Prorab Kultivatorer: Funksjoner I Modellene GT 65 BT (K), GT 70 BE, GT 40 T Og Andre. Brukermanual. Valg Av Vedlegg

Innholdsfortegnelse:

Video: Prorab Kultivatorer: Funksjoner I Modellene GT 65 BT (K), GT 70 BE, GT 40 T Og Andre. Brukermanual. Valg Av Vedlegg

Video: Prorab Kultivatorer: Funksjoner I Modellene GT 65 BT (K), GT 70 BE, GT 40 T Og Andre. Brukermanual. Valg Av Vedlegg
Video: Original Ford GT40 MKII Start Up and Revs - EPIC V8 Sound! 2024, April
Prorab Kultivatorer: Funksjoner I Modellene GT 65 BT (K), GT 70 BE, GT 40 T Og Andre. Brukermanual. Valg Av Vedlegg
Prorab Kultivatorer: Funksjoner I Modellene GT 65 BT (K), GT 70 BE, GT 40 T Og Andre. Brukermanual. Valg Av Vedlegg
Anonim

Motorkultivatoren Prorab er en populær type landbruksmaskiner og er en seriøs konkurrent til dyre gående traktorer. Populariteten til modellene skyldes deres høye ytelse, allsidighet og lave pris.

Bilde
Bilde

Særegenheter

Motorkultivatorer fra Prorab produseres av et kinesisk selskap som spesialiserer seg på produksjon av små mekaniseringsprodukter for landbruksbehov. Selskapets produkter er av høy kvalitet montering, bruk av gode materialer og sertifiserte komponenter. Dette gjør at selskapet kan konkurrere på like vilkår med mange europeiske produsenter og levere høykvalitets og holdbart utstyr til det internasjonale markedet. I motsetning til produktene fra verdenskjente selskaper, er Prorab-modellene rimelige.

Dette skyldes ekstremt billig arbeidskraft, men ikke på noen måte den lave kvaliteten på enhetene som produseres.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Anvendelsesområdet for kultivatorer er ganske bredt: enhetene brukes aktivt til å dyrke tomter , koke poteter og bønner, danne senger, skjære furer, pumpe væsker og transportere små laster. Kultivatoren er kompatibel med de fleste typer moderne vedlegg, så det er som regel ingen problemer med utstyret. I tillegg har nesten alle produserte modeller en sammenleggbar design, noe som i stor grad forenkler lagring og transport. Motorkultivatoren Prorab oppfører seg perfekt på leire og tung jord og kan brukes til behandling av områder med vanskelig terreng. Imidlertid er de optimale forholdene for bruk av enheten områder på opptil 15 dekar med myk jord og ingen steiner.

Fordeler og ulemper

Som alle landbruksmaskiner har Prorab -kultivatoren både styrker og svakheter. Fordelene inkluderer økonomisk drivstofforbruk, som har en positiv effekt på budsjettet, og veldig enkel kontroll av enheten. Enheten er preget av høy manøvrerbarhet og jevn kjøring, og de høydejusterbare håndtakene lar deg justere den til høyden din. I tillegg gir produsenten en garanti for beskyttelse mot utilsiktet tenning av enheten, noe som gjør bruken helt trygg.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

For enkel bruk er kultivatoren utstyrt med et belysningssystem, som lar deg ikke slutte å jobbe om natten . Mange forbrukere merker også den praktiske plasseringen av hovedtastene og kontrollspakene på håndtaket, noe som gjør det enkelt å bytte hastigheter, kontrollere gassen og bremse. Fordelene inkluderer kultivatorens evne til å arbeide under høye og lave temperaturer - dette gjør at den kan brukes i området fra -10 til 40 grader.

Det gjøres også oppmerksom på enhetens evne til å operere med lavoktanbensin, utmerket manøvrerbarhet og tilgjengelighet av reservedeler.

Imidlertid har slike enheter sine ulemper. Disse inkluderer lav utholdenhet for mekanismer når du arbeider med jomfruelig jord, samt rask overoppheting av motoren ved transport av varer som veier over 500 kg. For ærlighetens skyld skal det bemerkes at modeller av denne klassen ikke er beregnet for spesielt tunge belastninger, og i slike tilfeller er det bedre å bruke en bakovergående traktor.

Bilde
Bilde

Vedlegg

Selskapet Prorab har lansert produksjon av redskap for motorkultivatorer, som presenteres i et stort utvalg. Hiller. Denne enheten er spesielt populær blant eiere av potetåker. Med sin hjelp kan du fjerne ugress og putte poteterader, samtidig som du danner høye og pene rygger. Potetgraver og potetplanter brukes også ofte av sommerboere når de skal plante og høste poteter. Enhetene letter det harde fysiske arbeidet som vanligvis er forbundet med dyrking av denne avlingen.

Tappene er metallhjul med en dyp skrå slitebane, som gir pålitelig trekkraft til kultivatoren med bakken og forhindrer at maskineri setter seg fast.

Bilde
Bilde

Kutteren er designet for å løsne jorda, fjerne ugress og dyrke jomfruelige landområder . For motorkultivatorer brukes sabelformede modeller hovedsakelig, men for kraftige prøver er bruk av "kråkeføtter" tillatt. Adapteren er en metallramme med et sete og er designet for at operatøren skal kunne betjene kultivatoren mens du sitter. Denne funksjonen er veldig nyttig når du transporterer varer og når du behandler store områder. Slåmaskinen er designet for høsting av fôr til storfe, fjerning av ugress og gressklipping.

En tilhenger eller vogn brukes til å transportere varer som veier mindre enn 500 kg og festes til kultivatoren ved hjelp av en universalfeste.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

En enkeltradig plog lar deg pløye jomfruelige land og kan trenge 25-30 cm dypt ned i jorden. Pumpen er nødvendig for pumping eller pumping av væsker og brukes ofte i kombinasjon med sprinklere for vanning av plantasjer.

Når du velger en kultivator, må du imidlertid huske på at de fleste av de ovennevnte redskapene kan brukes med modeller med en kapasitet på over 6 liter. med. Dette gjelder plog, adapter og vogn. Derfor, før du kjøper en motorfreser, er det nødvendig å bestemme mengden og typen arbeid, og først etter det velge både enheten selv og vedleggene.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Varianter

Klassifiseringen av Prorab motorkultivatorer utføres i henhold til flere kriterier, hvis grunnleggende er enhetens type motor. I henhold til dette kriteriet skilles to typer enheter: bensin og elektrisk.

Motoriserte kultivatorer med elektrisk motor er presentert i to modeller: Prorab ET 1256 og ET 754 . Enhetene er små i størrelse, lav effekt - henholdsvis 1, 25 og 0,75 kW, og har en liten arbeidsbredde, ikke over 40 cm. Slike enheter er utstyrt med ett fremovergir og er beregnet for bruk i drivhus, drivhus og andre små mellomrom. I tillegg gjør Prorab ET 754 det enkelt å håndtere små blomsterbed og hager foran. Prorab ET 1256 er godt egnet for å løsne lett jord i tidligere bearbeidede små områder.

Bensinmodeller presenteres mye bredere og er delt inn i tre typer: lett, middels og tung.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Lette kultivatorer er utstyrt med motorer med en kapasitet på 2, 2-4 liter. med. og veier i gjennomsnitt 15-20 kg . Den bestselgende modellen for lette enheter er Prorab GT 40 T. Denne enheten er utstyrt med en firetakts 4 hk motor. med., har et gir forover og bakover, er i stand til å utdype med 20 cm og fange opp opptil 38 cm bredt. Enheten er utelukkende designet for arbeid i mykt underlag. 140cc motoren har en sylinder og startes manuelt.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Mellomdrevne motorkultivatorer representerer den mest tallrike kategorien av modeller og har en kapasitet på 5 til 7 liter. med. En av de kjøpte er Prorab GT 70 BE -motorfreseren med en kapasitet på 7 liter. med. Enheten har en kjedereduser, beltekobling, er utstyrt med gir forover og bakover og veier 50 kg.

Diameteren på arbeidskutterne er 30 cm, drivstofftankens volum er 3,6 liter, typen motorstart er manuell. Arbeidsbøtten har en bredde på 68 cm.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Den dieselprofesjonelle modellen Prorab GT 601 VDK er ikke mindre populær . Enheten har en girreduksjon, kraftuttaksakselen sørger for en pumpetilkobling, pneumatiske hjul er utstyrt med en sildbeinbeskytter, og dreieknappen kan rotere 360 grader. Kraften til enheten er 6 liter. med., og motorvolumet når 296 cm3. Girkassen har to hastigheter forover og én bakover, vekten på utstyret er 125 kg. Også bemerkelsesverdig er 7 hk Prorab GT 65 BT (K) -modellen. med. og en motorvolum på 208 cm3. Enheten er i stand til å pløye bakken til en dybde på 35 cm og har en arbeidsbredde på 85 cm. Prorab GT 65 HBW har lignende egenskaper.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Tunge alternativer er representert av kraftige enheter som er i stand til å behandle 1-2 hektar og arbeider med alle typer vedlegg. De mest populære i denne klassen er Prorab GT 732 SK og Prorab GT 742 SK . Kapasiteten deres er 9 og 13 liter. med. følgelig, noe som gjør at de kan brukes på lik linje med kraftige walk-behind traktorer. Arbeidsbredden på enhetene er 105 og 135 cm, og nedsenkningsdybden i bakken er henholdsvis 10 og 30 cm.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Brukermanual

Prorab rotokultivator må kjøres inn umiddelbart etter kjøp. Som regel selges utstyret helt klart til bruk, men det er tider når du må justere ventilene, kontrollere beltestrammingen og trekke i gjengede tilkoblinger. Enheten kan brukes umiddelbart etter kjøp. Før første start må du fylle på motor og girkasseolje og fylle bensintanken.

Deretter bør du starte motoren og la den være i drift med redusert turtall i 15-20 timer.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Under innkjøringen låses delene og arbeidsgapet kalibreres. Det anbefales å slå av motoren i 15 minutter annenhver time, og etter at den har avkjølt litt, start den på nytt. Når motoren går, må du sørge for at det ikke er unødvendige lyder og rasling - motoren skal ikke "trippel", vibrere eller gå i stå. Etter innkjøring må den brukte motoroljen tappes og fylles på med ny. I fremtiden må den endres hver 100. driftstime.

Fra de generelle anbefalingene kan følgende posisjoner skilles:

  • når du arbeider med en kultivator på tung jord, er det nødvendig å slå av motoren med jevne mellomrom og la maskinen hvile;
  • i tilfelle enheten skal begraves i bakken, må vekter brukes;
  • for myk jord bør det brukes et andre, raskere gir.

Det er nødvendig å fylle motor og girkasse bare med oljer beregnet på dette og bruke SAE 10W30 som maskinolje, og TAD-17 eller "Litol" som transmisjonsolje.

Anbefalt: