Aerosollim: Universell Spray 77 Og 75 I En Boks, Funksjoner I 3M -versjonen, Multi Spray, Abro Og Tuskbond -produkter

Innholdsfortegnelse:

Video: Aerosollim: Universell Spray 77 Og 75 I En Boks, Funksjoner I 3M -versjonen, Multi Spray, Abro Og Tuskbond -produkter

Video: Aerosollim: Universell Spray 77 Og 75 I En Boks, Funksjoner I 3M -versjonen, Multi Spray, Abro Og Tuskbond -produkter
Video: Fordelen med 3M ™ Spray Adhesive 2024, April
Aerosollim: Universell Spray 77 Og 75 I En Boks, Funksjoner I 3M -versjonen, Multi Spray, Abro Og Tuskbond -produkter
Aerosollim: Universell Spray 77 Og 75 I En Boks, Funksjoner I 3M -versjonen, Multi Spray, Abro Og Tuskbond -produkter
Anonim

I dag innebærer mange husholdnings- eller anleggsoperasjoner liming av flere elementer. Det er flere typer universelle forbindelser på markedet som er designet for å fungere med forskjellige materialer. Spesiell oppmerksomhet bør rettes mot aerosollim. Disse blandingene blir stadig mer populære, siden det er mye lettere å jobbe med dem, og effekten er praktisk talt ikke dårligere enn bruk av klassiske formuleringer.

Særegenheter

Teknisk består aerosolkontaktlim av de samme komponentene som klassiske flytende formuleringer. Den skiller seg bare ut ved at den kommer i form av en spray som enkelt kan sprøytes på en bestemt overflate. Produkter av denne typen brukes veldig ofte i dag. Dette skyldes det faktum at aerosolen trenger godt inn selv i de mest avsidesliggende hjørnene, fyller dem og danner et sterkt bånd. Materialet produseres i små bokser i forskjellige størrelser.

Bilde
Bilde

Typer og anvendelsesområde

  • Komposisjoner for papir og tekstilmaterialer. Slike blandinger tillater at stoffer bare fikseres i en viss tid. Etter en tid er de to limte delene lette å løsne. Samtidig er det ingen aerosolspor igjen på den indre overflaten.
  • Lim for folie og film. Monteringsmørtler brukes til permanent binding av slike stoffer. Aerosolen fordamper helt på påføringsstedet.
  • Forbindelser for liming av polyetylen og andre polymerer til metaller og tre. Blant de positive egenskapene til disse aerosolene kan man trekke frem en høy innstillingskoeffisient.
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Avhengig av formål og miljø for bruk, kan aerosollim limes inn i flere underarter

  • Gummilim. Slike produkter er laget på gummibasis, noe som gjør at du kan få høy kvalitet på produktet. Samtidig ødelegger ikke sammensetningen strukturen til gummien, og bidrar heller ikke til at den sprekker eller tørker ut.
  • Spray for plast og metaller.
  • Blandinger for sammenføyning av forskjellige typer teppematerialer (teppe, etc.).
  • Universelt lim. Disse produktene brukes til liming av flere typer materialer (3M og andre merker). Men det bør forstås at mer spesialiserte formuleringer ofte er bedre enn universelle kolleger.
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Anvendelsesområdet for aerosollim er veldig bredt

  • Møbelproduksjon . Her, ved hjelp av slikt lim, er treelementer festet til hverandre. De kan også brukes til å kappe tre med forskjellige typer tekstiler eller plastelementer.
  • Anleggsarbeid . Limet brukes til innredning (medisinske institusjoner, kontorer, etc.). Fester seg raskt til forskjellige materialer for en nesten umiddelbar effekt.
  • Reklame produksjon . På dette området er det etterspurt lim som er i stand til å fungere både med plast og forskjellige polymerer. Med deres hjelp blir det ganske komplekse krøllete dekorative design.
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
  • Tekstilindustri og feltet for å skaffe en rekke menneskeskapte fibermaterialer.
  • Bilindustrien . I dag er det i denne bransjen at aerosoler brukes veldig ofte. Her, ved hjelp av lim, er nesten all dekorasjon festet, samt plastelementer. Dette lar deg eliminere dobbeltsidig tape, som ikke alltid holder delene ganske godt. Disse stoffene brukes også veldig ofte til reparasjon av biler (innvendig trim, vibrasjonsisolasjon, etc.).

Mange formuleringer suppleres med spesielle herdere som forbedrer vedheft og tørkehastighet.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Produsenter

Det moderne markedet er mettet med forskjellige typer aerosollim. Blant all denne variasjonen bør flere populære merker skilles ut.

  • Multi Spray . Universell lim laget i England. Den kan brukes til liming av mange materialer, fra metallprodukter til finerte overflater. Formuleringene er godt egnet for både midlertidig og permanent fiksering. Produsenter hevder at denne aerosolen til og med kan lime murstein, plast og sement, samt asbeststoffer.
  • Abro . Limet er spesielt populært i USA. Men i dag bruker mange det også i landet vårt. Aerosolboksen suppleres med en spesiell dyse som du kan bruke den i veldig tynne lag. Flere typer aerosoler produseres under dette merket: fra universell til spesialisert. Men du trenger bare å bruke den strengt i henhold til instruksjonene på pakken, siden noen forbindelser er veldig aggressive og kan skade overflaten.
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
  • Scotch Weld . De mest kjente aerosolene til dette merket er 75 3M og 77 3M. De brukes i trykkerier der lette materialer må bindes midlertidig. Blant de positive egenskapene er høy gjennomsiktighet og god vedheft.
  • Tuskbond . Lim for forskjellige stoffmaterialer. Den kan brukes til å lime Alcantara, teppe, skinn, flokk, velour og mye mer. I dag er det veldig ofte brukt når du arbeider med bilforretninger.
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
  • Det er i boks . Universallim basert på propan, butan og syntetisk gummi. Brukes til liming av naturskinn, gummi, glass, tekstiler og mer. I dag brukes det veldig ofte i dekorasjon eller reparasjon av bilinteriør.
  • Presto . En annen av representantene for universelle aerosoler. Blant fordelene kan man peke ut tilstedeværelsen av en spesiell dispenser, noe som forenkler arbeidet med disse stoffene.
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Penosil . Denne typen lim er noe mellom aerosol og polyuretanskum. Det brukes som anker for isolering av paneler til fasader eller fundamenter. Svært ofte brukes det i arrangementet av varmeisolasjon.

Det er mange andre typer aerosoler (888, etc.), som også viste seg godt når de jobbet med forskjellige stoffer.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Tips

Aerosollim består av forskjellige aggressive stoffer, som bidrar til vedheft av forskjellige materialer.

Når du bruker den, bør du følge noen få enkle regler

  • Før sprøyting må boksen ristes for å få en jevn sammensetning.
  • Sprøyting bør utføres i en avstand på 20-40 cm fra hovedoverflaten. I dette tilfellet er det viktig å rette strålen på en slik måte at den dekker materialet så mye som mulig uten å falle på ytre gjenstander.
  • Det anbefales å oppbevare sylindere i et tørt rom, men ikke ved forhøyede temperaturer.
  • Selv om limet ofte er luktfritt, må du fortsatt bare jobbe med det i verneklær, noe som forhindrer at blandingen kommer på huden og inni kroppen.
  • Liming av visse materialer gjøres best med spesielle forbindelser. Hvis du lager dekorative mønstre, er det tilrådelig å påføre limet bare med sjablongene som er beregnet for dette.

Vær oppmerksom på at hvis aerosolen er utløpt, kan den fikse en stund. Men det er tilrådelig å sjekke kvalitetsegenskapene før du bruker slike produkter.

Bilde
Bilde

Aerosollim er et unikt produkt , slik at du kan få en pålitelig vedheft mellom forskjellige stoffer. Riktig bruk av formuleringene løser mange komplekse problemer som ikke er så enkle å oppnå ved hjelp av flytende analoger.

Anbefalt: