Lenestol På Soverommet (51 Bilder): Liten For Avslapning Og Andre I Det Indre Av Soverommet, Modelldesign, Viktoriansk Og Moderne For Avslapning

Innholdsfortegnelse:

Video: Lenestol På Soverommet (51 Bilder): Liten For Avslapning Og Andre I Det Indre Av Soverommet, Modelldesign, Viktoriansk Og Moderne For Avslapning

Video: Lenestol På Soverommet (51 Bilder): Liten For Avslapning Og Andre I Det Indre Av Soverommet, Modelldesign, Viktoriansk Og Moderne For Avslapning
Video: DENNIS - Lenestol 2024, Kan
Lenestol På Soverommet (51 Bilder): Liten For Avslapning Og Andre I Det Indre Av Soverommet, Modelldesign, Viktoriansk Og Moderne For Avslapning
Lenestol På Soverommet (51 Bilder): Liten For Avslapning Og Andre I Det Indre Av Soverommet, Modelldesign, Viktoriansk Og Moderne For Avslapning
Anonim

Oppsettet av soverommet krever obligatorisk tilstedeværelse av senger, nattbord og garderobe, men ytterligere bekvemmelighet kan gis av en liten lenestol. Mange undervurderer funksjonaliteten til disse møblene, selv om det kan gjøre radikale endringer i interiøret. Hva er stolene for soverommet og hvordan du velger den optimale modellen - alt dette vil bli diskutert i vår artikkel.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Funksjoner, fordeler og ulemper

En lenestol på soverommet skaper en liten komfortsone hvor du kan slappe av komfortabelt med en interessant bok, ta en kopp varm te, lage håndverk eller bare slappe av etter en hard dag på jobben. Å installere en stol i dette rommet har følgende fordeler:

  • lar deg sette deg ned og slappe av uten å rynke sengeteppet;
  • du kan alltid legge et teppe på det om natten;
  • stolen kan brukes som et sted å oppbevare ekstra puter, en badekåpe eller myke leker - slik at de ikke kommer i veien for sengen;
  • i kjølig vær, kan du legge et ekstra teppe på det på forhånd hvis det blir kaldt om natten;
  • lenestolen har alle muligheter til å bli en stilig aksent i det indre av rommet - et stort utvalg av moderne modeller lar deg velge det beste alternativet for hver stilistisk løsning i rommet.

Stolene har ingen vesentlige ulemper. Men hvis et lite rom er tildelt rekreasjonsområdet, kan stolen skape effekten av visuell overbelastning av plassen.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Varianter

Den moderne møbelindustrien tilbyr flere stolalternativer for installasjon på soverommet.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Klassisk

Klassiske modeller er utstyrt med armlener - dette er veldig viktig, ellers kan du ikke slappe av. Disse modellene er vanligvis myke . De mest moderne produktene inkluderer høy tilbakelent rygg og fotstøtte, noe som øker brukervennligheten betydelig.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Eggestol

For elskere av ekstraordinært interiør kan vi anbefale en eggestol. Det kjennetegnes ved sin avrundede geometri, som harmonisk passer inn i en rekke moderne interiører, gir en absolutt følelse av komfort, samtidig som den garanterer fullstendig sikkerhet. På grunn av modellens designfunksjoner når avviket fra den vertikale aksen 30 grader. I henhold til installasjonsmetoden kan de være av to typer.

Gulvkonstruksjoner , som navnet antyder, er installert på gulvet, mens stabiliteten til "egget" er gitt av et ekstra stativ med et bredt underlag eller et kors.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Suspenderte modeller festet til et spesielt stativ eller til takbjelkene. Slike modeller er veldig populære fordi de lar deg svinge.

Bilde
Bilde

Gyngestol

Gyngestoler har vært etterspurt i mer enn ett århundre. Målte frem og tilbake bevegelser virker beroligende, fremmer avslapning og lar deg håndtere stress og nervøs spenning. Slike møbler er spesielt relevante i rommet til en ung mor - målt rocking luller barnet og lar kvinnen få en god natts søvn. Avhengig av utformingen av basen på gyngestoler, er det flere varianter.

Produkter på løpere . De ligner visuelt på en stor stol med armlener og høy rygg. Slike stoler er preget av pålitelighet og brukervennlighet; noen produkter er i tillegg utstyrt med benstøtte.

Bilde
Bilde

Gli . Disse stolene er satt statisk og gynging oppnås gjennom bevegelse av setet. Den er festet til basen gjennom hengsler, mens mekanismen fungerer helt lydløst. Om ønskelig kan du endre vinkelen på ryggstøtten i området fra horisontal til vertikal.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Ringbærende rockere . Slike modeller fungerer på grunn av våren - den utfører rytmisk svingning.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Rammeløs

Rammeløse lenestoler har blitt populære de siste årene. De er spesielt relevante på soverommet, siden de ikke tar mye plass, men samtidig lar de deg slappe av musklene så mye som mulig på grunn av evnen til å ta form av kroppen . Disse modellene er imidlertid ikke egnet for eldre eller brukere med muskel- og skjeletthemning, ettersom mangel på støtte kan gjøre det vanskelig for dem å løfte.

Slike stoler er enkle å omorganisere, de har avtagbare deksler, så de er enkle og enkle å rengjøre, om nødvendig kan du alltid raskt oppdatere fyllstoffet.

Moderne modeller av rammeløse stoler presenteres i en rekke forskjellige former - ottomaner, pærer, baller og puter.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Dimensjoner

Lenestolen på soverommet kan ha mange forskjellige dimensjoner. De er ikke regulert på noen måte, derfor velger hver bruker selv bestemte størrelser, kun avhengig av personlige preferanser og sin egen visjon om soveromsmiljøet. Følgende prinsipper bør imidlertid overholdes:

  • stolens dimensjoner skal være proporsjonale og i harmoni med parameterne for resten av møblene i soveblokken; hvis du har en liten enkeltseng, vil massive lenestoler være upassende her og omvendt;
  • for et lite soverom er det bedre å velge kompakte produkter eller rammeløse stoler;
  • i soverom innredet med massive tremøbler, kan du bruke større modeller i klassisk design.
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Design og farger

Lenestolen på soverommet må velges under hensyntagen til interiørets generelle stil og fargeskjema, ellers vil det se ut som et fremmedlegeme.

Den enkleste designen innebærer bruk lenestoler i nøytrale nyanser av naturlig tre … Det er ikke noe sted for massive dekorative elementer, selv om lett utskjæring vil være veldig nyttig. Slike produkter samsvarer perfekt med henholdsvis Provence -stilen, og fargeskjemaet her skal være hvitt, pistasj, lys lilla eller naken.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Empire -stilen er preget av lenestoler av tre, trukket med silke eller brokade . Slike møbler er utstyrt med høy rygg og armlener, de kjennetegnes ved grasiøse kurver og en overflod av innredning.

Bilde
Bilde

På et soverom innredet i barokk- eller rokokostil , lenestoler med ben i form av dyrepoter vil passe harmonisk inn. Slike produkter er dekket med skinnende lakk, dekorert med utskjæringer, samt innlegg eller mosaikk. Fløyel eller sateng brukes som polstermateriale.

Bilde
Bilde

For moderne strømlinjeformede former er karakteristiske, og fargetone utføres vanligvis enten i nakne toner eller omvendt i kontrasterende.

Bilde
Bilde

Ideer brukes ofte i moderne interiør minimalisme eller hi-tech … Slike stoler har en lav sitteposisjon; glass og forkrommet metall brukes oftest som materialer. De foretrukne fargene er svart, hvit og grafitt.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Valgtips

Før du går til butikken for en ny soveromsstol, bør du vurdere en modell som passer dine behov. Hvis du ikke skjermer ut på forhånd i henhold til noen kriterier, kan butikken ganske enkelt bli forvirret av bredden på modellene som presenteres. Så før du kjøper, må du svare på følgende spørsmål:

  • Hvordan planlegger du å bruke stolen på soverommet - vil du lese om den på dagtid, eller trenger du å ligge i nærheten av den syke sengen, eller planlegger du å rocke babyen din mens du sitter i stolen?
  • om du vil gjøre lenestolen til et lyst aksentelement i interiøret, eller tvert imot foretrekker at den smelter sammen med soverommets generelle innredning;
  • hvilken del av romrommet kan du tildele for ekstra møbler.

Viktig! Sørg for å vurdere alder og livsstil til eierne av rommet, så vel som de fysiske parameterne til brukerne - husk at jo lavere stolen er, desto vanskeligere vil det være for en høy person å komme seg ut av den uten assistanse.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Vær oppmerksom på flere parametere i butikken

  • Materiale . Gi preferanse til miljøvennlige og allergivennlige materialer, de må være praktiske og holdbare. I tillegg bør du ikke ha problemer med å rengjøre dem. Sørg for å be om hygieniske og hygieniske sertifikater for produktene som tilbys deg.
  • Dimensjoner . Stolen skal ikke hindre bevegelse rundt soverommet eller blokkere passasjen til sengen, garderoben og døren.
  • Utførelse . Ikke vær lat for å undersøke stolen nøye - den må gjøres "samvittighetsfullt". Eventuelle skader, deformasjoner og andre feil er ikke tillatt. Trekket skal være jevnt strukket, tilstedeværelsen av utstående tråder, riper og revne områder indikerer direkte en dårlig kvalitet på produktet. Vurder kvaliteten på fyllstoffet også. For å gjøre dette, gjør en liten test - trykk på stolen. Etter at du har fjernet hånden, bør depresjonen raskt gå tilbake til sin opprinnelige posisjon. Hvis dette ikke skjedde, er det bedre å nekte kjøpet - en slik stol vil tjene deg i veldig kort tid.
  • Det er tilrådelig å kjøpe produkter fra pålitelige produsenter .har et godt rykte i markedet.

Selvfølgelig koster merkemøbler mer, men driftstiden for slike produkter er mye lengre, og det oppstår vanligvis ingen problemer under bruk.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Eksempler i interiøret

Stoler på soverommet brukes til avslapning og behagelig hvile på dagtid, og derfor bør de være koselige, trygge og enkle å bruke. Imidlertid bør ikke mindre oppmerksomhet rettes mot design.

I klassisk interiør vil viktorianske boudoirstoler være passende

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

For moderne soverom vil høyteknologiske minimodeller være en god løsning

Bilde
Bilde

De siste årene har det dukket opp mange originale modeller av stoler, som kan bli et høydepunkt i interiøret

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Moderne lenestoler presenteres i en rekke farger - disse kan være hvite modeller, lenestoler i en vakker gul farge eller en nyanse av blått kvarts

Anbefalt: