Madrass Med Uavhengige Fjærer (34 Bilder): Med En Fjærblokk 160x200, Hva Er Det, En Vurdering Av De Beste, For Barn Og Voksne, Anmeldelser

Innholdsfortegnelse:

Video: Madrass Med Uavhengige Fjærer (34 Bilder): Med En Fjærblokk 160x200, Hva Er Det, En Vurdering Av De Beste, For Barn Og Voksne, Anmeldelser

Video: Madrass Med Uavhengige Fjærer (34 Bilder): Med En Fjærblokk 160x200, Hva Er Det, En Vurdering Av De Beste, For Barn Og Voksne, Anmeldelser
Video: IKEA madrass HÖVÅG 2024, April
Madrass Med Uavhengige Fjærer (34 Bilder): Med En Fjærblokk 160x200, Hva Er Det, En Vurdering Av De Beste, For Barn Og Voksne, Anmeldelser
Madrass Med Uavhengige Fjærer (34 Bilder): Med En Fjærblokk 160x200, Hva Er Det, En Vurdering Av De Beste, For Barn Og Voksne, Anmeldelser
Anonim

En syk ryggrad bekymrer mange mennesker. For ryggproblemer er det viktig å få et komfortabelt soveplass som følger kroppens kurver og gir maksimal komfort under søvnen. For disse formålene er en madrass med uavhengige fjærer egnet, som kan tilpasses enhver seng.

Bilde
Bilde

Hva det er?

Den ortopediske madrassen er utstyrt med et ryggstøttesystem, så slike produkter anbefales for personer med vond rygg … Modellen garanterer maksimal komfort under søvn, den fremmer muskelavslapping og lar deg få bedre søvn . Ved kjøp av madrass må forskjellen med avhengige fjærer tas i betraktning. Divisjonen er basert på designfunksjonene til produktene.

Bilde
Bilde

Avhengige fjærer er laget i form av kjegler som er koblet til hverandre . Når det belastes madrassen, klemmes ikke en bestemt fjær, men flere på en gang, på grunn av hvilken blokkens ortopediske egenskaper reduseres.

Den har effekten av en hengekøye, derfor er den ikke egnet for personer med krumning av ryggraden.

Bilde
Bilde

Madrasser med uavhengige fjærer er mer stive og elastiske . Hver fjær er plassert i et etui, så de fungerer autonomt. Takket være dette følger blokken kroppens kurver, noe som bidrar til støtte av ryggraden i en naturlig posisjon og god blodsirkulasjon.

I tillegg knekker disse blokkene ikke om natten, noe som også fremmer god søvn.

Bilde
Bilde

PU -skum, latex, kokos og uavhengig fjærblokk: hva er bedre?

De vanligste madrassfyllstoffene er latex og kokos. Den første er syntetisk og naturlig, den er mer fleksibel og elastisk. Kokosmadrasser er mer stive, de hjelper til med å fikse ryggen i en posisjon.

Et alternativ er mulig når begge materialene brukes samtidig.

Bilde
Bilde

PPU (eller polyuretanskum) er et kunstig materiale med en cellulær struktur . Den er miljøvennlig, lett og har en høy stivhet.

Bilde
Bilde

Vårtyper

Blokkene skiller seg fra hverandre i form og tetthet på fjærene. Med fokus på de listede egenskapene, er det flere typer madrasser som tåler forskjellige belastninger og varierer i holdbarhet. Dette påvirker også prisen på produkter: forsterkede modeller har den gunstigste effekten på ryggraden, men prisen for dem er også høyere.

Bilde
Bilde

Klassifisering av madrasser med uavhengige fjærer:

Lommefjær (TFK, S-500) . Den enkleste typen madrass. Fjærens diameter er 5-6 cm, det er omtrent 220-300 av dem per kvadratmeter. Maksimal støttevekt er 120 kg.

Bilde
Bilde

Flerlomme (S-1000) . Tettheten til fjærene i en slik blokk er nesten dobbelt så høy - på grunn av en nedgang i diameteren.

Bilde
Bilde

Micropocket (S-2000) . Utstyrt med de minste fjærene - bare 2-2,6 cm i størrelse. Tettheten av plasseringen når 1200 stykker per kvadratmeter, på grunn av hvilken modellen er preget av punktelastisitet.

Bilde
Bilde

" Timeglass " … Fjærene er i form av et timeglass og er en innovativ utvikling innen madrasser med uavhengige fjærer. Kombinasjonen av tre fasthetsnivåer gjør modellen egnet for par med betydelige vektforskjeller.

Bilde
Bilde

" Dobbel vår ". Madrassen består av blokker med to fjærer, en stor og en liten. De er plassert i hverandre, den indre har større stivhet, noe som øker det maksimalt tillatte lastnivået.

Bilde
Bilde

Forsterket . For fremstilling av slike fjærer tas de tykkeste fjærene. Madrassene tåler en totalvekt på opptil 150 kg.

Bilde
Bilde

Med stivhetssoner . Madrassen inneholder fjærer med ulik stivhet - for jevn fordeling av laster.

Bilde
Bilde

Navnene på fjærblokkene kan variere fra produsent til produsent, men dette påvirker ikke kvaliteten og levetiden til produktene.

Hjelpestoffer

Fjærblokker (som rammeløse madrasser) inneholder fyllstoffer. Både naturlige og syntetiske råvarer brukes, som levetiden og den endelige kostnaden for produktene avhenger av.

Bilde
Bilde

Så, hva er fyllstoffene:

Polyuretanskum . Kunstig materiale med minneeffekt. På grunn av sine spesielle fysiske og mekaniske egenskaper, får fyllstoffet sakte sin form igjen etter kompresjon og utøver mindre trykk på blodårene.

Bilde
Bilde

Latex . Den har en høyere tetthet og stivhet enn polyuretanskum, og er motstandsdyktig mot slitasje. Et fyllstoff anses naturlig, som inneholder fra 20 til 85% naturgummi. Det meste av latexen finnes i premiummadrasser.

Bilde
Bilde

Holofiber og Struttofiber … Kunstig fiberduk laget av polyestere. Naturlige fibre kan tilsettes dem. Fyllstoffet er preget av tetthet og slitestyrke.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Coira . Kokosfibre impregnert med latex. Den brukes til madrasser med middels fasthet og har en rimelig pris.

Bilde
Bilde

I et forsøk på å redusere produksjonskostnadene kan produsentene bruke tynnere fyllstofflag eller bare plassere det på den ene siden. For å bestemme dette er det nok å sammenligne flere madrasser. En tynn blokk vil raskt mislykkes, vil ha en svak ortopedisk effekt, så du bør ikke jage de reduserte varekostnadene.

Størrelsen

Madrasser av passende størrelse velges for hver seng. Fjærblokker kjøpes for doble, enkle og halvannen modeller. De største madrassene er 160x200 og 140x200 cm. Doble madrasser er designet for par og for de som er vant til å sove i store senger.

De som bor alene kan velge blokker med dimensjoner på 90 × 190 og 160 × 80 cm, og lengden velges avhengig av personens høyde.

Bilde
Bilde

Når du kjøper en madrass, blir dens tykkelse også tatt i betraktning .… Den høye fjærblokken stiger 28 cm over sengoverflaten og er veldig behagelig. Det finnes også kompakte modeller med dimensjoner 125 × 65 × 18, de er beregnet på barn.

Hvor mye veier det?

Et karakteristisk trekk ved fjærblokkene er deres betydelige vekt. I tillegg kan de ofte ikke rulles sammen, noe som gjør det vanskelig å transportere produktene. Derfor anbefales det å finne ut helt fra begynnelsen hvor mye individuelle madrassmodeller veier i gjennomsnitt. For små modeller varierer dette kriteriet fra 10-20 kg, og det avhenger av antall og tetthet av fjærene, typen fyllstoff.

Bilde
Bilde

Vekten på en og en halv madrass er 20-35 kg, modeller for to-ca 45 kg. De tunge inkluderer fjærblokker med lag av latex og kokos. Når de planlegger å kjøpe store modeller, tenker de vanligvis på hvordan de skal transporteres.

Et praktisk alternativ ville være å velge en butikk med levering, siden eieren av leiligheten bare trenger å ta med madrassen.

Livstid

Levetiden til madrasser avhenger av typen fjærer og råvarene som brukes. Produkter av høy kvalitet vil vare i mer enn ett år; det er også modeller som dekkes av 25 års garanti. Maksimal holdbarhet oppnås bare når enheten er skikkelig stellet, rengjort og dampet, sengetøy skiftes regelmessig og madrassdeksler brukes for å beskytte produktet mot smuss og ytre påvirkninger.

Bilde
Bilde

Vurdering av produsenter og modeller

Fjærblokker er konvensjonelt delt inn i grupper avhengig av produsent. Produktene av høyeste kvalitet inkluderer produkter produsert i Europa. Den er i samsvar med allment aksepterte kvalitetsstandarder og er anerkjent av verdenssamfunnet. Billige madrasser av lav kvalitet er laget i Kina. Det er et alternativ når vestlige selskaper åpner en fabrikk i Asia og produserer varer der ved hjelp av originale teknologier.

Bilde
Bilde

Kjente produsenter av uavhengige fjærblokker:

Dreamline . Merket tilbyr et bredt utvalg madrasser som er egnet for senger i alle størrelser. Samlingene inneholder modeller av ulik stivhet, med en ortopedisk effekt.

Bilde
Bilde

" Toris ". Populær er madrasser utstyrt med flere hundre fjærer. Blant de velkjente fjærblokkene kan Platon-modellen skilles ut, som har et gjennomsnittlig stivhetsnivå. Linjen inkluderer madrasser for barn.

Bilde
Bilde

Askona . Innenriksselskap som okkuperer mellomprissegmentet. Det tiltrekker publikum med rimelige priser kombinert med anstendig produktkvalitet. Som fyllstoff i slike madrasser brukes hovedsakelig polyuretanskum.

Bilde
Bilde

Ormatek . Sortimentet er representert med madrasser til forskjellige priser. Det finnes både økonomiklasse -modeller og luksusprodukter for dyre interiører. Samlingene er blant annet representert av blokker med et lite antall fjærer - de anbefales ikke å kjøpes for de med stor vekt.

Bilde
Bilde

Hvordan velge?

Det finnes tre typer madrasser med uavhengige fjærer. Deres adskillelse er basert på fyllstoffets stivhet, som produktets levetid og ytelsesegenskaper er avhengige av:

  • Myke madrasser har en liten bredde, egnet for rimelige senger.
  • Modeller av middels hardhet representerer et optimalt forhold mellom kvalitet og pris. De kjennetegnes ved sin elastisitet og er mye brukt i sengetøy.
  • Den tøffeste fjærblokken har de beste ortopediske egenskapene og er designet for personer med en vond rygg.
Bilde
Bilde

En egen gruppe er tildelt en barnemadrass .… Den har de samme designfunksjonene som modeller for voksne, men den må være av høy kvalitet og stivhet (for å sikre riktig utvikling av en voksende organisme).

Bilde
Bilde

Hvordan lagre og ta vare på det?

For at madrassen skal opprettholde ytelsen i mange år, bør du følge reglene for å ta vare på den. Fjærblokken må snus med jevne mellomrom for å stabilisere den indre strukturen . Det anbefales å gjøre dette en gang hver 1-3 måned.

Du kan ikke hoppe på madrassen, ellers mister den raskt elastisiteten, og når du prøver å brette fjærblokken, kan den deformeres.

Bilde
Bilde

Under rengjøring er kontakt med vann helt utelukket, noe som kan skade både metallfjærene og fyllstoffet. Vær også forsiktig med rengjøringsmidler som kan tære madrassens overflate. For å gjøre det lettere for forbrukerne, har modellene ofte instruksjonsetiketter på enhetene.

Anmeldelser

Forbrukerne merker holdbarheten til madrasser med en uavhengig fjærblokk. Modeller er spenstige og slitesterke, de er holdbare. Madrasser med sider av ulik stivhet er populære: En slik blokk kan vendes avhengig av preferansene til en bestemt person.

Bilde
Bilde

Produktinnehavere bemerker at modellene deformeres mindre over tid og nesten ikke bøyer seg, men disse egenskapene er i stor grad avhengig av det valgte fyllstoffet. Det anbefales å ta en madrass med kokos og latex.

Bilde
Bilde

Den relativt lave prisen er en annen fordel med produktene, takket være at en slik madrass kan kjøpes selv med et begrenset budsjett. Modeller er vanligvis fargenøytrale, så de vil passe godt til alle møbler. Det er også verdt å merke seg at uavhengige fjærblokker presenteres i et bredt spekter av størrelser.

Anbefalt: