Gassskjærer Girkasse: Hvordan Demonterer Du Girkassen For Børstesaks? Enhet. Hvordan Fjerne Det Nedre Giret Fra Bensintrimmeren?

Innholdsfortegnelse:

Video: Gassskjærer Girkasse: Hvordan Demonterer Du Girkassen For Børstesaks? Enhet. Hvordan Fjerne Det Nedre Giret Fra Bensintrimmeren?

Video: Gassskjærer Girkasse: Hvordan Demonterer Du Girkassen For Børstesaks? Enhet. Hvordan Fjerne Det Nedre Giret Fra Bensintrimmeren?
Video: How TO Replace Brush Cutter Clutch || Trimmer Clutch Drum Removal Brush Cutter Replace Drive Shaft 2024, Kan
Gassskjærer Girkasse: Hvordan Demonterer Du Girkassen For Børstesaks? Enhet. Hvordan Fjerne Det Nedre Giret Fra Bensintrimmeren?
Gassskjærer Girkasse: Hvordan Demonterer Du Girkassen For Børstesaks? Enhet. Hvordan Fjerne Det Nedre Giret Fra Bensintrimmeren?
Anonim

Bensintrimmeren, eller bensintrimmeren, er en veldig populær type hageteknikk. Den er designet for å klippe gressplener, trimme kantene på stedet, etc. Denne artikkelen vil fokusere på en så viktig del av børsteskjæreren som girkassen.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Enhet, funksjoner

Girkassen for børsteskjærer overfører dreiemomentet fra motoren til arbeidsdelene (skjærende) delene av enheten.

Denne funksjonen er gitt av den interne strukturen til girkassen, som er et girsystem som reduserer eller øker rotasjonshastigheten til deler.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Reduksjoner som brukes til personlige tomter er:

  • bølge;
  • sylindrisk;
  • spiroid;
  • konisk;
  • planetarisk;
  • mark;
  • kombinert.

Denne klassifiseringen er basert på typen trekkarakteristikk, nemlig mekanisk overføring av dreiemoment.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Girkasser er også forskjellige i formen og dimensjonene på boringen: den kan være firkantet, rund eller stjerneformet. Selvfølgelig er de vanligste girkassene med et rundt sete. På stedet kan reduksjonsenheten være lavere eller øvre.

For normal drift av mekanismen må det ikke være mekanisk skade på girkassedelene og vedlikehold av et visst temperaturregime . Eventuelle sprekker, flis og overoppheting vil føre til at bensinkutteren / trimmeren ikke fungerer som den skal, noe som igjen vil kreve reparasjon av girkassen. Regelmessig smøring av mekanismen kan redusere risikoen for disse problemene betydelig og øke trimmerens levetid.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Mulige problemer

Det er flere vanlige feil, som bensinkutterens girkasse er utsatt for.

Overdreven varme . Årsaken til dette problemet kan være fravær eller mangel på smøring, et uegnet merke av smøreolje eller ufestede deler av mekanismen (hvis girkassen er ny). Det er ganske enkelt å eliminere en slik funksjonsfeil - smør (bytt fett) med en tilstrekkelig mengde olje av et passende merke eller arbeid med trimmeren en stund i skånsom modus med hyppige stopp.

Bilde
Bilde

Banking under drift, for mye bevegelsesfrihet og / eller stopp under rotasjon av akselen . Forutsetningene for en slik funksjonsfeil kan være: feil i et par lagre (på grunn av mangel eller feil smøring, overdreven bruk av enheten) eller feil installasjon, som følge av at støvlene er skadet. Løsningen på dette problemet er å demontere mekanismen og erstatte de skadede delene med nye som er bestilt på forhånd.

Bilde
Bilde

Reduksjonens vingling eller at den faller av hovedrøret . Årsaken er feil festing av delene av mekanismen eller en sprekk / flis av saken av mekanisk art. Det er bare en vei ut - å bytte girkassehuset.

Bilde
Bilde

Problemet med å fikse plasseringen av reduksjonsenheten . Hovedårsaken til dette fenomenet er slitasje på rørseksjonen som delen er festet på. Håndverksreparasjon (for en stund) består i å pakke landingsstedet for girkassen med tekstilbånd eller bytte ut hovedtrimmerrøret.

Bilde
Bilde

Trimmerbladet roterer ikke (i det hele tatt eller ved høy belastning), mens ubehagelige lyder høres . Denne funksjonsfeilen kan oppstå på grunn av sliping av tennene på skrågiret. Problemet elimineres ved å demontere mekanismen og bytte ut et par koniske tannhjul.

Bilde
Bilde

Hvordan demontere?

Sekvensering ved demontering av girkassen for påfølgende reparasjon er som følger:

  • Først av alt, løsne festeelementene (fjern) og fjern delen fra røret;
  • rengjør mekanismen med en børste dyppet i ren bensin og tørk;
  • bringe endene av låsesirkelen sammen (ved hjelp av en tang med rund nese) og fjern den;
  • gjør den samme prosedyren med den andre proppen;
  • varm deretter opp mekanismens kropp med en teknisk hårføner;
  • slå ut den sekundære akselen med tannhjul og lager (treffer den øvre enden med en trebit), du kan prøve å gjøre dette uten forvarming, men du trenger bare å bruke en trehammer for å slå ut akselen - et metall som kan skade kroppen eller selve skaftet;
  • gjør det samme for hovedakselen.

Girkassen er nå demontert og klargjort for utskifting av enkeltdeler.

Bilde
Bilde

Vedlikehold

Det viktigste ved vedlikehold av girkassen er rettidig og regelmessig smøring. Denne prosedyren er nødvendig for å redusere mekanisk friksjon og som et resultat av varme og slitasje på kontaktdelene.

Smøring av bevegelige deler, spesielt tannhjul og aksel, må utføres i henhold til reglene som er trykt i bruksanvisningen for enheten.

Bilde
Bilde

Hvis du av en eller annen grunn ikke har tilgang til denne informasjonen, husk de viktige reglene

  • Smøring av konstruksjonselementer bør utføres hver 8-10 timers drift av enheten.
  • Mer rikelig og hyppigere smøring er nødvendig hvis du har installert nye tannhjul for å erstatte skadede, hvis det er en nedgang i rotasjonen av knivene eller giret unormal støy under drift.
  • Velg smøremiddel nøye. Mange produsenter av hageutstyr produserer også tilbehør til dem, inkludert smøremidler. Det ideelle alternativet ville være å bruke den "native" komposisjonen. Avhengig av konsistensgraden er det plast, halvflytende og faste smøremidler. Den første typen brukes til både gir- og skrudrev, derfor regnes den som universell. Den andre typen er en suspensjon som inneholder tilsetningsstoffer og tilsetningsstoffer. Den tredje typen i sin opprinnelige tilstand ligner den første, så studer etiketten og instruksjonene for smøremidlet nøye.
  • For å smøre girkassen trenger du ikke demontere den - trimmerdesignet gir en spesiell åpning for dette formålet. Mange produsenter produserer smøremidler i form av rør med en lang nese. Diameteren på innløpet for smøring er ikke alltid den samme som diameteren på pipen. Dette problemet kan enkelt løses ved hjelp av en konvensjonell sprøyte, hvis bruk har enda en fordel - presis kontroll over mengden smøremiddel som presses ut.
  • Rengjøring av luftfilter er også en del av trimmervedlikeholdsprosessen. For å gjøre dette, fjern huset, fjern delen, skyll med bensin, tørk, rengjør landingsstedet for oppsamlet smuss. Sett deretter filteret på plass og fest lokket.

Anbefalt: