Musikkbokser (34 Bilder): Jakos Mekaniske Boks Med Egen Melodi Og Andre Modeller. Skapelsens Historie. Hvordan Fungerer De?

Innholdsfortegnelse:

Video: Musikkbokser (34 Bilder): Jakos Mekaniske Boks Med Egen Melodi Og Andre Modeller. Skapelsens Historie. Hvordan Fungerer De?

Video: Musikkbokser (34 Bilder): Jakos Mekaniske Boks Med Egen Melodi Og Andre Modeller. Skapelsens Historie. Hvordan Fungerer De?
Video: Afslappende zen-musik med vandlyde • Fredfyldt baggrundsstemning til spa, yoga og afslapning 2024, April
Musikkbokser (34 Bilder): Jakos Mekaniske Boks Med Egen Melodi Og Andre Modeller. Skapelsens Historie. Hvordan Fungerer De?
Musikkbokser (34 Bilder): Jakos Mekaniske Boks Med Egen Melodi Og Andre Modeller. Skapelsens Historie. Hvordan Fungerer De?
Anonim

Musikkboksen er et vintage stykke assosiert med romantikk, antikviteter, fullt av hemmeligheter og familiehistorier og grasiøs antikk. Og det er faktisk litt magi i musikkboksen, en spesiell teft. En fantastisk ting fra fortiden passer perfekt inn i det moderne interiøret og blir en lys dekorativ del av det . Og også en musikkboks er en flott gave og en måte å hyggelig overraske en du er glad i.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Skapelsens historie

De første jukebokslignende maskinene har vært kjent siden tidlig middelalder. Utmerkede eksempler på slike enheter ble funnet i Bysantium og i noen arabiske land i øst. Moten for musikkbokser kom til Europa på 1700 -tallet . Og dette skyldes utviklingen av klokkemekanismer. Først var det musikalske snusbokser, som senere ble omgjort til bokser.

Takk til Genève urmaker Antoine Favre for den første musikalske mekanismen. Han bygde mekanismen inn i klokken og, mer interessant, i parfymeflasken. Unike snusbokser var kompakte og gjemte seg lett i lommen. I 1815 ble den første fabrikken åpnet i Genève, som spesialiserte seg på produksjon av kasser . Grener av denne produksjonen ble snart etablert i USA. Men den antikke kunsten har kanskje ikke nådd oss. Den "store depresjonen" som Vesten opplevde i forrige århundre etterlot ingen sjanse for retningen. Etter et par tiår begynte antikke bokser å bli etterspurt, og disse enhetene begynte å dukke opp i forretningsplanene til gründere igjen.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

De første boksene ble laget på en metallskive; på begynnelsen av 1800 -tallet dukket det opp en vals i mekanismen. I skjæringspunktet mellom 1800- og 1900 -tallet kom salgsautomater på papirstappet tape på markedet . Dette er pianoforte-tillegg som ble til pianoreprodusenter: høyteknologiske enheter for den tiden gjorde det mulig å nyte fremførelsen til kjente pianister. Musikernes skuespill ble også spilt inn på hullbånd. Men grammofoner begynte å konkurrere med denne teknikken, de kunne gjengi stemmen, og vant derfor denne kampen. I dag produseres musikkbokser med sin egen melodi for enhver smak: de kan være lagringsplass for smykker som også høres ut. Modeller er tilgjengelige i en rekke forskjellige stiler - fra hi -tech til retro, fra lakoniske og enkle enheter til komplette kopier av antikviteter.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Enhet

Det er 4 baser i en standard musikkboks: et håndtak, en sylinder med pinner og en flat kam og seng (alle delene er på den). Mekanismen til produktet kan være manuell eller svingete . Som du kanskje gjetter, må en manuell eller viklingsenhet snus, mens en mekanisk en automatisk høres ut. Og selv om det andre alternativet virker enklere, foretrekker mange elskere av slike retro -dimser modeller med et håndtak som må vrides.

Hvordan virker det:

  • et roterende håndtak roterer en sylinder med pinner, de klemmer en stålkam laget av mange tenner av ulik lengde;
  • håndtaket eller nøkkelen vikler fjærmekanismen, noe som forlenger spillet av melodien.

Og mer komplekse stykker har også en tromme og små klokker som gjør melodien uttrykksfull.

Hvis boksen ikke spiller én, men flere melodier, betyr det at enheten inneholder mer enn ett sett.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Driftsprinsipp

Lyd skapes av tynne stålplater som varierer i lengde og tykkelse. De er plassert i den akustiske boksen i en bestemt sekvens - en harmonisk skala. For å trekke ut lyd fra esken, må du rotere trommelen . Det fungerer slik: pinnene på trommelen er plassert i henhold til den tiltenkte melodien. Hvis du roterer trommelen jevnt, vil pinnene berøre platen i nøyaktig riktig rekkefølge. Og hvis du omorganiserer pinnene, får du en annen melodi.

Opprettelsen av en musikalsk konstruksjon er en prosess like grasiøs og omhyggelig som selve skapelsen av musikk. For eksempel er sylinderpinner laget for hånd. Scenen er smykker, fordi den ikke kan mekaniseres.

Kvaliteten på stålet som brukes til produksjon av kammen er også viktig.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Materialer

Tradisjonelt var musikkbokser laget av tre. Bare verdifulle tresorter ble brukt, derfor er det ikke overraskende at unike produkter ble overført fra generasjon til generasjon, og tiden ødela dem ikke. De var utsøkt dekorert, og dette var hovedkonkurransen mellom modellene: innlagt med steiner, bånd, perler, bruk av dyre stoffer og elfenben.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Metallbokser konkurrerte med treprøver . Noen av dem representerte en liten kommode med to eller til og med tre skuffer. Som et dukkeprodukt tiltrukket og tvunget det til å åpne alle esker umiddelbart: den øvre delen var opptatt av boksens mekanisme, og i de to nedre var det mulig å lagre smykker.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Separate esker ble laget i form av et piano, litt senere - i form av en grammofon . Moderne masseproduserte esker ser mye mer beskjedne ut enn forgjengerne, men de er også rimeligere prismessig. Hvis du vil gi en gave til en voksen, bør det være et vintagestykke, men jenter under 12 år tar gjerne imot en moderne eske med delikate nyanser med dansende ballerinaer eller for eksempel enhjørninger som gave.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Produsentoversikt

Hvis du er en samler av musikkbokser, vil du absolutt strebe etter å sikre at alle storhetene ved produksjonen av disse utsøkte elementene lå på hyllen din. Sveitserne gir en følelse ikke bare i produksjonen av dyre klokker med høy presisjon, men også når det gjelder å lage musikkbokser. Ta et selskap for eksempel Reuge musikk : merkevaren er allerede et og et halvt århundre. Og historien begynte med urmakeren Charles Rouge, hvis sønn flyttet fra urmakeri til produksjon av fasjonable musikkasser.

Et italiensk selskap konkurrerer med det sveitsiske merket Ercolando , hvis viktigste hit er modell "White glory " … Til i dag jobber håndverkere for hånd, etter gammel teknologi. Skap er et like godt valg. Hilltop , som er stilisert som de beste eksemplene på 1700 -tallet. Kan ikke klage på mangel på etterspørsel og firmamodeller Jakos : Sant, det er ingen antikk eleganse fra dem. Dette er mer lakoniske modeller, men alle med de samme herlige temaene - ballerinaer, feer, prinsesser, jenter og bjørner.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Designalternativer

Og her begynner det mest interessante valget: hvilket tema esken vil ha, om du bestemmer deg for kopier av gamle produkter og mer moderne alternativer. De mest populære modellene er som følger.

Piano . Det som kalles en klassiker av sjangeren. Det vil dekorere det klassiske og nyklassisistiske interiøret, vil være en flott gave til kjenneren av retro og små elegante gaver. En flott gave til en musikklærer.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Pirates of the Caribbean . Den berømte filmen i flere deler inspirerer tenåringer den dag i dag. Og hvis barnet ditt (eller deg selv) ikke er motvillig til å "skjule" en slik fan hjemme, vær oppmerksom på de brutale oppviklingskassene med bildet av Jack Sparrow.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

To hjerter . En romantisk boks som vanligvis gis til elskere, nygifte eller de som feirer bryllupsdagen. Laget i forskjellige farger, er den mest populære modellen i et mørkt etui med en gyldenrød "kjerne".

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Svanesjøen . Skap med grasiøse ballerinaer er et gjenkjennelig bilde elsket av mange generasjoner. En fantastisk gave fra fortiden. Har mange variasjoner.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Med et dansende par . Et annet klassisk alternativ som kan minne deg om begynnelsen på et forhold, en vakker og bekymringsløs tid. En vinn-vinn-gave for romantisk natur.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

En liten eske er noe intimt, varmt, med et snev av antikk og nostalgi for vakre tider. Det vil være en påminnelse om lyse drømmer, øyeblikkets verdi og særegenhet, musikkens livgivende kraft . Og hun vil også minne deg om hvem som presenterte en så rørende ting.

Anbefalt: