Taklamper (96 Bilder): Lamper Og Runde Modeller For Grilyato -taket, Designeren På Bussen Og Taklistene

Innholdsfortegnelse:

Video: Taklamper (96 Bilder): Lamper Og Runde Modeller For Grilyato -taket, Designeren På Bussen Og Taklistene

Video: Taklamper (96 Bilder): Lamper Og Runde Modeller For Grilyato -taket, Designeren På Bussen Og Taklistene
Video: #3D Infinity Ceiling Stretch Ceiling 3D illusion Effect on Stretch Ceiling by elektric-junkys 2024, Kan
Taklamper (96 Bilder): Lamper Og Runde Modeller For Grilyato -taket, Designeren På Bussen Og Taklistene
Taklamper (96 Bilder): Lamper Og Runde Modeller For Grilyato -taket, Designeren På Bussen Og Taklistene
Anonim

Taklamper er mye brukt til å belyse alle lokaler i dag. De er i stand til å understreke originaliteten til designet og skape en atmosfære av komfort, sone rommet og gi muligheten til å jobbe om natten.

Bilde
Bilde

Særegenheter

Når du lager et design, er det nødvendig å gi ensartet, ikke for lyst, nær naturlig lys. Armaturenes plassering påvirkes av:

  • Romområde. Et større rom trenger mer belysning.
  • Plasseringen av vinduet i rommet og dets parametere. Hovedlyset plasseres vanligvis vekk fra vinduet.
  • Arrangement av møbler. Romsone påvirker lysets intensitet.
  • Geometriske trekk i rommet.
  • Veggens fargepalett og rommets generelle stil.
  • Formålet med rommet.
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Design

Armaturer kan deles inn i fire grupper etter designtype:

  • Lysekrone har eksistert i mer enn et århundre og kan ha hvilken som helst design. For festing brukes vanligvis en kjede eller snor. I dag, i tillegg til krystalllysekroner, kan du se glass - med en farget eller matt overflate, plast- og stålrammer.
  • Plafonds allsidig og praktisk. De er oftest installert i ganger eller kjøkken, så vel som i barnerom, sjeldnere i stuer. En rekke former og materialer lar deg velge en modell for ethvert interiør.
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
  • Takarmaturer med innebygd struktur spesialdesignet for de populære undertakene i dag. Med deres hjelp kan du visuelt sone plassen, dette er spesielt effektivt på tak i flere nivåer. Noen innebygde modeller har en svingbar design som lar deg justere belysningen. De brukes til kjøkken, soverom og til og med innebygde garderober.
  • For å gi smal strålebelysning, bruk søkelys . Vanligvis er de installert i hauger, og på grunn av svingmekanismen kan sofaene rettes i forskjellige retninger. Soffits er egnet for å belyse arbeidsområdet på kjøkkenet, og uvanlige modeller kan installeres i stuen eller soverommet.
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Visninger

Armaturer er klassifisert i henhold til antall horn. Blant johannesbrødtypene lysekroner er det kompakte og rimelige enkeltlamper og doble armer. De er egnet for belysning av små rom, og for en romslig stue kan du velge en flersporet modell.

Et enkelt lysarmatur er egnet for kjøkkenet. En armatur med dobbel design lar deg jevnt fordele lyset i et stort kjøkken.

Et stilig alternativ for kjøkken med et stort spisebord er en trippel hengende lampe med nedadvendte nyanser.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Avhengig av konsentrasjonen av lysstrømmen skiller diffuse, retningsbestemte og reflekterte armaturer seg ut. På modeller med diffusor er lampene gjemt under en lampeskjerm eller skjerm, noe som gjør lyset mykere. Modeller på skinner er installert på undertak, de er roterbare. Indirekte belysningsenheter retter lysstrømmen oppover, den reflekteres fra taket og belyser rommet.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

I henhold til installasjonsmetoden skiller suspenderte, overhead og innebygde modeller seg ut. I tillegg til tradisjonelle hengende lysekroner, er skinnelamper ansett som populære for kaféer og andre innendørs design.

Bevegelige spotlights plassert på en aluminiums- eller plastprofil kan rettes i forskjellige retninger.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Overhead -modeller er festet til selve overflaten av taket. Disse kan være dekorative lysekroner eller taklamper. LED -paneler blir derfor ikke varme de kan til og med brukes på et stretch -stoff.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

For kontorlokaler er firkantede modeller mer passende. For hjemmet kan du velge punktoverliggende lyskilder. Disse kan være hjørne- eller omkretsmodeller med mulighet for separat inkludering. I tillegg til enkeltmodeller kan du finne doble variasjoner, der det er plass til to pærer samtidig.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Lett å installere trådløse modeller av taklampe i taket er populære i dag. Blant dem kan du finne modeller med en bevegelsessensor - ultralyd for utendørslys eller infrarød for husholdninger.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Spotlights kan innfeltes og monteres direkte i taket. Den innebygde lampen kan festes i en posisjon eller justeres, slike modeller kalles også gimbal.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Innfelte lineære LED -armaturer med justerbar effektbelysning er ideelle for nedhengte eller nedhengt tak.

Vegg-taklamper er universelle. De lyser på samme måte - både når de er montert på takrommet, og som en skinner på veggen.

Det finnes også spesielle modeller. En forseglet belysningsarmatur er egnet for badet. Utseendet til slike enheter kjennetegnes bare av gummipakninger langs kantene på plafondet.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Barnes lysekroner må også oppfylle spesielle sikkerhetskrav. De må være laget av slitesterke, sikre materialer og ikke skade synet.

For å opprettholde temperaturen i rommet er det takvifter komplett med lamper. Disse modellene passer for personer med allergi, de er billige og enkle å installere. En eksplosjonssikker armatur bør brukes i produksjonsområder med eksplosjonsfare.

Det robuste huset til slike enheter er beskyttet mot mekanisk skade. Disse modellene bruker en brannspreder og beslag.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Elskere av moderne teknologi vil like designermodeller med tilleggsfunksjoner. En av disse er en musikk-LED-lampe med innebygd høyttaler. Vanligvis er det også et kontrollpanel.

Innvendige speilmodeller av taklyskilder ser stilige ut. Speiloverflaten dobler mengden lys i rommet.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Avtale

Type armatur velges avhengig av rommets egenskaper:

  • For medisinske institusjoner du bør velge forseglede modeller med beskyttelse mot fuktighet og støv. De har en sveiset kropp og er utstyrt med gummipakninger. Vanligvis gir disse armaturene det skarpeste, kaldeste lyset. På operasjonsstuer der generell belysning er utilstrekkelig, brukes også retningsbestemte lysarmaturer med metallhalogenlamper.
  • Verkstedslamper og industrielle lokaler, samt lagerbelysningsarmaturer skiller seg fra andre i dimensjoner og effektindikatorer. Ofte er de utstyrt med beskyttelse mot eksterne faktorer. Lys fra industrielle armaturer skal være jevnt, og bruk av reflektorer vil øke belysningsområdet.
  • Til hagen du bør velge fasademodeller som rolig tåler temperatur og belastningsfall, ikke lar fukt passere og ikke utsettes for mekanisk skade.
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Festetyper

For forskjellige typer armaturer er det spesifikke funksjoner for festene:

Lysekroner og andre hengende tunge strukturer festes med en krok eller ring

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
  • Banetyper belysningsarmaturer er montert på skinner eller på buss. Denne konstruksjonen består av aluminiumsprofiler med kobberspor. Takket være kablene kan sporbelysningssystemet også installeres på et strekkloft.
  • Bevegelig strenglys kan installeres på takbjelker.
  • Takmonterte lys kan monteres med braketter eller med tverrstang. Armaturet som armaturhuset settes på skrues fast i taket med selvskruende skruer.
  • Innfelte belysningsarmaturer er installert i nesten alle tak med spesielle braketter.

For installasjon på et strekkloft installeres termiske ringer, der det er et hull for en innebygd lampe.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Plasseringsalternativer og avstander

Før du installerer slike enheter, må du tenke over oppsettet. Det er mange ordninger for å plassere taklamper i et rom. For å sikre effektiv belysning må følgende regler overholdes under installasjonen:

  • Lysekronen skal være i midten. I studio må du omtrent bestemme sentrum av det funksjonelle rommet i stuen.
  • Spotlights skal monteres minst 20 cm til veggen.
  • På et strekkloft med sømmer bør inventar bygges i 15 cm fra sømmen.
  • Når du beregner antall lamper etter areal i rommet, bør det antas at en lampe er i stand til å belyse 1,5-2 kvm. m.
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Lyspærer

Lamper har forskjellige indikatorer på lysintensitet og energibesparelse:

For kontorer med undertak er bruk av innfelte armaturer med rasterlamper typisk. Og glødelampen mister terreng i dag. Den erstattes av universelle og økonomiske lysdioder, halogen- og lysrør

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
  • Lysrør eller lysrør er lyskilder for kvikksølvgassutladning med lavt trykk. Lyset deres skader ikke synet, og levetiden og lyseffektiviteten er flere ganger høyere enn for en glødelampe. Blant minusene - betydelige kostnader, farlig kvikksølvinnhold, følsomhet for svært lave eller høye temperaturer.
  • Halogenlamper kalles analoger til glødelamper med en kvartsdiffusor. Lyset til slike lamper er lysere enn lysrørene, de er mer kompakte, modellutvalget er bredere. Levetiden er imidlertid relativt kort.
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
  • Sparepærer ligner halogenpærer i utseende, men lysutbyttet til den tidligere er flere ganger høyere. De er kompakte og har et bredt spekter av farger. Men lampen lyser ikke sterkt umiddelbart etter at den er slått på.
  • LED -lamper eller lysdioder er ekstremt populære i dag. Med all lysstyrken er de ikke skadelige for øynene, og levetiden er lang - med lavt energiforbruk. Imidlertid er kostnaden for slike lyskilder høy.
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Skjemaer

Armaturens form avhenger av rommets design og formål:

Det runde lysarmaturet kan klassifiseres som en klassiker. Den vil passe inn i ethvert interiør, og takket være den riktige formen er lyset fra den spredt jevnt

Små kuleformede eller ovale lamper er egnet for et kjøkken eller en gang, og overdimensjonerte modeller kan installeres i stuen.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
  • Flate lamper med smale halvkuleformede nyanser kalles også "plater" eller "tabletter". Slike modeller er valgt for organisering av generell belysning, så størrelsen på "platene" er vanligvis betydelig. Moderne modeller av halvkule er vanligvis blottet for innredning, og den klassiske versjonen antar sin tilstedeværelse.
  • For å opprettholde en atmosfære av strenghet, er en rektangulær lampe egnet. Korrekte former ser bra ut på kontorer, men hjemme er slike enheter best igjen for ikke-boligområder.
  • Sylindriske former på lysarmaturer, samt en lampe som ligner formen på en kopp eller et glass, er egnet for å plassere lette aksenter i et rom.
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Taklyskilder kan ha uvanlige former - som designet av designeren. For et barnerom kan du for eksempel plukke opp ratt, sky, sol eller andre gjenstander fra verdensrommet

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Dimensjoner (rediger)

Valget av lysekronestørrelse påvirkes av rommets område og takhøyden. For romslige stuer med stor takhøyde kan du velge store og lange hengende modeller. Designet på tynne kjeder vil også se bra ut.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Hvis rommet har et stort område, men taket ikke er for høyt, kan du velge en flat lampe med en stor diameter som ikke overbelaster plassen.

For små rom eller ved sonering av plass er det bedre å foretrekke små spotlights.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Materialer

For produksjon av lamper brukes et stort antall materialer med forskjellige egenskaper i dag:

Det mest budsjettmessige er en plastlampe. Moderne plast er trygg og motstandsdyktig mot høye temperaturer

Et stort utvalg av farger og forskjellige teksturer lar deg lage modeller for ethvert interiør.

Bilde
Bilde

Keramiske lamper er ganske skjøre, så dette materialet brukes ikke så ofte. Mye oftere kan du finne glass- eller krystallmodeller. Glass brukes i moderne lamper, og dyre luksuslysekroner er laget av krystall

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
  • Belysningsarmaturer med stoffskygger gir hjemmet ditt kos. Mange trykk og gardiner gjør modellene mangfoldige, men slike lamper er vanskelige i deres omsorg.
  • Metall brukes overalt i produksjonen av belysningsarmaturer. Både slitesterke smidde modeller og produkter laget av tynt metall er populære. Blant nyansene er bronse-, sølv- og gulltoner populære.
  • Miljøvennlige og rimelige trekamper vil passe inn i ethvert interiør. Imidlertid er de ikke egnet for rom med høy luftfuktighet og krever spesiell forsiktighet. Wicker rotting lampeskjermer ser interessante ut, som nå, i tillegg til terrasser, dekorerer leiligheter.
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Farger

Fargespekteret på taklamper er ganske omfattende, som lar deg velge enfarget eller flerfarget alternativ for ethvert interiør:

  • Hvite lamper ser elegante ut i ethvert interiør. Denne fargen regnes som universell, avhengig av preferanser kan du velge forskjellige nyanser - fra melkeaktig til gjennomsiktig.
  • Svarte lamper passer godt inn i glamorøse interiører, så vel som barokk- og art deco -stiler. I minimalistiske rom vil denne fargen kontrastere med de hvite dekorelementene.
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Fargede modeller skal gjenspeiles i møblene og kombineres med dem. Lyse røde og rosa, gule modeller ser bra ut på barnerommet. For soverom og hvilesteder er det bedre å velge dempede, rolige grønne nyanser og blått

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Stiler

En interessant designerlampe vil bidra til å kompetent fullføre stilen på rommet:

  • Glassmalerier av lamper fra Tiffany vil bli kunstverk i art nouveau- eller art deco -stil. De vil ikke bare demonstrere lysspillet, men også indikere eierens gode økonomiske situasjon.
  • Klassikeren forutsetter valget av en lysekrone med flere lag med et stort antall lånetakere. Ornamenter og gjennomsiktige innlegg oppmuntres.
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
  • Minimalismestilen er preget av enkle former. Farger skal være rene, dekorative elementer - et minimum.
  • Provence eller retro foreslår en klassisk lysekrone med svakt lys. Lampeskjermer i pastellfarger og blomsterpynt er karakteristiske, så vel som en klassisk sjekk.
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Produsenter

I dag er armaturmarkedet overfylt med modeller av innenlandsk og utenlandsk produksjon - for enhver smak og budsjett. Imidlertid regnes europeiske merker som de beste. De mest populære i dag er:

  • Tysk firma Favoritt , og tilbyr sine kunder et bredt utvalg av modeller laget av materialer av høy kvalitet. Selskapet overvåker tekniske innovasjoner og implementerer dem med suksess.
  • Østerriksk selskap Globo dukket opp relativt nylig, men har allerede klart å vinne kjærligheten til kjøpere. Selskapets produkter kombinerer vellykket høy kvalitet og rimelige priser.
  • Odeon lys Er et italiensk merke som tilbyr eksklusive designprodukter. Mange modeller er allsidige, med utmerket kvalitet og rimelige priser.
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
  • Østerriksk firma Eglo prioriterer uvanlig design sammen med den siste tekniske utviklingen. Hvert år gleder selskapet kundene med mange nye produkter.
  • Arte lampe behandler bygg og design med italiensk elegant. Et stort utvalg modeller påvirker ikke produktens upåklagelige kvalitet.
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Hvordan velge stilige modeller for hjemmet ditt?

For forskjellige rom

Basert på typen lokaler, anbefaler designere:

  • For en stue eller hall er det bedre å installere en justerbar lyskilde. Taklamper med dimmer er et utmerket alternativ, og LED -belysning kan brukes til å skape en intim atmosfære.
  • For toalett og bad er det bedre å velge vanntette modeller av lysarmaturer. Vanligvis velges innebygde eller overliggende spotlys for slike rom; lysekroner finnes sjelden.
  • Belysning for en korridor eller gang trenger ikke være lys i det hele tatt. Spotbelysning eller LED -belysning langs veggene er velkommen her. Om nødvendig kan aksenten plasseres i speilområdet.
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
  • For soverommet er det bedre å velge et svakt lys. Diskret design og rolige toner hjelper deg med å slappe av etter en hard dag. En liten lysekrone -modell vil være optimal.
  • Hvis sikkerhet er viktig for et barnerom, er utseendet og funksjonaliteten til belysningsenheter viktig for et tenåringsrom.

Det er bedre å foretrekke stilige moderne lamper, det ville være fint å velge en modell med barnet ditt.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Etter type og høyde på taket

Når du velger en lampe, er det verdt å starte med parametrene i selve rommet:

  • Ikke installer overdimensjonerte lysarmaturer på skråtak. Det er bedre å foretrekke roterende overhead -spotter.
  • For rom med lav takhøyde bør du velge armaturer med en lysstrøm oppover, noe som vil øke den. Ikke kjøp modeller med høyde-tyveri.
  • For stor takhøyde og romslige rom kan du velge en dimensjonal lysekrone med en overflod av innredning, som vil fylle tomrommet. I dette tilfellet bør belysningsenheter ikke henges for høyt; konstruksjoner med lange justerbare suspensjoner er egnet.
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
  • For gipsplater er den optimale løsningen å installere spotter i henhold til en forhåndsplanlagt plan. LED-belysning er relevant når du installerer tak på flere nivåer. En lysekrone kan installeres i midten.
  • For strekkloft bør armaturer velges med forsiktighet, ettersom PVC -stoffet kan deformeres fra overdreven varme eller vekt. Utformingen av armaturene bør skisseres på forhånd, før du strekker deg. For strekklofter bør du velge LED -lamper som (i motsetning til andre) ikke varmes opp.
  • For taklamper vil spotter med LED -lamper og rasterlamper igjen være det beste alternativet. For den mest effektive belysningen av rommet må du på forhånd lage et diagram over plasseringen av enheter.
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
  • Spesialdesignede lamper for denne typen belysning bør installeres på grilyato -tak. De er innfelte belysningsarmaturer og tilsvarer dimensjonene på takpartiene. Høyden på installasjonen deres reguleres av kleshengere, og formen kan være rund eller firkantet.
  • For kassetttyper av tak, som vanligvis monteres i kontorlokaler, brukes rasterlamper. De kan være innebygde eller overhead, og de bruker lysrør eller LED-lamper som lyskilder.
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Vakkert og trendy interiør

En uvanlig dekorasjon av et rom i loftstil vil være en hvit lysekrone med et stort antall svingbare nyanser.

Bilde
Bilde

Høyteknologisk interiørbelysning-belysning rundt omkretsen av rommet og en innebygd plafond med stor diameter.

Bilde
Bilde

En original løsning på kjøkkenbelysningsproblemet vil være en lysekrone med nyanser i form av elementer fra en te -service.

Anbefalt: