Installasjon Av PVC -paneler (81 Bilder): Hvordan Fikseres Og Limes, Ferdigstilles De Indre Overflatene I Rommet Og Installeres Plastpaneler, Monteringsalternativer

Innholdsfortegnelse:

Video: Installasjon Av PVC -paneler (81 Bilder): Hvordan Fikseres Og Limes, Ferdigstilles De Indre Overflatene I Rommet Og Installeres Plastpaneler, Monteringsalternativer

Video: Installasjon Av PVC -paneler (81 Bilder): Hvordan Fikseres Og Limes, Ferdigstilles De Indre Overflatene I Rommet Og Installeres Plastpaneler, Monteringsalternativer
Video: PVC PANEL CEILING INSTALLATION / EASY AND FAST 2024, Kan
Installasjon Av PVC -paneler (81 Bilder): Hvordan Fikseres Og Limes, Ferdigstilles De Indre Overflatene I Rommet Og Installeres Plastpaneler, Monteringsalternativer
Installasjon Av PVC -paneler (81 Bilder): Hvordan Fikseres Og Limes, Ferdigstilles De Indre Overflatene I Rommet Og Installeres Plastpaneler, Monteringsalternativer
Anonim

PVC -paneler er et billig materiale som vanligvis brukes til dekorasjon av boligkvarterer og bruksblokker. Til en relativt lav kostnad for slik kledning er beleggets dekorative kvaliteter ganske høye. Dette er praktiske og holdbare materialer, som også er enkle å installere - selv en nybegynner kan ettermontere panelene med egne hender.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Fordeler og ulemper

La oss dvele ved fordelene med plastpaneler:

  • Hygroskopi . Plast absorberer ikke fuktighet, det er ikke utsatt for forfall, mugg vises ikke i det og sopp formerer seg ikke, og derfor brukes panelene hovedsakelig i rom med høy luftfuktighet (på kjøkkenet / i dusjen og på badet).
  • Materiale har en lang levetid, den er slitesterk og motstandsdyktig mot små støt. Selvfølgelig, hvis det skjer skade med en hammer eller en øks, vil panelene sprekke, men små mekaniske påvirkninger vil ikke etterlate noen merker på overflaten.
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
  • PVC -paneler beholder sitt estetiske utseende i mange år - de blir ikke gule over tid og blekner ikke under påvirkning av direkte sollys.
  • Lett å betjene Det er også en betydelig fordel-panelene er upretensiøse i vedlikehold, for rengjøring av høy kvalitet kan du bruke de enkleste vaskemidlene, men likevel bør du ikke bruke slipemidler og sterke syrebaserte sammensetninger.
  • Å legge panelene tar ikke mye tid og krever ikke spesielle ferdigheter og innsats, selv en ikke-profesjonell vil takle arbeidet.
  • Lav pris . Dessuten er dette tilfellet når en kostnadsreduksjon ikke medfører en forringelse av kvaliteten.
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
  • Sikkerhet . Ved produksjon av paneler brukes de mest avanserte teknologiene for behandling av råvarer, på grunn av at produktet ikke avgir skadelige og giftige stoffer. Farlige materialer er vanskelig å finne selv blant forfalskninger.
  • Belegget er enkelt å reparere - for dette er det nok å bytte ut et ødelagt panel, og ikke å fjerne hele dekselet.
  • Panelene er veldig estetiske - produsenter markedsfører produkter i det bredeste sortimentet, en overflod av farger og teksturer. Forbrukerne kan velge plater som etterligner tekstur av tre og stein. Mange firmaer bruker fotoutskrift på panelene, og noen produsenter produserer ikke-standardprodukter som skiller seg vesentlig ut fra de vanlige "offisielle" alternativene.
Bilde
Bilde
  • Mulighet for installasjon i små rom - veggpaneler er flotte for å lage nisjer i slike hjørner av leiligheter der det er vanskelig å jobbe med andre materialer.
  • PVC -paneler installeres sammen med ventilasjonsgitter og stikkontakter, de er ikke slående og ser harmoniske ut i det generelle interiørkonseptet.
  • Mange fordeler med kledning med PVC -paneler er forbundet med montering av rammen . På grunn av dannelsen av en luftpute mellom veggen og panelene, tilbys ytterligere lydisolering, og selve plassen kan vellykket brukes til å lede kommunikasjon eller isolere en bolig.
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Det er også ulemper forbundet med bruk av PVC -paneler:

  • Når det utsettes for brann, støtter materialet forbrenning og frigjør samtidig helsefarlige stoffer.
  • Panelene lar ikke luft passere, og blokkerer sirkulasjonen og nødvendig ventilasjon fullstendig. Det er derfor anvendelsesområdet for panelene er begrenset - de anbefales ikke å installeres på soverom og barnerom.
  • I de sørlige områdene bosetter insekter seg i hulrommene mellom panelene og veggen, som er ganske vanskelige å fjerne.
  • Når du monterer panelene, er det nødvendig med bruk av et spesialverktøy, og dette anses også som en ulempe. Alt nødvendig utstyr kan imidlertid kjøpes i en maskinvarebutikk.
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Valgkriterier

Valget av plastpaneler er stort, i alle byggemarkeder kan du finne et bredt spekter av modeller i alle farger og teksturer. Takket være moderne teknologi blir slike produkter laget som kan tilføre glans og understreke konseptualiteten til ethvert rom.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Hva du bør være spesielt oppmerksom på når du velger paneler:

  • PVC-produkter er lette, men hvis de kjøpte panelene er for lette, kan dette bety at du har en falsk kvalitet av lav kvalitet;
  • det bør ikke være beleggfeil på hver side: flis, sprekker og riper indikerer produktets utilstrekkelige kvalitet;
  • Når du kjøper paneler, bør du avklare utgivelsesdatoen og merkingen - det er optimalt å kjøpe de der disse verdiene er omtrent de samme - selv innenfor samme modell kan det være en betydelig forskjell.
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

PVC -paneler produseres i de aller fleste tilfellene i Europa og Kina. Avhengig av produsenten kan de tekniske parameterne til produktet imidlertid variere Følgende anses som optimale egenskaper:

  • tykkelse på frontpanelet - i området fra 1,5 til 2 mm;
  • antall avstivere - fra 20 til 29;
  • lamellvekt - fra 1, 7 til 2 kg per kvm. m.

Eksperter anbefaler ikke å kjøpe hvis:

  • avstivere er skadet og bøyd;
  • linjen på tegningen er ikke tydelig uttrykt;
  • fargen på panelene i en stabel er forskjellig;
  • overflaten har sprekker og riper;
  • segmentene er av forskjellige størrelser.
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Det er ganske enkelt å kontrollere hvor sterkt materialet er - bare trykk litt på det: normalt bøyer forsiden seg og går deretter tilbake til sin forrige posisjon. Hvis dette ikke skjer, deformeres panelet, det er en stor mengde kritt i sammensetningen, og levetiden til et slikt produkt vil være kort.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Og noen flere anbefalinger:

  • tykkelsen på plasten bør være den samme overalt, enhver fortykkelse og omvendt tynnere steder indikerer lav kvalitet;
  • jo tykkere jumperen ved kuttet, desto sterkere og mer holdbar blir strukturen;
  • cellene må være helt flate, uten klumper eller bulker, derfor bør alle panelene inspiseres, selv om de er pakket.
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Og selvfølgelig må du velge riktig tekstur og farge . Mønstrede alternativer er veldig attraktive. I de fleste tilfeller påføres et mønster på PVC -plater. Vanligvis skrives den ut på film og limes deretter på et panel og lamineres. Slike paneler kan ha en glatt overflate eller struktur, de er veldig holdbare, og prisen overstiger betydelig sine motstykker uten mønster.

De vanligste panelalternativene er vegg og tak. Disse modifikasjonene er ikke utskiftbare, arket med veggpaneler er ikke universelt, det anbefales ikke å bruke det til å foring i taket, og omvendt, takstein er ikke egnet for montering på vegger.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Det er ingen strenge krav til stivhet for paneler for etterbehandling av tak - de er praktisk talt ikke utsatt for fysisk belastning. Standardstørrelsene deres er:

  • tykkelse - fra 3 til 5 mm;
  • bredde - fra 125 til 380 mm;
  • lengde - opptil 10 m.
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Parametrene til veggplatene er forskjellige:

  • tykkelse - i området 6-10 mm;
  • bredde - fra 250 til 300 mm;
  • lengde - mindre enn 6 meter.
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Veggpaneler er ofte tykkere, for når belegget med brede plater ser belegget visuelt ut jevnere og mer intakt (siden antall ledd er mindre). Samtidig foretrekker mange etterbehandlere et smalt ark, siden det er lettere og raskere å jobbe med det.

Det er en merkbar variasjon i prisene på PVC -paneler - kostnaden for produktet påvirkes av tykkelsen på veggene, samt typen trykk og merke.

Bilde
Bilde

Forberedelse og beregning

I fasen med å forberede etterbehandlingen er det veldig viktig å måle og foreta en nøyaktig beregning av det nødvendige antallet paneler og relaterte materialer. Dette er nødvendig for å unngå unødvendige kostnader ved kjøp av unødvendige produkter.

Installasjon av PVC -paneler gir plassering vertikalt og horisontalt - det avhenger helt av individuelle smakpreferanser.

Bilde
Bilde

Hvis du bestemmer deg for å stoppe ved det vertikale arrangementet av platene, utføres beregningen som følger: rommets omkrets måles, bredden på døren og vindusåpningene trekkes fra den oppnådde verdien, og differansen deles etter bredden på panelet. Som et resultat av slike beregninger oppnås antall paneler som kreves for etterbehandling. Du må imidlertid legge til omtrent 10% for plassen over og under åpningene.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

For et horisontalt arrangement beregnes rommets areal, hvorfra åpningenes område trekkes fra, og den resulterende verdien divideres med panelets område.

Igjen blir 10-15% lagt til den mottatte private ved skader på belegget, det vil si i reserve. Husk at når du monterer horisontalt, må du kutte panelene, slik at du kan ende opp med mange stiklinger.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

La oss vurdere et eksempel på horisontalt arrangement av paneler. Anta at vi trenger å mure veggene i et 6x8 meter rom med en takhøyde på 2,5 m. Rommet har 4 vinduer med størrelsen 1, 2x1, 8 m og en bue med parametere 2, 2x0, 9.

Til etterbehandling ble det kjøpt paneler på 250x30 cm.

Den totale S av veggene vil være:

(6 + 6 + 8 + 8) x2, 5 = 70 kvm. m.

S vindu og døråpninger:

1, 8x1, 2x4 + 2, 2x0, 9 = 8, 64 + 1, 98 = 10, 62 kvm. m.

S til slutt vil være lik:

70 kvm m. -10, 62 kvm. m. = 59, 38 kvm. m.

Bilde
Bilde

Deretter beregner vi panelets S:

2,5x0,3 = 0,75 kvm. m.

Følgelig, for arbeid må du kjøpe:

59, 38/0, 75 = 79, 17 paneler.

Etter å ha avrundet den resulterende verdien oppover, har vi 80 stykker, 10-15% bør legges til her og vi får omtrent 100 paneler.

Verktøy og tilbehør

Det er nødvendig å forberede arbeidet med PVC -paneler. Som allerede nevnt, bruken av dette etterbehandlingsmaterialet innebærer bruk av profesjonelle verktøy, nemlig:

  • perforator - vil være nødvendig når du danner rammen;
  • skrujern - den brukes når du fester paneler til stenger eller metallprofiler (en perforator kan også takle denne oppgaven, men den er ganske tung, så det vil ikke være lett for en etterbehandler med liten arbeidserfaring å takle den);
  • stikksag med små tenner eller en sirkelsag;
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
  • scruff med en vinkel på 90 og 45 g;
  • stiftemaskin - brukes til installasjon av tømmerlekter;
  • gummi klubbe - nødvendig for å fjerne fastkjørte plater; hvis en slik prosedyre utføres manuelt, er det stor sannsynlighet for brudd på kassen og selve panelet;
  • sparkel - den brukes til å bøye profilen når det aller siste panelet må settes inn. Det er optimalt å bruke et verktøy med en lengde på 80 til 120 cm.
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Hjelpeverktøy:

  • målebånd for måling;
  • blyant eller markør - for å lage notater på panelene;
  • nivå - for å måle avvik fra beleggets ideelle geometri;
  • firkantet, listverk, klipp, kanter;
  • elementer for festemidler (plugger, skruer og klosser).
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

For å fugte skjøtene mellom panelene, bruk et tetningsmiddel og et verktøy for å påføre det. Mange eksperter anbefaler å legge til et antiseptisk middel for å forhindre mulig vekst av mugg og andre patogener.

Bilde
Bilde

Installasjonsmetoder

Arbeid med plastpaneler begynner med overflatebehandling. For å gjøre dette må du for all del fjerne det gamle belegget, lukke opp alle eksisterende sprekker, flis og sprekker - bare da vil finishbelegget få et perfekt jevnt og glatt utseende, og viktigst av alt, det vil bli holdbart. For å forhindre forekomst av mugg og mose anbefales det å belegge basen med løsninger med soppdrepende midler Er et sterkt antiseptisk middel som vil beskytte huset mot utseendet til "ubudne gjester" i mange år.

Ved dette avsluttes det foreløpige arbeidet, deretter monteres rammen og panelene legges direkte, og for dette bør rammestativets plassering bestemmes.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

For tak og vegger utføres merkingene i denne rekkefølgen:

  1. Først festes et punkt i en avstand på 2 cm fra gulvet eller veggen, og allerede gjennom det tegnes en rett linje langs hele omkretsen. Det er på dette stadiet du trenger et bygningsnivå og en maletråd.
  2. Ved markering av vegger trekkes nøyaktig samme linje under taket.
  3. Videre, med et trinn på 30-40 cm, tegner de tverrgående linjer - de blir "fyrtårn" for konstruksjonen av rammen.
Bilde
Bilde

Vegger

Når du dekorerer vegger med PVC -paneler, installeres først en kasse. Oftest brukes trelister til det, sjeldnere - en metallprofil (den andre kan bøyes, den første kan ikke).

Nøyaktig i henhold til merkingen, ved hjelp av en perforator, lages det hull for festemidler med et trinn på omtrent 40-50 cm, hvoretter rammelementet monteres på veggen. På dette stadiet er det nødvendig å skaffe plasser for å feste ledningene og sørge for at de ikke kommer til å stikke utover kassen.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

For å lage et ekstra lag med lyd og varmeisolasjon mellom lamellene, bør det legges spesielle materialer. De kan ha en annen struktur og er derfor også festet på forskjellige måter (med plugger eller lim). Etter det plasseres panelene direkte på esken.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Om ønskelig kan du bruke den rammeløse metoden og lim platene direkte på veggene - direkte til betongen Det er raskt og praktisk. Det må imidlertid tas i betraktning at overflaten som skal behandles må ha en ideell geometri - eventuelle uregelmessigheter svekker vedheftskvaliteten og reduserer til slutt finishens levetid.

Bilde
Bilde

I den rammeløse metoden brukes flytende spiker eller spesiallim for PVC. Det er veldig viktig å bruke formuleringer som ikke inneholder løsemidler. Ellers vil plasten gradvis forringes.

Arbeid med denne type installasjon utføres i følgende rekkefølge:

  • rengjøring av det gamle belegget, grunning og tørking;
  • forberedelse av en limløsning med obligatorisk overholdelse av instruksjonene og de angitte proporsjonene av stoffet;
  • avhengig av løsningens konsistens, velges et verktøy for påføring - det kan være en pensel eller en malerulle eller en slikkepott;
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
  • ved hjelp av lim festes hjørnestykket til betongveggen, som det vanlige elementet deretter festes til ved hjelp av de innebygde sporene;
  • panelene presses med anstrengelse i 10-15 sekunder og får lov til å gripe;
  • analogt er alle de resterende flisene montert;
  • fest et dekorativt element;
  • sømmer behandles med fugemasse eller fugemasse, som fungerer som en dekorativ kontakt.
Bilde
Bilde

Denne metoden anbefales for kledningskorridorer og andre rom med normale fuktighetsnivåer. Sørg for å skjære ut hull til stikkontaktene, og prøv å komme deg rundt rør og lignende.

Bilde
Bilde

Tak

Det er mulig å kappe taket med plastpaneler på samme måte som for vegger - med og uten ramme.

Det er nødvendig å montere rammen i rom med høy luftfuktighetsindeks og i lavt oppvarmede rom. Plater er festet med festemidler og en profil, slik at fikseringsstedet ikke svekkes under påvirkning av eksterne ugunstige påvirkninger.

Rammen er ikke annet enn en kasse med et trinn på 40-60 cm . Som regel utføres montering av trelister, metallprofiler eller plast. Paneler er skrudd fast i kassen. Denne reparasjonen er tidkrevende, men den kan utføres av en håndverker, selv med liten erfaring.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Rammeløs fiksering er en enklere måte, det innebærer forhåndsrengjøring av basen og ytterligere festing av platene til en spesiell forbindelse, det vil si at platene enkelt kan limes.

Dette er en ganske enkel og rask måte å kappe overflaten på, men det begrenser betydelige interiørløsninger når det gjelder belysning, siden det ikke tillater montering av spotlights og LED-strips, samt utførelse av gipsarbeid for å bygge fler- nivåstrukturer.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Vindu

PVC -paneler er mye brukt når du installerer skråninger på vinduer. Dette er virkelig en utmerket løsning som lar deg raskt, enkelt og billig lage et estetisk dekorativt belegg. Takket være et stort utvalg paneler, vil alle kunne velge nøyaktig modifikasjonen som virkelig kan forandre vinduene.

Det er flere måter å trimme bakker på.

Ved hjelp av en metallprofil

Med denne metoden installeres profiler, som blir en ramme for montering av paneler.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Arbeidsrekkefølgen med denne metoden er som følger:

  • langs kanten av vinduskarmen er en startstang installert ved hjelp av selvskruende skruer;
  • lameller er montert på den motsatte kanten av vinduet, det skaper fullstendigheten av konturen.

Det forberedte panelet kuttes i ønsket størrelse, settes deretter inn i profilen og festes til skinnen fra den andre kanten. Panelene må forankres med hverandre. En F-profil brukes som foringsrør. Fordelen med denne metoden er høy hastighet og enkel installasjon. Imidlertid krever denne teknologien ytterligere hulllegging som kan dannes under arbeidet.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Festes med lim

Alt er enkelt her - panelene må limes på bakken med polyuretanskum eller lim.

Fremgangsmåten er som følger:

  • først, du bør klargjøre vinduet godt, fjerne overflødig skum, kitt og jevne overflaten;
  • paneler kuttes i samsvar med parametrene til bakkene;
  • hver del er forsiktig belagt med lim, deretter presses fragmentet til overflaten i noen sekunder og rives av - den siste fikseringen utføres etter et par minutter;
  • i sluttfasen behandles sømmene med et fugemasse og lukkes med hjørner med passende farge.
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Å feste bakkene på denne måten utføres veldig raskt, men krever en perfekt flat underlag.

Det er flere måter å legge plater på bakker, men de krever lengre tid og et soverom med kunnskap.

Bilde
Bilde

Omsorgsfunksjoner

Det antas at plastpaneler krever spesiell forsiktighet. Dette har imidlertid absolutt ingen grunn - av alle typer etterbehandlingsmaterialer er det kanskje vanskelig å finne en enklere og "upretensiøs". Uansett om de er på gangen eller på loggiaen, er det nok å vaske dem et par ganger i året med et tradisjonelt oppvaskmiddel eller såpevann.

Bilde
Bilde

Noen ganger under service vises imidlertid mer alvorlig skitt på overflaten - tegninger laget med tusj og tusj, motoroljeflekker, skrapebåndrester og andre. Rengjøring av slipende servietter vil hjelpe til med å rengjøre dem, og hvis merkene er betydelige, så flytende rengjøringsmidler som Synto-Forte, Graffiti Flussig, etc.

Før du fjerner smuss, prøv å finne ut hvordan det valgte produktet vil påvirke plasten. Husk at sterke syre-base forbindelser kan svekke utseendet betydelig.

Det er flere forbindelser som ikke anbefales for rengjøring av PVC -paneler:

  • klor;
  • avfettende forbindelser;
  • alkalisk såpe;
  • neglelakk fjerner;
  • aceton;
  • alle typer lakker.
Bilde
Bilde

Anbefalinger

Når du kjøper varer, tar alle hensyn til produsenten. Bilde og omdømme betyr mye og er en slags kvalitetsindikator. PVC -paneler i denne forstand er intet unntak, det er hundrevis av produsenter på markedet, men bare noen få har vunnet anerkjennelse av forbrukere.

Venta (Belgia) . Selskapet er ledende på markedet for etterbehandlingsmaterialer i Europa og over hele verden. Selskapet åpner regelmessig nye produksjonsanlegg i forskjellige land, og i 2003 begynte et anlegg å operere i Russland. Dette gjorde det mulig å redusere platekostnaden for den innenlandske kjøperen - nå kan russerne kjøpe modeller av europeisk kvalitet til rimelige priser. Sortimentlisten inneholder et stort utvalg av paneler i alle farger og nyanser, produkter har egenskapen til økt styrke, og trykte paneler er også tilgjengelige.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Forte (Italia). Selskapet regnes som en av de største produsentene av PVC -paneler i verden, produktene selges i 50 land rundt om i verden. Selskapet driver stadig den strengeste kvalitetskontrollen, og teknologiene blir stadig forbedret. I stor grad på grunn av dette lanserer selskapet regelmessig nye varer på markedet - for eksempel ganske nylig ble dekorative paneler laget av steinflis tilbudt forbrukerne. Dette gir belegget et stilig og svært estetisk utseende, noe som gjør det sofistikert og luksuriøst.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Deceuninck (Frankrike-Storbritannia). En internasjonal bedrift med produksjonsanlegg i alle deler av verden - produsenten av PVC -paneler har mer enn 10 fabrikker som lykkes med å selge sine produkter i 90 land i verden. Bedriftens representasjonskontor opererer også i vårt land, takket være at den innenlandske forbrukeren har mulighet til å bli kjent med panelene fra Deceuninck.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Shanghai Zhuan (Kina). De siste årene har kinesiske produkter gjort et skarpt sprang mot å forbedre kvaliteten. Selvfølgelig kan ikke alle modeller merket "laget i Kina" stole på, men produkter fra Shanghai Zhuan Qin Co. Ltd regnes som et anerkjent eksempel på en pålitelig leverandør. Selskapet selger veggpaneler i forskjellige farger, teksturer, mens prisene på produkter er tilgjengelige for et bredt segment av befolkningen.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Grønn linje … Og selvfølgelig kan man ikke la være å nevne den russiske produsenten av plastplater. Green Line er et anlegg i Vladimir -regionen som leverer varene sine ikke bare til Russland, men også til europeiske land. Produsentens sortimentliste inneholder mer enn tusen modifikasjoner av paneler, mens prisen forblir på et alltid lavt nivå.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Se denne videoen for å ikke gjøre en feil ved valg av paneler.

Anbefalt: