Geitpil "Pendula" (28 Bilder): Planting Og Omsorg For Selje På Stammen, Helbladet Gråtende Pil I Landskapsdesign, Beskrivelse Og Sykdommer

Innholdsfortegnelse:

Video: Geitpil "Pendula" (28 Bilder): Planting Og Omsorg For Selje På Stammen, Helbladet Gråtende Pil I Landskapsdesign, Beskrivelse Og Sykdommer

Video: Geitpil
Video: Pruning A Young Weeping Cherry 2024, April
Geitpil "Pendula" (28 Bilder): Planting Og Omsorg For Selje På Stammen, Helbladet Gråtende Pil I Landskapsdesign, Beskrivelse Og Sykdommer
Geitpil "Pendula" (28 Bilder): Planting Og Omsorg For Selje På Stammen, Helbladet Gråtende Pil I Landskapsdesign, Beskrivelse Og Sykdommer
Anonim

Geitpil "Pendula", ifølge landskapsdesignere, er en av de beste representantene for prydplanter som kan dekorere en personlig tomt. Hva er funksjonene ved å dyrke denne uvanlige planten? Hvordan er det bemerkelsesverdig og hva er trekk ved å ta vare på det?

Beskrivelse

Geitpil er en lav løvfellende busk eller et tre som kan nå en høyde på 7-10 meter . Geitpil "Pendula" er en elegant prydplante fra selefamilien, hvis høyde vanligvis ikke overstiger 1,5 meter (høyden på planten avhenger av stammens størrelse).

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Utad er det et pent tre med fleksible grener … Planten er preget av en ganske rask vekst i høyden og i kronens diameter. Den årlige veksten av et tre i høyden varierer fra 5 til 10 centimeter, veksten i kronen kan nå 20 centimeter. Veksten av grener i en vekstsesong kan nå 1 meter.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Willow "Pendula " – helbladet, med sterke elastiske grener, dekket med grønnhvit, gråhvit eller brunlig-gulaktig bark.

Bladene er piggete, olivengrønne, minner utad om kirsebærblader av fugler. Om høsten blir fargen på bladene gylden.

"Pendula" er et standard tre med en lang, jevn stamme og en gråtende krone (oversatt fra latin, "pendula" betyr "gråt"). Treet tåler beskjæring godt, noe som anbefales de første 3-5 årene etter plantingen av frøplanten. Med regelmessig og kompetent beskjæring får plantens krone først en paraplyformet, og deretter en teltlignende form.

Bilde
Bilde

Beskjæring av selje er tillatt tidlig på våren, etter blomstring, som skjer i mars-april . I blomstringsperioden er planten dekket med gylden gule kattunger (bare hann), og får et uvanlig attraktivt utseende. Det er bemerkelsesverdig at geitpil vanligvis blomstrer før bladene dukker opp.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

I dekorativ hagearbeid og landskapsdesign har Pendula geitpil blitt utbredt på grunn av sin upretensiøsitet . Den tåler effekten av lave og høye temperaturer uten å miste sin dekorative effekt. Til tross for at planten er lyselskende, slår den godt rot i skyggen.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Landingsfunksjoner

Når du velger et sted for planting av pilfrøplanter, bør størrelsen på plantene i voksen alder tas i betraktning.

For at planter skal utvikle seg fullt ut og bygge opp en vakker krone, bør de ikke undertrykkes av andre grønne innbyggere i hagen.

Det anbefales ikke å plante selje nær gjerder (spesielt metall), vegger i uthus … Et solrikt sted med lett, fruktbar og godt drenert jord er best for å plante selje. Det er lov å plante disse plantene i delvis skygge.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Etter å ha funnet et passende sted å plassere plantene, begynner de å ordne plantegropene . De anbefalte gropstørrelsene er 50x50x50 centimeter. En blanding av torv, humus, kompost og hagejord helles i bunnen av gropene. Når du planter en geitpil i et område med ufruktbar jord, tilsett 250-300 gram mineralgjødsel til blandingen. Gropene er halvt fylte, hvoretter de begynner å plante frøplanter. Først rettes røttene til en ung plante forsiktig, hvoretter de plasseres i en grop og dekkes fra alle sider med restene av jordblandingen. Etter planting er bakken rundt treet litt komprimert med håndflater eller en slikkepott, vannet og dekket med mulch.

Det er tillatt å plante geitpilfrøplanter med lukket rotsystem fra april til oktober … Det anbefales å plante frøplanter med åpne røtter tidlig på våren eller høsten.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Omsorg

Omsorg for geitpil innebærer et sett med enkle tiltak. For at planten skal utvikle seg fullt ut og ha et attraktivt utseende, trenger den regelmessig vanning, periodisk fôring og sprøyting (i tørketiden).

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Vanning

Det anbefales å vanne geitpil to ganger i uken, og pass på at vannet ikke stagnerer i stammesirkelen. I varmt vær bør planter sprayes om morgenen eller kvelden . Det ukentlige forbruket av vann for vanning av seler bør være minst 25 liter.

Bilde
Bilde

Gjødsel

Når du dyrker geitpil, påføres toppdressing 2-3 ganger i løpet av hele vekstsesongen. Tidlig på våren blir planter matet med en kompleks mineralgjødsel … På begynnelsen av høsten påføres toppdressing i form av superfosfat eller kaliumsulfat.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Mulching

Etter hver vanning anbefales det å drysse overflaten av bakken i stammesirkelen med et tynt lag med sagflis, kompost eller torv. Det er også lov å bruke ekspandert leire, fin grus, pappstykker eller papir. Denne prosedyren forhindrer rask fordampning av fuktighet etter vanning og beskytter samtidig plantens røtter mot overoppheting i varmt vær.

Bilde
Bilde

Løsner

Geitpil "Pendula" har et sterkt og velutviklet rotsystem, så løsningen av jorden rundt planten utføres så nøye som mulig. Det anbefales å løsne jorden i sirkelen nær stammen med en liten hakke med sjeldne tenner (til en dybde på 2-3 centimeter).

Bilde
Bilde

Forbereder seg til vinteren

Til tross for at "Pendula" tåler effekten av lave temperaturer, anbefales det å dekke det før kvelden med alvorlige vintre. Dette gjelder først og fremst unge planter (under 3 år). For å beskytte unge pilbusker mot vinterfrost, brukes ikke-vevde dekkmaterialer (spunbond) eller vanlig burlap.

Bilde
Bilde

Sykdommer og skadedyr

Geitpil regnes som en upretensiøs plante, motstandsdyktig mot skadedyr og patogener av forskjellige sykdommer. Oftest oppstår problemer med helsen hennes ved feil eller utilstrekkelig omsorg.

Den skjeve bladrullen er en av de farligste skadedyrene som utgjør en trussel for alle medlemmer av pilefamilien . Den voksne er en stor brungrå sommerfugl, larvene og larvene spiser blader, knopper og unge skudd av planter. I et piletre som er berørt av dette skadedyret begynner bladene å krølle og tørke. For ødeleggelse av larver og larver av bladruller brukes insektmidler - "Karbofos", "Lepidocid", "Danitol".

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

En annen fiende av geitpil er blomsterflue hvis larver alvorlig skader løvverk og skudd av planter. Det er bemerkelsesverdig at skadedyrets larver kan påvises både på selve pilen og i det øvre jordlaget i stammesirkelen. For å ødelegge de skadelige fluene, brukes tidligere angitte insektmidler. I tillegg fjernes matjorda rundt anlegget og ødelegges.

Utseendet til en hvitgrå, luftig blomst på pileblad indikerer plantens nederlag av pulverformig mugg. Den vanligste årsaken til utviklingen av denne sykdommen er manglende overholdelse av anbefalinger om plantepleie.

De viktigste metodene for å bekjempe pulverformig mugg inkluderer behandling med soppdrepende preparater, ødeleggelse av de berørte delene - blader, skudd.

Bilde
Bilde

Høy luftfuktighet og stillestående vann i jorda kan forårsake utvikling av svart flekk … Utviklingen av denne soppsykdommen fremgår av dannelsen av lette, avrundede flekker på bladene og skuddene, som til slutt begynner å bli svarte. De viktigste metodene for å håndtere flekker er:

  • sprøyting av buskene med soppdrepende midler (Fundazol, Topaz);
  • jorddyrking i sirkelen nær stammen med preparatet "Fitosporin";
  • ødeleggelse av de berørte delene av anlegget.

For å forhindre utvikling av svart flekk, er det nødvendig å nøye overvåke at vannet etter vanning ikke stagnerer i sirkelen nær stammen, og løvverk og skudd av planter er tørre. Viktige forebyggende tiltak er også regelmessig rengjøring av rusk rundt busker og ugressbekjempelse.

Bilde
Bilde

Pil i landskapsdesign

Willow "Pendula" brukes vanligvis til å lage gruppesammensetninger . Det ser flott ut omgitt av flerårige og årlige blomster, prydbusker - jasmin, mock appelsin, thuja, lilla. I romslige hager kan den dyrkes sammen med andre medlemmer av pilefamilien, for eksempel med høy dugg eller spektakulær rosmarin.

Geitpil brukes også som soloplante. Landskapsdesignere anbefaler å plassere den i nærheten av pryddammer, som denne planten ser veldig organisk ut mot.

I tillegg er dette treet i stand til å dekorere enhver steinhage tilstrekkelig - en elegant sammensetning av steiner, bunndekke og plantestørrelser. På en varm og skyfri dag vil pilkronen beskytte steinhagen mot den brennende solen, og forhindre at blomstene visner og falmer.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Lær mer om beskjæring av Pendula geitpil i den følgende videoen.

Anbefalt: