DSLR Eller Speilfri - Hva Er Bedre? 33 Bilder Hvordan Er En DSLR Forskjellig Fra En Speilfri? Fordeler Og Ulemper

Innholdsfortegnelse:

Video: DSLR Eller Speilfri - Hva Er Bedre? 33 Bilder Hvordan Er En DSLR Forskjellig Fra En Speilfri? Fordeler Og Ulemper

Video: DSLR Eller Speilfri - Hva Er Bedre? 33 Bilder Hvordan Er En DSLR Forskjellig Fra En Speilfri? Fordeler Og Ulemper
Video: Å filme med speilrefleks 2024, April
DSLR Eller Speilfri - Hva Er Bedre? 33 Bilder Hvordan Er En DSLR Forskjellig Fra En Speilfri? Fordeler Og Ulemper
DSLR Eller Speilfri - Hva Er Bedre? 33 Bilder Hvordan Er En DSLR Forskjellig Fra En Speilfri? Fordeler Og Ulemper
Anonim

Fotografering inntar en spesiell plass i livet til nesten alle moderne mennesker. Du kan fange interessante øyeblikk og hendelser både med et kamera på smarttelefonen og ved hjelp av et profesjonelt eller amatørkamera. Å velge det beste kameraalternativet er ikke en lett oppgave, og løsningen avhenger av spesifikke preferanser og krav til kvaliteten på fotografier. De vanligste er speilreflekskameraer og speilfrie kameraer, men hver av disse kategoriene har sine egne egenskaper og alternativer.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Fordeler og ulemper

Alle speilreflekskameraer er delt inn i en analog modell, som arbeider med fotografisk film, og utført i en digital versjon. I sin tur kan den digitale versjonen av kameraet være speilrefleks eller speilfri.

Enhver speilreflekskamera og speilfri kameramodell har sine egne spesifikke fordeler og ulemper.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Speilet

Alle speilreflekskameraer har et speil bak linsen . Den leder den reflekterte lysstrålen inn i en spesiell pentaprisme, som er utstyrt med en søker. Takket være pentaprismen er bildet naturlig og ikke opp ned. Fokuseringen av linsen i digitale SLR -kameraer realiseres automatisk ved hjelp av en modul med spesielle sensorer, som en lysstråle sendes til fra en speilreflektor. Når du trykker på lukkeren, stiger speilet bak linsen, og lysstrømmen kommer inn i matrisen, som avslører bildet av rammen.

Bilde
Bilde

Fordeler med speilreflekskameraer:

  • når objektet beveger seg raskt, er det ingen nedgang under fotografering, og dette eliminerer bildeforvrengning;
  • søkerens optiske enhet gjør det mulig å se rammen uten å forstyrre denne prosessen i det elektroniske systemet;
  • blokken av sensorer som er ansvarlig for automatisk fokusering, sikrer høy kvalitet og rask drift av kameraet.
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Ulemper med DSLR -kameraer:

  • strukturelt innebærer et kamera et stort antall bevegelige elementer, som et resultat av at påliteligheten til et slikt kamera reduseres i sammenligning med dets andre kolleger;
  • kostnaden for kameraet er ganske høy, siden komponentdelene er vanskelige å produsere;
  • på grunn av at et speil som stiger bak linsen er innebygd i kameraet, er det vanskelig å gjøre kamerahuset kompakt;
  • Når du bruker modusen for lang eksponering, dekker popup-speilet søkeren, som et resultat av at rammen blir visuelt utilgjengelig for gjennomgang.
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

For tiden er designene til nye generasjoner kameraer i endring, og manglene elimineres . For eksempel begynte moderne speilreflekskameraer å bli utstyrt med alternativet Live View, takket være at et stigende speil, selv med en lang eksponeringsprosess, lar kameraet vise rammen på skjermen. Dette alternativet bidro til å realisere videofilming på SLR -enheter, noe som ikke hadde blitt gjort før.

Bilde
Bilde

Speilfri

Kameraer av denne typen gir fotografering av høy kvalitet, noe som gir rom for kreativitet, samt god ytelse. Speilfrie kameraer er mer kompakte enn sine DSLR -kolleger . De fikk navnet sitt på grunn av at designet ikke har noen speil - de har ikke en optisk søker. Speilfrie kameraer gir tilgang til å se bildet på en spesiell LCD-skjerm, eller dette alternativet utføres ved hjelp av en elektronisk søker.

Speilfrie kameraer er noe enklere enn sine SLR -kolleger . Det er ikke noe speil, ingen pentaprisme, ingen optisk modell av søkeren og ingen fasesensorenhet i deres design. Lysstrålen kommer inn gjennom linsen, og går deretter inn i matrisen i form av en projeksjon. På dette tidspunktet mottar den elektroniske prosessoren signalet og konverterer det til et videosignal som overføres til LCD -skjermen.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Fordeler med speilfrie kameraer:

  • speilfrie kameraer kan produseres i svært kompakte størrelser;
  • det er ikke et stort antall forskjellige mekanismer inne i kameraet, så det er pålitelig og kostnaden er lavere enn for speilmodeller;
  • mange fotografer, spesielt nybegynnere amatørfotografer, bruker en LCD -skjerm i stedet for en søker;
  • på kameraet, kan du se opptakene tatt med bruk av egendefinerte innstillinger og filtre.
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Negative sider av speilløse kameraer:

  • når du bruker kameraet prosessoren og skjermen kjører hele tiden , som fører til rask tømming av næringsstoffer;
  • hvis du ser på skjermen i sterkt sollys eller kunstig lys, da gjenskinn på skjermen gjør det vanskelig å se;
  • det fangede bildet behandles av prosessoren, mens noe av lysstyrken og kontrasten kan gå tapt;
  • prosessoren fungerer ikke umiddelbart Derfor blir visningen av bildet på skjermen utført med små forsinkelser.

Moderne modeller av speilfrie kameraer, så vel som speilreflekskameraer, gjennomgår designforbedringer. Prosessorer blir gjort raskere, LCD -skjermer, optikk og sensorer oppgraderes også.

Bilde
Bilde

Sammenligning av funksjonalitet

Til tross for den høye kvaliteten på speilreflekskameraer, har utviklingen av speilfri teknologi blitt så høy at den lar deg ta bilder av samme kvalitet. Men i profesjonell fotografering brukes speilfritt utstyr fremdeles nesten aldri. Forskjellen mellom en DSLR og et speilløst kamera, etter fagfolkets mening, er betydelig.

Den funksjonelle forskjellen mellom speilreflekskameraer og speilløse kameraer er det DSLR -er av alle typer har alternativer for manuelle innstillinger, som, hvis de gjøres riktig, kan gi gode resultater .

Men det er verdt å merke seg at moderne speilfrie kameraer allerede har begynt å bli utstyrt med alternativer for manuelle innstillinger, og i noen modeller presenteres de ikke verre enn sine speil -kolleger. Bare med speilreflekskameraer er manuelle innstillinger vanskeligere å bruke, siden de er skjult bak et stort antall automatiske justeringer.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Utskiftbare linser … Flaggskipene til utskiftbare objektivreflekskameraer (Nikon og Canon) produserer et bredt spekter av objektiver som er designet for en rekke fotograferingsforhold, mens speilfrie kameraer ikke har en slik variasjon og valg. Speilfrie kameraer har en annen tilnærming til å løse dette problemet. For eksempel bruker merkene Panasonic og Olympus samme type feste i produktene sine, noe som utvider valg av objektiver betydelig.

Bilde
Bilde

Dimensjoner og vekt . Speilfrie modeller er større og tyngre enn speilfrie modeller. Men ikke alltid lett vekt og størrelse er praktisk. For eksempel, i speilfrie kameraer med en APS-C-sensor, gjør bruk av et tungt objektiv at kameraet ikke er veldig praktisk å bruke.

Bilde
Bilde

Tilstedeværelsen av en søker . DSLR -er er utstyrt med optiske søkere, mens speilfrie modeller har LCD -skjermer som brukeren kan se hva han planlegger å skyte.

Dyre moderne speilfrie kameraer kan ha både en optisk og en elektronisk søker samtidig.

Bilde
Bilde

Automatisk fokusering . For fotografering av et motiv i rask bevegelse er autofokus bedre egnet for speilreflekskameraer. Fokuseringsprosessen for DSLR skjer når speilet fortsatt er i senket tilstand. I søkeren til et speilløst kamera skjer fokusering først etter at lukkeren er trykket. En rekke Canon -kameraer er utstyrt med hybrid -søkere, der AF -elementer allerede er innebygd i sensoren.

Bilde
Bilde

Opptreden fotografering med speilfrie modeller er høyere enn for toppmoderne DSLR-kameraer. På grunn av mangel på speil i kameraet og færre mekanismer, justerer speilfrie kameraer fokus raskere og starter opptaksprosessen. For eksempel tar et speilreflekskamera 14 bilder på 1 sekund, mens speilfrie analoger kan ta 40-60 bilder i samme tidsperiode.

Bilde
Bilde

Mulighet for videofilming . De mest tilpassede i denne forstand er speilreflekskameraer. Det er med deres hjelp at videoen er tatt i HD- eller Full HD -format. Men neste generasjon speilfrie kameraer har allerede muligheten til å skyte i 4K, noe som ikke er mulig med DSLR -er.

Bilde
Bilde

Når det gjelder fotokvalitet det er ingen grunnleggende forskjell mellom speil- og speilfrie modeller . I DSLR-versjoner brukes en full-frame sensor eller APS-C oftere. Speilfrie produsenter gjør det samme, men sjeldnere. Den høyeste oppløsningen på 50 Mpix finnes i speilfrie modeller, mens i speilfrie kolleger er taket 42,5 Mpix.

Bilde
Bilde

Speilfrie kameraer regnes som de mest strømhungrige . som med full batterilading kan ta opp fra 300 til 400 bilder, mens et DSLR -kamera uten ekstra lading gir deg 800 til 1000 bilder.

Bilde
Bilde

Pris . Når man ser på mellomstore modeller, kan selv den rimeligste DSLR tilby flere alternativer enn en speilfri motstykke til samme pris. For fagfolk er denne tilnærmingen ikke hensiktsmessig - SLR -fotografisk utstyr er dyrt, men det har et visst utvalg av evner som er nødvendige for en profesjonell fotograf.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Som med enhver sammenligning, speilfrie og speilfrie modeller har sine egne fordeler og ulemper, så valg av alternativ avhenger av forbrukerens preferanser og evner.

Hva er det beste valget?

Valg av kamera avhenger av formålet du vil bruke det til. Hvis du fortsatt er en nybegynnerfotograf, vil det være nok for deg å ta bilder, så vel som for video. Etter at du mestrer denne teknikken godt og når det profesjonelle opptaksnivået, bør et speilløst kamera allerede endres til en DSLR -versjon.

Det kan rimelig argumenteres for at moderne speilfrie kameramodeller lenge har hatt evnen til å skyte ikke verre enn speilrefleksutstyr. Selv for å filme i et studio, anbefales spesialisten fortsatt å bruke et speilreflekskamera ., og for de som elsker fotturer og reiser, ville et speilfritt alternativ være ganske passende og kompakt.

Bilde
Bilde

Når du velger kamera, er det best å finne en modell som kan ta minst 5 bilder på 1 sekund. Hvis du vil skyte objekter i rask bevegelse, må du lete etter et kamera som kan ta fra 10 til 20 bilder per sekund.

I tillegg til ytelse, valg av kamera avhenger også av dimensjonene . Sjekk hvor behagelig det er for deg å holde kameraet i hånden og om det ikke vil være for tungt for deg, ikke bare under fotografering, men også under lang transport. I tillegg, det er verdt å ta hensyn til bekvemmeligheten ved å finne alternativene du trenger i menyen for innstillingsbehandling.

Velg selv grensesnittet som vil være intuitivt for deg og som lar deg raskt finne det du trenger.

Bilde
Bilde

Et godt kamera kjennetegnes ikke bare av et sett med alternativer, men også av muligheten til å bruke utskiftbare objektiver … De fleste speilfrie modeller selges med et fast objektiv, men hvis det ikke kan nå kameraets fulle potensial, vil du over tid kjøpe et eller annet objektiv. Valget avhenger av forholdene og formålet med skytingen.

Hvis du har et Nikon -kamera, må du kjøpe en spesiell adapteradapter for å bruke et objektiv fra et Canon -kamera, men en slik dokkingstasjon kan forringe kvaliteten på opptaket. I dette tilfellet vil det være nødvendig å velge slike modeller av kameraer der linser kan byttes ut. For eksempel kan Olympus og Panasonic kameraer bruke hverandres linser uten å bruke en adapter adapter.

Anbefalt: