Loftseng For Voksne (51 Bilder): Dobbel Loftseng Med Arbeidsområde, Køyemodeller

Innholdsfortegnelse:

Video: Loftseng For Voksne (51 Bilder): Dobbel Loftseng Med Arbeidsområde, Køyemodeller

Video: Loftseng For Voksne (51 Bilder): Dobbel Loftseng Med Arbeidsområde, Køyemodeller
Video: Assembling IKEA SMÅSTAD Loft Bed || Bunk Bed with Built in Desk 2024, April
Loftseng For Voksne (51 Bilder): Dobbel Loftseng Med Arbeidsområde, Køyemodeller
Loftseng For Voksne (51 Bilder): Dobbel Loftseng Med Arbeidsområde, Køyemodeller
Anonim

For en liten leilighet er det veldig viktig å imøtekomme flere funksjonelle områder uten å ofre komforten. Hvis det er nødvendig å plassere enten et soveplass eller et studie på 6 kvadratmeter, er det slett ikke nødvendig å velge en ting. Du kan rasjonelt avhende rutene og plassere begge sonene - bare på forskjellige nivåer. Loftsengen for voksne kombinerer kompakte og funksjonelle møbler og får mest mulig ut av hver meter i rommet.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Designfunksjoner

De viktigste fordelene med en uvanlig seng inkluderer:

  • lagre området på rommet med 2 ganger;
  • muligheten til å kombinere flere funksjonelle områder: soverom, stue, omkledningsrom eller arbeidsrom;
  • pålitelighet og sikkerhet som en vanlig seng;
  • uvanlig og moderne design;
  • lang levetid.
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

En loftseng er en fin måte å kombinere flere soner i et lite rom og unne seg et fullt soverom.

Hovedforskjellen mellom en barneseng og en voksen er størrelsen. Ellers forblir designfunksjonene de samme. Soveplassen ligger på det øvre nivået og kan nås via trapper. Hvordan utstyre ledig plass nedenfor, bestemmer alle selv. De mest populære alternativene:

  • arbeidsområde med datamaskin;
  • lite omkledningsrom eller lagringssystem;
  • sittehjørne med sofa, lenestol eller puff.
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

En voksen køyeseng må ha en solid struktur som tåler en vekt på rundt 200 kg . Derfor foretrekkes naturlig treverk av høy kvalitet. Denne designen vil vare i flere tiår - selv når den utsettes for eksterne faktorer.

Eik, furu og bøk er spesielt holdbare. Men samtidig har festene ikke økt styrke, så risikoen for skader er ikke utelukket. Det er også verdt å merke seg at slike strukturer laget av naturlig tre har en høyere pris. Sponplatesenger er rimeligere, men mindre pålitelige. Modeller er også produsert av kombinerte materialer - for eksempel av tre og fiberplater eller av laminerte sponplater og MDF.

Senger i metall er også tilgjengelig på markedet. Det er nesten umulig å lage dem selv.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Elementene kan kobles sammen ved sveising, noe som vil gjøre strukturen mer pålitelig - og samtidig lett. Men den like pålitelige designen har en hovedulempe: metallets kulde forårsaker ubehag under hvile. Kostnaden vil imidlertid være vesentlig lavere enn prisene på motstykker i tre. Kombinerte konstruksjoner laget av metall og naturlig tre presenteres også.

Størrelsene velges ut fra takhøyden i rommet. Design kan være individuelt og avhenge av kundens ønsker.

Standard rammehøyde er delt inn i 2 typer:

  • fra 130 til 160 cm - lave senger;
  • fra 160 til 180 cm - høye senger.
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Avstanden fra madrassen til taket bør være minst 70 cm. Høye senger tillater maksimal utnyttelse av plassen nedenfor. Noen modeller er opptil tre meter høye. Lave senger er egnet for rom med 2,7 m tak.

Trappens utforming er en viktig faktor ved valg av seng . Enkle vertikale stenger er ikke like enkle å bruke og krever litt tilvenning. Men dette alternativet sparer området i rommet. Stigen kan tas av og stuves når den tar imot gjester eller festes på veggen nær sengen.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

En annen ting er romslige stallkasser i form av trinn. En slik trapp er praktisk, veldig funksjonell og praktisk, og dette er et stort pluss for en liten leilighet, selv om den opptar flere verdifulle kvadratmeter.

For de som er redd for høyder, er det verdt å vurdere modellene med lav seng, som du må klatre etter å ha overvunnet bare tre trinn. Samtidig vil det være nok plass i bunnen for å romme et skrivebord med romslige skuffer.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Av hensyn til beboernes sikkerhet må du umiddelbart ta vare på sidene og rekkverkene i nærheten av soveområdet. Madrassens høyde skal ikke stikke utover avgrensningsbrettene.

Festing av strukturer er delt inn i 3 typer:

  • seng på fire støtter;
  • på to støtter og festet til veggen;
  • spektakulær "flytende" seng med feste i taket.
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Muligheten for å feste sengen i taket ved hjelp av ankerbolter ser veldig uvanlig ut. Men for en slik struktur bør takhøyden være 3-3,5 m, og det er nødvendig å sørge for styrken på takplatene på forhånd.

For større pålitelighet bør strukturen for et par ikke bare holde på fire baser, men også festes til veggen.

Den nye festemetoden innebærer å heve soveområdet i løpet av dagen nesten til nivået i taket og muligheten til å senke det lavere om natten. For dette er guider installert på veggen. Ulempen med denne metoden er at ledig plass på bunnen av sengen alltid skal være ledig.

Bilde
Bilde

Varianter

Ikke anta at en loftseng bare er egnet for én person. Den robuste dobbelmodellen er også egnet for et ektepar. Et stort soverom for to på andre nivå er valgt med streng overholdelse av parameterne til partnerne. Det er nødvendig å ikke bare ta hensyn til vekten og høyden til partnerne, men også vekten til den store madrassen og alle elementene i sengen.

Vanlige modeller av loftsenger:

  • med sofa eller lenestol;
  • med et arbeidsbord;
  • med innebygd garderobe eller separate hyller og skuffer;
  • med en seng til.
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

En dobbel hems med sofa er en fin måte å kombinere stue og soverom. Dette eliminerer behovet for å kjøpe ekstra møbler.

Bilde
Bilde

Slike modeller av et enkelt design presenteres i butikkene. En sammenleggbar sofa kan spille rollen som en ekstra seng. Selv en rimelig pris for slike modeller vil imidlertid ikke være i stand til å glatte ut at det er lite sannsynlig at det vil velge en sofa eller endre den i fremtiden etter din smak.

Versjonen av en dobbeltseng med et gratis nedre område er den beste og mer klassiske . Å bestemme hva du skal plassere nedenfor (et skrivebord eller en sofa), bytte møbler eller omorganisere - alt dette vil ikke være vanskelig.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

En seng med arbeidsområde er den optimale løsningen for folk med mye arbeid og frilansere. Et arkivskap og en lenestol med bord vil passe kompakt under. En seng med en arbeidsplass vil være utførelsen av funksjonalitet. Det vil være behagelig å løse forskjellige problemer her, og datautstyr med papirer vil være på plass.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

For kreative mennesker kan du velge en stor bordplate i ett stykke med det nødvendige settet med hyller og skuffer. Soveområdet ovenpå lar deg raskt bytte fra arbeidsproblemer.

Bilde
Bilde

For lave senger er det mulig å lokalisere det L-formede arbeidsområdet nær køyen. For å lage et skap kan du bruke uttrekkbare moduler.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Arbeidsområdet har ikke alltid køyelengden. Du kan dele plassen nedenfor i flere deler - for eksempel et bord og en garderobe eller en sofa og en hyllenhet. Utformingen av det L-formede loftskomplekset bringer bordplaten ut av køyen og utvider plassen.

Fordeler med å plassere en dobbeltseng med et bord:

  • gjennomtenkt organisering av plass;
  • alle dokumenter og utstyr er plassert på ett sted;
  • rengjøringsprosessen er forenklet.
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Et annet godt alternativ for et lite rom er å kombinere et soveområde og en garderobe.

Bilde
Bilde

Hyller, kommoder og sidebord eller innebygd lukket oppbevaring hjelper deg med å holde rommet ryddig. Den innebygde garderoben vil tjene som ekstra støtte for soveområdet. For lagring av gadgets, bøker og ting som ofte trengs, er lukkede moduler med skuffer egnet.

For en familie med et barn er en køyemodell med en stor seng i bunnen for foreldrene og en på toppen for barnet egnet. Et så kompakt soverom kan finne sted ikke bare i en leilighet, men også for eksempel i et landsted.

Bilde
Bilde

Hvilken variant av møbelkomplekset å velge - alle bestemmer selv, basert på hans ønsker og egenskapene til rommet. Uansett lar loftsengen deg losse plassen og komplementere interiøret med et uvanlig og funksjonelt produkt.

Overnattingsmuligheter i interiøret

Inntil nylig ble loftsenger hovedsakelig produsert for barn og ungdom. I dag har ønsket om å ha et fullt soverom for eiere av små leiligheter blitt mer regelen enn unntaket.

Soverommet (inkludert et område til) ligger ved en vegg. Hvert soveområde må suppleres med individuell myk belysning. Hjørnemodellen kan fylle et sted i et bestemt område av rommet, slik at resten av plassen er ledig.

Innebygde modeller med et individuelt design kan bestilles - med tanke på alle ønsker og behov.

Bilde
Bilde

Hvis den ledige plassen øverst tillater en person ikke bare å ligge, men også å sitte på sengen, kan du plassere hyller for blader, bøker eller for en kopp kaffe.

Anmeldelser

Anmeldelser er forskjellige. Noen kommentatorer er redde for skjøre strukturer og traumatiske trapper, så de nekter å kjøpe loftseng. Det skal imidlertid bemerkes at utformingen av en høy seng ikke utgjør en større risiko enn en konvensjonell.

Bilde
Bilde

En annen ulempe (selv om det er mer til de naturlige egenskapene), tilskriver kjøpere de høye kostnadene ved strukturer. Men prisen på hele settet er lik den totale kostnaden for hvert møbel separat.

Studenter og aktiv ungdom setter pris på all sjarmen til loftsengen. For en leid studioleilighet valgte tre unge mennesker loftsenger i metall med skrivebord under for å spare plass og dele plass.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Mange noterer seg en positiv egenskap ved slike møbler - muligheten til å skjule alt unødvendig under sengen, eller rettere sagt, i den innebygde romslige garderoben.

På plussiden inkluderer kjøpere også muligheten til å la et krøllete teppe og en krøllet pute ligge på sengen, som ingen vil se. Mindre støv legger seg på den øvre delen av sengen. I den kalde årstiden er det mye varmere oppe for å sove, men om sommeren er det ikke nok luft.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Rammen av tresenger med fire baser er ganske allsidig. Hvis en design på to nivåer ikke lenger er nødvendig, kan du redusere høyden på beina slik at du får en seng av standardstørrelser.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

For standard tak 2, 7 m, passer loftsengen med en strekk. Du må velge mellom å være trang ovenpå (mindre enn 70 cm ledig plass mellom madrassen og taket) og en liten plass under.

Her er hva du skal se etter når du velger en loftseng:

  • tilstedeværelsen av spesielle sider med en høyde på 30-40 cm er en forutsetning ikke bare for barnesenger, men også for voksne;
  • sengestrukturens stabilitet;
  • avstanden fra madrassen til taket må være minst 70 cm;
  • stigen må være stabil;
  • strukturen må være laget av miljøvennlige materialer.
Bilde
Bilde

Loftsengen er mer egnet for rom som ikke er standard med store tak og ekstra nisjer. Dimensjonene til hele settet er ganske imponerende. For en fullverdig seng for et par bør bredden være minst 1,4 m, og lengden - 2 m.

Å lage en seng med egnede egenskaper vil ikke være vanskelig for en erfaren håndverker. Tross alt er det ikke alltid standardmodellen som er egnet for en bestemt løsning. For å gjøre dette må du tenke over strukturen, kjøpe brett med passende tykkelse og styrke, montere strukturen til de nødvendige dimensjonene.

Beregn hvor mye ledig plass som er igjen i rommet, om det vil være behagelig å bo i et slikt miljø.

Det kan være mange alternativer for å bruke plassen under sengen, men det er viktig å ikke glemme sikkerhet og komfort. Å sove i andre etasje, i et lukket koselig hjørne, bør være barnslig magisk og trygt.

Anbefalt: