Hvordan Bøye En LED -stripe 90 Grader? Hvordan Snu Kontakten Og Bøye Ledningene? Tips For Bøying Av Diodebånd På Skrå

Innholdsfortegnelse:

Video: Hvordan Bøye En LED -stripe 90 Grader? Hvordan Snu Kontakten Og Bøye Ledningene? Tips For Bøying Av Diodebånd På Skrå

Video: Hvordan Bøye En LED -stripe 90 Grader? Hvordan Snu Kontakten Og Bøye Ledningene? Tips For Bøying Av Diodebånd På Skrå
Video: How to BEND your LED Strips around corners I show how on the 5050 RGB and the 3528 IP33 and IP65 2024, Kan
Hvordan Bøye En LED -stripe 90 Grader? Hvordan Snu Kontakten Og Bøye Ledningene? Tips For Bøying Av Diodebånd På Skrå
Hvordan Bøye En LED -stripe 90 Grader? Hvordan Snu Kontakten Og Bøye Ledningene? Tips For Bøying Av Diodebånd På Skrå
Anonim

For hjemmelagde LED -strips var alt enkelt - en montering av hvilken som helst lengde ble loddet på ledninger og pakket i en gjennomsiktig silikonslange. Industrielle lysbånd produseres i lengde, som lar deg kutte dem stykke for stykke - og koble segmentene til hverandre langs relieffet av lokalene.

Bilde
Bilde

Hvordan snu med en kontakt?

For eksempel å passe inn i et ikke-standard tak, der designet gir et ekstra trinn, flertrinnsfall med rette vinkler, må du bøye LED-stripen 90 grader. Det ferdige båndet - i silikon - kan ikke bøyes slik at det gjentar så tett som mulig avlastningen av taket, veggoverganger og trinn på gulvet (hvis gulvet er motlys) . For små overganger kuttes en 12 eller 24 volt tape i fragmenter på steder der det er nødvendig. Da kobles disse fragmentene til enten med kontakter eller ledninger.

90 graders kontakter er den optimale løsningen for brukere som er for late til å jobbe litt med loddejern i høyden.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Det er kontakter for ikke-standard vinkler, for eksempel 45 grader . Justerbare bevegelige kontakter blir utviklet og implementert, noe som gjør det mulig å bøye dem (en eller flere ganger) til ønsket vinkel. Flerdelte kontakter kan skrues opp til flere titusenvis av ganger - til det tynneste, flere mikrometer, gulllaget på dem er slettet, slik det er for eksempel med USB -kontakter. De vanligste kontaktene er med fast vinkel - de brukes som en enkel rotasjon av ledere. Om nødvendig kan båndet enkelt demonteres - og overføres til et annet sted ved hjelp av utbrettede (rette) kontakter. Den enkleste kontakten er en kabeltilkoblede låser eller et stivt hjørneelement som ikke er fleksibelt.

Hvis kontakten bøyes på grunn av lengden på ledningen, vil den tåle mange små bøyninger.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Før du påfører (fester) tapen, før en av delene av tapekuttet langs kuttlinjen inn i kontakten. Trykk enden av båndet inn i kontakten utføres med foreløpig stripping av kontaktene fra det beskyttende skallet (hvis det er noe) . Fest den til overflaten sammen med denne kontakten. Når limet har festet seg og en del av tapen er godt festet til taket eller veggen, setter du den andre delen av tapen inn i kontakten. Lim det på et annet sted. Sørg for at alle kontakter er tilkoblet - hvite og monokrome lysdioder har bare to, trefargede lysdioder har 4 (en vanlig "minus" og separate "plusser"). Hvis båndet er riktig tilkoblet, tennes lampen umiddelbart etter at strømmen er levert fra adapteren eller driveren . For 220 volt bånd når segmentene en betydelig lengde - de kan bare bøyes med en minimum bøyeradius på 5 cm. Skarpere bøyning kan skade lysmonteringen.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Hvordan bøye ledninger?

Ledninger, i motsetning til tape, tåler nesten enhver bøyning. De er ikke "kresne" om bøyeradiusen, siden de bøyes stort sett en gang, når det er nødvendig å gjøre denne bøyen under spesielt vanskelige forhold. Bøyeradiusen kan være lik trådens diameter (med isolasjon). Gjør følgende for å koble til to deler av lysbånd i alle vinkler.

  • kutte og fjerne små biter av wire;
  • kutt tapen (ved kuttpunktet) og rengjør kontaktene;
  • påfør en dråpe loddefluks og dekk de loddede kontaktpunktene med loddetinn;
  • ved hjelp av litt mer loddetinn, lodder du de forberedte trådbitene og lysbåndet.

For hvert loddepunkt brukes 1-2 dråper loddetinn, en dråpe fluss. Fluksen kreves for at lodding ikke skal ta mer enn ett sekund, ellers vil diodebåndet overopphetes, de ledende sporene kan henge etter polymer-foliesubstratet. Lodding er en av de mest pålitelige måtene å koble kontakter på; bare en kontaktboltet forbindelse kan "konkurrere" med den.

Ulempen er umuligheten av å raskt demontere en slik forbindelse.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Nyttige tips

Det er ikke lov å varme LED -stripen med et loddejern i mer enn to sekunder.

Hissing og fordampning av fluksen fungerer som en ekstra kjøleribbe, for ikke å overopphetes sømmen . Ikke forsøm fluksen - den lar deg påføre et lag loddetinn på kobberkontakter og ledninger nesten umiddelbart.

Ikke prøv å bøye kontakten til en rett vinkel . Selv om du gjør dette og kontakten ikke er brutt, vil det om nødvendig være vanskelig å bøye den i samme vinkel. På samme måte gir det ingen mening å bøye en rektangulær kontakt til en utbrettet vinkel på 180 grader, eller å bøye den i den andre retningen. For direkte tilkoblinger brukes enklere adaptere - eller til og med ledninger, som i tilfellet med en loddet forbindelse.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Sørg for at kontaktene brukes til den typen lysbånd du strekker ut. 2 eller 3 pinner vil ikke fungere med 4 eller 5 pinner - og omvendt. Hvis det ikke finnes en passende kontakt, bruk ledningene. For ikke å ødelegge utformingen, for eksempel av taket, bør ledningene passe til fargen på båndet: kontrast er ikke alltid en rimelig løsning.

Det er umulig å bøye selve båndet "kult" (under en liten bøyeradius) - det vil bli skadet umiddelbart . Tapematerialene er ikke designet for denne bruken.

Anbefalt: