter. De inneholder bakterier som omdanner avføring til en økosystemsikker væske og effektivt eliminerer stikkende lukt.

Bilde
Bilde

De viktigste fordelene med produktene av dette merket inkluderer:

  • mangel på en skarp lukt i den tørre skapboden;
  • høy effektivitet ved lave temperaturer nær null;
  • brukervennligheten;
  • trekket er barnesikkert.
Bilde
Bilde

Deodorantvæsken har en behagelig, subtil aroma. Imidlertid er kostnaden for dette produktet høy. Det er mye dyrere enn noe annet produkt.

Goodhim

Et annet russisk produsert produkt basert på ammonium og aromatisk sammensetning. Blant fordelene er:

  • allsidighet - egnet for både topp- og bunnblokker;
  • fravær av formaldehyd i sammensetningen - avfall etter behandling kan sendes til kompostgropen;
  • eiendommen renser effektivt bollen i det tørre skapet;
  • nøytraliserer ubehagelig lukt.
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Samtidig er prisen mye lavere enn de importerte formuleringene.

BIOLA

Det russiske merket har oppnådd de beste brukeranmeldelser … Produsenten tilbyr to typer produkter beregnet på de øvre og nedre enhetene i tørrskapet, de kan kjøpes enten som sett eller separat. Væsken inneholder bioaktive reagenser som fremmer miljøvennlig nedbryting av avfall.

Blant fordelene er:

  • sikkerhet for mennesker, planter og dyr;
  • allergivennlig;
  • effektiv drift ved null temperatur.
Bilde
Bilde

Et lignende stoff koster 3 ganger billigere enn det velkjente Thetford, og forbruket er ganske økonomisk-bare 100 ml av produktet er nødvendig for en 10-liters beholder.

BIOWC

Formaldehydfritt produkt av ammoniumtype . Er annerledes effektiv til å oppløse fast avføring … Har evnen til å nøytralisere ubehagelig lukt. Produktet er miljøvennlig, så resirkulert avfall kan trygt helles i kompost. Blant ulempene påpeker kjøpere upraktisk emballasje, samt mangel på målebeger.

Bilde
Bilde

Imidlertid vises produkter fra unge firmaer regelmessig på markedet. De koster mye mindre, men er ikke dårligere i produktkvalitet. Derfor er ikke merkevarekampanje alltid en valgfaktor.

Valgkriterier

Når du velger et produkt, må du være veldig forsiktig med prisen. Det bør forstås at kostnaden for en flaske ikke betyr noe i det hele tatt . Slike legemidler selges i form av et konsentrat, som må fortynnes med vann i visse proporsjoner før bruk. Beregningen av doseringen er angitt på emballasjen, derfor er det tilrådelig å beregne hvor mye av den ferdige løsningen som kan gjøres fra den foreslåtte flasken før du kjøper. Først da bør priskarakteristika for forskjellige legemidler sammenlignes.

Bilde
Bilde

La oss ta et enkelt eksempel

Verktøy 1 selges til en pris av 1000 rubler. per liter, mens forbruket per 10-liters volum i den nedre tanken er 100 ml. Fra dette viser det seg at for å dele en liter avfall, vil 10 ml av stoffet være nødvendig i en mengde på 10 rubler.

Tool 2 selges til en pris av 1600 rubler. per liter, er strømningshastigheten for 10 liter av den nedre tanken 50 ml. Som et resultat av enkle beregninger bestemmer vi at for å behandle en liter avfall trenger du bare 5 ml midler i mengden 8 rubler.

Bilde
Bilde

Til tross for at prisen per liter på det andre toget er høyere, er det bedre å velge det - det er mer økonomisk lønnsomt.

Husk å lese kundeanmeldelser . Imidlertid bør du ikke bruke Internett, det er mange bestilte materialer, både prisverdig og kritisk. Det er best å kontakte vennene dine eller se etter informasjon på nettsteder der det er en alvorlig moderering av eventuelle foreslåtte anmeldelser ("Otzovik" og "Yandex Market").

Avklar detaljene i handlingen. Noen kjemikalier virker umiddelbart, andre trenger 4-5 dager. Og atter andre bruker 1, 5-2 uker på å nøytralisere alle urenheter. Driftstemperaturområdet er også av grunnleggende betydning. Hvis det oppstår situasjoner når det tørre skapet må brukes ved lave temperaturer, må du fylle tanken med en spesiell ikke -frysende væske som tåler frost ned til -30 grader.

Bilde
Bilde

Brukstips

Det er verdt å merke seg at de fleste toalettvæsker utgjør ingen trussel mot helsen til mennesker og kjæledyr … Men bare hvis de ble brukt riktig. Derfor, før du heller et nytt stoff i tanken, må du lese instruksjonene. Du må fortynne stoffet nøyaktig i henhold til instruksjonene - hvis du endrer konsentrasjonen, vil sammensetningen ikke gi ønsket resultat.

Bilde
Bilde

Følg sikkerhetsreglene. Hvis kjemikalien kommer i kontakt med slimhinnen i øynene eller munnen, skyll det skadede området umiddelbart med rikelig med rennende vann.

Det er viktig å beskytte naturen rundt i landet . Ved bruk av formaldehydnedbrytere kan avfall utelukkende slippes ut i sentral kloakk eller i en betong septiktank. Væsken som oppnås som et resultat av virkningen av bakterier brukes på sommerhuset umiddelbart etter behandling. Resirkulert avfall basert på ammoniumreagenser kastes i en kompostgrop - etter noen ukers forfall vil de være helt trygge for miljøet.

Anbefalt: